Het boek “Kopgeld” van Ad van Liempt doet mij de rillingen over de rug lopen.

Hierin wordt beschreven hoe in 1943 een aantal mensen op zoek is naar Joden tussen de nul en de honderd jaar, teneinde deze tegen betaling van f 7,50 per kop in te kunnen leveren bij de bezetter voor verscheping naar een vernietigingskamp.

Na de oorlog is een aantal daders berecht. Zij kregen straffen van enkele jaren tot de doodstraf. Voor hoeveel mensen kopgeld betaald is, is niet zeker; volgens de beschikbaar gekomen lijsten moeten het er 8000 tot 9000 geweest zijn. Sommigen van hen wisten echter te ontsnappen en overleefden soms de oorlog.

Vaak was het betalen van kopgeld niet eens nodig; veel Nederlanders gaven hun beste krachten voor de slechte zaak en waren ook zonder kopgeld bereid Joden te verraden.

Hugo van Reijen

59 REACTIES

 1. boek aangeschaft. TIP, koop een tweedehandsexemplaar voor minder dan 10 euro bij boekwinkeltjes.nl

  • Een vraag: waarom zou iemand dit boekje kopen? Is het handig te hebben om de tijd te doden met lezen over de verschrikkingen die mensen elkaar hebben aangedaan tijdens de binnenkort startende klimaatlockdown of een zich herhalende viruslockdown, in de kou met een lege maag? Of simpelweg iets te begrijpen, te leren over de verschrikkingen uit het verleden en te weten dat we dat of iets dergelijks nooit weer willen en het toch weer laten gebeuren, nu weer recht voor onze ogen en waaraan bijna iedereen braaf en slaafs meewerkt? Of om te leren dat er heden ten dagen tussen het goede ondanks alles toch weer veel verkankerd afval (verraders) zich bevindt, wat zelfs een partner, kind, familie, vriend of buur kan zijn? Wat heeft een mens aan een geschiedenisboekje als het uiteindelijk niet meer is om je billen na het poepen aan af te vegen, omdat de geschiedenis zich recht voor onze ogen zich herhaalt en de mens niets blijkt te hebben geleerd en ondanks vele kennis over de geschiedinis.

   • Dergelijke geschiedsboekjes, over joden en wat deze mensen evenzo honderden miljoenen mensen is aangedaan in de piramide van het grote en verschrikkelijke geweld, lijden en dood, met bloedige overheersers met de werkelijk regerende machten, de sturende en financierende cabal, de diepe staat van toen zijn in het heden, is loos papier geworden nu we met dezelfde bloeddorstige en gewelddadige overheersers, acteurs, kapo’s, judassen, geüniformeerde ambtelijke opgefokte bloedhonden en politieke schoothonden alles en iedereen wederom onder aanvoering van de cabal, diepe staat, de maffia, de satanisten of hoe je ze ook wilt noemen. Het enige wat nog ontbreekt om het beeld terug en compleet te krijgen en de geschiedenisboeken werkelijk te begrijpen zijn de bruine hemden, de SS doodseskaders, de soldaten in de straten, de parades, de hakenkruizen, de concentratiekampen, transporten nodig.

    In ieder geval: de roundupkamers van toen zijn de roundupspuiten van nu. Kopgeld wordt betaald door de farmaceuten en de regering, vooral medici zijn er dol op.

   • Dit soort boeken geeft perspectief. Nu is de grote misdaad het niet politiek correct zijn. Chroom over schroot. De rot zit dieper in de menselijke geest dan woke-ers willen toegeven. De woke discussie is totaal irrelevant want een deel van de mensen is zonder menselijkheid. Van tijd tot tijd dit soort boeken lezen helpt mij.

  • Ratio, dat heb ik sowieso als ik boeken koop

   Nieuw 78 euro

   Tweedehands 14 euro

   Waarom zou je het dan nieuw kopen. Ja, misschien als je het geld wel kan missen, dan koop je het nieuw

   • Boeken zijn in NL bizar duur dankzij de staat die minimum prijzen heeft ingevoerd voor nieuwe boeken. Dat is vooral interessant om te zien als het NL boek een vertaling is uit bijvoorbeeld het Engels. Zo wilde ik een non-fictie boek lezen (op papier) dat in het Nederlands 50 euro kost. In het Engels kost hetzelfde boek ±20 euro en digitaal 15 euro.

