15 REACTIES

 1. Vanaf grote hoogte en met scherpe blik nemen aasgieren zowel prooi- als roofdieren waar, nog voordat ze elkaar in de gaten hebben. Het idee is dat die vaccinaties het immuunsysteem verzwakken. 95% van de proefdieren stierf toen ze werden blootgesteld aan de ziekte waartegen het vaccin bescherming moest bieden.

  Griepseizoen vanaf week 50. Maar een griepje in oktober is ook niet ongewoon. Als die vaccins inderdaad het immuunsysteem verzwakken en op mensen hetzelfde effect hebben als bij de proefdieren, dan moeten de eerste resultaten zichtbaar worden in de komende winter. De sterfte moet significant toenemen.

  Een aasgier loert op waardevolle zaken. Goud, zilver, bitcoin, kunst, dure gebruiksartikelen. De stervelingen vallen niet zomaar om maar worden eerst ziek. De waardevolle zaken komen dus vrijwel zeker bij familie en vrienden terecht. Zij bieden een deel te koop aan.

  Onroerend goed. Hele wijken kunnen worden teruggegeven aan de natuur. De pareltjes blijven natuurlijk staan. Een overaanbod aan auto’s. Het is waarschijnlijk dat de de beste auto’s overblijven en de slechtste naar de sloop gaan of worden geëxporteerd. Dat betekent voor nogal wat mensen een upgrade.

  Schulden en pensioenen kunnen worden weggestreept, daar zit de echte winst. De deelnemers aan het grote piramidespel dachten dat ze een gratis lunch kregen, maar ze kregen een gratis prik. Waarschuwingen dat een piramidespel nooit goed afloopt sloegen ze altijd in de wind.

  • Klinkt plausibel, Nico.
   Maar wat hebben we er aan als je tegen die tijd geen huis meer kan kopen of auto op je naam zetten zonder injectie?

   • In de zomer / het najaar van 2023 verliezen Jupiter, Saturnus en Pluto hun huidige invloed. Dan is het gedaan met de huidige gekheid.

    De 1260 / 1290 dagen waar Daniël het over heeft, ergens anders weer drie en een half jaar, het zal een terugkerend fenomeen zijn. Maar de dagen zijn geteld, en ik tel mee.

   • Als dat waar is, wie waren dan de getuigen uit openbaringen 11:8?

   • @Een Ander – dat mag je zelf invullen. Ik geef ook geen garanties.

  • Beste Nico, welke astrologie bronnen bekijk je? Ik vind het nog wel interessant voor macrotrends. Enkel iets om erbij te hebben. Ben geen echte gelovige.

 2. Mensen met een goed werkende intuïtie zullen in de gaten hebben wat er aan de hand is, of in ieder geval een vermoeden hebben. Het alarm gaat af, ze weten dat er iets heel erg mis is, maar weten (nog) niet precies wat.

  Intuïtie staat los van intelligentie of kennis. Maar met kennis en intellect kun je ook nog beredeneren dat er helemaal niets klopt van het verhaal zoals gepresenteerd door overheid en MSM.

 3. Nico,
  “Prices are set at the margin”
  Stel dat 10% van de bevolking sterft (en dat is nog geeneens een extreme aanname als je sommige doemscenario’s mag geloven), wat gebeurt er dan met prijzen van pakweg vastgoed?
  Die donderen volledig in mekaar.
  Want stel dat mensen in hun leven vastgoed kopen en panden gemiddeld 30 jaar worden aangehouden, dan zou het jaarlijkse transactievolume rond de 3% van het woningbestand bedragen (give or take a few en ja er is ook nieuwbouw en bevolkingsgroei, maar het gaat me niet om het exacte cijfer doch om de orde van grootte).
  Dus stel dat de vastgoedtransacties ca. 3% van de hoeveelheid woningen maar dat er nu plots 10% bijkomt, En tegelijkertijd dat het aantal gegadigde kopers eveneens afneemt door sterfte.
  Dan krijg je dus zowel een overaanbod met een factor 3 als een verminderde vraag (laten we voor het gemak aannemen lineair 10% minder). Man, dat is zo’n onevenwicht dat de prijzen compleet instorten. Er zit heel wat lucht in die zeepbel en die zal er snel uitlopen. Prijzen kunnen m.i. met gemak 50% dalen en dan zouden we nog steeds niet goedkoop zijn in historisch perspectief (check maar eens de Herengrachtindex met prijsevolutie over ca. 400 jaar).
  Zovele hypotheken zouden “onder water” komen dat vele particulieren EN banken in de problemen komen. Een nieuw (maar nog erger) 2008-scenario is in de maak.

