Tijdens een concert van Nena in Schonefeld stonden de mensen als vee in boxen opgesteld. Toen de organisatie dreigde om de show af te breken omdat het publiek zich verplaatste, nam Nena de microfoon en vertelde klip en klaar wat ze ervan vond.

8 REACTIES

 1. Hoeveel NL artiesten hebben zich zo expliciet uitgesproken? Zouden ze bang zijn voor hun subsidies?

  Laatst zat ik voor het eerst in een tijdje weer in de trein. Er zaten veel mensen in zonder mondkapjes op. Toen ik later een sprintje naar de ingang nam (had geen zin om een half uur in de regen te staan) voor de trein terug, de conducteur hield de deur open voor mij, kreeg ik geen opmerkingen over mondkapjes opdoen.

  Men lijkt niet fanatiek te ‘handhaven’. Waar en wanneer dat was vertel ik niet want ze kunnen er vast gezeur over krijgen.

 2. Mijn begrijp-Duits is prima. Maar ik zou toch een keer of 20 deze woorden moeten terugluisteren voor ik echt elk woord van wat ze zegt kan identificeren. Kan je je lievelingsleerling Lucilius niet vragen, Seneca, om dat even uit te schrijven?

  • Het staat al uitgeschreven in de youtube link in de eerste reactie van Joep.
   Wel eerst de ondertiteling aanzetten met het sterretje onderaan, en de Duitse taal.
   Een andere taal is er niet in de keuze.

 3. >>> Een andere taal is er niet in de keuze. <<<

  Zeker wel.
  Even iets beter kijken: autotranslate en daarna even richting 'dutch' scrolllen of eender welke taal 😉

  • Je hebt gelijk. Dat had ik niet gezien.
   Ik wist niet dat je daar ook nog kon scrollen.

 4. Beste heren (en dames?),

  Zoals ik al schreef in mijn reactie, de tekst staat ook in het tekst-vak direct onder de door mij gelinkte video.
  🙂

Comments are closed.