Na de toeslagenaffaire staan overheidsinstanties en hun werkwijzen wat meer in de belangstelling.

Inmiddels werd bekend dat de Belastingdienst een zwarte lijst heeft bijgehouden. Met alle lastige gevolgen van dien als u daar op staat. Nu blijkt dat, hoe kan het ook anders met steeds meer onbegrijpelijke en tegenstrijdige regels, dat die zwarte lijst een aantal (eigen overheids) regels overschrijdt.

Dus hebben de slachtoffers op die lijst recht op een schadevergoeding.

Iets dergelijks is bij de hack van de GGD corona administratie aan de gang, privacy is geschonden en een advocaat Linders is bezig met een groepsactie en hij denkt hij:

de miljoenen slachtoffers op die lijst recht op een vergoeding hebben.

Zo zijn er ook een aantal slimmeriken die bij gemeentes allerlei frivole bezwaarschriften en informatieverzoeken deden. Omdat de gemeentes verplicht zijn binnen een bepaalde periode te antwoorden en bij overschrijding schadeplichtig zijn, verdienen zij een aardig zakcentje.

Mijn voorstel en tip is om ook af en toe eens wat terug te pakken/slaan, door aan dit soort schadevergoedings acties mee te doen. In het minste geval houdt u ‘ze’ weer een tijdje af van het maken van nieuwe regels en geeft het wat lol.

U zou daarbij, met of zonder schade-actie, kunnen overwegen wat van de opbrengst aan de Vrijspreker of Lifhas te doneren, Dat kan zelfs met belastingkorting!

U helpt ons én uzelf daar enorm mee om nog enig tegenwicht aan verdere knevelarij te bieden.

Alvast bedankt voor uw steun.

8 REACTIES

 1. Ik maak sinds een jaar of tien consequent bezwaar tegen verkeersboetes, zoals snelheidsboetes en parkeerboetes.

  Dat is een aanrader, want in ongeveer eenderde van de gevallen blijkt zo de boete te vervallen door onjuistheden aan de kant van de overheid. Kantonrechters zijn hierin opvallend neutraal.

  Als iedereen dit consequent zou doen en ook als je echt fout zit (het gaat om ca 8 miljoen boetes per jaar) dan komt het administratieve systeem van het CJIB knarsend tot stilstand. 😋

  • Het antwoord zal zijn uitholling van de rechtsstaat, toen 20 jaar geleden iedereen bezwaar maakte kwam de wet Mulder. Er komen dan straks gewoon strafbeschikkingen, in plaats van transactie voorstellen: https://www.om.nl/onderwerpen/strafbeschikking
   Dit is zeer abject want het is niet de rechter die deze oplegt maar de officier van justitie, je kan zelfs een strafblad krijgen op deze manier zonder dat er een rechter aan te pas komt!

   • Dat is niet helemaal juist. Alle Wet Mulder gedragingen, zoals lichte snelheidsovertredingen, foutparkeren en rijden door rood licht, worden buiten het OM om rechtstreeks via het CJIB afgehandeld. Ze zijn te herkennen aan de M op je boete. Je vind ze echter niet terug op je strafblad en je bezwaar wordt altijd door de kantonrechter behandeld.

    Zwaardere overtredingen en misdrijven worden wél altijd door het OM behandeld, vaak via een strafbeschikking. Dat kan een boete zijn, een inbeslagname of een werkstraf, maar geen gevangenisstraf. Als je bezwaar maakt tegen een strafbeschikking komt de zaak voor de rechter. Iedere strafbeschikking komt op je strafblad, ook als de rechter je er later voor vrijspreekt.

    https://www.anwb.nl/juridisch-advies/in-het-verkeer/verkeersovertreding-nl/verkeersboete-ontvangen

 2. Misschien kan je de zaak nog meer in het honderd sturen door te procederen tegen iets wat nooit heeft plaatsgevonden bv. een boete met een verzonnen serienummer of in een niet bestaande straat of postcode.

  Is dat nou niet onethisch?
  Wat dacht je van een fictieve vermogensrendementsheffing op een rendement wat je in werkelijkheid mogelijk helemaal niet gehaald hebt op je spaargeld?

  Kortom, de overheid schiep een precedent met een belasting te heffen over een rendement wat je niet gehaald hebt.
  Wel, protesteer dan lekker tegen een verkeersboete die ze nooit hebben uitgeschreven.
  Principieel zie ik hier geen verschil in.

 3. terug pakken …
  en we hebben er net voor jullie een mooi schilderij voor gekocht.
  Zonder uw medewerking, de Rijksbelastingen, was dit niet gelukt, nogmaals dank

Comments are closed.