Vrijspreker: Goede propaganda komt van alle kanten op je af. Je moet er in worden ondergedompeld als een warm bad. Noem daar eens een voorbeeld van?

Opperdienaar: Het moet in kunst zitten, in wetenschap, in media, zelfs in science fiction. Michael Malice besprak dit laatste bijvoorbeeld: Star Trek kreeg bijvoorbeeld een zwarte mr Spock. Dat idee ging echt science fiction fans te ver. Waarom zou op andere planeten de rassenontwikkeling gelijk zijn geweest aan die op aarde? Nu komt de woke bende ook voor mr Potatoe head. Kennelijk moet ook kinderspeelgoed er aan geloven. Mr. Potatoehead moet opeens gender neutraal worden. Disney waarschuwt voor de Muppet show

Vrijspreker: Voor veel mensen lijken dit zinloze overwinningen. Wat bereik je daar nu mee?

Opperdienaar: Het is enorm krachtig, omdat geconcentreerd druk uitoefenen op bijvoorbeeld StarTrek producenten je relatief eenvoudig succes brengt. Vooral ook omdat niemand het bereid is te verdedigen. Als je daarna druk uitoefent op weer een ander terrein, bereik je daar ook weer succes mee. Voor je het weet heb je Baby it’s cold outside gecancelled en daarna controleer je heel Hollywood. Geen gebrek aan meelopers met wie macht heeft. De onderdaan ervaart de som van al dit soort dingen als een aanzwellende storm, als het gerommel van een verre tsunami. Allemaal onbewust natuurlijk, hij voelt de angst, maar kan het niet verbaliseren. Het doet ze denken aan iets dat exponentieel aan kracht aan het winnen is en waar je maar beter niet tegenin kunt gaan. Dat maakt het vervolgens weer gemakkelijker om allerlei deelgebieden te veroveren. Opeens zeggen ze in de trein geen goedemorgen dames en heren meer, maar beste reizigers.

Het is vooral indrukwekkend als decennia oude merken zoals Barbie vallen. Vaak zijn die minder sterk dan gedacht omdat ze niet met de tijd zijn meegegaan, dus zijn ze gemakkelijk te overtuigen tot modern klinkende koerswijzigingen.

Vrijspreker: Het doet een beetje denken aan het aanzwellen van de Corona gekte

Opperdienaar: Die begon inderdaad in Wuhan, waar hier nog nooit iemand van gehoord had. Toen kwam het als een aanrollende tsunami deze kant op. Bij Italië sloeg de paniek toe. Dit is veel angstaanjagender dan gewoon iets op iemand zijn bord plempen.

Als je bijvoorbeeld op een dag tegen de onderdanen zegt:”Er komt dramatische klimaatverandering aan en jullie zijn de oorzaak en er moeten offers gebracht worden”, dan denk ze dat je niet goed bij je hoofd bent. Je moet dus voorzichtig beginnen met foto’s van ijsberen op ijsbergen, verhalen over spinnen die bozer zijn en paarden die dikker zijn door global warming. Genoeg van deze aanzwel hints en de onderdaan gaat het vanzelf zelf overal zien. De paniek kan dan gigantisch worden opgezweept. Zodanig dat de onderdaan zonder pardon zijn mede onderdaan onder de bus gooit. De techniek is niet anders dan alle onderdanen doen geloven dat joden achter alle ellende in Duitsland zaten. Een verhaaltje hier, een geruchtje daar een ‘wetenschappelijk’ artikel hier, voor je het weet doet iedereen mee aan de golf. Onderdanen raken erg snel besmet door dingen die ze niet begrijpen, mysterieus of geheimzinnig zijn.

 

 

 

15 REACTIES

 1. Alleen al de gedachte dat iemand er over zou kunnen vallen doet fabrikanten besluiten om iets aan te passen.
  Ook al is er nog helemaal niemand over gevallen.
  Zo is de naam jodenkoeken veranderd in odekoeken voor dat er iemand over viel.
  Je weet tenslotte maar nooit of er ooit iemand over valt. Dan kan je ze maar beter voor zijn.

 2. Dokter Watson zegt al langer: “Liberalism is a mental disorder”. Als ik naar al het rassen en gender gedram kijk, krijg ik toch vooral de indruk naar een stel psychiatrische patienten te kijken.

  Qua corona ging het goed in 020 gisteren. Daar moest ik zijn. Overal zatten mensen buiten met een biertje of wijntje, wat te eten, gezelschap er bij. Met meegenomen klapstoeltjes en andere dingen die handig waren in het lekkere weer. Het was druk op de pleinen en in de straten.

  Lekker genieten van het weer en goed gezelschap. Dat was een betere middelvinger naar de politieke idioten, dan de gekken elke zondag met de politie willen stoeien op het Museumplein.

  Waar o waar zijn al die corona zieken toch? En waar is griep gebleven?

  Maar terug naar Star Trek, daar was ooit een feministiese variant van. Met een mevrouw die heel inclusief door de ruimte zweefde. Het was geen succes geloof ik. Ik kijk met spanning uit naar de nieuwe Star Trek film met alleen maar negers die het opnemen tegen de ‘Crazy Crackers’ van een andere planeet. Zal wel net zo’n blockbuster worden als de feministische Ghost Busters van een paar jaar geleden.

