Indien u tot te risicogroepen hoort van covid-19 en u wenst zich te beschermen dan zijn er waarschijnlijk een aantal zaken zinvoller dan het dragen van mondkapjes. Er zijn aanwijzingen dat het preventief slikken van de volgende voedingssupplementen zodat u hier geen tekorten heeft de infectie kunnen helpen voorkomen en indien u toch getroffen wordt kunnen zorgen voor een veel milder ziekteverloop. (bron)

update mbt advies voedingscentrum

Let wel dat het voedingscentrum een andere mening heeft. Ze zijn op jacht naar bedrijven die de volgende supplementen in verband brengen met weerstand tegen Corona:

Kom je een misleidende reclame tegen van een supplement die tegen corona zou beschermen? Je kunt dit melden bij de NVWA, telefoon 0900-03 88. De NVWA treedt handhavend op als zij dit soort claims tegenkomt. Bedrijven die op deze manier reclame maken kunnen hoge boetes krijgen, oplopend tot €150.000

Ze zijn zelf een klein beetje misleidend

Op internet en social media lees je veel dat vitamines zoals vitamine C en vitamine D zouden helpen. Ook andere ‘weerstandsverhogende’ ingrediënten in supplementen worden genoemd. Vitamines zijn inderdaad nodig voor een goede weerstand. Maar door via voedingssupplementen méér vitamines te nemen dan je nodig hebt, krijg je geen hogere weerstand

Ze gaan er hier kennelijk van uit dat de meeste mensen voldoende vitamines binnen krijgen. Wat niet zo is. Holistische en andere artsen zijn van mening dat tekorten van onderstaande vitamines en enkele supplementen voorkomen moeten worden. En dat het slikken van deze supplementen tekorten voorkomen en je daardoor een hogere weerstand geeft. Ik snap deze uiting van het voedingscentrum niet. Als COVID-19 een nationale ramp is, en je weet dat er mensen zijn die onvoldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen door bijvoorbeeld foute voedingspatronen, dan zou een voorlichtingscampagne toch zeker op zijn plaats zijn. Om te zorgen dat men in ieder geval die weerstand opbouwt. Weerstand waarvan het voedingscentrum erkent dat dit belangrijk is. Dit lijkt me zinvoller dan mondkapjes dragen. Ik snap niet waarom het voedingscentrum zo passief blijft terwijl ze juist nu een zinvolle bijdrage kunnen leveren.

UPDATE ADH/RI

De termen ADH en RI staan voor aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en referentie inname. Deze zijn hetzelfde. Op vitamine potjes staat de ADH/RI waarde per pil. Ik heb ooit gelezen hoe deze waardes bepaald zijn en dat was niet zo duidelijk, wellicht dat dit thans nauwkeuriger geschiedt. Wat er niet bij wordt verteld is dat dit deze waarde gebaseerd is op de behoeftes van een gemiddelde vrouw. Kennelijk is dit de norm, een vrouw van ongeveer 70 kilo. Het lijkt me dat er bevolkingsgroepen zijn die hier niet mee uitkomen. Grote mannen die de hele dag fysiek werk verrichten bijvoorbeeld. Of mannen en vrouwen die vrij veel alcohol drinken (oa vitamine C tekort). Er zijn vitamines en mineralen waar een “overdosering” geen kwaad doet. Star vast houden aan de vastgestelde ADH / RI waarde en die voor eenieder geldig te verklaren kan wel eens meer slachtoffers maken dan mensen die hier en daar wat teveel slikken.

Probeer tekorten te voorkomen, sommige supplementen zouden helpen bij de opname of om andere redenen effectief kunnen zijn.

Quercetine 

Vitamine C

Vitamine D

Broomhexine

En daarnaast Zink en Selenium.

21 REACTIES

 1. Zink, vit. C en D etc. komen te weinig voor in de voedingsmiddelen die we in de supermarkt kopen. Het gezegde “je bent wat je eet” is veelzeggend.

  Wat is Covid-19 precies ?

