58 REACTIES

 1. Tsja, als mijn journalisten bedreigd worden is dat erger dan als dat die van jou overkomt. En vervolgens mag er geen vergelijking getrokken worden met het begin van de glijdende schaal nu en WO 2, ook al noemt hij interessante overeenkomsten/feiten.

  • Het is niet aan die voorzitter, die Bergkamp, om Gideon te vertellen wat hij wel/niet mag zeggen. Ik als voorzitter vind dit een foute mening, dus dan mag je dat niet zeggen. So far ‘je democratie’

   Ik vind de meningen van CDAers en VVDers bijna altijd walgelijk. Maar als ik voorzitter zou zijn in ‘de kamer’ zou ik hen toch niet de mond snoeren. Gek hé.

   Wat mij betreft is het ook niet heel smaakvol, om dan weer ‘Wo2’ erbij te halen. Al heeft hij natuurlijk wel een punt, dat massahysterie gevaarlijke gevolgen kan hebben. En dat moet dan gezegd kunnen worden.

   De WO2 en de Stalinistische ellende in Rusland, waren natuurlijk wel extremer dan de corona toestanden. Ik snap hij de vergelijking wil maken. Het is dan wel iets dat in het verkeerde keelgat schiet. Je denkt meteen aan concentratiekampen etc. Dat was alleen niet de bedoeling, van Gideon. En in ‘de kamer’ is er niet echt ruimte om uit te leggen wat je bedoeld. Omdat het niet een plek is van de reden, of het intellect, maar een plek van de emotie en het conformisme.

   Politici zijn emotionele conformisten.

   Als een heilstaat opkomt, dan sneuvelt vaak eerst de freedom of speech. De freedom of speech voor links, of voor rechts, of voor religies, of voor wie dan ook. Ik vind die Bergkamp een extreem griezelig, gluiperig figuur. Ik krijg rillingen van haar. Zij is wel het soort van persoon, die het heel goed zou doen in een heilstaat.

   Als er een heilstaat komt, dan gaan we dus naar een soort mega Europa toe. Een woke Europa, waar vaccinatieplicht is en waar de staat problemen oplost. Ik hoorde ze laatst op de radio al babbelen over ‘meer regie vanuit de overheid’ en ‘hoe goed dat is’. Als meer regie betekend, dat je geen afwijkende meningen mag hebben, dan zit ik niet zo te wachten op ‘je regie’.

 2. Het viel mij ook op, ik zag een kortere versie van deze video, dat de rest van het aanwezige parlement een kliekje hele en halve mevrouwen is dat het niveau van een naaikransje niet ontstijgt. “Hoe durf je kritiek te hebben op de journalisten!!1!”

  Wat zijn journalisten vandaag de dag? Volgens mij zijn het Hoogesgool sgoolieren die een soort van cursus Linksdenken hebben gevolgd, en daarna een plek vonden als schoothondje bij de politiek. Het is zelfs objectiever te zien. “”Journalist”” Pieter Broertjes was zo’n braaf hondje dat hij als beloning burgemeester van Hilversum mocht worden.

  Dat was vroeger toch echt wel anders toen sommige journalisten werden gevreesd door de politiek. Toen waren kranten ook gekleurd maar je wist wel dat het zo was. Nu zijn ze zelfbenoemde ‘fact checkers’ die iedereen met een andere mening voor racist, wappie of extreem-rechts uit maken. Daar wijst Gideon terecht op.

  • Het punt is natuurlijk ook een beetje. Kijk, er is extreme woningnood en de huren zijn 1600 per maand ofzo. Als je al een krotje kan vinden ergens.

   Dus als je dan een journalist bent, ben je als de dood dat je iets ‘verkeerds’ zegt/denkt. Want als jij je baan kwijt raakt, als jij gecanceld wordt, sta je meteen op straat. Daarom zijn ze vooral bezig met uitzoeken wat ‘de mening’ is en wat nu ‘woke’ is, omdat dan na te brabbelen, zodat ze zeker weten dat ze niet gecanceld gaan worden.

   Van het ene probleem komt het andere.

   En dat is dan het leuke aan mij hé. Ik kan zeggen wat de fuck ik wil, want ik besta niet en ik hoef hier niet van te leven ! Je kan met cancelen, maar dat boeit dan niet.