  • Dat ze zich gedragen als stel psychiatrische patiënten, is op zich nog mee te leven.
   Er lopen er wel meer rond met een storing in hun bovenkamer die op zich geen kwaad kunnen.
   Het begint pas vervelend te worden als andere ze serieus gaan nemen en dan er van uit gaan dat er een een vorm van waarheid in al die onzin zit die ze uitkramen.
   En er daardoor rekening mee gaan houden dat er mensen zijn die zo iets vinden.
   Anders had niemand er verder last van.

 3. Minder toegelicht in het artikel, maar propaganda gaat altijd samen met het framen van de anders denkende.
  M.a.w het knippen en plakken van informatie over de tegenstanders.

  Demonstraties in het buitenland en overige nieuws niet laten zien., eigen minpunten verbergen en die van de tegenstanders dagenlang op de voorpagina zetten,…

  De mobiele telefoon en de sociale media maken dit natuurlijk wel heel erg gemakkelijk.

  Alleen nog vervelend, dat iedereen zomaar een website kan maken.

  • En aan welke kwalificaties zou je dan moeten voldoen om een eigen site te kunnen beginnen.
   Wie bepaald wie dat wel of niet zou mogen.
   Wie bepaald of iets echt is of niet. Zijn daar speciale opleidingen voor.
   Het staat iedereen vrij om iets wel of niet te lezen.
   Eigenlijk doe jij dan precies hetzelfde, namelijk denken voor andere.

   • Was natuurlijk ironisch bedoeld.
    Uit de totale reactie blijkt dat toch wel ?

 4. Ik had een buurman die inmiddels alweer een jaar of 6-7 onderweg is om persoonlijk de hele wereld te willen veranderen met allerlei totaal uit de lucht gegrepen waan ideeën.
  Is 6-7 jaar geleden hier op ze fiets gestapt met een karretje richting Israël om daar de president te vertellen wat er allemaal moet gebeuren om zijn ideeën te laten uitkomen. Ik heb ‘m zelf nog uitgezwaaid.
  ik heb nog steeds contact met ‘m via mails en zit nu alweer een tijdje vast in Spanje.
  Zo moeten er stukken ijs verplaatst worden omdat anders de aarde kapot gaat.
  En wij moeten natuurlijk naar zijn idee gaan leven en handelen. Maar verder is hij niet gevaarlijk.
  Bloed serieus is hij daar verder in, en denkt echt dat het hem nog gaat lukken ook.
  Soms snap je gewoon niet wat mensen beweegt en hoe iets in hun kop terecht is gekomen.

  • Mooi verhaal, dat soort figuren zie je niet veel buiten de politiek. Knap dat hij nog steeds overleeft.

   • En zonder inkomen.
    Doet hier en daar een klusje, bedeld soms om ze verhaal te verkopen en haalt wat binnen met wat gitaar spelen in een kroeg of op straat.
    Een uitkering krijg je niet als Nederlander ergens anders.
    Heeft overal geslapen, onder autos, in tentjes en heel soms even op een kamer.
    Hij heeft er inderdaad heel wat voor over om zijn doel te bereiken, wat hem natuurlijk nooit gaat lukken.

 5. Ik heb het sterke gevoel dat ik niets te vertellen heb. Niet over wat er in ons land gebeurt, niet over wat er met ons leven gebeurt, niet eens over je zelf.
  Er zijn systemen en machten die alles bepalen en geen enkele boodschap hebben aan wat de mensen, die zij beheersen vinden. Kop houden en doen wat je gezegd wordt, daar komt het op neer. En dat noemt men democratie; ik beschouw dat inmiddels als de keuze door wie je belazerd, bestolen en onderdrukt wilt worden, meer is het niet.
  Dus is mijn keuze op 17 maart uitsluitend ingegeven door de wijze waarop ik het systeem het meest kan beschadigen. En daar baseer ik ook mijn levenshouding op.

  • De enige partij waar je dan op kan stemmen zou dan een islamitische partij zijn.
   Daarmee beschadig je het systeem het meest. Alles zal dan anders worden.
   Maar uiteindelijk heb je dan nog steeds niks te vertellen.
   Maar of je daar nou op zit te wachten.
   Voor de rest zijn ze het allemaal wel zo’n beetje het met mekaar eens daar.

 6. Er bestaat maar één aardse ras “Homo Sapiens”!
  Er bestaat maar één buitenaardse ras “Aliens”!

 7. Elk een beetje kirk heeft twee pilaren en een dome.Het schotse woord Kirk betekend “kerk” dus elke beetje kerk bestaat uit twee pilaren en een boogh, de stille h maakt het een BOOG….de stille H is hetgeen tussen de boog staat namelijk Joachim en Boaz,yep het streepje tussen de twee pilaren die een boogh is….

  Deze twee pilaren en de dome stelt de “enterprise” voor,de moslims hebben twee minaretten en en dome in de vorm van een pentagram of pentagon. De boog is de vlam boog ook wel de vierde staat van materie nl: PLASMA. Eigenlijk is het gehele universum in een staat van PLASMA. Plasma is ook wel “stroom” waar Tesla mee speelt.Dus bij die onderneming heb je een kapitein die zich Kirk noemt en een Vulcan die de plasma groet doet en hier legt ie het uit: https://www.youtube.com/watch?v=dijYeGAyg2k

  This ritual was performed by Jewish priests, who delivered the blessing with both hands to form the Hebrew letter shin, which represents the word Shaddai or another name for God.

Comments are closed.