‘Onze’ nationale tuinkabouter Frans Timmermans presenteerde deze week zijn ‘klimaatpakket’ in de vorm van 12 wetten.  Niet 10, nee,  Franske en zijn handlanger Diederik Samson moeten natuurlijk wel Moses overtreffen.  De Partij van de Armoede doet haar naam weer eer aan.   Zelfs de MSM meldt onversneden dat dit de burger keihard in de portemonnee gaat raken. ‘Fit for 55’  heet het plan. Waar komt die 55 vandaan? Van de 5 jaren plannen van Stalin? Zitten de heersers ons in de maling te nemen? 

Geen enkele EU burger heeft hiervoor gekozen en toch wordt hij/zij vakkundig de Groene Goelag in gedreven.   Geen muur noch prikkeldraad vooralsnog, maar wel verregaande beperkingen van de vrijheid.  Vliegtickets en brandstof worden duurder, blijf dus maar lekker thuis.  Benzine auto’s worden sowieso verboden per 2035. Zou de reden van de stijgende huizenprijzen zijn (naast money printer doet brrr) dat de burger het aanvoelt dat hij permanent opgesloten gaat worden. Dat het niet bij alleen corona maatregelen blijft? Als je dan toch gevangene bent dan maar in een beter huis? 

Minder koopkracht, minder bezit.  You will own nothing and be happy. Net als in de Goelag. Iedereen op CO2 rantsoen.  Geen biefstukje meer, das slecht voor milieu. Instead of cake,  let them eat bugs.  Iets waar ze in de Goelag ook op overleefden.  Koud was het ook in de Goelag, koud wordt het ook in huis.  Iedereen van het gas af en de warmtepomp kan niet tegen kou.  In Texas hebben we dit jaar kunnen zien dat windmolens en zonnepanelen je niet gaan redden als het koud wordt, hetgeen 200 doden tot gevolg had.  Maar het moge bekend zijn dat socialisten niet malen om mensenlevens als het gaat om het hogere doel te bereiken. 

Aangezien energie zo’n essentiële grondstof is zal er weinig industrie meer overblijven in de EUSSR.  Zelfs thuiswerken vergt energie om serverparken in de lucht te houden. In de EU wordt slechts 6.6% van de broeikasgassen uitgestoten en in China zetten ze elke week een kolencentrale neer dus die lachen zich een kriek om de kamikazEU. Dus hoge werkloosheid EN het klimaat wordt niet geholpen (als je al gelooft dat CO2 een knop is om het klimaat te regelen).  

Maar ons Franske heeft een list bedacht. Een ‘ sociaal fonds’.   Briljante naam, wie kan daar nu tegen zijn?  Net zoiets als de ‘ Puppy Protection Act’.   Stem je daar tegen dan ‘you just want puppies to die!’ .  Socialisten en zwakbegaafden, but I repeat myself, denken niet na over waar het geld voor dat fonds vandaan moet komen. De hogere belastingen die ervoor nodig zijn zullen tot nog meer armoede en werkloosheid leiden. En de tekorten zullen worden aangevuld door de geldpers nog harder te laten draaien en inflatie op te voeren. Dus voor de armen zonder bezittingen wordt het een hard g(o)elag.   Typisch socialisme. 

Hijseenberg,  juli 2021

4 REACTIES

 1. Iedereen een tientje, de geldpers staat aan, onroerend goed gaat uit z’n dak en de eerste levensbehoeften volgen snel. Koop goud, koop zilver, koop bitcoin desnoods, alles beter dan euros op de bank.

 2. In november 2020 was er een dringend advies een mondkapje te dragen, 90% deed dat. Van 1 december 2020 t/m 30 juni 2021 was er een mondkapjesplicht, de boete was € 95,–. 99,5% liep met een masker.

  Hier en daar zijn al berichten over drie tot zes maanden celstraf voor het niet dragen van een masker, etc. Ik ga dat niet riskeren natuurlijk. Ze komen de boodschappen maar brengen dan. Het zal druk worden bij de bezorgservice.

  In het ergste geval tijdelijk naar een land met minder extreme maatregelen. De vraag is of het ooit zo ver gaat komen. De oorzaak ligt bij het braaf gehoorzamen.

  Waar het heen gaat, maskerplicht wordt vaccinplicht. En van die vaccins wordt door sommigen beweerd dat ze het immuunsysteem verzwakken, zoals bij aids. Het doel: bevolkingsreductie of zoiets. In ieder geval het pushen van vaccins.

 3. ‘De oorzaak ligt bij het braaf gehoorzamen.’

  De oorzaak van alle staatsterreur. De staat dreigt met geweld, en dat is voor velen genoeg om te buigen. Dat het om zo veel mensen gaat verbaast me. Of beter: dat er zo weinig mensen zijn die bereid zijn ook maar enige weerstand te bieden.

  • Dat verbaast mij ook. Als het baasje boos wordt gaan ze op hun knieën. En waarom eigenlijk? Er is geen enkele goede reden om te buigen voor de politiek en de zelfbenoemde ‘dokters’ die fanatiek vaccins aanprijzen. “Jamaar ik will ook op vakantie!!” Is er zo weinig nodig om ‘het verzet’ te breken?

Comments are closed.