  Bovendien gaat het niet slechts op voor huizen maar zoals je terecht opmerkte eveneens voor auto’s.
  Welnu, puur qua prijs is 2e hands kopen altijd al aantrekkelijk, maar mij (en menigeen met mij) ontbreekt het aan vertrouwen, immers de verkoper weet welke gebreken er eventueel zijn, maar de koper weet dit niet. Maar als de 2e handsmarkt totaal instort (zoals bij huizen) en daardoor de het prijsverschil met nieuw extra groot wordt, wat is dan nog het risico van 2e hands te kopen? Dat wordt almaar minder riskant.
  Maar hoe vaak kopen mensen auto’s: gemiddeld om de 10 jaar? Dus het transactievolume voor nieuwe auto’s zo 10% zijn van het bestaande wagenpark? OK, maar als er nu dus 10% mensen overlijden en die hun auto’s worden allemaal 2e hands aangeboden EN er is plots t.g.v. de gedaalde prijzen voldoende interesse in, dan stort de verkoop van nieuwe auto’s compleet in (bv. -80%) en dreigen meerdere fabrikanten failliet te gaan, met toenamende werkloosheid tot gevolg.
  Dan zijn dat mensen die plots hun hypotheek niet meer kunnen betalen en … daardoor zich genoodzaakt zien hun huis te verkopen … een vicieuze cirkel is in gang gezet.

  Als deflatie een geleidelijk proces is van technologische innovatie die zich omzet in kostenbesparing en daardoor prijsverlaging, dan is dit zeer positief.
  Maar als deflatie het resultaat is van vraaguitval, zonder kostenverlaging, leidt het tot faillissementen en nog meer vraaguitval etc.
  Je hebt, zeg maar goede deflatie en slechte deflatie en als mensen masaal afsterven, vrees ik voor een deflatie van de destructieve soort.
  OK, dit is ceteris paribus. Mogelijk dat overheden die hun belastinginkomsten zien slinken en tegelijkertijd hun uitgaven aan allerhande uitkeringen zien stijgen, over gaan tot geld drukken wat op zich inflatoir is.
  Maar dat neutraliseert niet alle effecten 1:1 langs de gehele lijn. Verarmde mensen hebben mogelijk dan wel meer cask tot hun beschikking zodat ze toch nog voedsel kunnen kopen en de electriciteitsfactuur kunnen betalen. Maar anderzijds creert gelddrukken geen extra lichamen die huisvesting nodig hebben. Nou goed, we zouden bijkomende lichamen kunnen importeren natuurlijk: extra doktors en architecten uit Afrika.

  Enfin, we zullen zien wat het brengt.
  Punt is alleen dat uw voorstelling van zaken (kort samengevat als: “we herverdelen de vrijgekomen assets, ondoen ons van de rommel en behouden alleen het goede: voorwaar een verbetering”), een standpunt is waar ik het graag eens mee zou kunnen zijn, maar wat m.i. helaas ietwat kort door de bocht is. Ik vrees dat de dynamiek in de economische processen wat complexer is en daardoor in heel wat ellende zal resulteren.

  • Allereerst, het zijn vooral de have-nots die staan te dringen voor een prik, plus televisie-volk, voor zover die twee elkaar niet overlappen. Als de bevolking krimpt kun je OG aan de voorraad onttrekken door te slopen. Hele wijken kunnen plat en worden terug gegeven aan de natuur. Dat hoeft niet per sé tot een prijsval te leiden.

   IK verwacht dat de centrale bank eigenaar wordt van alle OG en dat je huur betaalt aan de centrale bank. Betaald OG zal waarschijnlijk zwaar belast worden.

   Auto’s – gaat helemaal nergens over. Oude troep kan gerecycled. Dat is gemakkelijk af te dwingen met wetgeving / belasting, zoals nu al met oude diesels gebeurt.

