De zesde mei is voor mij een aparte dag. Op 4 mei horen we ieder jaar weer de gehele politieke elite verklaren hoe belangrijk vrijheid is. Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat het waakzaamheid en offers vraagt. En slechts twee dagen later is er de mogelijkheid iemand die het hoogste offer heeft gebracht te herdenken. Zodat zijn offer niet langzaam vervaagt in vergetelheid. En dan, dan blijven onze politici massaal thuis.

De speuk ‘LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS’. – Laten wij waken over de vrijheid van het spreken –. Is voor onze politieke elite een lege huls. En daarmee is hun oproep tot waakzaamheid slechts twee dagen eerder een pakketje schroot met een dun laagje hexavalent chroom. Slachtoffers als Pim Fortuyn en Theo van Gogh worden genegeerd. Onze politieke elite staat niet voor het vrije woord, ze staan niet voor vrijheid.

En ook wij, de Nederlanders zijn niet langer waakzaam. Wie tolereren dit. We laten Pim en Theo als zand door een zeef wegzinken uit het collectieve geheugen. Ieder jaar vliedt er meer zand door de zeef, en vergeten we hun bestaan meer en meer.

Het is nu negentien jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord. U kunt vanmiddag doen wat politici nalaten. U kunt om 17:45 meekijken naar een live stream van de herdenking.

dank voor uw aandacht

update

Deze herdenking is door 30 personen online bekeken en door een dozijn ter plekke.

Geheel in lijn met de onttakeling van de LPF is er wederom een splitsing in een afdeling van FORZA! De recherche doet een onderzoek naar de spreker, de oprichter van FORZA! Haarlemmermeer. Het fractiebudget werd ingezet voor autoreparaties, een maandelijkse toelage voor zijn dochter en een seizoenskaart voor Ajax.

Ik mag slechts hopen dat de twee andere herdenkingen, op het Media Park en het Stadhuis van Rotterdam, meer publiek hebben getrokken en waardiger zijn verlopen. Alhier Rotterdam:

Pim Fortuyn, je hebt beter verdiend…….

15 REACTIES

 1. Vandaag 19 jaar geleden om 18.00 uur werd Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum vermoord op door Volkert van der Graaf. Een politieke moord maar Justitie zag kans om dat onder de mat te vegen.
  https://www.ad.nl/binnenland/volkert-van-der-graaf-definitief-vrij-hoe-zijn-vonnis-het-strafrecht-veranderde~a45b3065/?referrer=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F

  Als je ziet hoe deze moordenaar beetje bij beetje zijn straf ontliep door rechtszaken, dan rijst de vraag: “wat wist hij dat niet openbaar mocht worden, waarmee hij de Nederlandse Staat chanteerde”?
  Er zijn na 19 jaar alleen maar vragen bij gekomen.

  Ik kan niet bewijzen dat de Regering Kok opdracht tot deze moord heeft gegeven, maar het is niet onlogisch dat ze wist van een concrete dreiging om Pim Fortuyn te vermoorden en dat ze het heeft laten gebeuren omdat het politiek gezien erg goed uitkwam. Je zin krijgen en officieel geen vuile handen maken, toch?
  Hoe kan het dat Volkert binnen een kwartier na de aanslag werd gearresteerd bij een benzinestation, waar de politie al stond te wachten vóór de aanslag plaats vond?

  Ook heden ten dage hebben we rechtse politici die ook monddood gemaakt moeten worden. Bij Geert Wilders is de politieke elite al jaren bezig om dat voor elkaar te krijgen door een politiek proces. Bij Thierry Baudet was dat niet nodig omdat die regelmatig zijn eigen glazen ingooide met domme uitspraken.
  Een tweede politieke moord zou wat teveel van het goede zijn als je tenminste de schijn wil ophouden dat je beschaafde politiek bedrijft. Maar opvallend is wel de rol van onze, bepaald niet objectieve, media die volksgerichten organiseren ter legitimatie daarvan.

  Vandaag herdenk ik Pim Fortuyn die helemaal geen racist was maar wel een eerlijk pragmaticus; daar moet je in de politiek van bedrog en gelieg echter niet mee aankomen.

 2. Ook iedereen zie zegt: hee, pas op, we gaan dezelfde kant op met avondklokken, samenscholingsverboden, censuur en verklikkers, wordt gelijk weggezet als walgelijk, want een dergelijke vergelijking mag je nooit maken. Je mag niets vergelijken met wat er toen gebeurde, maar het is wel heel belangrijk dat we nooit meer zoiets moeten laten gebeuren.

 3. Andre de clown ze konden geen betere verzinnen en wat hij uitkraamde? Je zou hem daarvoor ter verantwoording moeten brengen.
  We worden alsmaar rechten ontnomen,onder valse voorwendselen gewoon om het volk tw brainwashen!

  • Misschien was Volkert van der Graaf een goede spreker geweest. Die is ook vast slachtoffer.

 4. Om eerlijk te zijn had ik niet zoveel met Pim Fortuyn. Ik kon wel zijn kritiek op de regentenklasse waarderen. Die was telkens raak en pijnlijk voor degenen over wie het ging.

  Vooral zijn optreden in die legendarische discussie bij (Witteman?) waar hij vroeg waarom de gedoodverfde nieuwe Leider Des Vaderlands Melkert zo zuur keek. Misschien staat er nog een video van op Youtube of hebben de omroep-ambtenaren er ‘copyright’ op geclaimd?