    Je zou verwachten dat als de staat minimumprijzen instelt, er ook maximum prijzen zijn maar dat vindt men blijkbaar niet nodig. Uiteraard vind ik dat staten en politiek zich niet moeten bemoeien met de prijzen van boeken. Ik denk dat er meer boeken worden verkocht als de prijzen lager liggen.

   • 78 euro is waarchijnlijk van Bol.com. Die lui zijn geschift; dat kost het boek helemaal niet. De directie en aandeelhouders steken het in hun zak en laten de werknemers schadelijk nachtwerk doen om het de volgende dag bij je in huis te krijgen.

   • 78 euro is waarchijnlijk van Bol.com. Die lui zijn geschift; dat kost het boek helemaal niet. De directie en aandeelhouders steken het in hun zak en laten de werknemers schadelijk nachtwerk doen om het de volgende dag bij je in huis te krijgen.

    Ja, het is een smerig bedrijf. Maar ik denk niet dat het gewaardeerd word als we dat zeggen op een libertarische site. Voor libertariers zijn bazen en bedrijven namelijk een soort heilige koeien.

    78 was bij wijzen van. Maar het was wel te duur

    Ja, minimum, maximum prijs, op boeken, vind ik ook onzin. Als ik nou een boek wil maken hé en ik wil het super goedkoop op de markt brengen, om daarmee mijzelf zegmaar te introduceren. Dan mag dat niet, van ‘een ambtenaar’

    Dus je zegt, dit is mijn eerste boek, ik hoef er geen winst op, ik wil alleen mijzelf in de picture zetten. Dan mag dat niet. Zo weerhouden ze je van je ontwikkeling en je zelfbeschikking.

 2. Ik begin steeds beter te begrijpen waarom Rutte met zijn geschiedenis-competentie geselecteerd is voor de post van minister-president in Nederland.

 3. Een ander boek van Ad van Liempt, getiteld “Jodenjacht”, beschrijft de rol van de Nederlandse politie bij het oppakken in de 2e wereldoorlog.
  Denk maar niet dat onze overheid in meerderheid vies was van racisme en holocaust; en ze wisten heel goed wat de Joden te wachten stond. Na het oppakken van Joden werden hun bezittingen ingepikt.
  Ik heb niet bepaald de indruk dat onze huidige overheid zich nu anders gedraagt en daarom blijf ik daar verre van.

  • Overigens, veel, met de moffen heulende, politiemensen zijn nooit vervolgd voor hun wandaden. Ze waren nodig om het gezag van de staat te waarborgen.

   • Wat een tegenstelling tot de behandeling van krijgsgevangenen; die werden na de uitspraak van Wilhelmina dat ze “lafaards” zouden zijn, als paria’s behandeld. (aspirant)Beroepsmilitairen moesten eerst worden gescreend op communistische of Duitse sympathieën voor ze weer aan het werk mochten.

   • Ja, gold dus ook voor het oostblok hé en de communistiche wereld. Lees dit boek

    https://www.bol.com/nl/nl/f/voorwaarts-en-vergeten/30520118/

    Dit boek gaat er dus over, hoe oostblok landen eerst fascistisch waren, vervolgens op communisme overgingen, maar hun fascitische ambtenaren helemaal niet eens ontsloegen ofzo. Alleen de meest hoge ambtenaren, werden ontslagen. Maar de vele politiemensen die nazi waren, kregen gewoon een nieuw baantje in de rode staat, onder het mom van ‘we leren ze nu wel het socialisme’. Het komt wel goed met ze. Ze konden er niets aan doen, het systeem had ze verpest, nu gaat het socialisme ze beter maken, als het ware.

