Als je nu kijkt op Coinmarketcap dan zie je een hele rare crypto boven bitcoin staan. Het Financieel Dagblad bericht in termen van ‘ David tegen Goliath’  over de gebeurtenissen rondom het aandeel ‘ Gamestop’  en nog wat andere aandelen die door een groep ‘ Redditers’  (kleine beleggers met hun eigen forum) de hoogte in worden gehandeld.  Waarom doen ze dit als de waarde van het bedrijf de hoge koers niet rechtvaardigt?  Omdat een aantal hedgefunds de aandelen geshort hebben en verlies lijden als het aandeel niet daalt. En hedgefunds zijn niet erg populair bij de 99%.   Ben Shapiro legt het hier uit en hier Nigel Farage. 

Shapiro gaat ook in op wat ‘ Robinhood’ (een trade platform) deed. Mogelijk geïnstrueerd door iemand van de Biden regering en/of de getroffen hedgefunds die investeerder zijn in Robinhood en/of die informatie kopen van Robinhood over gedrag van hun klanten.  Op een gegeven moment werd gebruikers de mogelijkheid ontnomen om nog te kopen, ze konden alleen nog verkopen.  Derhalve ging de koers omlaag en konden de vermaledijde hedgefunds hun verliezen beperken. Dus in plaats van Robin Hood, waren ze ‘robbin the hood’  oftewel de sheriff van Nottingham.   Ook de Binckbank in NL ging daar in mee.  Facebook kon niet achterblijven. Allemaal voor de bescherming van de kleine belegger natuurlijk.

Stephan Kinsella schreef het volgende over de gebeurtenissen: 

1. Er is niets mis met short selling.

2. Er is niets mis met wat de Redditers deden met hun tegenmaatregelen

3. er is niets mis met NASDAQ, Robinhood, enz., De handel opschorten. Het is allemaal de vrije markt.

Bedrijven met een bedrijfsmodel in de problemen hebben niet het recht om hun aandelen waarde niet te laten dalen als gevolg van short-trading. Er is niets mis met handelaren die profiteren van shorten. Ze hebben geen recht op de winst. Als sommige grappenmakers hun transacties verpesten, pech gehad. De grappenmakers hebben niet het recht om een ​​handelsplatform te gebruiken dat ze er niet op wil hebben. Zelfs als ze geen alternatief platform hebben.

Niemand heeft het recht om een ​​Twitter- of Facebook-account op Twitter of Facebook te hebben. Ze kunnen je eraf trappen, zelfs als het om domme SJW-redenen is.Niemand heeft het recht om Apple of Google te dwingen hun apps op te nemen. Niemand heeft het recht op Amazon services. Niemand heeft het recht om Visa- en Mastercard hun bedrijf te laten servicen als ze dat niet willen.

Antitrustwetgeving is onlibertarisch en moet worden afgeschaft. Bedrijven hebben het recht om te proberen te monopoliseren (hoewel het economisch onmogelijk is) en om samen te spannen en te proberen prijzen vast te stellen. Robinhood- en Wall Street-bedrijven hebben het recht om samen te werken.”

Volgens Kinsella is dit de zuiver libertarische manier om er naar te kijken.   Ben benieuwd naar uw mening.  Lijkt mij dat minimaal gekeken moer worden in hoeverre de contractuele relatie tussen gebruikers en Robinhood et al dit gedrag toelaat.

Als laatste nog iets voor de gold en met name silver bugs onder ons.  De Redditers in kwestie hebben geopperd om de zilvermarkt (en met name dan JPMorgan) ‘ op te blazen’. Hier Mike Maloney over die mogelijkheid. 

Hijseenberg,  Januari 2021

19 REACTIES

 1. Er zal wel in de kleine lettertjes van al die terms of service staan waar je mee akkoord gaat, dat je er altijd afgegooid kan worden.
  Ik denk dat de verontwaardiging komt omdat al die bedrijven dat nooit duidelijk communiceren. Daarmee laten ze mensen een hele business bouwen rond facebook, youtube of Robinhood en als dan blijkt dat ze voor wat voor reden dan ook voor wie dan ook de stekker er uit kunnen trekken, dan voelen die mensen zich bedonderd.
  Ik hoorde laatst zelfs een reclame van WordPress dat je bij hun een web pagina kunt maken, waar jij echt de controle hebt over wat je er op wilt. Dit vlak na een purge. Dat lijkt me niet eerlijk. Je moet dan zeggen: “Voordat je er veel tijd en moeite in stopt, waarschijnlijk trekken we dat door het toilet”

  Wat je veel leest is:Maak je eigen app, dan wordt Parler van Amazon gegooid, run je eigen server park en nu heel cynisch :”Bouw je eigen Wallstreet maar” Al deze dingen kunnen met blockchains verbeterd worden. Al die aandelen tokenizen en al die social media op een gedistribueerd web.
  Hier wordt mooi uitgelegd hoe primitief, met meerder lagen interne settlement, die clearing nu werkt en dat is waarschijnlijk de reden dat die brokers nu problemen hebben.
  https://youtu.be/9dZV5Qy_38k

  • Dat is dan via een middleman. Bijv. als jij bitcoin koopt op een beurs met je bankgegevens o.i.d. dan worden daar je gegevens onderschept en gelinkt aan je bitcoin. Het is altijd de ingang en uitgang waar ze controle kunnen uitoefenen en kunnnen stelen.

