Veel mensen zijn bang voor corona. Echter, nog niet één op de duizend Nederlanders is hieraan overleden. Ik laat wat grafiekjes zien, gebaseerd op gegevens van het RIVM.

sterfte per week is in tweede golf lager dan in eerste golf

De staven zijn de sterfte per week, en de weken zijn genoteerd als 202010, dat is weeknummer 10 van jaar 2020. Ik speculeer niet op de oorzaak dat de tweede golf minder doden per week vergt. Ik presenteer slechts de gegevens die het RIVM verschaft. De al weken, nee, maandenlange gemelde toename in positieve PCR tests lijkt dus niet te resulteren in meer doden per week dan in de eerste golf. Eerder minder.

COVID-19 is niet genderneutraal:

Bij COVID-19 is er geen male privilige. Eerder het omgekeerde. Er zijn duizend minder vrouwen bezweken aan COVID-19. Politiek. Dit is oneerlijk. Doe er wat aan.

COVID-19 discrimineert op leeftijd

De tachtig en de negentig plussers zijn de belangrijkste slachtoffergroepen. Er zijn slechts 88 Nederlanders onder de 50 jaar volgens de data van het RIVM overleden aan COVID-19. En 239 in de leeftijd van 50-59 jaar. Voor al deze mensen onder de zestig jaar is COVID-19 een totaal te verwaarlozen risico.

Sterfte per provincie

Zoals te verwachten vallen er meer slachtoffers in provincies met veel inwoners. Wat ik gedaan heb is het aantal sterfgevallen dat volgens het RIVM het gevolg is van COVID-19 delen door het aantal inwoners. Zie hieronder. Hoe groter de cirkel. Hoe groter het risico te sterven aan COVID-19. Neem bijvoorbeeld de provincie Groningen. Alle inspanningen van het korps Vindicat ten spijt sterven er maar heel weinig Groningers aan COVID-19. Het zijn er maar 84 op 586000 inwoners. Ongeveer één op de zevenduizend. Nog niet eens één promille. Dat is de kans die je in Groningen in dit pandemische jaar hebt gelopen om COVID-19 op te lopen en er vervolgens aan te sterven.

Je ziet dat de kans om in 2020 COVID-19 op te lopen en eraan te sterven in geen enkele provincie boven de 1 promille is geweest. Hiermee behoort COVID-19 tot de zeldzame pandemieën die nauwelijks slachtoffers maken. Pas als er zeventienduizend en vijfhonderd doden zijn te betreuren ten gevolge van Corona dan heb je als inwoner van Nederland 1 promille kans gehad te sterven aan deze pandemie.

Dit is een wat andere benadering dan de fatality ratio’s die meestal gebruikt worden. Het gaat mij er echter om hoeveel kans ik loop om de komende tijd al dan niet te sterven aan deze tot pandemie verheven ziekte. Tot op heden is mijn overlevingskans mbt Corona ruim 99.9%, en als ik in Groningen woonde dan was de kans om in 2020 niet te sterven aan COVID-19 zelfs 99.986 %.

De conclusie is dat de kans dat je COVID-19 krijgt en vervolgens ook nog eens sterft voor de gemiddelde Nederlander verwaarloosbaar klein is. De andere conclusie is dat COVID-19 absoluut niet op de WHO A lijst thuis hoort. Iedereen die iets anders beweert is een onwetenschappelijke fake news verspreidende angstzaaiende wappie.

14 REACTIES

 1. Het Chinese virus hoort inderdaad niet op de WHO A lijst. Maar dan is er geen “windfall” voor Bill Gates, Big Pharma en alle anderen die uit deze ruif vreten.

  Bange mensen zijn niet te overtuigen van het kleine risico. Als NRC en NOS de mensen bang hebben gemaakt dan zijn nuchterheid en gezond verstand de eerste terminaal zieken.

  Misschien is deze massahysterie inderdaad het gevolg van een demonische hypnose…

 2. ‘Geen male privilege’ van het Corona virus

  Om eea Interessant te maken had U dit ‘male’ cijfer kunnen ontleden in WITTE mannen en licht getintiers tot aan vol zwart……..

  Gelukkig nieuwjaar alvast

 3. Cijfers blijken lastig en multi-interpretabel en daar wordt handig gebruik van gemaakt.
  https://www.youtube.com/watch?v=GGN7rs6uy44
  Uit onderzoekt blijkt dat ruwweg 66 % van de patiënten niet in het ziekenhuis hoort maar thuis onder de wol met een paracetamol. De angst hakt er zodanig in dat mensen met lichte klachten eisen dat ze opgenomen worden. Verder wordt iedereen die opgenomen wordt getest. Dus de terminale patiënt met kanker die bestraald is geweest inclusief 12 chemokuren en een immuniteit rest van 10 %, maar met corona positief is dus overleden aan corona? Als je rotzooi invoert is het resultaat ook rotzooi.

