Alle niet essentiële winkels zijn gesloten.

Tsja wat is essentieel?

 • Drop voor de zere coronakeel?
 • Merkstift om de leugens van het kabinet te markeren?
 • Plakboek om de onzin artikelen voor de kleinkinderen in te bewaren?
 • Een warme winterjas, handschoenen, omdat de ondernemer de verwarming niet meer kan betalen?
 • Vult u maar aan, zoals de Primera winkels waar je wel pakjes mag ophalen, maar geen boeken kopen; zodat je die bij BOL.com bestelt en dan die pakjes bij….. de Primera ophaalt!

De hotelkeukens moeten dicht

 • Je zal maar een ontbijtje willen
 • Pizza etc bezorgen mag wel, dus de pizzaketen kan bij vdValk pizza’s bezorgen, terwijl het personeel van vdValk dat niet mag als het uit hun keuken komt?

Weer een typisch regel-met-onverwachte-effecten-geval.

Men vindt dat er teveel mensen in de winkelstraten zijn, en wil die hoeveelheid afremmen. Dus omdat er teveel in de koopgoot of Kalverstraat struinen, sluit je (ook) de winkels in Rolde en Ammerzooi.

AH is er erg blij mee want naast verhoogde hamster omzet in levensmiddelen, verdubbelt die van de niet essentiële zaken als truien, Kerstartikelen etc, want dat is dan nog de enige plek waar je dat soort dingen kunt kopen (ten koste van de reguliere winkels).

Is er dan echt niks creatievers te bedenken, als afspraken, bezoektijden, toelating tot, igv drukke, gebieden? De evenementen branche heeft daar vast ook wel ideeën over.

Maar nu laat ik me weer verleiden om aan oplossingen te denken voor welk probleem: als u zo onverantwoord de winkeldrukte in wilt en dan naar uw opoe gaat, moet ik, of een winkelier daar dan onder lijden? Ja als opoe een IC bed voor mij bezet houdt. Maar wie was er verantwoordelijk dat Nederland maar een derde van de IC bedden heeft tov Duitsland, Luxemburg en België?

Van een heel ander niveau is dat de boel gaat op slot tot 19 januari. En dan gaan we na de lockdown wachten op de derde golf?

Want hoeveel IC capaciteit hebben we inmiddels extra opgebouwd? Wat hebben we geleerd van de verhouding 9000 doden op 17,5 miljoen (onder aftrek van de nu dan niet aan griep gestorvenen en de extra doden aan te late kankerdiagnose, en de vernietigde levensjaren in het MKB)?

En als u ook vindt dat de overheid met corona een puinhoop maakt, al is het maar ze niet eens in staat zijn mondkapjes, testen en vaccineren behoorlijk te regelen. Dan zou u ook vraagtekens bij hun ‘regeling’ van gezondheidszorg, onderwijs, belastingen/toeslagen! en ander beleid kunnen stellen. Denkt u nu echt dat ze al die andere dingen wel goed doen?

21 REACTIES

 1. Nogal wat winkels gaan dit niet overleven. Na een schipbreuk gaan mensen hun leven vaak anders inrichten: ze willen dit niet nog een keer meemaken.

  Het zal een neergaande economische spiraal veroorzaken, die zichzelf versterkt. ‘Build Back Better’ wordt een mislukt overheidsproject.

 2. Tja..en toch is 70% het er mee eens dat er beperkingen zijn t.a.v. reis, koop, thuis ontvangst, mondkappen…ja aldus de bekende onderzoek en peiling bureaus …die zelfde 70% wil ook een verplicht vaccin..( gepresenteerd als feit door de gelijk geschakelde media) doen!

  Holland hol land boven alles!

  • Ah daarom worden alle commentaar secties van de kranten ofwel gesloten ofwel zwaar gemodereerd.
   Ze kunnen lullen wat ze willen, ze kunnen ook “peilen” dat 99% in de klimaathysterie gelooft. Als je maar één mening toelaat in de commentaarsecties, hoeveel % heb je dan monddood gemaakt? 20? 60? 80? We kunnen het niet weten. Wat we wel weten is dat je andere meningen niet hoeft te censureren als je de waarheid spreekt. Alleen leugenaars vrezen de waarheid en moeten censureren.

   Het zijn niet de burgers die de kranten bezitten, maar de superrijken en de bankiers. Dat is alsof de rijke industrieel het vakbondsblad uitgeeft. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

   MODERATIE MEDEDELING: “Father of lies”, U reageert onder meerdere nicknames. Dat is ongewenst trol gedrag, zie ook onze huisregels: https://www.vrijspreker.nl/wp/lezersservice/reageren-dit-zijn-onze-huisregels/. Daarnaast reageert u in andere artikelen of topic. Voorkom svp dat we actief moeten ondernemen. Wij willen u niet monddood maken. U bent van harte welkom als u onze huisregels respecteert. We willen niemand bannen, maar een tiental nicknames, die soms best wel creatief zijn (Edgar Hoover bijvoorbeeld) voor 30 reacties gaat wat ver. Als u los wenst te gaan zijn er de fake news artikel pagina’s die u intussen ook heeft gevonden. Prettige dag.

 3. We zitten dus in een neergaande economische spiraal. De winkels gaan ooit weer open, waarschijnlijk in het voorjaar. Een deel ruimt dan de voorraad op, anderen zitten het huurcontract uit. En er is natuurlijk overheidssubsidie om even te wachten met omvallen. Sommigen blijven gewoon bestaan of verdwijnen later.

