Het is zinloos logisch te redeneren met iemand die zonder logica tot een standpunt kwam.

vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

3 REACTIES

 1. Op een grijze dag begin november 2019 onthulde de premier en minister voor Kunst, Cultuur en Erfgoed van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, een grote gedenkplaat op het terrein van het Nationaal Oorlogsmonument in de hoofdstad Wellington. ‘1918 Influenza Pandemic’ staat er in grote letters op. Op de plaat ernaast wordt toegelicht dat het monument gewijd is aan de negenduizend Nieuw-Zeelanders die door de griep zijn overleden en aan de medewerkers en vrijwilligers die voor hen hebben gezorgd. ‘Deze catastrofe’, zo eindigt de tekst op de gedenkplaat, ‘heeft de moderne aanpak van infectieziekten vormgegeven om toekomstige generaties te beschermen.’

  Minder dan zes weken na de onthulling van het monument voor de griep werd in China de eerste infectie met Covid-19 gemeld. In Nieuw-Zeeland doken een paar maanden later de eerste coronagevallen op. De regering reageerde zonder vertraging, zette een grootschalig testsysteem op om besmettingen te herkennen en traceerde en isoleerde contactpersonen snel – besmette personen waren gemiddeld al twee tot zeven dagen in quarantaine voordat de ziekte uitbrak. Waar het virus zich toch verspreidde, werden regio’s kort en hard afgesloten. Op een bevolking van 5,1 miljoen inwoners stierven er in het hele land 25 mensen.

  tja…

 2. Wij, van de Covid-controlegroep (vrijwillig ongevaccineerd) zijn deelnemers van een gentherapeutisch experiment. Als het goed is sterft de Covid-controlegroep vanzelf uit. Wat dat betreft zijn de gevaccineerden beschermd, vooral door hun maatschappij.
  https://stateofthenation.co/?p=77275

 3. Ik ben het niet onverminderd eens met deze uitspraak.
  Hoe weet je immers hoe iemand tot een onlogisch aandoend standpunt kwam?

  Ik kan hierbij denken aan 3 scenario’s
  1) Mogelijk heeft die ander toch gelijk maar snap je hem nog niet en kan je toch iets van hem leren.
  2) Mogelijk heeft ie ongelijk maar is hij wel voor rede vatbaar, bv. wanneer zijn standpunt het resultaat is van onwetendheid omtrent bepaalde feiten of de manier waarop ie als goedgelovige werd beetgenomen door pakweg de mainstream media
  3) Mogelijk maakte ie zelf geen denkfout, maar probeert ie jou op een verkeerd spoor te zetten, m.a.w. mogelijk is ie niet dom maar gewoon gemeen met een verborgen agenda. Dat achterhalen is nuttig omdat je dan weet wat voor vlees je in de kuip hebt.

  Het lijkt me nuttig te weten of iemand het slecht met je voorheeft, dan wel of ie zelf zijn eigen onzin gelooft en mogelijk je hulp hard nodig heeft.
  In dat tweede geval, is dan de vraag waarom ie de zaken niet helder zag. Ik ken persoonlijk enkele mensen die werkelijk SUPER intelligent zijn, maar (zelfs op hun 80e) zo naief als een peuter van 2 jaar oud en dit juist omwille van hun eigen ethiek en integriteit waardoor ze zich niet KUNNEN voorstellen dat sommigen (“illuminati”) zo doortrapt kunnen zijn om met misinformatie miljoenen mensen de dood of de medische ellende in te jagen.
  Even heel concreet: mijn eigen vader van 80 is zo iemand: een super slim EN zeer goed mens. Maar die goedgelovige NAIVELING zou zich zomaar laten inspuiten! Dat KON ik toch onmogelijk zomaar laten gebeuren?! Ik heb dan ook onvoorstelbaar veel tijd geinvesteerd om hem op andere ideen te brengen.
  Hij is “amper” 80 maar (behoudens toenemende doofheid) verder kerngezond en zelfs energieker dan ik die nog geen 50 ben. Met wat geluk kan ie nog 10 jaar mee, waarvan laten we hopen 8 kwaliteitsvolle jaren.
  De tijd die ik stopte in pogingen om hem te overtuigen, ging uiteraard ten koste van andere zaken (resulterend in o.a. gederfde inkomsten etc.) maar een mens moet zijn prioriteiten kennen in het leven.
  Mijn moeder had ik al eerder overtuigd (rond April of zo) maar mijn vader lijkt nu eindelijk ook op andere gedachten gekomen te zijn.
  Nou, als het me inderdaad gelukt is, dan was het dat ZEKER waard. Kan me niet schelen hoeveel inkomsten ik derfde door mijn prioriteit te leggen bij het leven van papa, versus het draaiende houden van mijn kleine consultancy.

Comments are closed.