Verleden week merkte ik dat een bank het mij berekende transactietarief verhoogd had met meer dan dan 900 procent. Toen ik hiertegen protesteerde en vroeg, waarom ik over deze verrassende tariefsverhoging niet geïnformeerd was, schreef de bank mij terug dat deze tariefsverhoging vermeld was in de kleine letters onder de wekelijkse afschriften (die ik niet pleeg te lezen.)

Omdat het verschil zo groot was, schreef de bank mij terug, werd mij een korting van 50 procent aangeboden. Ik heb nu teruggeschreven, dat op deze basis transacties geen zin meer hebben voor mij, omdat de concurrentie veel goedkoper is.

Ik maak met banken herhaaldelijk dergelijke zaken mee; het is alsof men aan de lopende band manieren aan het bedenken is om de klanten op lichten. Het is daarom goed, bij verschillende banken een rekening aan te houden; dan kan men dergelijke aanvallen gemakkelijker pareren en de schade zoveel mogelijk beperken.

Wat overal opvalt is, dat enig fatsoen de meeste financiële instellingen vreemd is; men is doorlopend aan het grijpen en graaien ten detrimente van de klant, hopende dat dit onopgemerkt blijft.

Hugo van Reijen

8 REACTIES

 1. Banken zijn misantropische instellingen. Net als overheden. Beide hebben te weinig, of helemaal geen, echte concurrentie.

  In Nederland zijn ook de laatste kantoren in rap tempo aan het verdwijnen. Want “niemand komt langs”. Inderdaad, want ze zijn alleen geopend wanneer je geen tijd hebt om langs te gaan. Daarom verdient iedereen zijn eigen Bitcoinbank.

 2. Jaja, ook de banken dragen uiteraard hun steentje bij.
  Op naar een volledige gecontroleerde, gevaccineerde en door de “elite” uitgebuite slaven-maatschappij.

  Stukje bij beetje wordt het systeem van het beest geïmplanteerd en nog steeds zien maar weinigen dit in en lacht het gros dit weg….

  !!!

 3. Het onderliggend probleem is, dat het verdienmodel van banken niet werkt als de rente bijna nul is.
  Als het bijdrukken van geld zou stoppen, de spaarrente op 3% en de hypotheekrente op 6% zou worden
  gezet (door de centrale bank), dan waren ál deze problemen (ook met pensioenfondsen) opgelost.

  De prijzen van de huizen zouden acuut dalen, en overheden zouden stoppen met onbeperkt lenen.

  Waarom wordt dit niet gedaan ? Vanwege de monetaire unie, de pleuro…

  Zónder het eindeloos bijmaken (is al lang geen ‘drukken’ meer), hebben we in feite een hyperinflatie die nog niet doorgewerkt is in de economie. Deze (negatieve) rente is nodig om failliete overheden in zuidelijke lidstaten op de been te houden.

  Uiteindelijk zal de hyperinflatie wél toeslaan : zo’n 15-20% per jaar zal mij niet verbazen. De prijzen zullen waanzinnig snel stijgen, de lonen niet. Ook ieder die zijn (dan onder water) hypotheek moet verlengen, komt in oog te staan met rentes van 15% of meer, uitgaande van 2% daarvoor.

  Dit zal leiden tot massale faillissementen, onverkoopbare huizen en eindeloze hoeveelheden daklozen.
  Complete ontwrichting van de samenleving. Overheden gaan (nu al geplande) draconische maatregelen nemen : solidariteitsheffing om eigen vermogen. Bijvoorbeeld 50% van je tegoed wordt domweg overgeboekt als ‘heffing’ , als je meer dan 30k op de bank hebt.

  En je huis aflossen zal je niet redden : huis gaat in box 3. Je mag dus 50% van de WOZ als heffing betalen. Heb je het niet : daar is de uitgang (van je eigen huis..). Je mag er blijven wonen, als je huur betaald. En wel zóveel, dat je nét genoeg over hebt om te eten. Verder niets.

  En spreek je je uit tegen de overheid , dan gaat je huur omhoog..

  De toekomst van de EU in het Marxistisch Green Deal Great Reset ideaal van Rutte, Kaag en het WEF.

 4. Hahaha die Hugo, hij heeft nu door dat hij, voor het massale gebruik van de pinpas, zelf de geldkoerier was.
  Dat de banken nog niet uit de kosten komen blijkt wel doordat de bank nu gezamelijk 1 automaat gaan exploiteren/uit besteden, nl aan de GeldMaat.
  Je moet maar zo denken Hugo, deze mensen betrokken bij de GeldMaat moeten ook leven en anders betaal je hun werklozenuitkering wel dmv. belasting. Beter door de auto- gereden dan door de maat gen…d.

 5. Haha, daarom bitcoin. Hoewel fees daar tegenwoordig ook exorbitant zijn.
  Maar goed, als zo’n bank weer eens gigantische verliezen heeft op Archegos, moet dat natuurlijk wel op iemand verhaald worden.

Comments are closed.