De ‘nieuwe geefwet uit 2012, loopt af, dus als u nog wat belasting aftrekbaars mét belasting premie! aan de Vrijspreker of LIFHAS ( Libertarian Foundation for Human Assistence) wil geven, dan is nu een goed moment.

De belastingspelregels, die vanwege groot succes worden opgeheven, dus haast u, zijn als volgt:

Sinds 1 januari 2012 is er de ‘nieuwe’ GEEFWET.

Dat betekent niet dat u per wet gedwongen wordt om te geven, maar dat er wat fiscale leukigheden zijn als u nu geld geeft aan (onze) ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). LIFHAS ( Stichting Libertarian Foundation for Human Assistence) is onze ANBI en die heeft een cultureel merkje van de fiscus gekregen. Dat betekent dat als u als particulier € 1000 geeft, u niet € 1000 maar € 1250 van uw belastbaar inkomen kunt aftrekken, Het maximum dat u als particulier zo mag verhogen is een gift van € 5000 die u dan mag aftrekken voor € 6250,  per jaar!

Voor BV’s die geven is het zelfs nog wat ruimer: als uw BV € 1000 geeft, kan die  € 1500 van de fiscale winst aftrekken, Het maximum dat een! BV zo mag verhogen is een gift van € 5000 die u dan mag aftrekken voor € 7500 per jaar! En eventueel kan dat met meerdere van uw BV’s!

IBAN LIFHAS is NL95ABNA0497967944

En het bestuur van LIFHAS zorgt dat daar mooie culturele dingen mee gefinancierd gaan worden.

(voor particulieren moet er nog wel een drempeltje overschreden worden: minimaal moet iemand 1% van zijn belastbaar inkomen aan (andere) goede doelen geven).

Voor alle duidelijkheid, de kosten van deze site, het beheer en alles wat daar mee samenhangt, wordt door een enthousiast groepje van libertarische vrijwilligers geregeld. Er is geen sprake van subsidies of overheids afhankelijkheid. Uw donatie steunt onze vrijwilligers enorm om u van deze objectieve berichten te blijven voorzien.

1 REACTIE

  1. geef om is oke
    geef aan gaat nog …
    geef via is dom …
    gelukkig was het slechts een (zorg)-bonus

Comments are closed.