  Leegstaande panden, ontslagen. Een deel vindt nieuw werk, anderen niet. De financiële ellende komt pas echt als de banken niet coulant meer zijn en de overheid stopt met subsidie. Het zal even duren totdat de financiële ellende doordringt tot de hoofden van de zombies.

  Voorlopig hebben ze het nog over een gevaarlijk virus en IC-plaatsen. En je wordt geacht hier en daar een mondkapje te dragen, als bewijs dat je ook gelooft in hun waanzin.

  • Als je marktaandeel wilt behouden in een neergaande economische spiraal ligt het verhogen van de prijzen niet voor de hand. Bij een neergaande economische spiraal hoort moordende concurrentie. Ik zie eerder deflatie dan de door de centrale banken gewenste inflatie.

   Verder de obsessie om iedereen te ‘vaccineren’. Je moet er echt rekening mee gaan houden dat ze iedereen gaan dwingen, bijvoorbeeld in isolatie-faciliteiten, en als je echt niet wilt word je gewoon vermoord. Voorbeelden genoeg van overheden die hele volksstammen uitroeien – dat past zeker binnen hun utopische ideeën.

   Die ‘vaccinatie-obsessie’ zal een poging zijn de gehele mensheid genetisch te modificeren. En ik wil niet gemodificeerd worden. Dus is er geen plek meer voor mij, wat de overheid betreft, zolang die obsessie aanhoudt.

   Ik leun lekker achterover, kom af en toe misschien een boa of politie-agent tegen met waanideeën, probeer marktaandeel te behouden, maar sparen/investeren voor de toekomst is niet belangrijk als je niet weet of je volgend jaar kerst nog haalt.

   • Genetisch modificatie van mensen of dieren is waarschijnlijk pure fantasie van de moderne ‘wetenschap’. Heb jij al een genetische gemanipuleerd wezen gezien? Muizen met vleugels of soortgelijk hard bewijs? Nope, enkel verhaaltjes van de lichtgevende mindcontrol box in je woonkamer.

    Het sprookje van de muis met het menselijk oor. Ze waren klaar om organen te kweken beweerden ze 25 jaar geleden. Orgaandonatie zou overbodig worden..
    https://www.trouw.nl/nieuws/onderzoekers-laten-mensenoor-op-muis-groeien~b6fe515d/ Nu 25 jaar later nog steeds niets van te zien, Nu herhalen ze dezelfde sprookjes weer, net als met massa ruimte toerisme blijven ze al 25 jaar zeggen dat we er bijna zijn. Zo houden ze de religie van superieure ‘wetenschap’ in stand.

    Net als DNA, ze beweren dat er iets bestaat wat enkel de elite in haar geavanceerde labo’s kan zien: het magische “DNA”.
    De dubbele helix structuur van dit DNA werd door de “ontdekker” gezien tijdens een van z’n LSD trips, later bleek dan door ‘onderzoek’ dat zijn LSD wanen klopten. Er is werkelijk geen grens aan wat je de mensen kunt laten geloven als je een stropdas aantrekt en zorgt dat genoeg andere logegenoten je sprookje helpen herhalen. Als je elkaar dan ook nog allerlei verzonnen (nobel)prijzen en dure titels toebedeeld gaan de gelovigen helemaal op hun knieën.

    Via dit “DNA” kunnen ze zien hoe groot je bent, welke kleur haar en ogen je hebt, je huidskleur en zelfs je leeftijd.
    Ik zou zeggen doe de test, stuur genummerde staaltjes zonder namen op van roodharigen, zwartharigen, blondharigen met blauwe ogen, groen ogen, bruine ogen van allerlei leeftijden. Ik ben er vrij zeker van dat het resultaat niet gaat verschillen van wild gokken. Als je al een labo bereid vindt om mee te werken..

    Wat wel kan zonder twijfel, is toxische gifstoffen(adjuvanten zoals dat heet in dure newspeak) in vaccinproducten mengen die je hersenen beschadigen of je organen. Onmiddellijk of na jaren, afhankelijk van de dosis. Daar heb je geen Nano Quamtum hocus pocus blabla voor nodig.

    MODERATIE MEDEDELING: Met 2 nicknames reageren onder hetzelfde artikel is bij veel sites een reden voor een directe ban. Daarmee gaat u de discussie onterecht beinvloeden door net te doen of anderen het met u eens zijn. Een beetje valsspelen dus. SVP niet meer doen

 4. – Een nieuwe garderobe, als je huis is afgebrand
  – Sigaretten voor een rookverslaafde (is niet meer zijn vrije keuze)

  “Pizza etc bezorgen mag wel, dus de pizzaketen kan bij vdValk pizza’s bezorgen, terwijl het personeel van vdValk dat niet mag als het uit hun keuken komt?”

  Maar wel alle rotzooi opruimen, die gasten in de kamers achterlaten, zoals de pizzadozen.

 5. Grappig, die infantiele geit heeft niets beters te doen dan dom ouwehoeren.
  Tieft op sukkel.

   • Ik ben wel klaar met jouw oeverloze gelul domme geit. Werkelijk elk artikel schijt je onder met je infatile gezwam, nogmaals tieft op.

Comments are closed.