Artikel overgenomen van de LP: Twee weken geleden plaatste de LP een oproep om parlementariërs van waarschijnlijke “wankelpartijen“, in het bijzonder D66, PvdA en GroenLinks aan te schrijven in een poging hen te beïnvloeden om ook deze keer niet voor de invoering van de avondklok te stemmen. Het bleek zinloos. Deze partijen gingen overstag en samen met hen ook nog 50PLUS en de SP. Allemaal stemden ze op 21 januari 2021 precies omgekeerd dan op 10 November 2020.

Ziehier hoe de partijen van het parlement op 21 januari 2021 gestemd hebben:

De “rode” partijen hebben de overheid bevoegdheden gegeven om grondrechten op te heffen en overtredingen draconisch te bestraffen. In het antwoord van minister Grapperhaus op vragen van Kees van der Staaij (SGP) over de strafmaat (6 maanden gevangenisstraf, boetes tot 8’700 euro) wordt duidelijk dat wanneer mensen zich daadwerkelijk gaan verzetten, de nieuw ingevoerde strafmaat zal worden toegepast.

De daadwerkelijke invoering van de avondklok op 23 januari was de druppel die bij veel mensen de emmer deed overlopen. Waar bedaarde zestigers nog rustig na 21:00 uur op enkele pleinen demonstratief bleven staan, werd het enkelen te gortig en werd hier en daar met alles wat los zat naar de politie gesmeten. En de overheid geeft het standaard antwoord: gewelddadige repressie, in naam van het Nederlandse volk.

De emotionele escalatie was natuurlijk voorzien. De “gedragsreflecties” van het RIVM van 15 januari 2021 menen dat de “perceptie van de “pakkans” erg belangrijk is bij het in toom houden van verzet. De mainstream-mediaberichten over het oppakken en “snelrechten” van relschoppers passen helemaal in het plaatje van de RIVM-psychologen. Als je het woord “verzet” noemt krijg je politie op bezoek die je vertelt dat opruiing zwaar wordt bestraft.

Maar is daarmee de zaak geregeld? De avondklok is zelfs verlengd. Is er geen smeulende brand meer? Hoe is het met excessief overheidsgeweld?
De eerste zwaargewonde als gevolg van politiegeweld viel in Eindhoven: schedelbreuk en meer dan 10 hechtingen door een gericht schot met een waterkanon. Het was geen “ongelukje“. We hebben niks gelezen over snelrecht tegen de anonieme schutter. En de NOS zwijgt erover. Hoe kan dat?

Geweld tegen geweldloze mensen vatten libertairen op als agressie.

Ons non-agressieprincipe, onze ethiek van samenleven, verbiedt ons om het eigendom van ondernemers te gaan vernielen, te plunderen of met stenen naar andere mensen te gaan gooien. Maar ook de overheid mag natuurlijk geen mensen tegen betonnen muren gaan smijten. In een libertaire samenleving, waarin de overheid primair voor veiligheid zorgt, een “minarchie“, worden álle schuldigen aan geweldpleging ter verantwoording geroepen en oordeelt een rechter erover. Ook aggressieve politiemensen zullen zich moeten verantwoorden.

De vraag is: “wie beschermt ons eigenlijk tegen de overheid?

Jij zelf. Je hebt zelf de macht om deze overheid niet meer te ondersteunen. In plaats van stenen te gooien kun je beter op allerlei geweldloze manieren de stekker uit de overheid trekken. In alle rust kun je je gaan inzetten voor iets beters dan het voeden van een allesoverheersende overheid. Het is tijd om dat wat zich “Overheid” noemt, dat tot vreemdeling geworden is, uit ons eigen huis weg te wijzen. “A ‘No’ uttered from the deepest conviction is better than a ‘Yes’ merely uttered to please, or worse, to avoid trouble” (citaat van Mahatma Gandhi).

Zelfs het Europees Gerechtshof voor de Rechten van de Mens heeft de Staat der Nederlanden in het verleden regelmatig op de vingers getikt vanwege de veel te zwakke rechtsbescherming van haar burgers in processen tegen de overheid. De Algemene Wet Bestuursrecht is belachelijk ingewikkeld. In de praktijk heeft het individu geen schijn van kans tegen de overheid. Dat moet anders. De LP werkt eraan om hierin resoluut de koers te wijzigen. Het is hoog tijd.

