12 REACTIES

 1. Ja, ik heb dat filmpje wel eens gezien. Maar ik hoef ook Gideon niet als president/politiek leider. Oorspronkelijk was de enige taak voor de overheid het leveren van recht & orde. Zowel binnenslands, als bescherming tegen een aanval uit het buitenland. Daarvoor moet er een geweldsmonopolie bij diezelfde overheid gelegd worden. Dat is natuurlijk een uitzonderlijk en gevaarlijk voorrecht waar controle op moet worden uitgeoefend. Daarom is er een volksvertegenwoordiging die slechts 1 taak heeft en dat is erop toezien dat de overheid geen misbruik maakt van het geweldsmonopolie. Nu is die oorspronkelijke situatie, nogal voorspelbaar, uit de hand gelopen en in eerste instantie veranderd in ‘leuke dingen doen voor de mensen’. Tegenwoordig doen ze hoofdzakelijk leuke dingen voor zichzelf. Gideon wil graag terug naar ‘leuke dingen doen voor de mensen’ en op een of andere manier de trias politica herstellen. Helaas voor hem is de opzet van het systeem zo fraudegevoelig dat er meer rigoreuze wijzigingen nodig zullen zijn.

  • Ik ben een Hoppeiaanse AK dus ik wil helemaal geen geweldsmonopolie en dus ook zeker geen president, its just an expression.

   Was meer bedoeld als hulde aan Gideon dat hij durft te spreken over schapen, slaven, onderdrukking, een tirannieke overheid, het Plakkaat van Verlatinghe noemt, de leugens van Rutte en de Jonge blootlegt en oproept tot verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid.

 2. Hiermede heeft Gideon een terecht punt, geen democratie maar demofarcie?

 3. De “foundingfathers” vonden ook dat de elite (te)veel macht bezaten immers macht corrumpeert ergo absoluut macht corrumpeert absoluut! ze gaven de burgers “rechten” Grondrechten geheten! echter de elite gaf opdracht aan de opa van Donner om deze te elimineren Art.120 GW. hierdoor was het Grondwettelijk Hof overbodig en werd de Koning voorzitter van de Raad van State.

  • Nee, dit is een veel voorkomende maar foutieve opvatting. De founding fathers realiseerden zich dat de overheid niets kan geven wat ze niet bezit, dus ook geen rechten. De VS grondwet geeft geen rechten, zij erkent het bestaan en zegt dat de overheid er geen inbreuk op mag maken.

 4. De ontmaskering van premier Rutte door Gideon van Meijeren (FVD) werd volledig verzwegen door de Nederlandse mainstream media, maar wel opgepakt door Sky News Australia. Ruggengraatloze politiek leiders die de wereldelites naar de mond praten en doen alsof ze geen idee hebben waar ze hun volk in verzeild doen raken, liegen óf tegen de wereldelites óf tegen ons, aldus Sky News-presentator Rowan Dean.
  https://www.ninefornews.nl/gideon-van-meijeren-maakt-furore-op-wereldtoneel-met-ontmaskering-van-leugenaar-rutte/

 5. Voor het systeem is Gideon een werkelijke bedreiging.
  Hij heeft namelijk 4 jaar als wetgevingsjurist bij het ministerie van binnenlandse zaken en ook de tweede kamer gewerkt.
  M.a.w. hij kent de keukengeheimen.
  Ik sla alvast extra chips, nootjes en bier in!

 6. Een constitutioneel of grondwettelijk hof is een centraal rechtscollege dat uitspraken doet over de grondwettelijkheid van de wetten of andere wetskrachtige normen en verdragen.
  Wat is de reden dat Holland it systeem niet kent denkt u?

 7. Helaas valt Forum voor Democratie ook niet onder het liberalisme, maar nationalistisch rechts, maar Gideon van Meijeren heeft wel gelijk in, qua standpunten.

Comments are closed.