  Natuurlijk is het schandalig dat hij vermoord is en nog schandaliger dat Volkert weer, en nog steeds, vrij rondloopt en van justitie en politiek (is er een verschil?) de VIP behandeling krijgt.

  Iemand zei destijds “Wat er in de plaats komt voor Fortuyn zal erger zijn”. Inderdaad, nu zitten wij met ‘one trick pony’ Wilders en paljas Baudet. Vergeleken met Fortuyn, twee ‘pygmeeën op plateauzolen’, zoals een fan van ‘de goddelijke kale’ zou zeggen.

  • Re: Iemand zei destijds “Wat er in de plaats komt voor Fortuyn zal erger zijn”.

   Niko, je mist de clue!
   Fortuyn krijgen we met herdenken niet terug. Maar wat het huidig probleem is, is dat ongewenste meningen van Wilders of Baudet opzettelijk uit hun verband worden gerukt en aangepakt met een politieke rechtszaak en demonisering in onze gewillige media.
   Die demonisering heeft indertijd geleid tot de moord opFortuyn; dat kan zo maar weer gebeuren want de politieke mentaliteit is niets veranderd.3
   *** excuus, overactief spamfilter, bij deze hersteld ***

  • Je mist de clue. Het gaat om vrijheid van meningsuiting. Im het huidige politieke klimaat en de demonisering door de media van ongewenste meningen, ligt de volgende politieke aanslag op de loer. Er is niets veranderd sinds 2002
   *** excuus, overactief spamfilter, bij deze hersteld ***

 5. Janmaat, Gruijters, Bolkestein, Wilders, Fortuyn, Verdonk, Baudet, en nog vele anderen die hetzelfde gedachtengoed aanhangen, hebben nooit echt iets van de grond gekregen in politiek Den Haag. Daarvoor is de steun vanuit de bevolking toch te gering geweest.

  Fortuyn had naar inschatting van zijn politieke tegenstanders waarschijnlijk wel een verschil kunnen maken. Door zijn dood lijkt het alsof Nederland twee decennia achterstand heeft opgelopen en de problemen die hij adresseerde zijn alleen maar verder zijn toegenomen.

  De veenbrand, waar Fortuyn het altijd over had, gaat echter onverminderd door en zal ongetwijfeld een keer bovengronds tot uitbarsting komen. Of gefrustreerde Nederlanders dan de verantwoordelijke socialisten en moslims tegen de muur zetten en hier een soort Gilead gaan vestigen, denk ik niet, maar je weet nooit.

  FvD pleit er voor om, naast het aan de kaak stellen van de Haagse toneelclub, parallelle structuren in de samenleving op te bouwen die de gevestigde politiek zullen marginaliseren en uiteindelijk de burgers weer de macht over hun eigen leven kunnen teruggeven. Een libertarisch streven dat IMHO alle steun verdient.

  Of de huidige generatie Nederlanders evenveel aan hun vrijheid en culturele indentiteit hecht als toen in 1940 de Duitsers ons hier kwamen bezoeken, is echter de vraag. Zekerheid vindt men ook belangrijk.
  *** excuus, overactief spamfilter, bij deze hersteld ***

  • Ik heb het inmiddels opgegeven om met commentaar iets te kunnen veranderen in dit links-achterlijke land. Vanmorgen bij WNL bleek dat zelfs allochtonen zich dood ergeren aan de linkse knuffelrage; zij voelen zich door linkse troetelaars vernederd en achtergesteld gehouden.
   En dat klopt. Op de voetbalclub spelen allochtoonse jongetjes met blanke jongetjes en meisjes; je wordt geaccepteerd om het voetballen en niet om je kleurtje. Kinderen van 7 zien dat kleurtje niet eens en vragen aan hun ouders of ze bij de ander thuis mogen gaan spelen; dat is vrijwel altijd mogelijk.

   Pas als scholen en instanties zich ermee gaan bemoeien worden die kinderen er van bewust gemaakt dat ze van elkaar verschillen; allochtoonse kinderen moeten zich van die instanties achtergesteld voelen en blanke kinderen zijn de toekomstige voorgetrokken kinderen. Zo voorkomen scholen en instanties dat integratie plaats vindt en stellen ze hun baan als belangenbehartiger van allochtonen zeker.
   *** excuus in spambak terecht gekomen ***

 6. Hear, hear, Winston! Dat is precies waarom de profiteurs integratie van allochtonen tegenwerken. Ze zetten mensen tegen elkaar op en hoe meer problemen ze kunnen veroorzaken, hoe meer geld er binnenkomt.

  Uiteindelijk zijn allochtonen zover gekomen, dat ze het hier als een verlengstuk van hun eigen land zien waar ze gratis geld kunnen krijgen. Dat lijkt voor die mensen heel aantrekkelijk, maar is het op de lange termijn uitzichtloos. Immers, als men het hier volledig heeft overgenomen en de oorspronkelijke bevolking heeft weggeconcurreerd dan zal de gratis geld bron opdrogen en zal men in net zo’n deprivaat land blijken te leven als waar ze vandaan zijn gekomen. Een soort Atlas Shrugged revisited.

  Het werk van al die generaties Nederlanders van de eeuwen voor ons zal dan voor niets zijn geweest. Dat is wat ‘progressieve’ politiek feitelijk inhoudt. Marx had bijna gelijk. Alleen, de Verelendung is niet kapitalistisch, maar socialistisch.
  *** uit spambak gehaald, excuus ***

Comments are closed.