    Kortom, Ayan Rand zei : communisme en fascisme zijn ongeveer hetzelfde. Ik ben het niet vaak eens met die chick, maar hier had ze gelijk in. Communisme en fascisme hebben veel overlap.
    *** uit spam gehaald ***

 4. De mensheid heeft geleerd van deze verschrikkelijke geschiedenis, de mens heeft na de holocaust, de werkkampen, de meer dan 70 miljoen doden, honger en leed, via vertellingen, educatie en ervaringen geleerd om te begrijpen wat dood en verraad is en hoe de Amerikaanse bevrijders met hun handen gewassen in onschuld de wereld tussen toen en nu hebben bevrijd van onderdrukking en geweld en overal vrede, veiligheid en orde hebben gebracht met bommen, en op heden met spuiten. Geweldig, tot tranen geroerd, eindelijk we zijn wijs en vrij.

  De judassen en de leugens verdwenen, onderdrukking en dictatuur heeft plaatsgemaakt voor vrede, vreugde, vrijheid en liefde met bloemetjes en roze wolkjes en elfjes. Geen onderscheid meer en ieder de vrijheid om te doen, te zijn, te gaan en staan waar men wil. Gelukkig: “dat nooit meer”. Welkom in de blije, vrije en niets kan meer zonder QR code en asociale kredietmaatschappij, een wereld waarin niemand nog van ouderdom zal sterven en 55 jaar de limiet is.

  Mooier kunnen ze het niet maken, makkelijker wel.

  Las laatst ergens deze eractie die ik zelf heb bedacht: De mens gaat in de ramsj en uitverkoop in de opruiming. Als het zo doorgaat krijgen mensen allemaal nog wel eens een keer een Endlösung spuitje. Nu nog science fiction, maar zoveel moois zou zomaar kunnen. Maar, gelukkig zullen mensen dat nooit accepteren, want mensjes hebben geleerd van de geschiedenis….

  • Weet een boekje wat nog geschreven kan worden in het licht van vals sentiment: QR-kopgeld voor iedere niet afgespotene. Wie zonder QR-gifspuit is, jood, moslim, christen, varken, schaap, kakkerlak, goyim of nog lager, socialist, communist, fascist, in QR-kampen ausradieren. Oude gas-tattoo tijden, nieuwe spuit-QR tijden.

   En iedereen stond erbij en keek er naar en zagen dat het goed was.
   *** uit spam gehaald ***

  • ….spamfilter heeft weer eens toegeslagen en heeft de robot het ontoelaatbare van het toelaatbare gescheiden. Combinatie van woorden die verdacht zijn? Reactie in de spambak.

 5. ….spamfilter heeft weer eens toegeslagen en heeft de robot het ontoelaatbare van het toelaatbare gescheiden. Reactie in de spambak.

  Misschien kan het zo. …”Weet een boekje wat nog geschreven kan worden in het licht van vals sentiment: QR-kopgeld voor iedere niet afgespotene. Wie zonder QR-gifspuit is, jood, moslim, christen, varken, schaap, kakkerlak, goyim of nog lager, socialist, communist, fascist, in QR-kampen ausradieren. Oude gas-tattoo tijden, nieuwe spuit-QR tijden….”

  En iedereen stond erbij en keek er naar en zagen dat het goed was.

  *** servus, bij deze uit de spambak gehaald ***

 6. **** PROPAGANDA-ALERT ***

  Vernietigingskampen.. inclusief gaskamers uiteraard 🙁
  Holocaust”

  Wordt tijd dat u zich beetje gaat verdiepen in ww-ii ipv standaard AANGELEERDE naratief te blijven herhalen!!

   • Beste Voight_Kampff, laat ik even antwoorden op uw vraag aan user ‘zal wel’.
    Zie hieronder deel 1 (van 10) over onze aangeleerde geschiedenis.
    Zoek de verschillen 🙂

    https://www.bitchute.com/video/Z4i4lKJbnNuV/

    Overigens: uw reacties hier op vrijspreker in het algemeen zijn behoorlijk steekhoudend!!!

   • Dank Joep, voor de link.

    Wat betreft de vorm; ik heb getracht ‘zal wel’ duidelijk te maken dat een dergelijke inbreng niet effectief is en dat het beter is om te argumenteren. Maar wellicht denk ik te zwart/wit. U heeft tenslotte gereageerd met accurate informatie. Dus zijn/haar inbreng is indirect wel degelijk effectief.