38 REACTIES

 1. ik ben benieuwd wat men allemaal voor acties en berichten heeft bedacht deze weken voor de verkiezingen.
  Heeft iemand nog suggesties, zodat we het gras voor de voeten kunnen wegmaaien ?

  Fvd in een racistisch licht zetten is al mislukt door hypocratie.

  2007 Rutte wil “dumpen van Antillianen”
  https://www.trouw.nl/nieuws/rutte-na-uitspraken-niet-meer-welkom-in-toneelstuk~b13d17e1/

  2010 Kickboks les geven aan Marokkanen
  zou, volgens de toenmalige fractievoorzitter (Rutte), leiden tot dat ‘hij je nog beter in elkaar kan trappen’.
  https://www.youtube.com/watch?v=IcXRwg_Apvc (bij 18 sec)

  2020 Kabinet Rutte discrimineert dubbele paspoorten mensen.
  https://www.parool.nl/nieuws/racisme-is-gemeengoed-binnen-de-vvd~b0078f01/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Bron Vara: https://joop.bnnvara.nl/opinies/top-3-racistische-uitglijders-van-mark-rutte

  Rutte voor de rechter
  https://www.nu.nl/algemeen/1082182/rechtbank-rutte-zette-aan-tot-discriminatie.html

  2020 JOVD (jongeren VVD)
  https://www.google.nl/search?source=hp&ei=PuwoYP-FG4OVlwSX-Lr4BA&iflsig=AINFCbYAAAAAYCj6ThNxLgKtYX6ibfYiATE1FwVlkQur&q=jovd+rascitisch&oq=jovd+rascitisch&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAM6CwgAELEDEMcBEKMCOggIABDHARCvAToICC4QsQMQgwE6CAgAELEDEIMBOgUIABCxAzoFCC4QsQM6AgguOgIIADoGCAAQFhAeOgUIIRCgAToHCCEQChCgAVDxFFiBPWChP2gBcAB4AIABUIgB2AeSAQIxNZgBAKABAaoBB2d3cy13aXqwAQA&sclient=gws-wiz&ved=0ahUKEwj_nK_2hunuAhWDyoUKHRe8Dk8Q4dUDCAg&uact=5

  *** uit spambak gered, teveel linkjes, (meer dan 5 of 6) betekent dat de reactie als spam wordt gezien ***

  !

 2. Het lijkt erop dat er een democratische meerderheid is voor de avondklok, en dat geeft te denken. De overgrote meerderheid (99,5%) gaat ook gewoon met een masker op lopen in de supermarkt. Sommigen ‘omdat het verplicht is’, anderen ‘in de strijd tegen het virus’.

  Ondertussen komen verhalen naar buiten over massaal stervende ouderen in verzorgingstehuizen na vaccinatie. Maar dat zal wel ‘een complottheorie’ zijn.

  —-

  Berlijns bejaardenhuis, sterfgevallen na inenting (Bundeswehrsoldaten erbij om een man die het niet wilde, te dwingen)

  https://2020news.de/whistleblower-aus-berliner-altenheim-das-schreckliche-sterben-nach-der-impfung/

 3. “Geweld tegen geweldloze mensen vatten libertairen op als agressie.”

  Hier hoef je echt geen LP aanhanger voor te zijn om het hier mee eens te eens.
  Als je dit wel volkomen normaal vind, mankeer je volgens mij wat aan je hoofd.
  En de tijd dat de politie er was om de burgers te beschermen ligt alweer een tijdje achter ons.
  Een aangifte doen is al zo goed als onmogelijk gemaakt.
  Lukt het je wel, dan hoef je er verder ook niet veel meer van te verwachten.
  Voor een gestolen fiets doen ze deur daar niet meer open.

