13 REACTIES

 1. Geweldige video, neem even de moeite om hem te bekijken, het slaat de spijker op de kop!
  En overdenk ook onderstaande eens:

  De zich onaantastbaar wanende nazi’s meenden aan het begin van het Neurenberg-tribunaal dat hen niet veel kon gebeuren omdat ze helemaal volgens de toenmalige ‘wet’ gehandeld hadden. In deze afschuwelijke oorlog was wel gebleken dat zelfs de grootste misdaden begaan konden worden hélemáál volgens ‘de wet’, een wet die tótaal kon ontsporen. Om nationale wetten in de toekomst ‘in het gareel te houden’ werden daarom internationale rechtsprincipes gemaakt: de Neurenbergse Principes meteen op het einde van de oorlog en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens in 1948. Deze zijn nog stééds geldig.

  De Neurenbergse principes

  Dit zijn internationale rechtsbeginselen opgesteld om misdadigers te kunnen berechten, die volgens het nationale recht wél rechtmatig gehandeld hebben of hadden.

  De Neurenbergse principes bepalen dat íedereen die een misdaad heeft gedaan naar internationaal recht (rechten van de mens) daarvoor persoonlijk aansprakelijk gesteld kan worden.

  Artikelen III en IV geven aan dat níemand zich kan beroepen op een bevel of opdracht van overheid of hogerhand, íedereen blijft persoonlijk verantwoordelijk, van staatshoofd tot ambtenaar. Het zich beroepen op ‘de wet’, overheid of leidinggevende of het verschuilen achter zijn functie is daarmee onmogelijk, anders kan men als men van functie verwisselt gemakkelijk zijn verantwoordelijkheid ontlopen. De volgende minister of politicus die er zit is dan theoretisch ‘verantwoordelijk’, terwijl degene die het écht gedaan heeft niet meer aansprakelijk zou zijn. Iets wat ingaat tegen ieders rechtsgevoel. Veel Kamerleden kénnen deze Neurenbergse principes niet of denken dat die alleen maar voor de Nazi’s waren na de 2e wereldoorlog. Dat is echter niet zo, ze zijn nog steeds geldig en van toepassing op alle overheden, indien nodig. Politici die ze kennen voelen zich daarbij ongemakkelijk en willen ze het liefst afschaffen, want het is ‘iets uit het verleden’, nu ‘hoeft dat niet meer’ en dergelijke…

  Artikel I
  Iedereen die een handeling verricht die gelijkstaat aan een misdaad naar internationaal recht is daar aansprakelijk voor en kan daarvoor gestraft worden.

  Artikel II
  Het feit dat het nationaal recht geen straf bepaalt voor een handeling die gelijkstaat aan een misdaad naar internationaal recht, ontheft de persoon die de handeling verrichtte niet van zijn aansprakelijkheid naar internationaal recht.

  Artikel III
  Het feit dat de persoon die een handeling verrichtte die gelijkstaat aan een misdaad naar internationaal recht, dat gedaan heeft als staatshoofd of als verantwoordelijk overheids-ambtenaar, ontheft deze niet van zijn aansprakelijkheid naar internationaal recht.

  Artikel IV
  Het feit dat een persoon gevolg gaf aan een bevel van zijn overheid of een hogergeplaatste, ontheft hem niet van zijn aansprakelijkheid naar internationaal recht, mits een morele keuze voor hem in feite mogelijk was.

  Artikel VI
  §3 Misdaden tegen de menselijkheid: … en andere onmenselijke handelingen, ….. bedreven tegen de burgerbevolking of vervolgingen op grond van politiek…… ras of godsdienst ter uitvoering van of in verband met enig misdrijf…. , onverschillig of deze geschiedden al dan niet in strijd met het nationale recht van het land….

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Neurenbergse_principes

  https://www.amnesty.nl/encyclopedie/universele-verklaring-van-de-rechten-van-de-mens-uvrm-volledige-tekst

 2. Ook Maxima is een build back better bitch.

  “Maar één van de állerbelangrijkste Nederlandse WEF’ers is jullie koningin (niet de mijne, ik ben republikein) Maxima. “Zij is lid van het ‘steering comité’ van het Digital Currency Governance Consortium, dat kijkt naar de mogelijkheden voor regulering van cryptovaluta als bitcoin en de introductie van digitaal geld in een wereld zonder cash.”

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2022/01/tentakels-van-het-wef-reiken-tot-ver-in-de-overheid-ook-koningin-maxima-is-erbij-betrokken/

 3. Die mollesteerders hebben voor hyperinflatie gezorgd door onverantwoorde bestedingen.

  • Dan weet je vast met wat soort generatie je te maken krijgt in de toekomst.
   Eng…………….heel erg eng dit.

  • Je merkt aan alles dat die kinderen zijn geconditioneerd. Ze worden beloond voor het uitkramen van dit soort teksten. Het applaus en alle positieve aandacht maakt dat ze nog meer en nog heftiger willen reageren op het onderwerp. Het zijn de Greta Thunbergs op coronagebied.

  • Ik denk ook dat de kinderen niet echt beseffen wat zij zeggen. Ze doen als een stel puppies hun kunstje in ruil voor een snoepje. Maar het zegt wel iets over een mentaliteit en een trend. Dit is denk ik op TV geweest en Justin en zijn vriendjes zijn de autoritairen van Kanada geworden terwijl ze doorgaans van die softe praatjes hebben (laat ik eens geen Godwin plaatsen).

   • Oh, mijn reactie staat verkeerd. Zie reactie op 22:02. Was een reactie op jou.

   • Ik had het al gezien en bedankt.

    Overigens vind ik dit soort links vaak in de twitter tijdlijn van Paul Joseph Watson (nog steeds niet verbannen daar) of via mensen waar hij naar linkt.

    Ik mis het Geenstijl van vroeger een beetje. Toen men rebels was, gezellig liep te pollfucken e.d. en internetgekkies in het zonnetje zette. Nu wordt het steeds meer een hangplek voor rechtse 40-plussers.

Comments are closed.