  • Het punt is natuurlijk ook een beetje. Kijk, er is extreme woningnood en de huren zijn 1600 per maand ofzo. Als je al een krotje kan vinden ergens.

   Dus als je dan een journalist bent, ben je als de dood dat je iets ‘verkeerds’ zegt/denkt. Want als jij je baan kwijt raakt, als jij gecanceld wordt, sta je meteen op straat. Daarom zijn ze vooral bezig met uitzoeken wat ‘de mening’ is en wat nu ‘woke’ is, omdat dan na te brabbelen, zodat ze zeker weten dat ze niet gecanceld gaan worden.

   Van het ene probleem komt het andere.

   En dat is dan het leuke aan mij hé. Ik kan zeggen wat de fuck ik wil, want ik besta niet en ik hoef hier niet van te leven ! Je kan met cancelen, maar dat boeit dan niet.
   *** ondanks upgrade en nieuwe anti spam toch in spambakje beland ***

   • Misschien is de nieuwe journalistiek dat journalisten hun eigen websites/media beginnen en zo hun eigen koers varen? Gesteund door samenwerkingsverbanden en/of donaties e.d.? Ik kijk wel eens op Wynia’s Week en bij Chris Aalbers, al doneer ik niet. Misschien later.

    *** ondanks upgrade en nieuwe anti spam … *** Misschien maken beide spamfilters gebruik van dezelfde ‘engine’? Of moet er iets ‘reset’ worden? Altijd leuk en tijdrovend dit soort ’troubleshooting’.

   • Ja, heel soms kijk ik dat Weltschmerz.

    Ik ben het niet altijd met hen eens en met hun sprekers etc. Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat het écht is. Dat het échte mensen zijn, met échte meningen. Dat vind je niet bij ‘Pauw en witteman’ of “Jinek’ of wat voor oppervlakkige troep dan ook.

 3. Geheel volgens verwachting wordt Gideon hier in de hoek gezet, terwijl hij tracht inhoudelijk te discussiëren.

  Het FvD is namelijk niet in staat om een adequate probleemstelling m.b.t. disfunctioneren van Nederlandse rechtstaat; namelijk overheidsdominantie op basis van het gecorrumpeerd bestuursmodel. Dan is het onvermijdelijk dat je in de hoek wordt gezet en monddood wordt gemaakt door de leden van het politieke partijkartel dat het gecorrumpeerde bestuursmodel beheerst.

  Op strategisch tactisch gebied wordt het FvD kansloos weggetikt. Je zag het ook bij Gideon (zijn optreden was overigens redelijk en cool) die door zijn onervarenheid trachtte door te gaan op de inhoudelijke weg, terwijl hij op de vorm moest gaan zitten en het voortouw moest nemen met het aanvragen van een schorsing om de voorzitter ter verantwoording te roepen en haar te wijzen op haar technische rol.

  Kortom, voor het FvD is er geen weg vooruit zonder het fundamentele probleem aan te pakken. Daarbij dient de inhoud te worden gescheiden van de vorm. Maar ja, probeer het dilemma maar eens op te lossen; enerzijds overbodigheid van het systeem van politieke partijen versus anderzijds het machtsverlangen van het FvD om d.m.v. het gecorrumpeerde bestuursmodel in het centrum van de macht te treden.

  Dus, het FvD dient m.i. een fundamentele strategische keuze te maken (aanvallen, verdedigen of terugtrekken). En, een eventuele keuze voor een aanvallende strategie brengt direct enorme verandering teweeg t.a.v. strategisch bemanningsmanagement. Want hervormers (aanvallen) zijn nu eenmaal andere lieden dan verdedigers of terugtrekkers. Baudet heeft zelf zijn partij in de hoek gemanoeuvreerd.

  Ik wens ze succes. Medelijden heb ik er niet mee, want dit hebben ze over zichzelf afgeroepen met halfslachtig denken en opereren.

  • “Geheel volgens verwachting wordt Gideon hier in de hoek gezet, terwijl hij tracht inhoudelijk te discussiëren.”

   Hij heeft nog amper wat gezegd, of de pavlovjes interrumperen al.

 4. Het gaat de hypocriete kamer er blijkbaar om dat FvD de mensen wakker maakt voor de onbetrouwbare MSM.
  En dat is gevaarlijk voor hun geloofwaardigheid.