  • Geweld is agressie.
   Je eigendom mag je nog steeds beschermen. Alleen niet op een wijze die strafbaar is.
   Dat bepaalde criminaliteit niet of nauwelijks wordt bestreden, is laakbaar. De uitvoerenden zijn niet verplicht de wet toe te passen. De wetgever heeft dat zo uitgedacht. Als uitvoerenden wel verplicht zijn de wet toe te passen, leidt die toepassing vaak ook tot geklaag.

  • Bert Maar toch zijn er veel mensen die hierachter staan.

   De laatste tijd rechtstreeks gehoord:
   >Dat tuig dat de politie bekogelt moeten ze eens hard aanpakken.
   >Die stomme kinderen die allemaal Sinterklaas vieren. (!!)
   >Ow jahoor als mensen teveel dingen zeggen die onrust zaaien mag ze de mond gesnoeid worden.
   >Dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd als je gaat lopen protesteren.
   En
   In de winkel een poosje terug werd ik uitgescholden dat ik zonder mondkap moest opdonderen en oprotten.

   Mensen zijn woedend. En richten dat op de meest voor de hand liggende ander. Mensen die vechten voor vrijheid en door overheid zwart gemaakt worden.
   En inderdaad kun je je afvragen wat die mensen aan hun hoofd mankeren. Waarschijnlijk behalve vreselijk veel woede zijn ze ook in ernstige mate onderhevig aan massavorming.

   • Er zijn nogal wat mensen die niet lekker in hun vel zitten, en zij zoeken een zondebok.

   • Nico de Geit.
    Ja dat klopt. Dat is voor de meeste mensen beter dan eigen verantwoordelijkheid pakken.

    Off topic

    Ik wist al dat christenen het spoor bijster zijn. Maar dit is wel erg veelzeggend.
    Uit naam van God hetzelfde podium pakken wat wordt gebruikt door het kwaad zelf om god te spelen over de mensen.

    “En ja mensen we stoppen op tijd want we hebben de avondklok en die eren we en houden we.
    Ow pardon we eren hem niet maar we houden hem wel.”
    Zegt die man op net iets na 10 minuten.

    https://www.youtube.com/watch?v=2znY0fEN3hE&pbjreload=101

   • Gelieve er rekening mee te houden dat er ook veel christenen zijn die fel tegen alle corona maatregelen zijn. Die ze ook als idioot, hetzij als misleidend beschouwen.
    Laten we nou even tegenstellingen als links/rechts, blank/bruin/geel, christen/niet christen/moslim/joods etc. vergeten! Dit gaat om ons aller vrijheid.

   • “Gelieve er rekening mee te houden dat er ook veel christenen zijn die fel tegen alle corona maatregelen zijn. ”

    En om welke reden is dit dan belangrijk om even te vermelden?
    Waarom moet daar “speciaal” rekening mee gehouden worden.

   • Jerom Je kunt niet een hele groep christenen anders gaan beschouwen wegens uitzonderingen die we eigenlijk niet horen of zien.

    We zijn ook niet allemaal 1 zoals jij suggereert. Dat is gewoon kolder. Want we zijn hartstikke verschillend.
    Juist door niet erkennen van verschillen doe je net of mensen geen unieke eigenschappen hebben. Met verschillende visies en behoeftes. En dus ook een corona crisis anders aan zullen vliegen.

    Want zo kiezen christenen voor volgen. En spreken zij zegeningen uit over de overheid. En omdat ik als christen dat niet doe verandert dat niet het het beeld wat de grootste groep christenen neerzet.

    mijn bottomline
    Christenen representeren het idee dat je geen afgoden mag hebben. Daar zien we nu niks van terug. Want zij volgen Rutte als makke schaapjes. En gebruiken het podium van de man die god speelt.
    Dat hadden we anders mogen verwachten.

 4. Dit valt bij mij ook onder geweld toepassen op weerloze.
  Je eigendom beschermen tegen vandalisme is strafbaar.

  De coronaboetes die elf bewakers van een kapperszaak aan de Laan op Zuid in Rotterdam twee weken geleden kregen, worden niet kwijtgescholden. De advocaat van de bewakers had om clementie gevraagd, maar de Rotterdamse politie gaat daar niet in mee. De raadsman vindt het besluit van de politie onbegrijpelijk.