 2. Moeite waard om even te lezen wat Desirée Röver, een door geenstijl.nl als kruidenvrouwtje weggezette arts te zeggen heeft over vaccinaties: https://time2wakeup.me/?p=18830

  “Vaccinatie principe is gevaarlijke onzin en gebaseerd op absolute non-wetenschap”

  Quote:
  Bovendien negeert het Rijk dat er bewezen werkende natuurlijke versterkers van het menselijke immuunsysteem zijn, zoals vitaminen A, B6 / 11 / 12, C en D, en de mineralen zink, ijzer, koper en selenium. ‘Hoeveel Nederlanders weten dat?’ Nog maar weinig, mede omdat informatie hierover vanuit Brussel (= spreekbuis en uitvoerder van de ‘Big Pharma’ medicijn- en vaccinlobby) wordt onderdrukt en met torenhoge boetes van honderdduizenden euro’s kan worden bestraft.

  Wake up mensen.

  • Die website ziet er helaas wel uit als het type kruidenvrouwtje, aluhoedje, e.d. Het zou fijn zijn als er een neutrale, en neutraal ogende, website is die informatie verzamelt over wat er wel/niet helpt of werkt en wat wel/geen onzintheorie is.

   En dan is er ook nog de/mijn vraag: Waar zitten al deze voedingsstoffen in, en dan in hoge concentraties? Welke supplementen en in welke vorm? Wat zijn de beste bronnen?

   Want de ‘vaccin’ ranzigheid van WHO en Big Pharma komt in elk geval niet in mijn lijf en de gretigheid waarmee grootbedrijven en politiek je willen dwingen is op z’n minst verdacht te noemen.

 3. Ivermectine werkt het best zeker voorkomend hier 28 studies bij elkaar: https://ivmmeta.com/
  Ivermectine samen met Bisolvitral: https://www.24pharma.nl/bisolviral-antivirus-neusspray-20ml.html
  1 tablet per maand en een keer per dag je neus sprayen en je krijgt het niet en dat is voor 100%.Dit werkt beter dan die klote prik. Die flauwvallende zuster van laatst is dood!En deze oude man kan het ook niet meer na vertellen: https://www.ninefornews.nl/zwitsers-kanton-persoon-overleden-na-coronavaccin-van-pfizer/
  Laat je niet gek maken door die kanker staatstrolls stelletje kankerwezens!

  • Waarom zou je een spray van een chemie-boer kopen tegen iets wat niet bestaat?
   Virussen zijn een fabeltje uit de koker van oplichter Pasteur met z’n germ-theorie.
   Een theorie die met beide handen werd aangegrepen om op die manier extreme bedragen te kunnen verdienen met als extraatje dat ze altijd kunnen blijven doen, omdat ze gewoon weer een nieuw virus uit hum hoge hoed halen.
   Ze pompen rotzooi in de mensen, wat hun gezondheid niet ten goede komt met daaruit volgende klachten.
   Hoppa nog een verdienmodel erbij.

   De juiste theorie, te weten de terrain-theorie, daar valt voor deze heren geen droog brood mee te verdienen en dus is deze theorie afgekraakt en zelfs in het geheel niet bekend bij veruit de meeste mensen.

   En als je nu denkt, nee zo verdorven zijn die mensen toch niet, zover zullen ze nooit gaan…
   Dan zou ik zeggen dat het tijd is om onder je steen vandaan te komen en eens op zoek te gaan naar de club die het echt voor het zeggen heeft in deze wereld.
   Dan zul je uitkomen bij een select groepje die overal, op elk terrein een hele dikke vinger in de pap heeft.
   Of je doet dit heel simpel af een complottheorie en kruipt weer veilig terug onder je steen.
   Ga je straks weer lekker het journaal kijken, of die klote talkshows, en laat je je weer van alles aanlullen.
   Zit je wel 1,5 meter uit elkaar dan? En het liefst met mondkapje op. Die zit je als gegoten.

