Dappere artsen spreken zich uit. Artsen die constateren dat Corona veel minder dodelijk is dan de meeste mensen denken. Die voorstander zijn van dialoog. Die vraagtekens zetten bij de PCR test. Die voorstander zijn van voorkomen van ziektes door het verhogen van de weerstand. Die de nieuwe normaal willen afschaffen. Die wat veel gewone mensen instinctief begrijpen of door eigen onderzoek hebben ontdekt net iets beter weten te verwoorden.

Ik laat Stichting Artsen Covid Collectief aan het woord:

Wij kunnen ons op basis van de artseneed of -gelofte niet langer verenigen met de huidige coronamaatregelen en vragen om een open en vrije dialoog over onderstaande doelen en argumenten. Deze met volgens ons plaatsvinden met een brede vertegenwoordiging uit de maatschappij, duidelijk zichtbaar, respectvol, onbevooroordeeld en op basis van de juiste gegevens. Deze oproep doen we met alle respect voor het snelle handelen tijdens het begin van de pandemie en met medeleven voor de zieken en nabestaanden van hen die zijn overleden.

Doel 1: Het SARS-CoV-2 virus schrappen van de lijst A van meldingsplichtige ziekten. Stelling: COVID-19 blijkt niet gevaarlijker of dodelijker te zijn dan andere griepvirussen. Meer dan 98% van de mensen wordt niet of nauwelijks ziek bij besmetting. De gemiddelde mortaliteit wordt nu geschat op 0,3% en ligt waarschijnlijk lager.

Doel 2: Afschalen van de maatregelen en zo snel mogelijk terugkeren naar ‘normaal’ Stelling: De huidige coronamaatregelen veroorzaken meer schade dan zij trachten te voorkomen. De nevenschade op sociaal, economisch, fysiek en psychisch terrein is enorm en staat niet in verhouding tot de beoogde of noodzakelijke bescherming tegen het virus.

Doel 3: Opheffen van de inperking van vrijheden en grondrechten. Stelling: Dreiging van het virus rechtvaardigt geen inperking meer van vrijheden en grondrechten. Kwetsbare personen verdienen extra aandacht. Maatregelen mogen alleen in goed overleg worden toegepast en op basis van vrije keuze. Waar mogelijk gebaseerd op wetenschappelijk bewijs.

Doel 4: Duidelijkheid scheppen over het doel van de maatregelen Stelling: Het oorspronkelijke doel (flattening the curve) is al lang bereikt. In maart was het beleid erop gericht overbelasting van de ziekenhuiszorg te voorkomen. Nu lijkt het beleid erop gericht om besmettingen te voorkomen, met zeer ingrijpende en langdurige gevolgen. En gebaseerd op een verkeerde testsituatie.

Doel 5: Staken van het gebruik van de PCR-test bij mensen die geen griepverschijnselen hebben. Stelling: Positieve testen worden ten onrechte gebracht als ‘besmetting’ en als ‘uitbraak’. De PCR test dient alleen gebruikt te worden voor het vaststellen van een virus in een ziek persoon en is niet geschikt om ‘besmettingen’ in de algemene bevolking vast te stellen.

Doel 6: Het overheidsbeleid moet vooral gericht zijn op gezondheidsbevordering. Stelling: het huidige beleid schaadt de gezondheid meer dan dat zij die bevordert of beschermt. De gezondheidstoestand speelt een zeer grote rol bij het verloop van een infectie met COVD-19. De huidige ‘angst voor het virus’, de anderhalve-meter-maatregel en de mondkapjes verlagen de weerstand onnodig waardoor het risico op infecties en andere (chronische) aandoeningen verder toeneemt.

Er zijn veel methoden, waaronder leefstijl, om de weerstand te verhogen. www.artsencovidcollectief.nl

12 REACTIES

 1. Ze moeten deze alternatieve artsen ruim baan geven!
  Andere reguliere gehoorzamen teveel naar mijn zin de ovids!

   • Ik heb hem eruit gevist, er waren wat problemen met de site vandaag. Wellicht een DDOS aanval, er werden 35 k URL’s opgevraagd in een uur tijd vanuit 1 IP adres en dat trok de server niet.

 2. Deze artsen zijn gespecialiseerd in patienten.
  Daar kun je op bouwen.
  Het filmpje getuigt van grote naastenliefde.
  Respect dat ze dit zo hebben gemaakt.

  Longarts Leon van den Toorn kan er een voorbeeld aan nemen.
  Hij noemt de uitzonderingsregel voor mondkapjes voor mensen met longziekten nogal duister. Deze meneer beklaagt zich over patienten die overwegen zonder kapje naar de winkel te gaan. Niet alleen kunnen die patienten zichzelf dan ziek maken. Maar juist ook andere mensen en de longarts zelf kunnen er ziek van worden.

  Dat is dus ronduit verwerpelijk.
  Die man staat duidelijk aan de verkeerde kant.
  Mogen mensen zelf beslissen hoe ze het beste adem kunnen halen?
  Die man roept de veroordeling van Nederland over de allerzwakste mensen af.
  Dan ben je dus goed verkeerd bezig.

