Met Kerst voor de deur en het eind van het jaar in zicht wil ik graag dank zeggen. Mijn grote waardering en dankbaarheid gaat uit naar de media, de politiek, de wetenschap, de influencers en aan iedereen die bijgedragen heeft aan het officiële coronaverhaal. Zonder jullie was de mensheid niet wakker geworden !

Dankzij jullie leugens, propaganda, censuur, verdachtmakingen en doodzwijgen zijn meer mensen dan ooit tevoren zich gaan afvragen waarom ze 24/7 gebombardeerd werden en worden met een angstcampagne die zijn weerga in de geschiedenis niet kent. Ontelbaren kwamen uit hun routine en zagen wat jullie deden en wat de consequenties waren.

De enorme moeite die jullie gedaan hebben, is werkelijk hartverwarmend. Wereldwijd ontdekken complete bevolkingen dankzij jullie ‘maatregelen’ en bijbehorende irrationele sprookjes hoe leugenachtig, corrupt en dictatoriaal jullie zijn. Weg is het masker van het algemeen belang en de gespeelde zorgen. Opgelost zijn jullie eeuwige beloftes van een prachtige toekomst, solidair en samen voor de zwakkeren in de samenleving.

2020 is het jaar van de grote ontmaskering. Die kans op zelfdestructie hebben jullie met beide handen gepakt. Het vertrouwen in de politiek en media was al tanende maar door jullie acties is dat echt op de zeephelling gegaan. De sloophamer om dit door en door verrotte systeem met de grond gelijk te maken, hanteren jullie zelf.

Eén lockdown laat de kwaadaardigheid van de staat beter zien dan decennialang uitleg geven op de Vrijspreker. Ondernemers die door toedoen van de roverheid brodeloos zijn geworden, zijn voor de rest van hun leven wakker. Het verdeel-en-heersprincipe, de angstmodellen, het openlijk liegen, het omkopen van Bekende – Betaalde – Nederlanders, de doorzichtige advertorials voor het vaccin en het nooit ingaan op terechte vragen over het virus. Zij veroorzaken het grote ontwaken en het ijverig graven van jullie eigen graf.

Dus oprecht bedankt voor jullie tomeloze inzet ! Ik ga er van uit dat jullie op de ingeslagen weg doorgaan gezien jullie enorme voorspelbaarheid en beperkt angst- en blufarsenaal. Als een paard met oogkleppen op gaan jullie in 2021 verder met het wegvagen van ieder sprankje vertrouwen dat er nog was. Daarna moeten we het gelukkig zonder jullie doen.

18 REACTIES

 1. Als ik momenteel in de supermarkt loop, heb ik niet direct het idee dat het vertrouwen in autoriteiten tandende is, tot mijn grote spijt…

  • Van mijn bezoeken aan dictatoriale landen heb ik geleerd dat het zeer belangrijk is om niet op te vallen. In dat licht zie ik het mondkapje ook.
   Wat je werkelijk vindt en daarmee doet moet je daar nooit aan de grote klok hangen maar in stilte regelen. Zo is het hier nu ook.

   • Daar hebt u gelijk in. Maar zonder grootschalig, openlijk verzet komt hier toch geen einde aan? En met dat verzet misschien ook wel niet, trouwens, helaas.

 2. Beetje jammer dat deze site wel mensen toestaat om onder tig namen discussie met zichzelf te voeren, maar dat als je (inhoudelijk) reageert op een artikel, je reactie niet geplaatst wordt?

   • Beste Frans. De backend van de site die zorgt dat geposte berichten zichtbaar worden was even down. Vandaar. En als die persoon met tig namen doorgaat in zijn gedrag dan krijgt hij uiteindelijk een ban. Er heeft al 1 persoon om die reden een ban gekregen.

 3. Het wachten is erop, dat ze zich zo zeker van hun macht voelen, dat ze een keer te ver gaan en dat dan de vlam in de pan slaat.

 4. Hallo Ratio,

  Dank voor je toelichting. Soms moet ik wat meer geduld hebben ;0)
  Achteraf vind ik dat ik er ook geen andere reageerder bij had moeten halen, want geen verband. Maar zoals ik zei, soms reageer ik te snel.

 5. Het volk is flexibel en heeft graag wat vrijheid weg in ruil voor zekerheid. Maar nu overspeeld de overheid haar hand. Teveel mensen gaan er in korte tijd op achteruit, zonder direct de achterliggende oorzaak te voelen. Ik ken verschillende ondernemers in nood, maar geen enkele ernstige coronapatiënt. Westerlingen zijn dit niet gewend. Ze zijn ook braaf, maar die braafheid lijkt maar oppervlakkig.

  Ik zie nu mensen, die voorheen vrij gezagsgetrouw waren het minder nauw nemen met de regels. In het openbaar wel, maar in kleine kring niet. Dat biedt hoop. Mensen leren en durven weer af te wijken van het gangbare narratief. Zaadjes die kunnen leiden tot een vruchtbare parallelle samenleving, robuust en onafhankelijk van overheidsbemoeienis.

 6. Dank ook aan Ratio en zijn collega’s voor hun jarenlange inzet voor deze site. En het bedrijf dat deze site host. Jullie zijn de stille kracht die deze noodzakelijke discussie aan de frontlinie mogelijk maakt!

 7. Hoe zou je het vinden,..

  als ik je heel in elkaar trap tot dat je halfdood bent en zegt:
  Ik maak me serieus zorgen over jouw toekomst.

  Bron Telegraaf: Wobke Hoekstra; serieuze zorgen over toekomst middenklasse.
  Van welke partij ben je Wobke en welke partij regeert er nu?

 8. Bedankt voor het verspreiden van het virus door het mondkapjesplicht !

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5113471/corona-mondkapjes-vraag-update-iedereen-dragen-verspreiding

  Uitgeknipt:
  Averechts effect
  Het RIVM is bang dat massaal mondkapjes dragen juist een averechts effect kan hebben. Als je een mondkapje tussentijds afdoet en weer opzet, of als je het te lang draagt, kan het het coronavirus juist verspreiden.

  Zie de cijfers vanaf 1 december. (of https://www.vrijspreker.nl/wp/2020/12/bewijs-voor-negatieve-effecten-mondkapjes/ )

  Wetenschap bedankt ! Zelf medische mondkapjes één keer gebruiken in jullie labs en daarna direct weggooien, net als schoentjes en mutsjes, maar geen stelling nemen over deze waanzin.
  Gewoon studenten verplichten om deze te dragen. Ze zijn bang voor kortingen, minder opdrachten,
  minder geld voor onderzoeken, chantage vanuit de overheid,…

 9. 95% van de mensen ging met een mondkapje lopen toen dat werd geadviseerd. Toen het werd verplicht ging dat omhoog naar meer dan 99%. De zeer kleine groep asociale elementen die de maatschappij probeert te saboteren door geen mondkapje te dragen is reeds door de overheid in kaart gebracht. Deze ziektekiemen zullen uit de samenleving worden verwijderd. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Dank voor uw medewerking.

Comments are closed.