  Uit angst voor nieuwe plunderingen liet Ched Kappers in Rotterdam-Zuid de zaak de avond na de avondklokrellen bewaken door twee familieleden en hun vrienden. De politie schreef elf coronaboetes van 95 euro uit. Volgens de advocaten hadden de betrokkenen het recht hun eigendommen te beschermen.
  https://www.nu.nl/rotterdam/6116030/coronaboetes-voor-bewakers-kapperszaak-blijven-ondanks-kritiek-staan.html

 5. Of deze:

  2007 Rutte wil “dumpen van Antillianen”
  https://www.trouw.nl/nieuws/rutte-na-uitspraken-niet-meer-welkom-in-toneelstuk~b13d17e1/

  2010 Kickboks les geven aan Marokkanen
  zou, volgens de toenmalige fractievoorzitter (Rutte), leiden tot dat ‘hij je nog beter in elkaar kan trappen’.
  https://www.youtube.com/watch?v=IcXRwg_Apvc (bij 18 sec)

  2020 Kabinet Rutte discrimineert dubbele paspoorten mensen.
  https://www.parool.nl/nieuws/racisme-is-gemeengoed-binnen-de-vvd~b0078f01/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  • En na de Britse variant krijgen we de Belgische, Fransen, Spaansen, Portugezen, enz….variant.
   Elk land ze eigen variatie, om er bij te horen.
   Dus die avondklok wordt nog wel een keer verleng.

   • Ik denk dat de Zimbabwaanse variant van het virus het gevaarlijkst is.

   • Dat zit er dit in. Daarna komen de Zweedse, de Koerdische en Turkse varianten. De avondklok is er denk ik ook de rest van het jaar. In de zomer vanaf 7 uur ’s avonds. Dan kunnen de smurfen lekker veel bonnen schrijven. Dat verdienmodel blijft nog even bestaan.

    Ondertussen spreek ik werkelijk niemand die in de afgelopen maanden zelf corona heeft gehad of iemand in z’n directe omgeving heeft met ‘corona’. Ik zie het als een ziekte die alleen in de media bestaat.

   • Niko, hier exact hetzelfde.
    In deze straat wonen ze van alle leeftijden en iedereen loopt nog steeds rond.
    Van jong tot heel oud. En niemand kent iemand die ziek is of overleden.
    Ook in de supermarkt is van al het personeel nog niet eentje ziek geworden.
    En als je het ergens zou kunnen oplopen dan zou dat toch wel een supermarkt zijn waar dagelijks 100den mensen in en uit lopen met wel of zonder masker.
    Dat is nog de enige plek waar mensen nog naar toe kunnen.
    Ik geloof er dan ook werkelijk helemaal niks van.

   • Als er echt een gevaarlijk virus zou zijn dan zaten alle politici in hun bunker, ver onder de grond.

 6. Het meest gevaarlijke bijgeloof van Larken Rose.
  Dit boek …… ach lees zelf maar, verklaard de waanzin van hierboven.
  gratis te dowloaden…..

 7. “Het lagerhuis van het Tsjechische parlement weigerde het verzoek van de regering om de noodtoestand na zondag te verlengen.

  De minister van Volksgezondheid van Tsjechië waarschuwde dat de epidemische situatie zou gaan verslechteren binnen enkele weken. Oppositiepartijen voeren echter aan dat de lockdown en bijbehorende maatregelen niet werken, zoals overigens ook al uit diverse studies is gebleken.”….https://nooit.nl/tsjechie-beeindigt-de-covid-19-noodtoestand/

  Vond onder een video over de protesten in Berlijn volgende reactie: Corona covid-19. Het Chinese biologische laboratorium in Wuhan is eigendom van Glaxo! Die toevallig eigenaar is van Pfizer! (degene die het vaccin produceert). Wat toevallig wordt beheerd door BlackRock finance. Die toevallig de financiën beheert van het Open Society Foundation Bedrijf (Soros Foundation). Wat toevallig de Franse AXA dient. En laten deze toevallig de eigenaar zijn van het het Duitse bedrijf Winterthur, die toevallig op zijn beurt het Chinese laboratorium in Wuhan heeft gebouwd, per ongeluk gekocht door de Duitse Allianz en Vanguard als aandeelhouder heeft. Een aandeelhouder van Black Rock die de centrale banken beheerst en beheert, een derde van het wereldwijde belegginskapitaal. Wat overigens aandeelhouder is van Microsoft, eigendom van Bill Gates die toevallig aandeelhouder is van Pfizer (dat het experimentele vaccin verkoopt) en momenteel de eerste sponsor is van de WHO. Deel van de breinen achter corona.

