De corona maatregelen zijn veel te zwaar en onnodig. Enkel sturen op IC bedden betekent talloze doden meer, elders. En met alle respect, ook voor mijn opa, maar wanneer 80% van de corona doden, boven de 80 is, vaak met onderliggend lijden, mag je de vraag stellen of we niet beter die oudjes kunnen beschermen dan de jonkies (onder de 60 en 80% van de bevolking) gevangen te zetten.

Zoals we hier al vaker schreven te beginnen op  31 maart Zijn er steeds meer bewijzen dat het middel erger is dan de kwaal.

Maar het wordt nog veel erger. Er kwam een noodwet-voorstel, met vergaande maatregelen en onderdrukking waar de honden, laat staan de mensen, geen brood van lustten. Uiteindelijk werd deze wet in enigszins afgezwakte vorm aangenomen. Maar toch, er zijn dus blijkbaar ‘mensen’ in de regering en ambtenarij die die veel te vergaande noodwet zo in durfden te dienen! Dat op zich is al angstaanjagend en bedreigend. En vervolgens klopt de Kamer zich op haar borst van kijk eens, we hebben een wet met extra strengheid van 80, teruggebracht naar 60. Bravo, maar vergeten wordt dat dat nog steeds 60 teveel is. De cynicus in mij ziet het moderne verkooptechniek spel, je begint met 80 om 40 te krijgen. Dat er dan 60 uit komt is een grote overwinning.

Maar nu de praktijk en van kwaad tot erger. Er is sprake van een avondklok ( ja hoor eerst in ergste gebieden, maar niet heus, want als ik een gebied ernstig wil benoemen, laat ik wel wat extra testen doen). En dan nu het bedrieglijke en verontrustende:

Die avondklok zal ‘dus’ gehandhaafd moeten worden. De politie was al overwerkt van het bepalen waar ze niet aan moeten werken, dus moet dat door die knuppels van BOA’s gedaan worden. Dat gaat zonder knuppeltje niet werken, “dus” worden de BOA’s zwaarder bewapend, en dat bij mensen met het niveau en die zo gezagsgetrouw zijn, dat zij winkeliers één minuut na sluitingstijd te pakken nemen.

In Duitsland en Engeland is al besloten om bij de avondklok het leger te laten patrouilleren. Huh? Dus een staat van beleg? Doodgeschoten bij het uitlaten van je hond, door je eigen leger dat je zelf al betaalde? Ik hoor u denken dat ik nu overdrijf, maar nood (wet) breekt wetten en ik verzin het echt niet van Engeland en Duitsland. Ik durf te wedden dat een journalist die zich op de WOB beroept, nu in Nederland zo het scenario boven water brengt met de leger Einsatsch.

Laat dat even bezinken: een volk dat door haar eigen leger onder de duim gehouden wordt. En waarom? Voor al dat volk dat naar een gesloten kroeg, snackbar of bioscoop wenst te gaan? Wanneer er toch al bijna niemand op straat is, waarom dan die avondklok ook nog? Je zou er haast achterdochtig van worden. Maar dat zeg  ik hier niet, want ik wil voorkomen dat dit artikel niet verder op Facebook en Twitter verspreid mag worden. Daarom noem ik het ook geen complottheorie, dat leg ik u dus nu uit; want ik ga er van uit dat u bij de nadenkende 19% zit. Die andere 81 % van de bevolking heeft volgens een enquête, begrip voor de coronamaatregelen!

Waaruit ik concludeer dat u en ik nog veel werk voor de boeg hebben en nu maar even onze discussie over ‘wie de dan de wegen moet bouwen’, uitstellen tot ‘wie dan nu onze gevangenissen aan het bouwen is’.

9 REACTIES

 1. Ze verwachten blijkbaar grote onrust, vandaar een avondklok en een verbod op alcohol. Wat de reden is van die grote onrust moet nog blijken. De signalen zijn niet goed: er is een wereldwijd plan uitgerold, zogenaamd vanwege een gevaarlijk virus, alle massamedia zitten ook in het complot. Ik ben heel benieuwd wat voor een (lelijke) aap er straks uit de mouw gaat komen.

  Dit is geen klein complot maar waarschijnlijk het grootste complot ooit.

