Twee personen ontmoeten elkander en willen samen een transactie afsluiten.

Zodra de goedbedoelende overheid van deze transactie lucht krijgt, begint zij zich met de transactie te bemoeien, plaatst zich onuitgenodigd tussen beide partijen, neemt deze door middel van een wurgende greep in de tang en eist op straffe van boetes en opsluiting betaling van de volgende accumulatieve dwangheffingen:

01. circa 20 procent van het transactiebedrag

02. tientallen procenten van het met de transactie verdiende bedrag

03. dwangverzekeringsbijdragen over het verdiende bedrag

04. jaarlijks een vermogensdwangheffingsbetaling over de som van
de geaccumuleerde en niet geconsumeerde winsten

05. bij overlijden nog een extra doodsklap: de successie-
dwangheffing

Voorts is de transactie onderworpen aan een groot aantal bepalingen, waarvan de meesten onder ons zich bij het afsluiten niet eens bewust zijn. Al het hierboven opgesomde neemt steeds ernstiger vormen aan; waarom de consument zich niet met hand en tand verzet, is niet geheel duidelijk.

De conclusie: pak snel uw biezen!

Hugo van Reijen

6 REACTIES

  1. Pak snel uw biezen maar waarheen? Bijna elk land op de planeet wordt “bestuurd” door een bende controle freaks zie vooral goed voor zichzelf zorgen.

    Over transacties gesproken. Een kennis van mij vertelde dat de wereld binnenkort betere Wifi (en andere draadloze apparaten) krijgt. Want er komen later dit jaar nieuwe apparaten aan die nieuwe frequenties gebruiken. De hele wereld behalve de EU. Want de lamzakken in Brussel liggen te slapen voor hun belastingvrije salarissen en hebben de nieuwe frequenties nog niet goedgekeurd. Maar op het allerlaatste moment toch wel een heel klein beetje, want ze kregen door dat ze voor lul zouden staan. Uw belasting euro’s “aan het werk”…

  2. Ik krijg de indruk dat Mexico zich redelijk verstandig gedraagt. Misschien is dat een optie.

    • Bedankt voor de link! Zeker handig te weten! Vond het leuk hier de naam Mexico voorbij te zien komen. Mexico is een van de landen die in verband met “de biezen pakken” recent mijn aandacht getrokken hebben. Een verblijfsvergunning is relatief eenvoudig te krijgen. Een grote plus. Het feit dat het land in deelstaten is opgedeeld met eigen bevoegdheden kan ook gunstig uitpakken voor een vrijheidslievend persoon.

Comments are closed.