5 REACTIES

  1. Ik heb een groot probleem met de komende verkiezingen. En met name met het Recht in ons land.

    Uit eigen ervaring weet ik maar al te goed dat “recht hebben volgens de wet” iets anders is als je recht krijgen.
    Afhankelijk van het overheidsbelang wordt het “recht” gebogen naar de wensen van de overheid; onafhankelijk recht bestaat niet in ons land.

    Als je naar de verkiezingsprogramma’s kijkt van alle politieke partijen wordt het kopje “Recht” altijd ingeperkt tot reageren op overtredingen van wetten, veiligheid en fraude, etc. Maar hoe partijen staan tegen over het begrip “onafhankelijk recht” wordt zorgvuldig vermeden. Zo spreek je wel de massa aan maar zeg je niet waar je echt voor staat.
    En dat plaatst mij voor een dilemma: welke partij wil dat er echt recht wordt gedaan en dat de wet niet kan worden verdraaid of misbruikt tot nut van de overheid? Ik kan geen enkele partij vinden.

Comments are closed.