    Wat betreft de inhoud; ik ben bekend met de insteek, echter niet met deze opbouw. Waarvoor dank.

    In zijn algemeenheid ben ik matig tot redelijk op de hoogte van de discussie waarin de componenten Joden, banken en wereldoorlogen betrokken worden. Ik ga een dergelijke discussie uit de weg, omdat de posities nu eenmaal betrokken zijn en ik me concentreer op mijn missie van soevereiniteit langs geweldloze weg. Echter, op het moment dat men mijn missie bespreekt met de bovengenoemde componenten, dan zal ik een eventuele discussie niet uit de weg gaan en er accuraat op reageren. Kortom, ik zoek het niet op, maar ga iedere confrontatie aan om reden van effectiviteit.

    Ik ga me verder verdiepen in de op u aangegeven weg (deel 2 t/m 10).

    Nederland mijn vaderland

  • Oja, hahaha

   Als je beweert dat de holocaust wel plaatsgevonden heeft, ben je natuurlijk ‘een schaap’…

   :__)

   Allemaal leugens van ‘het cabal’, toch ? En ’the lizard people’. Want dat staat op internet, op ‘bitchtube’, dus dan is het zo. Want als iets op internet staat, dan is het waar. Anders zouden ze het nooit op internet zetten natuurlijk.

   De culturele revolutie in China, heeft die wel plaatsgevonden?

   En de franse revolutie ?

   Rutte is eigenlijk een fantoom hé, wist je dat. Een collectieve hallucinatie. Dat verteld ‘de mainstream media’ je dan weer niet

   Adolf Hitler was een humanist, die helaas zwart gemaakt word door ‘de reptielen’, toch ?

   Jezus, ik schaam me voor je. Plaatsvervangende schaamte weer

   Misschien wat vaker jointjes roken ? Daar wordt je lekker helder van

   • Ik ben op dit moment ontvoerd door Joodse, satanistische aliens, die bloed van kinderen drinken en graancirkels ontwerpen (de mainstream verteld je er niets van)

    Dus helaas, ik kan niet naar mijn psychotherapie vandaag.

 7. Jazeker, met daaraan toegevoegd de aantekening dat zo goed als alle internationale instituten zijn opgericht ná de 2eWO en binnen een tijdbestek van twaalf jaar (tot de oprichting van de EEG in 1957):
  o De VN werd opgericht in 1945, maar kwam voort uit de Volkenbond, 1919-1946;
  o Het Internationaal Gerechtshof werd opgericht in 1946, maar kwam voort uit het Permanente Hof van Internationale Justitie, 1922-1946.

  Dit doe je niet even uit de losse pols, zeker gezien het systeemverband van de internationale instituten.

  Dus, in 1922 had men reeds een idee over economisch aangestuurde politieke internationale organisaties. Vooral in perspectief van de Russische revolutie in 1917.

  • Die Volkenbond i.c.m. het referendum (1 van de punten van Wilson) is maar snel afgeschaft.
   Er waren toch teveel volken (al dan niet Volksduitsers) die binnen de Duitse grens wilden vertoeven.
   Zelfs de Afrikanen in de jaren 30 verzuchtten, “Waarom komen die aardige Duitsers niet terug?”
   Ook Owens meldde na de Olympische Spelen dat hij niets had gemerkt van racisme in Duitsland. Eenmaal terug gekomen in de V.S. mocht hij alleen nog racen tegen paarden.

   De Volkenbond is veranderd in de Verenigde Naties. Zo heb je tenminste geen Volk dat zich op papier kan verbinden.

   • Zelfs de Afrikanen in de jaren 30 verzuchtten, “Waarom komen die aardige Duitsers niet terug?”

    Wat….?

    :__)

    :____________________)

 8. Een paar dagen geleden was er een reportage over het nieuwe herdenkingsmonument.
  Raad eens welke groep er geen financiële bijdrage wilde leveren!
  Dus toch maar eens goed onderzoeken, wie wie heeft verraden.

   • Nayo is helemaal op de woke toer.
    Beginnen je meteen voor Adolf uit te maken als ze het niet met je eens zijn.
    Ben benieuwd of hij nog wat diskwalificaties voor mij heeft.