 5. Die Gideon zegt : ik vind de media fake. De media brengt fake news. Waarop de dame met de gestreepte kleding zegt : dus dan is Gideon verantwoordelijk voor het feit dat journalisten bedreigd worden.

  Hahaha wat een onzin.

  Die Gideon zegt toch niet dat we journalisten moeten aanvallen.

  Als ik zeg : jij slaat onzin uit, dan zeg ik toch niet : ze zouden jou moeten aanvallen.

  Mensen in ‘de kamer’ kunnen niet nadenken

  Gideon mag dat vinden en zeggen. Of je het eens of oneens met hem bent, is daarin irrelevant. Ik weet niet of ik het eens of oneens met hem ben, want ik volg de media niet eens meer hahaha. Ik kijk geen televisie. Ik wil Rutte niet meer zien. Ik heb het achter mij gelaten en leef nu als een monnik

 6. Op weg naar de totale tweedeling. En dat lijkt me een goede zaak. Het zou best kunnen zijn dat al die poppetjes die de revue passeren daadwerkelijk menen dat de staatsmedia onafhankelijk zijn en de absolute waarheid verkondigen, waarbij ze voor het gemak vergeten dat ‘de wetenschap’ haast per definitie in discussie is met zichzelf. Door in te zetten op angst voor bedreiging van journalisten agv kritiek willen ze de facto het debat verbieden en tot gehoorzaamheid oproepen. Het bewijst maar weer eens dat de democratie zo dood is als een pier en niet meer gereanimeerd kan worden. Het is mij overigens niet gelukt om het filmpje helemaal uit te kijken ter bescherming van mijn geestelijke gezondheid.

 7. Deugmensen❓❓❓

  (Zelf)verraders c.q. volksjudassen, kogel-van-links schorem en moordenaars met experimenteel-dwang-serum past beter.

  Mocht door toedoen van het huidige corrupte en misdadige beleid en vele mislijkmakende en met het weldenkende verstand niet te bevatten praktijken de (on)voorziene omstandigheden tot bloei komen en de daarbij behorende veranderingen, bijv. het tijdperk van de neo-prehistorie aanbreekt, u weet wel, met vuistbijlen en stokken enzo, zullen de volksjudassen, de zogenaamde geciviliseerde bloedhonden en politiek correcte kneusjes geen schijn van kans maken en bij een eerste de beste lipbeweging en daaruit voortkomende leugen of hetze onmiddellijk kennismaken met heel gezonde natuurwetten.

  Het enige wat het geteisem nog in de politieke pluche houdt zijn corrupte wetten en bescherming door het geestelijk beperkte en bange klootjesvolk, stemfraude en een leger aan gekochte (geüniformeerde en bewapende) ambtenaren en huurlingen (gesubsidieerden).

  Als het tij keert en een harde onwaking bijv. bij voedseltekorten of mondiale ineenstorting van ongelijk wat ook maar plaatsvindt, zouden deze verraders er verstandig aan doen heel lang van de radar te verdwijnen en uit zicht te blijven van de (natuur)wetten die dan gaan gelden. Het kan snel gaan of nog jaren duren, maar het uiteindelijk oogsten zal hoe dan ook voor ze plaatsvinden en niemand zal worden vergeten. En dit is geen dreigement, maar heel simpel een logische optelsom van gebeurtenissen.

  • Btw, raar filmpje van een opeens heel heldere en niet pre-dementerende Biden.

   https://youtu.be/B-cnxo2k1gc

   Bizar heldere sleepy Joe. Was het een pepzetpil of stevige lijn van iets, van meet af aan geacteerde aftakeling of slechts een fake digitaal bewerkte Biden?

  • Goed punt. Ik had eerst de titel ‘ Gideon belaagd door linkse hyena’s’ in gedachten maar volgens de tweede kamerleden in kwestie doen woorden er toe en ik wil natuurlijk geen tere zieltjes kwetsen.

   Overigens is Deugmens uiteraard niet complimenteus bedoeld. Volgens Dikke van Dale:
   ” Eind vorig jaar is deugbrigade aan de Dikke toegevoegd, een aanduiding voor de deugmensen, ‘die politiek correct zijn en daar op demonstratieve wijze uiting aan geven’. Zowel deugbrigade als deugmens wordt ongunstig, spottend en minachtend genoemd”

   • Deugbrigade AKA wokies.