 4. Wat zeker ook belangrijk is, is het niet toelaten van angst. De media sproeien nog dagelijks informatie die volgens mij mensen behoorlijk angstig kunnen maken. En als die periode langdurig is, dan is dat rampzalig voor het immuun systeem.

  Het slikken van vitamines C en D is hard nodig voor een groot deel van de bevolking.
  Om te beginnen zitten er veel minder nutriënten in het voedsel dan 50 jaar geleden. Dan heb ik het over mensen die dagelijks vers en gevarieerd eten. Over kant en klaar ben ik snel klaar, gewoon in de supermarkt laten liggen. Vitamine C is genoegzaam bekend, maar vitamine D is een ongelooflijk belangrijke component voor een aantal zaken.
  https://www.orthokennis.nl/nutrienten/vitamine%20D

  • Nou dat weet ik niet want ik had zelf een hele lage D terwijl ik veel buiten kom altijd.
   Dat herstelde heel snel met druppels D.

   Ik neem zelf ook gewoon ouderwets levertraan. En jodium. Kun je heel goedkoop zelf maken ook. Ook af een toe een glaasje met wat baking soda of appel azijn. Voor een goed PH anders ben je nog nergens. En TGC / CBD is natuurlijk altijd een leuke optie bij zwaardere gezondheidstegenslag.

   Enfin. We zouden het bijna vergeten maar gelukkig nieuwjaar iedereen!
   Wat wens ik de mensen?

   Innerlijke vrede. Ook de beste immuun booster die er is 🙂

   Zelfs aan vreemde vogels die op Gargamel lijken worden vreugdevolle kansen geboden.

   De vraag is. Pak je die aan of niet?

   https://www.youtube.com/watch?v=CEQuDyuQFKE

   • Ook vogels kunnen feesten… Leuke beesten die kaketoes maar ze fluiten de oren van je hoofd. Een bekende van mij vroeger had er eentje die ook zo kon swingen en daarom “Jack de Wipper” heette.

 5. Bedankt voor de supplementen tips hierboven. Ik ga mij er eens wat meer in verdiepen.

  2020 was voor mij een jaar waarin ik nog nooit zo weinig heb hoeven hoesten of andere griepsymtomen heb gehad. Ook ben ik niet een keer aan de ‘race’ geweest. Daar heb ik elk jaar wel een paar keer last van, weliswaar kort.

  Het heeft ongetwijfeld te maken met alle desinfectie middelen overal. Dus dat wordt interessant als die weer in de kast gaan of de bacterien resistent worden daartegen.

 6. 26/12/2019 pijnlijke keel, niezen en daarna hoesten, diep en pijnlijk
  zondag geen keelpijn meer
  maandag nog flesje broomhexine hoestdrank gekocht
  maandag en dinsdag hoesten verdwenen
  moet zeggen dat ik al sinds being 2019 ben begonnen met slikken van boven genoemde en aanbevolen zaken.
  dit boven staande voor een prikkie?

 7. Nood alarm 2012 alle ziekenhuizen liggen vol met griep patiënten.
  Nood alarm 2013 alle ziekenhuizen liggen vol met griep patiënten.
  Nood alarm 2014 alle ziekenhuizen liggen vol met griep patiënten.
  Nood alarm 2015 alle ziekenhuizen liggen vol met griep patiënten.
  Nood alarm 2016 alle ziekenhuizen liggen vol met griep patiënten.
  Nood alarm 2017 alle ziekenhuizen liggen vol met griep patiënten.
  Nood alarm 2018 alle ziekenhuizen liggen vol met griep patiënten.
  Nood alarm 2019 alle ziekenhuizen liggen vol met griep patiënten.
  https://realclimatescience.com/2021/01/hospitals-in-britain-stretched-to-capacity/

  • Iedereen die je verdenkt van een IQ boven de 95, die deze scamdemic blijft puschen en die het bestaan van virussen blijft volhouden mag je klasseren als bewust kwaadaardig met een duistere agenda.

Comments are closed.