  Zorggproep Vitalis doet het niet veel beter.
  Die hebben zich tegen de eigen bewoners gekeerd.
  Door te zeggen dat ze 2 weken opgesloten zullen worden als ze kerst met familie gaan vieren.

  Isa Kriens heeft een #rugrecht pagina. Een pay it forward log hoe jij omgaat met de maatregelen.
  Er staan er nog niet veel maar toch ook een paar van mensen die moeite hebben met de mondkapjes.
  En dat lijken me nou niet de oude benauwde oma’s waar de meesten aan zullen denken.
  Dus die drempel nog meer verhogen door uitspraken te doen zoals meneer van den Toorn zorgt er waarschijnlijk voor dat mensen helemaal niet meer durven.

 3. Tegengeluid is nul cent waard en gaat het er niet om wat “u” wilt, het gaat erom wat “we” zij willen. U bestaat niet meer, u bent reeds dood, alleen weet uw lichaam dat nog niet en zit uw geest in de ontkenningsfase. Zolang het gezonde verstand voor complotgek en aluhoedje wordt uitgemaakt en de slaven niet nu de straat opgaan zijn “we”, zij, aan het winnen en kunt “u” het aardse of laatste beetje vrije leven wel gedag zeggen. U bent niet langer welkom in de nieuwe wereld als non-humanoïd, ongevaccineerd en ongechipt mens. De Rothschilds, de Rockefellers, de Bilderberg member en de puppets uit de cabal puppetfabriek, de Chinezen, de Amerikanen, de Russen(?) zullen winnen en het overbodige volk, jullie, gaan godverdomme omgebracht worden en zeggen het recht in je gezicht en maken er allang geen geheim meer van. Niks complot, het is de naakte openheid van hun zaken.

  Klaus Schwab
  https://youtu.be/OMcQRAqQcp0

  Klaus die Rutte even neemt
  https://youtu.be/383pLKCVgww

  De cabal heeft de overheid onder controle en in hun macht en is de overheid het instrument, de macht welke kan vorderen, onderdrukken, sturen en uiteindelijk legaal moorden.

  De cabal kan niets en is niets zonder politieke puppets en overheid. De cabal kan wel dwarsliggers uit de weg ruimen (Pim Fortuyn en Theo van Gogh) en chanteren (pedo rechters en politici) en zo signalen afgeven en hen dwingen die nog niet wilden meewerken.

  MODERATIEMEDEDELING: gelieve aan de nick Lust For Lies vast te houden en niet aan de andere 5 of 6 die u intussen ook bent gaan gebruiken. Zie hier de huisregels: https://www.vrijspreker.nl/wp/lezersservice/reageren-dit-zijn-onze-huisregels/ waaronder: Het gebruik van meerdere nicknames is uitsluitend voorbehouden aan trollen. Deze zijn niet welkom op onze site. Voorkom dat je door ons als trol gezien wordt en kies een unieke nickname en houd het daarbij.

 4. De commotie is duidelijk en dat in vette letters nog wel, om indruk te maken of zelfs angst aan te jagen “je bent ontmaskerd en we hebben jou”? Lijkt de overheid wel.

  En ook daarom naar de poorten van de hel. Momenteel ondergaan we één van de grootste
  en meest schandalige ‘gedaanteverwisselingen’ in de geschiedenis van de onmenselijkheid en de mens doet er niet toe, hooguit de naam om o.a. je als staatsvijand te kunnen aanwijzen. Dat begon al op de kleuterschool. “Wie heeft het gedaan, hij?”

  Het is niet trollen, het is zoeken naar een identiteit die het beste past bij de verandering van persoon naar machine en slaaf, incl. kastenummer, alsook tattoo of chip.

  En de lust, welke lust is er nog? En de lies, daar drijven de machthebbers, maar wat te vertellen rond waarheden: zelfmoorden vliegen ons om de oren, de één na de andere staat op omvallen. De banken pompen de ellende uit het zinkende schip, maar voor hoelang nog?

  Bent of was u wel “Ratio” en is uiteraard ook de acteur uithangen. Normaal zou zijn onder eigen naam reageren, maar zeker niet aan te raden, in deze tijd beter even niet. De mensheid houdt zich voortdurend op in een theater. Toneelspelen is prima, maar o’wee u bent wie u werkelijk bent. Het is overal nog steeds hetzelfde liedje.

  Wel eens geprobeerd dat masker af te doen? Laat ons weten wat er dan van je levent en goede naam overblijft. Ben benieuwd.

  • @en zo is het / LFL. Helder. Ik zie uw dilemma. Een vriendelijke vraag. Hoeveel tijd heeft u nodig om te komen tot uw identiteit? Besef wel dat het accepteren van slaaf zijn uw persoonlijkheid omvormt. Voorstel. Is het een idee als u zich de komende maanden beperkt tot twee nicks? Een goedbedoelde voorzet. “Slavery is painless” in de trant van het lied “suicide is painless”? En daarnaast een nick als “Freedom is pain” om aan te geven dat meebuigen als riet gemakkelijker is dan rechtop staan en de heersers een middelvinger op te steken? Zij die recht staan breken de storm voor anderen.

