De kosten van de lockdown zijn zojuist met tientallen miljarden gestegen: 1,5 miljoen leerlingen verliezen een heel schooljaar!

Zo verliezen ze minstens een jaar salaris en carrière en dus ook een jaar bijdrage aan de maatschappij.

Naast de kosten en problemen die thuis-scholing met zich meebrengt, komen daarbij de kosten van 1 jaar langer scholing, wat zo’n beetje de helft van de onderwijsbegroting van 40 miljard is.

Niet elk kind zal 1 jaar verliezen, maar er zijn wel velen die meer dan 1 jaar achter raken of helemaal afvallen en vroegtijdig school verlaten.

Kort door de bocht: 1 jaar levert een leerling later gemiddeld € 20.000 voor 1 jaar werk op: zo’n € 30 miljard.

Misschien toch ook eens sturen op maatschappelijke, economische en sociale kosten, ipv 1100 IC bedden (waar nota bene aanbiedingen voor honderden extra IC bedden zijn)

9 REACTIES

  1. Als het doel van de corona zwendel een “globale reset” is door o.a. de schuldenberg te laten exploderen en daarmee het failliet af te dwingen voor iedere opgesloten/afgesloten burger, ondernemer of land en het doel het afmaken van (overbodige) mensen en kinderen is en ze met het aardoppervlak gelijk te maken, dan lijkt mij de missie “corona zwendel” zeer succesvol te eindigen.

  2. Komen we nooit te boven,moet stuk,henk krol wil ritte ter verantwoording brengen!

  3. Ik vrees dat de kosten vrijwel niet te becijferen zijn. Wat kost het om de wereldeconomie een jaar lang plat te leggen? Het is een geplande en geregisseerde destructie van en door mensen die elk moreel besef hebben verloren. Toen Alexander Solzjenitshin werd gevraagd hoe de Sowjet Unie zo onmenselijk kon ontsporen, antwoordde hij: ze zijn God vergeten. Een van de functies van het opperwezen is de mens te herinneren aan zijn sterfelijkheid en nietigheid. Dit om het bouwen van Torens van Babel te ontmoedigen. Ook waarschijnlijk om een gezonde angst te zaaien dat er ooit een dag der verantwoording zal zijn voor je. Zelfs voor degene die op aarde zijn weggekomen met hun schermutselingen. Schuld die je kunt internaliseren, hoef je niet te externaliseren naar kostbare ordebewakers.

    ‘The Great Reset’, gevolgd door ‘Build Back Better’ richting ‘Agenda 2030’ of ‘de 17 SDG’: een wereldwijde herschikking waar de megalomanie vanaf druipt, kan alleen bedacht zijn door mensen die elke vorm van bescheidenheid of matiging missen. Het Godvrezende rempedaal niet kennen en gevolgmatig kunnen de body bags weer in de miljoenen opgestapeld worden. Dat het gaat mislukken is zo ongeveer een zekerheid. Hoe het gaat mislukken, daar zou een artikel aan gewijd kunnen worden.

  4. Komen we nooit te boven,moet stuk,henk krol wil rutte ter verantwoording brengen!
    Build back better!

Comments are closed.