    (ik mocht geen wokie zeggen, een keer. Het is niet woke, volgens een wokie)

 8. Sorry, maar de dames moeten zich realiseren waarmee zij zich blootgeven als hun alles volgens hun plan uitgevoerd zou worden?
  Dan zijn ze ze zelf ook aan de beurt!

  • Zolang ze braaf zijn en gehoorzamen zijn blijven ze ‘friend of the family’ en worden daarvoor beloond.

   Het is goed om te beseffen dat de ijdele en kwebbelende kaste in het Huis Van Het Volk zijn geselecteerd op het niveau van fantasieloze middel-manager door het politieke partijkartel (en niet door het volk). Opdrachten uitvoeren is het werk, punt uit. Deze populatie beschikt over een gemiddeld tot laag IQ (met een quotiënt van zo rond de 90) en wordt door de partijstrategen het parlement ingestuurd met een opdracht die wordt geëvalueerd per optreden. Dit soort is te paaien met een lease auto uit de hogere prijsklasse en wat camera aandacht. De dames mogen dan een mooie jurk aantrekken of een pittig rokje, die ze buitenshuis niet hoeven uit te trekken. Als ze goed hun best doen, dan worden ze gepromoveerd naar de uitvoerende macht en hoeven ze die lease auto niet zelf te besturen. Dit is het wel zo’n beetje. Coherent en abstract denken is gewoon te hoog gegrepen. Hun toekomstdenken gaat niet verder dan het besef dat uitvoeren van opdrachten en loyaliteit aan de familie (friend of the family) loont. IJdelheid en street smart zijn hun psychologische persoonlijkheidskenmerken.

   Het profiel van de oligarchen die daarachter zitten en visie hebben is een ander verhaal. Zo ook de strategen die door hen worden geselecteerd als besten van hun klas uit de vooraanstaande universiteiten, business schools en financiële opleidingen. En niet in de laatste plaats de kostscholen waar vorming van netwerken en focus met discipline wordt bijgebracht.

   Tja Joanne, een rechtvaardige samenleving met dito rechtstaat ziet er anders uit.

   • Dit soort is te paaien met een lease auto uit de hogere prijsklasse en wat camera aandacht. De dames mogen dan een mooie jurk aantrekken of een pittig rokje, die ze buitenshuis niet hoeven uit te trekken. Als ze goed hun best doen, dan worden ze gepromoveerd naar de uitvoerende macht en hoeven ze die lease auto niet zelf te besturen. Dit is het wel zo’n beetje. Coherent en abstract denken is gewoon te hoog gegrepen.

    Ja, precies, dat is dus een beetje het probleem hahaha. Het trekt allemaal middelmatige schertsfiguren aan, zo’n ’tweede kamer’. De papa’s en mama’s, die met een dure auto te paaien zijn en die graag in ‘de kamer’ voor het hele land willen laten zien dat ze woke zijn en ‘niemand kwetsen’

   • Daarom moet het lobbyen van de dames als Nieuwenhuis en door-promotie-kansen ten behoefte van de regerende klasse flink aan banden worden gelegd, we ontkomen zo nooit aan de eindeloze neergang van onze democratie!

   • Je kan nog een stapje verder denken, Joanne

    Is ‘democratie’ wel zo heilig in the first place (dat is Engels)

    Het idee dat een massa, de waarheid in pacht heeft, oftewel, democratie. Een vrij extreem idee, eigenlijk. Terwijl het gezien wordt als het meest neutrale dat er is. Het uitgangspunt

    Allemaal sukkels stemmen op VVD en dat gaat de VVD mij zogenaamd vertellen wat ik wel en niet mag/zal doen. Waarom? Nou, heel veel mensen vonden dat een goed idee

    Wat een kronkel redenering

    Democratie ontkent dat er zoiets bestaat als conformisme en massahysterie. De massa’s die volgen, om het volgen en die daarmee individuele belangen verpletteren.