   • Erkennen dat de holocaust plaatsgevonden heeft, is woke ?

    :__)

    Dan ben je wel snel woke.

    Sylvana Simons en ik geloven beide dat de holocaust plaatsgevonden heeft, we zijn dus precies hetzelfde….Uiteraard…

    Maoisten ontkennen de misdaden van Mao. En sommige nazi’s ontkennen de misdaden van het fascisme. Heeft niets met ‘woke’ te maken.

    Rutte en Hoekstra en Simons en Kaag denken dat de holocaust plaatsgevonden heeft. Dus dan is het niet waar….Rutte, Hoekstra en Simons vinden iets. Dan is het dus niet waar, denkt de verstarde, bekrompen conspiracy denker

    :____)

    (zo kijk ik nu)

    En zoals ik al zei, Laatste Batavier. Jij gaat niet meer op mij reageren, trouwens. Ik wil geen woorden aan je vuil maken

    Ga lekker de protocollen van zion lezen en jointjes roken en over religie raaskallen en/of ijlen

  • Misschien is de redactie voor de freedom of speech ?

   Lijkt me wel passen, bij een libertarische site….

   • Vrijheid zonder eigen verantwoordelijkheid bestaat niet. Vrijheid heeft dus zeker een beperking, maar dat ligt aan jezelf.
    Daarbij, het merendeel hier is geïnteresseerd in feiten. Bijvoorbeeld : er zijn nooit mensen door vergassing in het concentratiekamp van Dachau omgekomen. Kijk zelf de officiële site Gedenkstaette-Dachau maar na.

   • Nayo, om eerlijk te zijn is het niet verstandig om onsmakelijke verwijzingen naar de 2eWO te maken en op de man te spelen.

    En dan kan je die achterbakse aanval van ‘een ander’ ook verwachten die je niet rechtstreeks aanspreekt. Hij speelt via de band, eerst met ‘de laatste Batavier’ en nu met ‘de redactie’.

    Houd het initiatief bij uzelf.

   • Ja joh, maar holocaust ontkenning ? Prima, toch, Dolf? Kan best allemaal. En ik moet monddood gemaakt worden. En dan vind je het raar dat ik je Adolf noem.

    Weetje wat het is. Ik hou het kort

    Het is aan de redactie of ze mij willen cancelen en/of willen zien als ’trol’ die zijn mond moet houden.

    Dit is hun site. Zij bepalen de regels op hun site.

    Ik zeg ze alleen. Zodra je over ’trollen’ gaat beginnen, gaat het een eigen leven leiden. Op links anarchistische sites, is ongeveer 70 procent van de reacties nu ‘getrol’, volgens de redactie. Niemand mag meer iets zeggen. Dat komt er uiteindelijk vanzelf van. Je gaat steeds meer kwalificeren als zijn ‘getrol’

    Ik snap ook niet zo goed, wat holocaust ontkenning en conspiracy onzin te maken heeft met libertarisme ?

    Libertarisme gaat over de markt en richt zich tegen de staat, etc. Wat heeft dat te maken met ‘de protocollen van zion’, of wat dan ook. Als ik daarover wil lezen, dan bezoek ik wel ander soort sites, die daar speciaal voor gemaakt zijn

   • “En dan kan je die achterbakse aanval van ‘een ander’ ook verwachten die je niet rechtstreeks aanspreekt. Hij speelt via de band, eerst met ‘de laatste Batavier’ en nu met ‘de redactie’.”

    Een bericht recht er onder is nu ‘achterbaks’ en ‘niet rechtstreeks’? ok…
    Wie de schoen past trekke hem aan. Tel de persoonlijke aanvallen.
    Persoonlijke aanvallen vat ik ook onder trollen en de redactie zou daar zeker wat aan kunnen doen.

   • Het heet hier toch VRIJSPREKER

    Je weet wel, vrij spreken….

    Maar goed.

    Ja joh, iedereen die denkt dat de holocaust plaatsgevonden heeft, gewoon de mond snoeren. Nazistische toestanden ?

    Ik zou jou nooit censureren, als ik de redactie van deze site was. Ondanks dat ik 99,99 procent van wat je zegt onzin vind.