   Productie na de transitie ziet er anders uit, hopelijk duurzamer. En het traditioneel-industriële patroon is voorgoed verleden tijd. Een hoop driekwart-imbecielen zijn dan ook verdwenen, wat leidt tot hogere inkomens en meer welvaart.

   Hoe langer ik nadenk over de transitie hoe positiever ik erover word. De restanten van het industriële tijdperk horen thuis in musea.

   • Meneer de Geit Zijn de mogelijkheden wel voor ons? Of gaan die naar de EU?
    https://www.rt.com/news/525690-africans-migration-eu-german/

    Ik weet niet wat er van dit plan terecht komt. Maar wijken terug geven aan de natuur klinkt wel erg positief. Want we krijgen natuurlijk veel ‘klimaatproblemen’ Dus het is logisch dat die mensen hier komen als wij lege huizen hebben. Als die mensen dan de mooiste huizen krijgen is meteen slavernijverleden recht getrokken.

   • Het klopt niet dat het alleen de have-nots zijn die staan te dringen.
    De meeste mensen in mijn kennissenkring zijn (kleine) miljonnairs die bv. 30 a 40 jaar als ingenieur of zo carriere gemaakt hebben bij een groot bedrijf (maar er geen CEO geworden zijn doch eerder hoger kaderlid). Op hun 60 hebben ze dan 1 a 2 miljoen. Meer niet, maar in elk geval zijn het geen have nots en de meesten zijn gewoon goedgelovige brave burgers die -omdat ze zelf doodeerlijk zijn- zich niet kunnen inbeelden dat de elites doortrapt slecht zouden zijn.
    “Propaganda? Da’s toch iets voor Goebbels? Medische experimenten op mensen? Da’s toch iets voor Mengele?”
    Ze KUNNEN gewoon niet geloven dat “onze regering anno 2020” zoiets zou doen.
    Het heeft me MAAAANDEN gekost om mijn vader van 80 hiervan te overtuigen (ja, ook een gepensioneerd ingenieur). Maar zowat heel zijn kennissenkring heeft zich dubbel laten inspuiten.
    Gewone brave (upper) middleclass burgers die heel hun leven hard gewerkt hebben en veel belastinggeld hebben afgedragen. Brave en veelal slimme (doch kinderlijk naive!) burgers die beter verdienen na de staatskas decennialang gespekt te hebben.

    ==

    Overtollig vastgoed teruggeven aan de natuur?
    Nou in NL zou je voor het eerst sinds WOII van je woningtekort verlost zijn. Dus waarom opnieuw artificiele schaarste creeren? Wilt u de bevolking soms graag arm houden?

    ==

    Verder lijken uw opmerking eerder pro-regime wensdromen, wat me verbaast op deze libertarische site.

    Weet u, ik wil ook wel een reset maar dan een libertarische.
    De afgelopen decennia werd het natuurlijke evenwicht verstoord. Allerlei onrendabele projecten werden gesubsidieerd en, misschien wat cru gesteld, hetzelfde gold voor mensen. I.p.v. natuurlijke selectie zijn werk te laten doen werden niet-zelfbedruipenden aan het infuus gehouden.
    Dat had nooit gemoeten en mag men best stopzetten.
    Laat de onzichtbare hand van de vrije markt zijn werk maar doen. Opgeruimd staat netjes.
    Maar via overheidsingrijpen mensen moedwillig geniepig doden door vergiftiging of vastgoed en andere assets zomaar onteigenen, … hoe KAN iemand daar nou voorstanders zijn op een zg. libertarische website?

   • @Anoniem, het is inderdaad een mogelijkheid dat de overtollige woningen niet worden teruggegeven aan de natuur maar dat ze worden gebruikt voor huisvesting van nieuwkomers.

   • @Scrutinizer – als het zeer rendabel is om je weg te spuiten dan moet je niet verbaasd zijn als ze er alles aan doen dat doel te bereiken.

 4. Op veel gebieden zie je dat de middenklasse wordt weggevaagd. Alleen armen en super rijken, maar de middenklasse wordt kapot belast. Je ziet het ook in producten: Er is een segment waar keihard op prijs geconcurreerd wordt en een segment waar prijs niet uitmaakt en kwaliteit alles is, maar er tussenin is weggevaagd. Misschien hier ook het geval, middensegment exit.

Comments are closed.