 9. Gadver, wat een ongelovelijk schouwspel in dit filmpje. Geen zinnig woord aan vast te knopen. Ik vind het zeur betreurenswaardig dat de burger hier zijn zuurverdiende centen aan moet afstaan, zodra het gesprek ook maar enigzins in de buurt komt van iets wat tot waarheid zou kunnen leiden beroepen de emotionele bombastische gespeelde verontwaardigde politici zich weer tot de “voorzitster” om vervolgens weg te lopen en de hele boel weer op te schorten, kansloze besteding van tijd en onze belastingcenten.

  • Het punt is een beetje. Als ze FVD niet in ‘de kamer’ willen, moeten ze het verbieden. Cordon sanitair, heet dat.

   Als ze FVD wel in de kamer willen hebben, moeten ze hen niet anders behandelen dan andere partijen en moeten ze daadwerkelijk de discussie met ze aangaan.

   In Nederland gebeuren dingen heel vaak half en dat leidt dan tot problemen.

   De Nederlanders maken niet graag beslissingen, staan niet graag ergens voor.

   De reden dat de meeste ‘politici’ trouwens in ‘de kamer’ zitten, is omdat je dan veel geld verdiend. Zogenaamd hebben ze allemaal idealen en doen ze het voor ‘de samenleving’, maar iedereen met een klein beetje intelligentie kijkt daar dan doorheen.

   • nayakosadashi2020.

    Volkomen oneens.

    De functie van 2e Kamervoorzitter in het huidige systeem is onderdeel van het gecorrumpeerde organisatiemodel van staatsinrichting, waarin de functie niet technisch is (competentie eis) ingevuld, maar ideologisch en partij gerelateerd.

    De functie van technisch 2e Kamervoorzitter dient competent, niet ideologisch en a-politiek te zijn en behoort daarom extern te worden geplaatst omwille van scheiding van machten.

    De huidige inteeltorganisatie, dat drijft op kartelvorming van politieke partijen, is dus de kern van probleem. Het FvD gaat dan ook vakkundig gesloopt (of klein gehouden) worden door het politieke partijkartel op haar kerncompetentie van democratie.

    Het FvD heeft nog niet in de gaten dat het systeem van vertegenwoordigende democratie door leden van politieke partijen dit in de hand werkt. Het FvD verdient het dan ook om gesloopt te worden op haar kerncompetentie.

    De hysterische leden van het politieke partijkartel zijn slechts de uitvoerders van deze tactiek en zijn op niveau van kwebbelende middelmanagers het huis van het volk ingestuurd door de strategen van het politieke partijkartel. Daar moet je dan ook doorheen kijken.

    Baudet moet eens leren schaken.

   • Stuur me maar eens een documentje of iets, met uw ideeën

 10. We staan erbij en keken ernaar, mart die marktwijven hebben toch flinke bokken geschoten?

  • U onderschat m.i. het organisatievernuft (strategie en planning) van het politieke partijkartel en de bekwaamheid van Mabel!

 11. Het slopingsproces van het FvD, dat overigens gebaseerd is op een belabberd partijprogramma (reactief), gaat als volgt:
  1. Aangeschoten door GeenStijl;
  2. Onderuit geschoffeld door de Telegraaf;
  3. Op haar knieën gedwongen door de NPO;
  4. Afgemaakt in het parlement.

  • Wat ik een beetje vreemd vind aan ‘het forum’, is dat ze dus zeggen : de democratie is corrupt, een kartel bestuurd de boel, er is geen democratie

   Maar vervolgens doen ze dan wel vol enthousiasme mee aan die democratie

   Als het niet functioneert, waarom meng je je er dan in ?

   Je kan je op vele andere manieren dienstbaar maken. Zet een voedselbank op, bijvoorbeeld. Beteken wat voor de mensen en laat ‘het parlement’ achter je. Maar daar zijn de dan te ijdel voor. Ze willen wel graag in ‘de kamer’ zitten. Zien en gezien worden. Commotie, schandaaltjes, sensatie, in ‘de politiek’ opzoeken. Niemand heeft er iets aan

   • Degene die de revolutie ontketent heeft er doorgaans geen profijt van, maar maakt hoogstens de weg vrij voor een andere partij. De geschiedenis heeft uitgewezen dat de best georganiseerde partij doorgaans overhand neemt en niet de meest vrijheidslievende partij.