  • Beter met een hoge dosis vitamine C eventueel aangevuld met D. Paracetalol werkt onderdrukkend, niet genezend.
   Verders, griep en de eventuele koorts zijn genezingsprocessen van ons eigen lichaam, de koorst verbrand de ziektekiemen.
   Vasten is dan een goede optie, immers als men griep heeft, heeft men geen zin om te eten.
   Luister naar je Zelf i.p.v. naar anderen
   Het lichaam wilt dan de toxines verwijderen, dus is het zeker niet verstandig zich te laten injecteren met nog meer vergif.
   2020 was het jaar van de leugen en het bedrog, laat ons van 2021 het jaar van de waarheid, de waarde maken, en dat begint bij ons zelf.

   Stay Human

   • Exactly, zoals Deep Behind Enemy Lines vaak zegt.

    Die mRNA gifspuiten hebben niets met traditionele vaccins te maken maar zijn transfection agents. Gewoon niet doen, zoals meneer Rutte wel eens pleegt te zeggen.

    Ze hebben het over dat je dit en dat niet meer mag als je niet met gif bent geprikt. Welnu, dik kans dat je bepaalde dingen niet eens meer kúnt als je met gif bent geprikt. Gewoon niet doen.

   • https://www.ahealthylife.nl/vitamine-d-effectief-tegen-corona-volgens-spaans-onderzoek/
    En zo kan ik moeiteloos meer degelijke keurige uitgevoerde wetenschappelijke onderzoeken presenteren. Want vergis u niet ook de wetenschap is wel degelijk op zoek naar meerdere mogelijkheden om hier uit te komen.
    Natuurlijk is het goed de holistische weg te volgen, met mijn laatste opmerking over garbage in garbage out refereer ik aan de massa die die kennis niet heeft.
    Die kennis wordt hen onthouden door manipulatie en een bende leugenaars die jammer genoeg wel het podium hebben = garbage out.

   • @Andre ***Trouwens of je nou wel of niet de theorie aanhangt dat pathogene virussen bestaan: over aanvullende nutriënten vind ik dit wel een handige: https://zelfzorgcovid19.nl/ *** Daar gaat mijn ingeplande artikel voor deze nacht…….. Bizar overigens hoe weinig men denkt aan het voorkomen van COVID-19 en andere ziektes. En hoe weinig geneeskundigen een holistische benadering kiezen.

   • @Ratio – zal wel meevallen met dat artikel.
    Over holistische benadering: dat wordt ze niet onderwezen. Ze worden opgeleid om medicijnen te pushen, niet om mensen gezond te houden of weer gezond te maken. Sterker nog: artsen die het lef hebben om een holistische benadering te praktiseren lopen het risico om hun licentie kwijt te raken. En middels het “goedkeuren” van bepaalde chemische substanties ter bestrijding van een bepaald iets worden simpele middelen die de winst van big pharma aantasten, met drogredenen van de markt gehouden. Voorbeeld: HCQ en Ivermectin.

 4. Met alle respect mensen: deze hele corona is fake en ver, ver van te voren gepland!
  Neem even 45 seconden de tijd om onderstaand jewtube-video te kijken.
  Voor sommige onder ons: laat de titel u niet afhouden om te kijken.
  Het gaat om slechts 45 seconden van uw leven 😉
  Video: https://www.youtube.com/watch?v=FCvr2XGBnAs

  Extra aandachtpunt: mrs doubtfire Melinda… hmmm, bizar hoe zij lijkt op…..
  Mja, das off topic en iets wat ik niet claim. Vind het alleen heel …. vul maar in.

  • “mrs doubtfire Melinda… hmmm, bizar hoe zij lijkt op…..”

   Louis de Funes ?

   En over de titel:
   De aarde is in de macht van de goddeloze gegeven,
   en het aangezicht van haar rechters omhult Hij;
   doet Hij het niet, wie dan?

   Waarom zou je je laten afhouden van een dergelijke observatie ? Zelfs als je niet gelovig bent, dan denk ik dat je vast kunt stellen dat de aarde inderdaad in de macht van het kwade is, en dat haar rechters daar vrolijk aan mee doen.

   • Ben het helemaal met je eens wat je schrijft over de titel, niets aan toe te voegen.
    Ik maakte die opmerking omdat er mensen zijn die alles wat met de Bijbel te maken heeft meteen wegklikken, zover is het nl al gekomen.

    En nee, Louis bedoel ik niet uiteraard, maar dat heb je vast wel door.

 5. Om te beginnen is het zogenaamde corona virus niet aangetoond. Er zijn steeds meer mensen, waaronder experts, bij wie dat kwartje aan het vallen is. Dus waar hebben we het over ? Hoe kan iets waarvan het bestaan niet is aangetoond, dodelijk zijn ?

  We hoeven daarom ook niet meer te praten over “overleden met” vs. “overleden aan“.

  Covid ? Coshit.

  Merry Christmas and a Happy New Fear, mensen. Laat je niet bangmaken.

Comments are closed.