Een Autoriteit maakt meer kapot, dan honderden burgers kunnen maken. Nu is er dan weer het voorbeeld van VoetbalTV, dat volledig onterecht en op basis van eigenzinnige interpretatie door de Autoriteit Persoonsgegevens, de nek is omgedraaid.

Ik signaleer die Autoriteit Persoonsgegevens (AP) als voorbeeld, voor al die ‘Autoriteiten’ die gesteund door HUN interpretatie van de regels, een almachtig schrikbewind uitoefenen. Waardoor slechts enkelen de kracht en mogelijkheden hebben om zich in een jarenlange juridische strijd tegen die Autoriteit met onbeperkte middelen, te weer te stellen. En dat weet zo’n Autoriteit, vandaar dat ik niet uit respect, maar vanwege hun godheidsgedachte, een hoofdletter gebruik.

In het Voetbal TV drama, speelde de AP op het verkeerde veld, stond ze buitenspel, schoot hoog over,  blesseerde de tegenstander onnodig waardoor die ook verloor en uit de competitie viel en de kreeg de AP van de rechter minstens twee rode kaarten. VoetbalTV ging met camera’s en slimme software tientallen amateurvoetbalwedstrijden filmen en registreren. Leuk voor opa om ‘s avonds dat schitterende doelpunt van kleinzoon te kunnen zien. Zonder dat hij blauwbekkend  en Corona happend alle wedstijden voor dat ene doelpunt hoefde te volgen. Dat filmen van jeugdige bloedjes van kinderen zou niet mogen volgens de AP. Dat VoetbalTV netjes aangaf dat het volgens haar juristen wel mocht en toestemming van de clubs had, mocht niet deren. Althans de AP verbood het filmen tijdens haar twee jaar durend stil leg en beslissingsproces (er was binnen de AP namelijk een enorm geschuif van die hete belisaardappel). Daardoor ging VoetbalTV failliet. Gelukkig ging de eigenaar wel door met de rechtsgang en jawel, op alle fronten kreeg hij gelijk. Ik hoop op een enorme schadevergoeding,  te betalen door de AP, wetende dat wij daar aan meebetalen, want denk niet dat er ook maar een medewerker van de AP een boterham minder door eet.

Met dit AP voorbeeld weer even terug naar de algemene situatie bij Autoriteiten. Het is namelijk echt niet een incident. Het zit ingebakken in het systeem. Denk aan de Toeslagenaffaire, de AFM, DNB Rijkswaterstaat, vuurwerk etc:

Eerst komen de basis regels, vaak algemeen en onduidelijk hoe toe te passen.

Het systeem moet nog leren (de burgers dus ook!).

Elk bedrijf moet veel energie en procedures maken om aan de gepercipieerde regels te voldoen. Een nieuw werkterrein voor tientallen consultants en juristen. De kosten daarvan worden doorberekend aan de consument.

Vervolgens blijken die regels lastig handhaafbaar. Dus zonder na te denken of ze überhaupt zinnig zijn, worden er regels op regels gestapeld.

Bovendien, hoe kan het ook anders, zoals we zien bij elk controleorgaan als AFM, Voedsel en Waren, tot zelfs vuurwerk toe, vindt de Autoriteit dat haar macht niet voldoende is en moet worden uitgebreid. (AFM begon met 30 man, nu 830) Het begint bij die vriendelijke buurt helpende BOA, die van knuppeltje, naar wapen en vervolgens door het leger (nu nog in het buitengebied) ‘geholpen’ wordt.

Ondertussen beroept de Autoriteit zich op haar regels, legt boetes en sluitingen op; en wie zich daar tegen verzet kan een jarenlang juridisch proces in, terwijl ondertussen je bedrijf failliet gaat. De praktijk is dat de arme burger zich er maar bij neerlegt, niet omdat het rechtvaardig is, of dat de Autoriteit gelijk heeft, maar de burger verder moet en geen tijd heeft vanwege al die andere regels waar hij ook nog aan moet voldoen.

Waarbij dan bij de minder geïnformeerden nog speelt dat zij zich onterecht veilig voelen: ‘want er zijn toch Autoriteiten die handhaven en mij beschermen” Nou daar hebben we dan het Cookie circus voor gekregen: ipv van bewust uitkijken op internet, clicken de meesten nu het Cookie monster aan.

Laten we de vraag maar weer stellen: zijn we nu beter of slechter af met de Autoriteiten controle systemen?

Ik ben van mening dat u en de burger beter weet wat goed voor hem is, dan de regelneven.

5 REACTIES

 1. Ongekozen instituten beroven uw soevereiniteit!
  – Navo.
  – NATO
  – UNESCO
  – EU.
  – VN.
  – WHO.
  – Wereldhandel organisatie
  – IMF
  – EIB
  – OESO
  – BIS bank
  – BILDERBERG …….ETC;

 2. Volgens vele polls zijn de vaccinatiekandidaten zwaar in de minderheid. Ik stel voor om Texel te reserveren en deze mensen te vaccineren en vervolgens naar de democratische vaccinatieplantage Texel te verplaatsen. Daar kunnen ze dan hun eigen vaccinatie economie uitrollen en hoeven ze geen contact te hebben met mensen die gewoon zoals gebruikelijk in de duizenden jaren voor ons, zich niet laten vaccineren! Oorspronkelijk was het idee andersom, maar door de reële verhoudingen kunnen de vaccinweigeraars fysiek niet op Texel passen..

 3. Goed artikel, ben het volledig mee eens. En wat DNB betreft, heb ik mij aan
  zitten ergeren, dat ik mij onlangs eerst moest identificeren na 2 jaar bij een
  crypto belegging al handelde. Zij moesten dat op last van DNB verifiëren.
  Je hele persoon gegevens, op tekst en nog eens foto’s van alle documenten
  zoals paspoort, kopie bank afschrift, selfie met paspoort en geschreven briefje
  met naam en datum er op. Mobiel nummer ook.
  Anders kwam ik niet aan mijn geld. Dat zogenaamd voor wat? veiligheid of
  jij het werkelijk bent?
  Ik had namelijk voordat je je aanmeld bij zo’n belleging bank, al de nodige
  personalia al moeten overleggen, anders krijg je geen account.
  Gegevens zijn zo op te vragen, waarom dit hele gedoe?
  Dus Autoriteiten; een verzameling mensen die zich als groep ( werknemers )
  achter een organisatie “verschuilen” en braaf de dwangbevelen, proces verbalen ect.
  uitprinten en versturen, zonder enige gedachten waar ze aan meewerken.
  Namelijk onder andere de horeca aan gort helpen en mensen tegen elkaar opzetten.
  Rechtvaardigheid en eerlijk is er niet. Vaak wel de belangen.

Comments are closed.