De Duitse Bondsregering heeft vorige week overeenstemming bereikt over een pakket maatregelen ter waarde van één miljard euro in de “strijd tegen rechts”. Het project moet “de oorzaken van rechts-extremisme en racisme beter leren begrijpen, antwoorden geven op de acties van rechtsextremisten als een sterke staat en de bevordering van de democratische burgermaatschappij versterken”.

De middelen, gemiddeld 250 miljoen euro per jaar, staan ​​gepland voor de periode 2021 tot 2024. “In het totaal van maatregelen wordt rekening gehouden met de mening van vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, met name die van migrantenorganisaties, de academische wereld en de deelstaten.” De kabinetscommissie tegen rechts-extremisme en racisme had hen woensdag voor de bijeenkomst gehoord.

Volgens de parlementaire fractie van de SPD in de Bondsdag besloot de commissie ook om een ​​federale commissaris tegen racisme te benoemen, de term “ras” in de basiswet te vervangen en antisemitische en racistische beledigingen strafbaar te stellen. Federaal minister van Familiezaken Franziska GIffey (SPD) kondigde ook aan dat nu de weg was vrijgemaakt voor een “wet ter bevordering van de defensieve democratie”.

De regering rechtvaardigde het initiatief als “een noodzakelijke en grotere bewustwording van racisme als algemeen sociaal fenomeen”. Bondskanselier Angela Merkel (CDU) was het met de betrokken ministers eens dat “de strijd tegen rechts-extremisme en racisme moet worden opgevoerd”.

Duitsland is een land van diversiteit. “Rechtsextremisme en racisme, antisemitisme, vijandigheid jegens moslims en alle andere vormen van groepsgerelateerde vijandschap horen niet thuis in Duitsland.” Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas (SPD) prees de overeenkomst. “Dit sterkt iedereen die zo onvermoeibaar strijdt om ervoor te zorgen dat rechts-extremisme geen plaats heeft in onze democratie”, schreef hij op Twitter.

In aanloop naar de commissievergadering hadden zo’n 60 voornamelijk linkse verenigingen en organisaties een open brief aan de commissie geschreven. Onder andere de Amadeu Antonio Foundation en de New German Media Makers drongen aan op voortdurende financiële steun.

“Laten we duidelijk zijn: de huidige vorm van steun voor democratisch werk in het maatschappelijk middenveld is demotiverend, en zonder rechtsgrond blijft het overeengekomen regeringscompromis zonder inhoud.” Daarom is er zo snel mogelijk een “wet ter bevordering van de democratie” nodig.

Racisme en democratie zijn hier begrippen die – gezien door de ogen van de staat – een hele andere betekenis krijgen dan de definitie die de doorsnee burger hieraan geeft. Het stimuleren van verdeeldheid, opzetten van mensen tegen elkaar en het lukraak beschuldigen om de angst hoog te houden, gaat de praktijk worden van deze ‘defensieve democratie’. Zodat je als roverheid je plundertocht ongestoord voort kan zetten en de bureaucratie verder uit kan bouwen. De belastingbetaler moet zijn eigen ondergang financieren.

Bron: Anonymousnews 

3 REACTIES

  1. En de strijd tegen links-extremisme?
    Of bestaat links-extremisme niet? Dan zou ik even willen wijzen op Antifa, Groen Links, etc.

  2. En zo wordt het Linkse gedachtengoed bij iedereen ingeprent. Ze hebben in Duitsland heel goed naar de methoden van Joseph Goebbels gekeken; de rechtse Duitse Nazi’s van vroeger zijn nu vervangen door linkse Duitse Nazi’s.

Comments are closed.