   Uw interne strijd is daarmee zichtbaar voor de vaste bezoekers van de site. U kunt wellicht komen tot betere nicknamen dan ik heb verzonnen. Uw strijd is denk ik voor velen herkenbaar. Kunt u zich hierin schikken? Wenst u uw strijd te delen zodat anderen daarvan kunnen leren? Dit zou zeker dapper zijn.

 5. Het vaccin is het doel.
  Het middel is het ‘virus’.
  Youp maakt iedereen belachelijk die de overheid wantrouwt.
  Wat een wappie zijn het toch.
  Rutte zal zich niks aantrekken van een collectief.
  Hij weet het beter dan wappie artsen.
  Stroop je mouw maar vast op.

 6. Ik ga altijd naar de Jumbo boodschappen doen zonder masker.
  Niemand zegt iets. Het winkelpersoneel vroeger wel, toen ik binnenkwam, maar nu niet meer.
  Sommige mensen kijken verschrikt, als ze mij onverwacht tegenkomen.
  Anderen glimlachen vanachter hun masker.
  Geen politie, en geen 95€ boete.
  Winkelpersoneel kan je sowieso geen boete geven.
  Probeer het gewoon een keer.
  Voor de eerste keer gewoon snel in en uit binnen 3 of 4 minuten.
  Te kort voor de politie om te arriveren.

  • @John Ik heb al die tijd nog geen masker gedragen. Maar mijn ervaring is toch wisselend. Al zal het ook aan mijzelf liggen hoe ik ermee omga dat je als enige zonder masker rondloopt. Soms word ik daar gestrest van omdat ik meen veroordeeld te worden. En dan voel ik me gewoon heel alleen.
   En soms heb ik daar geen last van en ben ik gewoon happy to be me.

   Maar gisteren had ik een gesprek met het meisje bij de kassa van AH.
   Dat de vraag: ‘Wilt u een masker opzetten’ niet perse een goeie vraag is als mensen een ontheffing hebben. Omdat er een verwachting inzit.
   Toen kreeg ik een heel verhaal dat mensen er misbruik van maken enzo en dat ze wel moeten controleren omdat hun anders de boete krijgen. En dat dit de vraag moet zijn om de mensen die er zogenaamd misbruik van maken eruit te vissen.

   Maar het is gewoon kletskoek. Want ik zie nergens anders mensen zonder kapje. En ze hoeven helemaal niet te handhaven als winkel.

   Zo’n zelfde soort verhaal kreeg ik van de bedrijfsleider van de plaatselijke super toen ik hem belde dat ze het voor oude zieke mensen wel erg moeilijk maken naar de winkel te komen. Omdat ze bij de deur bevraagd worden en dan in de winkel ook door elke medewerker die ze tegenkomen. En dan ook niet vriendelijk ofzo. Maar met luide stem en verwijtende intonatie. Die man leek er toch een beetje trots op te zijn dat zijn medewerkers dat deden.

   Het zal wel komen omdat hier in de buurt zogenaamd heel erg corona is geweest. Maar het kan natuurlijk niet waar zijn dat nu de aller aller zwakste mensen gedupeerd worden. Als ik dit al moeilijk vind als relatief gezonde jonge vrouw hoe moet het dan voor die mensen zijn? Dus dat begreep die man ook. Hij zei dat hij het ging oppakken. Dan hoop je maar dat hij dat doet. En op de goeie manier.
   Want hij insinueerde ook nog dat hij door de microfoon zou kunnen omroepen dat er iemand zonder mondkapje de winkel inkomt en dat dat goedgekeurd was bij de deur oid. Dat is dus juist niet wat je wilt want je valt al op zonder mondkapje. Maar dat begrijpen kwaadaardige mensen niet.

   En zo vind ik het dus heel erg goed als iedereen die maar een beetje gezeur aankan gewoon dat kapje niet opzet. Ze gaan ook echt niet zomaar de politie bellen. De Boa is eerst. En zelfs die hoef je niet te vertellen wat je reden is. Ontheffing is ontheffing. Gelooft hij dat niet dan krijg je gewoon een boete en kan je verhaal halen bij de rechter als je niet betaalt. Dus mensen moeten niet bang zijn.
   Al begrijp ik dat een confrontatie met een BOA of politie natuurlijk zenuwachtig kan maken.
   Maar dat kun je overwinnen door de wetenschap dat je in je recht staat.

   Maar zwakke en zieke mensen hebben natuurlijk wel een geruststellend voorbeeld nodig.
   Dus iedereen die zonder kapje kan zou zichzelf zichtbaar moeten maken in de winkel.
   En als ik dat kan dan kan bijna iedereen het.
   Al zou het mij ook heel erg steunen als ik ook eens iemand anders zonder kapje tegen zou komen.

Comments are closed.