    Op het moment dat het FvD gaat pleiten voor directe democratie (dus géén vertegenwoordigende democratie) dan tekent zij hiermee indirect voor opheffing van het stelsel van politieke partijen op termijn. En dat wringt toch wel een beetje met het aanlokkelijke verdienmodel dat lonkt en momenteel onlosmakelijk verbonden is aan bestuur van de tent.

   • Het komt er mijns inziens een beetje op neer dat ze inzien dat het democratische systeem niet naar behoren werkt, maar wel het huidige dominante systeem is en dus willen ze een graantje meepikken uit angst buiten de boot te vallen. Soort van terug naar de basisschool mentaliteit waarin je er bij wilt horen en je dus aanpast aan de huidige spelregels in plaats van te leven naar je eigen principes. Het kleine beetje macht wat je hiermee vergaart door middel van anti-standpunten in te nemen uit zich dan in allerlei tegenstrijdigheden. Dit vertaald zich echter ook naar de gemiddelde burger want “Het gehele politieke systeem deugd van geen kant maar toch stem ik anders heb ik geen recht van spreken.”

   • Ik weet het niet, FVD interreseert mij niets. Ik heb niets met ‘onze waarden’ en ‘het Avondland’ en ‘boreaal’ en ‘de oikiofobie’ en al die bombastische onzin.

    Ik zeg niet dat het FVD fascsitisch is. Maar er zitten wel fascisten in hun partij. Net als dat er in de SP maoïsten zitten. Maar de SP heeft die er laatst allemaal uit gegooid. Dat was nog weer een leuk drama.

   • @nayakosadashi2020

    ….”Ik zeg niet dat het FVD fascsitisch is. Maar er zitten wel fascisten in hun partij. Net als dat er in de SP maoïsten zitten. Maar de SP heeft die er laatst allemaal uit gegooid. Dat was nog weer een leuk drama”….

    Welke fascisten zitten er dan in het FvD? Heb daar namelijk nog geen linkse leden met linkse gedachten of uitspraken meer kunnen waarnemen nadat de linkse wolven in schaapskleding die het FvD, nadat ze judassteken hebben toegebracht, hebben verlaten.

   • In het begin had het FVD contacten met de NVU (neonazi’s…)

    Erkenbrand leden, waren FVD leden. Erkenbrand leden zijn openlijk fascistisch

    En dan waren er nog wel meer bekende Nederlander fascisten lid van het FVD. Daar moet wel bij gezegd worden, vele FVD leden voelde zich daar vies bij, maar het FVD tyfde ze er nou ook weer niet uit.

    En waarom moeten we hier die achterlijke FVD de hele tijd verdedigen ?

    FVD = nationalisme en conservatisme.

    Als het goed is sta je voor een vrije markt voor de hele wereld, geen nationalistische rulers en vrijheid in het private leven, als libertarier zijnde? Nationalisme = platvloers tribalisme en collectivisme.

    Wat is nationalisme ? Trots zijn op dingen die je niet gedaan hebt en mensen haten die je niet kent.

    Waarom moet iedereen hier dan kwijlen op dat FVD?

    Boreale Thierry mag ook dood vallen, samen met alle andere ‘politici’, die het heel goed met ons voorhebben.

   • @nayakosadashi2020

    Iedereen hier kwijlen op FvD? Volgens mij komen ze hier er zelfs simpel op klaar, deze simpelheid is tekenend vooral voor libertariers. Echt wel.

    En dat politici mogen doodvallen sluit ik mij bij aan, zolang ze behoren tot de acteurs, het afval en uitschot, de bruikbare idioten van de cabal, mogen ze dat.

   • Libertarisme zou echt iets anders moeten zijn dan FVD en de altright en het nieuw nationalisme.

    Net als dat links anarchisme iets anders zou moeten zijn dan maoisme, marxisme en woke.

    FVD is helemaal niet zo voor vrijheid hoor. Het is een nationalistische beweging. Voor de nationalist is ‘de natie’ belangrijker dan het individu. Nationalisme gaat uit van griezelig collectivisme. Net fascisme, net als marxisme

    Ik heb nooit iets aan politici gehad. Daarom mogen ze dus allemaal doodvallen

    En ik weet niet wat ‘het cabal’ is. Ik ga je nu geen ‘wappie’ noemen, maar ik geloof niet in ‘cabals’

   • @nayakosadashi2020

    ....”En ik weet niet wat ‘het cabal’ is. Ik ga je nu geen ‘wappie’ noemen,….