 8. Beste Bert,
  “En om welke reden is dit dan belangrijk om even te vermelden?
  Waarom moet daar “speciaal” rekening mee gehouden worden”
  Antwoord; omdat er gesproken werd (door Esther) dat christenen het spoor bijster zijn. Het leek me niet fair zo te generaliseren.
  Esther ik ben het met U eens dat we allemaal uniek zijn, en dat is mooi. Maar ondanks die verschillen is er bij veel mensen ongeacht religie of (politieke) kleur toch een gezamenlijk verlangen naar vrijheid. Juist omdat we zo uniek zijn vind ik het jammer als er zo gegeneraliseerd wordt.

  • Jerom
   Generaliseren doe je niet op een indivdu maar op een groep.
   Dat doe je juist zodat een groep zijn unieke kleur kan houden.

   Beoordelen op individu heet niet generaliseren zoals u suggereert.
   Dat heet persoonlijke voorkeur.
   En vindt dus ook plaats in eigen kring.
   En kan niet als maat genomen worden voor een samenleving.
   Want wat u uniek vind hoeft niet tot mijn verbeelding te spreken.

   Om die reden is het niet fair te gaan zeggen dat generaliseren niet fair is.
   U doet er groepen mensen mee te kort in hetgeen zij in meerderheid voorstaan.
   En u gaat voorbij aan vrijheid van associatie voor het individu.

  • @ Jerom, Ik snap nog steeds niet wat christenen hiermee te maken hebben.
   Houden die er andere kijk op na?

   Waarschijnlijk wel, anders zou je het niet apart vermelden,
   Ze gaan om te beginnen eerst zoeken in de boeken of ze een vergelijking tegen komen met deze tijd.
   Het teken van het beest wordt er dan regelmatig bij gesleept. Kan ook iets anders zijn.

   christenen moeten eens beginnen met de verantwoordelijke ergens voor aan te spreken i.p.v. altijd weer een mooi verhaal uit een oud boek als reden op geven.
   Waardoor er altijd wel een reden is om de dader vrij te spreken.
   Ze waren onder een bepaalde invloed van een demon of zo of ergens lid van van waarom ze zo handelen hoor je dan vaak.

 9. Op elke site is wel een soort van hobby dominee te vinden.
  Jerom heeft de ondankbare taak maar op zich genomen deze keer.

 10. Vanmorgen werd de avondklok door een Haagse rechter opgeheven. Een goede reden om een feestje te bouwen. Viruswaarheid heeft eindelijk een succes, ik gun het ze.
  Wat niet vergeten mag worden is hoe de overheidsdienaren zijn opgetreden. Hier is de link naar het filmpje waar je ziet hoe met een gericht schot van het waterkanon een jonge vrouw tegen een betonnen muur wordt aangesmeten:
  https://twitter.com/ter_borgh/status/1353466950551285761. Klik op het plaatje in de tweet. Op Youtube zal het intussen wel verwijderd zijn.
  Heftig boos over wat ik zie gebeuren heb ik een WOB-verzoek ingediend bij B&W van Eindhoven, met de vraag of de schutter en diens directe opdrachtgever vervolgd worden en/of ze al in staat van beschuldiging zijn gesteld. Ik heb geen enkele illusie, maar ik wil het signaal afgeven. Hoe meer signalen des te beter. Ik neem mijn weerzin tegen deze “overheid” serieus en handel op de manier waarop ik dat kan.
  Zoals ook het uittrekken van de stekker die het monster voedt. Vrij naar Etienne de la Boëtie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in