  Geruststellende gedachte: misschien moet Nederland alleen meedoen ‘voor de sier’. Ze hebben het over het uitrollen van een basisinkomen, maar Nederland heeft al een beter werkend sociaal systeem: maatwerk. Vooralsnog blijft iedereen wonen waar hij al woonde en doet boodschappen zoals hij dat normaal ook doet. En voor die financiële reset zit je in Nederland ook niet slecht, in vergelijking met veel andere landen.

  Ze hebben het er over dat vanwege dat basisinkomen en zo ‘iedereen gelukkig wordt’ – maar daar hoef je in Nederland niet mee aan te komen. Verplicht inenten, en anders naar een concentratiekamp, kan in Nederland, maar bijvoorbeeld in de VS zit massaal vuurwapenbezit in de weg.

 2. Invasion of the Body Snatchers, Brave New World, 1984, Soylent Green, Covid-19, we zijn in een rare film beland.

 3. Zal er ooit nog een einde komen aan dit soort “welvaarts” ziekten, wat corona volgens mij is, indien we blijven leven/eten zoals we doen.
  Naar mijn mening wel er zijn namelijk te veel industriën die daar hun boterham in verdienen. En wij laten ons overtuigen dat wat zij doen, zeggen en produceren, dit mede door te weinig kennis en tijd om ons in te verdiepen onzerzijds, goed voor ons is. Laten we eerlijk zijn van sommige/vele produkten willen we natuurlijk niet af, auto, vliegvakanties, zout, suiker, etc.
  Inderdaad uw afweersysteem zit in/is/zijn uw darmen.
  Google op YouTube met “Bracht corona” en u krijgt door dat we nog een lange weg te gaan hebben.
  En zo rollen we van het ene probleem in het andere. Ook hier weer het bestrijden van een gevolg levert meer $$ op dan de aanpak van de oorzaak!
  Google eens op “ACE2” of lees https://www.biospektrum.de/blatt/d_bs_pdf&_id=932198 .
  Een DNA- vaccin zal ook niet helpen aangezien dit het gevolg bestrijdt en niet de oorzaak en wellicht zal bijdragen aan het juist verergeren ervan. Komplot denken …. zij die aan u verdienen zullen zeggen van wel. De vraag is dus gerechtvaardigd; ben ik zelf de oorzaak, schiet mijn kennis te kort, is die ander (producent van … ) te vertrouwen of ben ik zijn verdienmodel?
  Viel Spass

 4. Ik ken intussen een geval die zich wilde laten testen op corona. Hij had een afspraak gemaakt maar bedacht zich en meldde af. Krijgt een paar dagen later een telefoontje dat de “uitslag positief is en hij corona heeft”. Alleen heeft hij zich dus niet laten testen. Ra ra hoe kan dat? En wat zegt dat over de corona-cijfers die wij dagelijks voor ‘waar’ moeten aannemen?
  Nog steeds hoor ik van minder corona gevallen om mij heen, dan griep gevallen tijdens een griepgolf.

  Je moet inderdaad met de gekste dingen rekening houden. Stal je voor dat het coronabeleid een masker is voor een radicaal internationaal klimaatbeleid dan men niet met zoveel woorden durft te benoemen? Is dat dan een complot of een eenhoorn?

  • het wordt pas echt interessant als iemand hier voor betaald heeft. het verdienmodel werkt

 5. Er wordt gedacht over verschillende maatregelen voor wel en niet ingeënte personen. Ingeënte personen zouden meer vrijheden krijgen van De Jonge dan niet ingeënte personen. Er wordt ook gedacht om jongeren eerst in te enten en dan pas ouderen.
  Dat is wederom keiharde vorm van discriminatie; internering van ouderen zonder enig misdrijf. Dat mogen we niet accepteren; houd je er niet aan en kom in verzet!

  • Tuurlijk beweert de Griekse overheid dat. Of dat de reden is, is vers 2. Ik denk eerder dat men wil voorkomen dat mensen gezamenlijk in verzet kunnen komen door dingen af te spreken.
   Daarom heb ik mijn studieboeken bewaard, zodat ik niet van internet afhankelijk ben.

Comments are closed.