    Het linkse eind-vorige-eeuw cynisme kan mij bij de kachel niet aanmaken en al helemaal niet onder het huidige gesternte waarbij er duidelijk is gemaakt dat een mensenleven geen enkele waarde meer heeft en niemand gepaard wordt.

  • Nayakosadashi.

   Denk in termen van macht en kracht! Dit is het enige Leitmotiv in politiek. De mensen die in ‘waarden’ en ‘principes’ denken tref je niet aan in de politiek. Alles is daar een marketing- of verdienmodel.

   Bij het organiseren van een effectieve soevereine samenleving is er geen enkele ideologie nodig. Uitsluitend de bouwstenen van uitgangspunt (grondrechten) en doel (zelfbeschikking) zijn noodzakelijk.

   Ook is daar geen enkele Oostenrijkse School bij nodig (of hoe die ngo’s ook mag heten) of econoom of politicus bij betrokken. Niets van die meuk.

   Natuurlijk hebben we daar het volk bij nodig ter ondersteuning, maar die populatie begrijpt er niets van, is op stedentrip of staat met opgestroopte mouw een experimentele vloeistof te ontvangen.

   • Bij het organiseren van een effectieve soevereine samenleving is er geen enkele ideologie nodig. Uitsluitend de bouwstenen van uitgangspunt (grondrechten) en doel (zelfbeschikking) zijn noodzakelijk.

    Veel succes met het organiseren van deze samenleving, is het enige dat ik kan zeggen. Ik doe zelf niet aan het organiseren van ‘samenlevingen’

  • Dan sterkte gewenst met het slavenbestaan en het leven op uw knieën, zonder enige hoop.

   • U kent mij niet, hé. U weet niet in hoeverre ik als een slaaf leef, etc.

 12. Op de markt staan die dames vast wel hun woord, maar zoals ze in de 2de k redeneren, gaat t puur om behoud van hun positie met behoud van het afgesproken woord?
  Enige rechtvaardigheid, logica ontbreekt in tt debat aan de kant vd dames!
  Maw ze moeten allemmal hetzelfde imago uitstralen!

 13. Rutte is zelf begonnen de vergelijking te maken met de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast zijn we op school jaar in jaar uit doodgegooid met de verschrikkingen der Tweede Wereldoorlog met de bedoeling ons alert te houden, wanneer zich dit weer voordoet. Het doet zich voor en we zijn alert, dus wat is nu het probleem van de bergkampjes dezer wereld? Overigens zeg ik altijd, dat er gradueel een enorm verschil is tussen WO II en de waarheidscrisis nu, maar fundamenteel kloppen alle overeenkomsten op één na: een Jood kon niet ophouden Jood te zijn, maar een ongevaccineerde kan zich laten vaccineren (waarmee ik niet wil zeggen, dat dat een aanvaardbare keuze is).

 14. Dat media in ons land volstrekt niet objectief zijn maar vooral inzetten op grote oplages (=meer inkomsten) door opruiende, suggestieve berichtgeving mag ook niet gezegd worden; dat zou journalisten in gevaar brengen volgens het hypocriete linkse deel van de “Groene Kmer”.
  Zo zie je dat de media het woonprotest van zondag breed uitmeten en ook de antikraakwet weg willen; ja, krakers mogen van hen ongestraft andermans eigendom inpikken en beschadigen, zodat ze daar straks weer de krant mee kunnen volschrijven. Media scheppen hun eigen nieuws.
  Vandaag breed uitgemeten de actie van Greenpeace op het dak van de tweede kamer; uiteraard was de politie weer te laat, alhoewel ze gewaarschuwd was door Greenpeace zelf.
  Wij hebben een “gaaf land”, alleen jammer dat er zoveel achterbakse mensen wonen die corrupte overheden in het zadel helpen.

 15. Jensen duidt hier in aflevering 387 (vanaf 20 minuten ) de reactie van de in zijn woorden ‘ onvrouwelijke politieke monsters’ in het ‘ debat’ met Gideon: https://jensen.nl/

Comments are closed.