   Dit is, denk ik, ook zo met een contract tracing app. Ze zeggen wel dat het anoniem is, en de bluetooth verbindingen zijn dat misschien ook, maar je download de app (ingang) en als je je zou melden dat je de cornholio ziekte hebt geef je ook identificerende data. (uitgang) Als ze je zo al niet volgen.

 2. Het aardige aan GameStop is dat toen andere mensen hetzelfde gingen doen als de Speculantenfondsen, en de laatsten er miljarden aan dreigden te verliezen, er opeens allerlei toezichthouders zich er mee gingen bemoeien. Om deze speculanten te beschermen. Dat de speculanten probeerden een bedrijf failliet te laten gaan zodat zij er geld aan konden verdienen, dat boeide de toezichthouders niet.

 3. Dus nu zijn de mensen van Reddit de zilvermarkt aan het opblazen? Kan iemand dat nou simpel uitleggen hoe dat kan?

  • papieren zilver certificaten vele malen groter dan er fysiek gedolven is en mogelijk kan worden..zelfde voor goud..Net als met pokeren, call the blufffff.

   • Bedankt. I see. En dat komt dan me dunkt ook omdat ze het zilver in zonnepanelen stoppen wat ze nooit meer terug kunnen winnen.
    Tsja zelfs in de bijbel staat dat je goud en zilver moet bezitten. Daar staat niet je dak ermee beleggen.

   • Esther Ik ben na de ontdekking van SPV’s (special purpose vehicle) afgehaakt in het financieel wurgwerk de grondstoffenhandel is heel apart ..Handel in contracten
    Het beleggen in commodities kunnen veranderen in een derivaat als de handel (soms) in contracten plaats vindt, doordat de contracten afhankelijk zijn van de waarde van de onderliggende grondstoffen. Onderliggende grondstoffen kunnen te maken hebben met een misoogst, of door het vinden van olievelden waardoor prijzen flink schommelen. Dit maakt de handel in termijncontracten bijzonder interessant. Die bijbel is dat een Chineese braille onderste boven met ontbrekende pagina’s?

   • Ingewikkeld hoor. Als mijn vriend zegt dat het weer tijd is om zaken te gaan tellen doe ik dat. Dat maakt het leven toch een stuk eenvoudiger. En dat zien we nu maar weer. Mijn vriend had ook al uitgelegd van reddit. Maar ik dacht toch ik begrijp het nog niet helemaal. Dan ga je zelf een beetje verder kijken. Maar het zal wel nooit helemaal mijn kopje thee worden.

    Is dat een complot theorie chinees braille? Mijn bijbel is verder compleet. Wel losse blaadjes 🙂

   • Dat komt dan mooi uit want ik begreep het al bijna nooit. Ik lees, vergeet, en wat in mijn onderbewuste blijft hangen moet zo zijn.
    George Carlin is grappig 🙂

 4. En İyi Cami Halı Modelleri

  Herhangi bir yerin dizaynı ve göze hitap etmesi oldukça mühimdir.
  Hem gelen ziyaretçiler açısından hem de orada sürekli vakit geçiren kişilerin huzuru açısından içinin ferah
  ve uyumlu olması önem arz eder. Bilhassa camiler
  gibi halka açık ve günde bir çok kere ziyaret edilen ve
  ibadet edilen yerler de bu durum daha önemlidir.
  Bu sebeple camilerin oyuntuları, duvar renkleri, sülüs gibi yazıların renkleri hatta camide kullanılan avize ve dolaplar gibi
  her ayrıntının birbiriyle bağlantılı ve uyumlu olması hem göze hem de gönle hitap
  edecektir. Cami halıları da bu şekilde dikkat edilmesi gereken ve caminin havasını tamamen değiştirecek yada tamamlayacak olan ayrıntılardan bir tanesidir.
  Bu sebeple cami için halı seçimi yapılacağı vakitte bir
  k hususa dikkat etmek doğru olacaktır.

  Farklı Cami Halı Modelleri

  Cami halı modelleri özellikle son zamanlarda çok fazla dikkat edilen ve
  farklı çeşitleri bulunan ayrıntılardandır. Çiçekli, Osmanlı tuğralı, eski
  tarz desenler, cami desenleri, secde yeri belli edilen desenler ve
  her safı ayıran çizgiler gibi daha bir çok farklı çeşitleri bulunduğu gibi aynı zamanda sade modeller de vardır.
  Sade olan halılar da canlı renkler olduğu gibi koyu ve
  pastel renkler de bulunur. Önemli olan caminin görünüşüne uyum sağlaması ve
  halının kaliteli olup dayanıklı olmasıdır.
  Halının kalitesi aynı zamanda üzerinde
  ibadet eden kişiler için de önemli olduğu için daha fazla
  dikkat etmek ve alerjisi olanlar için anti bakteriyel, cildi hassas olanlar için de tahriş etmeyecek yumuşaklıkta olması gibi özellikler de
  dikkat edilmesi gereken ayrıntılardandır.
  Z

 5. Sizler de binance ne kadar komisyon alıyor merak ediyorsanız binance ne kadar komisyon alıyor sorusunun yanıtını
  bulmak için hemen binance ne kadar komisyon alıyor sayfamıza uğrayın! Binance
  ne kadar komisyon alıyor öğrenin!

Comments are closed.