Als je de overheid niet vertrouwt met corona,

check dan ook eens die andere overheids ‘oplossingen’ als klimaat, gezondheidszorg, economie en vrijheid, van ondernemen: www.vrijspreker.nl

vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

3 REACTIES

 1. Precies. Al is het bij mij exact omgekeerd verlopen.
  Als voormalig Keynsiaans Mytholoog die pas 5 jaar nadat ie de Drs titel van een “prestigieuze” universiteit had ontvangen, dankzij de ontdekking van de Oostenrijkse school op Internet, tot de conclusie was gekomen dat ie in weerwil van zijn bul helemaal geen economist was, werd ik ook achterdochtig op andere vlakken, waaronder gezondheidszorg en had ik dan ook reeds vanaf midden Januari 2020 (toen ik in China was en de berichten uit Wuhan op de voet volgde) in de mot wat er (wereldwijd) gaande was en … hoe het verdere verloop zou zijn.
  Door vervolgens gericht een aantal real news blogs te volgen en er naar onafhankelijke experts te luisteren (te beginnen met Wodarg en daarna een heel reeks andere), wier filmpjes doorgaans binnen de 48 verwijderd werden (wat mi.i. an sich de waarachtigheid ervan juist bevestigt), kreeg ik m.i. een zeer getrouw beeld van de situatie.
  Dit heeft me minstens in staat gesteld om enkele vluchten om te boeken en alzo terug thuis te zijn i.p.v. anders mogelijk maandenlang vast te zitten aan de andere kant van de wereld.

  Maar mijn voornaamste boodschap is dus dat je via de corona de sprong kan maken naar een kritische houding omtrent pakweg monetair beleid maar … dat het (zoals in mijn geval) dus ook omgekeerd kan. Juist door op vlak van economie te beseffen hoe onbetrouwbaar overheden zijn (en het onderwijs misbruiken voor indoctrinatie), beschikte ik over de juiste dosis scepsis (en drang tot kennisvergaring) inzake heel het corona-gedoe.

  Louter pragmatisch bekeken, heb je er misschien redelijk weinig aan (immers als ik de wet zou overtreden, zouden de handhavers me heus niet minder hardhandig aanpakken), behalve dat je het slechte nieuws vaak al hebt verwerkt nog voor het werd afgekondigd (maatregelen), waardoor je op dat moment minder panikeert en weliswaar nog steeds geergerd bent, maar toch minder stress kent dan iemand die het allemaal plots overvalt en dan juist nodeloos extra angstig is (wat op zichzelf erg slecht is voor je immuunsysteem).

  Kortom: de lockdownmaatregelen treffen je nog steeds en je ergernis zal nog steeds groot zijn maar je bent gewoon minder paniekerig als je het al had zien aankomen. Dat maakt deze tijd niet plots leuk of zo maar toch iets draaglijker dan wanneer je het gevoel hebt dat je plots door een tsunami overspoeld wordt.
  Als ik me aan de toestand helaas niet kan onttrekken, dan beter het mentaal stevig gewapaned ondergaan dan als naive etatist met een stockholm syndroom, die nu in een depressie zit en balanceert op de rand…

  Ik wens mijn mede slachtoffers van beleid dan ook veel inzicht en mentale sterkte om deze ellende op een draaglijker wijze te doorstaan.

  • Inderdaad, waren wij via economische of filosofische en praktische inzichten al lang tot de conclusie gekomen dat de overheid het probleem is, niet de oplossing.
   In deze corona crisis, zien velen ook dat de overheid de problemen veel groter maakt; Zelfs mondkapjes, vaccinatie, ‘essentiële’ winkels, laat staan IC bedden kunnen ze niet eens regelen. En daar voor is bovenstaande kreet van Libje bedoeld: mensen wat ‘ze’ nu fout doen bij corona, is slechts een voorbeeld van al hun andere blunders en onverwachte effecten. Kijk maar naar…. en dan al die onderwerpen en artikelen die o.a. op de Vrijspreker.nl staan.
   De corona puinhopen, zijn slechts een deel en voorbeeld van de averechts werkende overheid. Als je tot inzicht komt dat de overheid corona verkeerd aanpakt, kijk dan ook meteen verder (hier).

Comments are closed.