Wow, 11 maanden te laat, heeft de Tweede Kamer nog net voor de zomervakantie, de noodwetten van het kabinet gesanctioneerd. Om lockdowns in te voeren, privacy opzij te zetten  en miljarden uit te geven, moesten er wat grondwettelijke dingen opzij geschoven worden.

Vanwege de hoge nood, werd de grondwet vanwege aanslag op de gezondheid het afgelopen jaar opzij gezet. En op zich zou daar nog begrip voor op te brengen zijn als dat vanwege dodelijke ziektes als Ebola en pokken was geweest. Daarvan is de dodelijkheid dusdanig hoog dat je misschien van die mogelijkheid gebruik kunt maken. Maar niet bij een corona ziekte die minder dan 100 doden op de 100.000 veroorzaakt, 0,1% en onvergelijkbaar met Eboli etc.

Volgens de grondwettelijke procedure dient dan het toekennen van die A status binnen een maand te gebeuren en dus goedgekeurd door de Tweede Kamer. Beetje slordig dat men daar 11 maanden mee wachtte, blijkbaar zijn de regels niet van toepassing op de hogere machten. Dat dan pas na die 11 maanden die noodwet gesanctioneerd wordt is niet alleen slordig, maar ook kwalijk: inmiddels is zoals wij ook al op 31 maart 2020 schreven, veel meer bekend over de dodelijkheid, plus de onverwachte enorme andere consequenties dan een volle IC capaciteit. Dan nu nog voor een A-status stemmen geeft blijk van onwil, erger dan onkunde want de Kamerleden hebben het wel degelijk gewoest.

Maar: ‘hadden we die maatregelen niet genomen, dan was het veel erger geweest.’ Zou kunnen, maar is dat een reden om je niet aan je eigen grondwet te houden?

Evaluatie.

En  wijzen de landen met minder maatregelen, of het aantal IC bedden met jongeren, er niet op dat het anders erger geweest zou zijn. Zou het zo zijn, waarom dan niet mogelijk en zinvol om daar objectieve evaluaties in de afgelopen 11 maanden over te houden? Of desnoods nu. Waarom dan die gecontroleerde Fieldlab testen met bezoekers van evenementen? En hoe uit te leggen dat van alle 40 jarigen, er slechts 40 aan corona zijn overleden? Let op: dat is de helft van de Nederlandse bevolking! Waarvan er meer sterven in het verkeer dan aan corona. Dan nu ook maar een noodwet om voortaan het verkeer te stoppen?

Libertarisch.

Als libertarier staat het iedereen vrij zich te laten vaccineren, te lockdownen of een mondkapje te dragen. Maar leg dat niet aan anderen op als daar geen objectieve onderbouwing, anders dan angst en een overdreven voorzorg-principe voor is. Dan loopt de overheid het risico dat zij beschuldigd wordt van andere motieven zoals machtsvergroting en machtsmisbruik.

20 REACTIES

 1. De WHO schijnt al rond 2007 het overlijdenspercentage veranderd te hebben naar besmettingsgraad , om
  een ziekte naar de A-status te krijgen .
  Dus niet dodelijkheid maar besmettingsgraad is leading…………………
  Vervolgens een Rutte die in 10 jaar de helft van het aantal IC bedden afschaald , diezelfde Rutte die elk
  jaar gast is bij de Bilderbergconferentie…………..
  Dus bij de geringste “scheet ” zijn die paar IC-bedden al overbelast……………..
  Corona als opstapje naar een wereldregering , een werelddictatuur ?
  Ach , ik ben maar een wappie met teveel fantasie !

  • De ware vijand waar de wakkeren tegen vechten is het miljarden grote goedgelovige imbecielenleger dat zich feestelijk en met vreugde laten afspuiten en een tijdbom in het lijf gespoten krijgen die elk moment van de dag kan afgaan. We zijn verloren.

 2. Inzet is het vaccinatiepaspoort dat binnen no time een social credit paspoort wordt. Corona is slechts het hulpmiddel; angst (idem klimaat e.d.)

 3. 👉🏻 Following Macron’s announcements last night, French citizens reacted strongly and the hashtag “Gilets Jaunes” (Yellow Vests) has been trending for several hours

  ✊🏻 Many people all over France are already calling for anti-lockdown/anti-government demonstrations on July 14 / Bastille Day, to oppose Macron.

  👉🏻 Note: Macron has announced that Paris will be cordoned off and under lockdown on July 14 : it will not be possible to enter the heart of the city and the parade without the vaccination passport.

  🔎 If a large part of the French population has already submitted to vaccination, mainly out of fear or comfort, another large segment of the country remains irreducibly opposed to the vaccine.

  📌 Some political observers fear that this divide will degenerate and that the country will fracture along these lines of polarization, perhaps leading to the emergence of a populist movement similar to and equivalent to the yellow vests.

  🔗 Source : Twitter

 4. De A-status is nodig om het verplicht vaccineren bij wet mogelijk te maken.

  …..artikel 22 van de grondwet gehouden, waarin staat dat die overheid maatregelen moet nemen om de volksgezondheid te bevorderen…

  …..artikel 11 van de Grondwet waarin is bepaald dat eenieder, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht heeft op onaantastbaarheid van zijn lichaam. Maar artikel 11 van de Grondwet sluit een vaccinatieplicht opgelegd door (bijv.?) de werkgever aan de werknemer niet uit…..

  ….”Maar in grondwetsartikelen wordt volgens de hoogleraar altijd ruimte gelaten voor uitzonderingen. “Die rechten zijn niet absoluut. Een uitzondering is de volksgezondheid. Als de overheid vindt dat die in gevaar is, dan weegt dat zwaarder dan de lichamelijke integriteit van een mens.”….

  Maar nu het Zogenaamde ‘virus’ een A-status heeft gekregen, nota bene op de dag dat Peter “de kogels” kreeg en Nederland afgeleid was en zijn trotse kinderen zichtbaar aangeslagen op tv kwamen en iedereen, vriend en vijand, nu weet hoe Peter zijn kinderen eruitzien, zou in PRINCIPE Nederland verplichte inspuiting met een niet getest en experimenteel middel kunnen invoeren, ja toch?? Mooier kunnen “ze” het, denken “ze”, niet maken, makkeLIJKER wel.

  Noord-Korea kom er maar in? Of is de Europese — UNIE!!– onderweg de kroon te steken??

 5. De staat wil zo goed voor ons zorgen dat leven onmogelijk wordt maar sterven mag ook niet.

  Dit is dus dezelfde staat die handelt in sigaretten en al miljoenen doden op haar conto heeft staan en toch blijft handelen in sigaretten. Waarschijnlijk vallen er meer doden door roken dan door corona.

 6. Maar wat is nu het einddoel van de globalisten?
  Vanzelfsprekend veel minder mensen op aarde. Grote stukken aarde worden teruggegeven aan de natuur. Maar de resterende mensen, laten we zeggen dat het er 10 miljoen zijn, die leven dan in een hoogtechnologische samenleving waar nanotechnologie alles produceert wat er nodig is. AI bestuurt zo ongeveer alles. Mensen zijn inmiddels transhumaan en permanent verbonden met big data databases.

   • Ja. Zodra alle onderdanen dood zijn, zullen zij zich tegen elkaar gaan keren, want demensen zijn dan wel dood, maar hun haat blijft.
    Mogelijk krijg je later dit jaar al een voorproefje als de elites van China en US/EU zich tegen elkaar gaan keren, omdat ze het niet eens worden welke 500 miljoen mogen blijven. Dit zal dan in een ouderwetse oorlog uitmondden.

Comments are closed.