   • Je beantwoord de vraag niet. Valt spam onder de vrijheid van meningsuiting?

   • Het ligt aan wat je definitie van ‘spam’ is. Wat jij als ‘spam’ ziet, zie ik misschien niet als spam

    Wat mij betreft valt létterlijk alles onder de vrijheid van meningsuiting

    Als jij hier Mao wilt goedpraten, of pedofilie, of Hitler, of wat dan ook, het moet allemaal kunnen. Je mag de grootste onzin zeggen.

    Althans, dat zou mijn beleid zijn, als ik van de redactie was

  • Word de redactie dan net als haar linkse concurrent? Gaat de redactie dan alles bestempelen als zijnde ‘getrol’? Wil je dat ?

   Links anarchistische bewegingen in NL zijn begonnen met alles te kwalificeren als zijnde ‘getrol’ en de links anarchistische beweging is op basis daarvan uit elkaar gevallen. Het sektarisme doet dan namelijk direct haar intreden. Je kan het ‘anti trol beleid’ introduceren, maar je schiet jezelf in je voet. Leer van Nayakosadashi, ik heb het van dichtbij gezien, hoe dat gaat.

   Ik ben tegen censuur.

   Jullie mogen met je holocaust ontkenning ellende aankomen. Mag ik daar dan minder van gecharmeerd zijn? Of moet ik dan gecensureerd worden ?

   We zijn allemaal gelijk, maar sommige zijn meer gelijk dan andere?

   • JIj niet, maar iemand anders bagatelliseerde de holocaust hier, op deze site. Ik weet niet meer wie dat was.

    Anyway, het zal allemaal wel

   • Sommige mensen posten hier van die antisemitische complot ellende

    En nee, ik ben niet woke, of Bij1, of wat dan ook. En je mag van mij alles zeggen/posten wat je wilt en ik zal nooit iemand cancelen

    Maar dan mag ik het nog wel vies vinden.

   • Dat hele protocol van zion verhaal bijvoorbeeld, word dan gebruikt om de holocaust mee te rechtvaardigen. Nazi’s zeggen dan

    ‘we moesten wel, de joden zijn levensgevaarlijk, kijk maar naar de protocollen van zion’

    Ik heb niets tegen joden, of moslims, of christenen, of wat dan ook.

    Het bolsjewisme word dan door nazi’s beschreven als een ‘joods complot’

    Alsof alleen joden vatbaar zijn voor totalitarisme.

    Libertarisme is niet pro of anti zionisme. Het is gewoon voor de vrije markt en voor individuele vrijheid. Vrijheid voor joden en voor mensen die niet joods zijn…

    Wat kan mij het nou schelen dat je jood bent…

 9. Peter Edel, in de schaduw van de ster. Ook zo’n lul zoals Klundert.
  Het maakt geen krant uit waar het artikel over gaat, elke keer weer komen de ratten onder hun steen vandaan om hun beschimmelde stront te plempen.
  Onvoorstelbaar.

   • Wie die pulp van Peter Edel, in de schaduw van de ster kent weet dat die strontboer dezelfde argumenten gebruikt om zijn bagger te plempen.
    Trieste figuren.

  • Ik heb ook liever dat je in je graf blijft. Want de lijkengeur die jij verspreid is niet te harden. Maar zelfs de dood mag hier zijn woordje doen.

   • Dit artikel gaat over het feit dat er mensen waren die geld verdienden door Joden aan te geven. Dat een strontboer er wat anders van maakt is niet mijn probleem. Nogmaals, je bent niet het scherpste potlood in de doos.

  • Waarom moet het geslachtsdeel van de heer v/d Klundert er nu weer bijgehaald worden?

 10. Overal hebben ze meegewerkt aan jodenvervolging. Mijn grootvader heeft als hij jong was en arm was in de dokken van antwerpen vanuit een venster waar er bergen valiezen en brillen in een loods opgestapeld lagen een brilletje gevist en een valies. die zijn nog in ons famillie bezit.Zo zie je maar dat een mens in overlevingstaat tot heel veel bereid is. Allen hebben ze meegewerkt .Ook de spoorwegen enz . Uit lafheid voor eigen leven.

Comments are closed.