2G en 3G helpen niet om de verspreidingsgraad (R) van Omicron/corona tegen te gaan.

De R gaat volgens het TU-Delft onderzoek  bij 2 G (Gevaccineerd of Genezen) en toegangscontrole met 10-15 % omlaag. Bij een huidige R van 1.80 kan iedereen snel zien dat met 15% er af we nog lang niet onder de 1.0 ( wat geen toename betekent) zijn.

Met andere woorden:

Je doet het (vaccineren en boosteren) niet voor een ander!

Laat staan dat het voor onder de 60 nut heeft om je te laten vaccineren (met spul dat blijkbaar besmetting niet tegen gaat).

Ook zie ik op basis van deze studie, met die hoge R, weinig reden om nog over het nut van mondkapjes te praten.

We zijn benieuwd waar deze TU studie nu toe leidt: kijkt de regering eindelijk naar de feiten en schaft het hele corona circus af? Immers de ‘de wetenschap’ heeft gesproken en de IC-bedden waren beleidsbepalend. De beddenaantallen dalen en de wetenschap brandt het 2 en 3G beleid af.

Of.. gaat het OMT in een stuip en komt met nog meer maatregelen en pakt de strohalm uit het TU-Delft onderzoek: 1G ( bij iedere ingang dagelijks testen) zou dan beter helpen. Al geeft dat onderzoek ook aan dat in het beste geval daar de R met 15 % kan verlagen (blz 54).

Maar los van ook die in-effectiviteit, komen we dan met de basis vraag of dit nog allemaal proportioneel is: u weet wel dat kritische rapport van de Raad van State, dat Hugo de Jonge tot de Kerst achterhield: zijn de maatregelen onderhand niet erger dan de kwaal? Wij schreven daar ook al in de Vrijspreker, nota bene op 31 maart 2020:

Hetgeen ook nog eens door RVO, later is bevestigd: de lockdown kost 350.000 levensjaren méér, dan als we niets doen.

Ik vrees dat de maatregelen nog strenger worden, alsof het telt dat alle voorgaande maatregelen blijkbaar niet werkten. En gaan ze dan dus door met nog meer niet werkende vaccins of maatregelen te nemen.

Terwijl het zo simpel en eerlijk kan zijn: iedereen mag zelf bepalen of hij in lock, vaccin, mondkapje, roodkapje of aardstralen gelooft.

22 REACTIES

 1. is het erg als ik dit artikel pas ga lezen als de R, waar in dit artikel op gewezen wordt, weer in de maand is? Idd ik heb het dus wel gelezen zo als u al opmerkte.
  Vaccineer uzelf dagelijks met optimisme, levensvreugde, een opgeruimde geest, etc en geef daarmee uw immuunsysteem de placeboboost

 2. Dus vanuit D66 en VVD geredeneerd:
  1. Snel 1G beleid invoeren (net als in Frankrijk). En als dat niet helpt . . . . .
  2. Vaccinatieplicht!

  Ondertussen is er geen griepgeval geweest dit seizoen. Voor het 2e jaar, dat is best raar. Hoe zou dat nou komen. Is er dit jaar nog iemand verkouden geweest?

  Van de vaccins is nog “niemand ziek geworden door bijwerkingen”, want die registreer je gewoon als iets anders. Net zoals het bij griep of corona gaat.

  Er mag alleen verlossing komen door de spuit…

 3. Het is onmogelijk om iets voor een ander te doen. Er vindt altijd een ruil plaats. Een mens krijgt er bijvoorbeeld een goed gevoel van. Of iemand hoopt van zijn schuldgevoel af te raken. Of je probeert van je erfzonde af te komen.

 4. Ik heb vanochtend maar een hand vol paracetamol naar binnen gewerkt.
  Dus de kans dat er iemand hoofdpijn krijgt is hiermee een stuk kleiner.
  Tenslotte heb ik het allemaal voor een ander gedaan, al die paracetamol gegeten.
  Niet voor mezelf, want ik heb nooit koppijn.

 5. De TU Delft krijgt elk jaar opnieuw een massa geld uit de belastingpot dus wat denk je dat de uitslag zal zijn.
  In ieder geval geen uitslag die het Haagse gajes niet wil horen want anders gaat Klausje op zijn achterste poten staan en big farma komt met nog een paar zaken om regeringen onder druk te zetten.
  Allemaal zo doorzichtig als de neten

  • Er doen er nog 5 mee om het te onderzoeken.
   Dus ze kunnen kiezen welke ze het best uitkomt.

   Ernst Kuipers pakt het professioneel aan hoor! Tjonge jonge wat een dijk van een minister hebben we met Ernst! Hij heeft een wetenschappelijk onderzoek laten doen en de uitkomst zal hij waarschijnlijk overnemen.
   Het onderzoek werd uitgevoerd door TU Delft, UMC Utrecht, Populytics, Erasmus Universiteit Rotterdam en Erasmus MC.
   https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/gaat-ernst-kuipers-het-1g-beleid-doorvoeren-en-wat-is-de-misleidende-truc-rondom-de-betekenis-daarvan/

   • De wollige taal die in zo’n rapport staat wordt pas duidelijk na de nodige “debatten” in de tweedekamer

   • Hoe ze toch voor elkaar krijgen een groot deel van de bevolking op hun hand krijgen, zal toch moeilijk worden nu blijkt dat t geen ene reet uitmaakt of je al of niet vaccin ontvangen hebt?
    En dat er nog oversterfte onder de vaccineerden verkeert?
    Helaas hebben onderlinge kenissen en familie dit nog niet door?

 6. We zouden eens moeten ophouden (in algemene zin bedoel ik) met discussiëren over een % meer dit of een % minder dat; ophouden met naar ‘het nieuws’ kijken en luisteren zowel op NPO en commerciële zenders, ophouden met het kijken en luisteren naar talkshows en andere zwetsprogramma’s. Al dat is een soort van complete ‘fake-world’ die niet veel met het échte leven van échte mensen van vlees en bloed te maken heeft.
  Mensen die volgens test- en cijfer-geneuzel wel ‘besmet’ zijn, maar in overgrote meerderheid nauwelijks ziek zijn, alléén in de wél zieke geest van overheid, ‘baasjes’ en media. In de winter van 2028 waren er 5,5 miljoen mensen in Nederland ook aan de griep ‘besmet’ en gingen er volgens CBS ongeveer 9500 dood aan die griep.
  Mensen mensen die dat niet trof wísten vaak nog niet eens dat dát aan de hand was en het leven ging door.

  Mensen ga vérder met je leven, laat overheid en media maar in hun waan en hún ‘besmetting’, zij zijn degenen die ziek zijn. Laat ze massaal ‘kapotvallen’ met hun maatregeltjes en wees burgerlijk ongehoorzaam.
  We zijn allemaal vrij geboren en dit type machtswellustelingen menen dat we voor een sterfterisico van 0,1% allemaal naar hún pijpen dansen. No way amigo.

 7. Resultaten van een serieus onderzoek kan het kabinet helemaal niet aan. Als blijkt dat maatregelen niet werken dan gaat het kabinet juist door met maatregelen. Als blijkt dat mondkappen niet werken dan wordt een mondkap verplicht etc. Als blijkt dat ic’s moet worden opgeschaald dan gaat het kabinet juist afschalen.

  Na de schoolmeester hebben we een heuse medicus op Volksgezondheid. Wat ik tot nu toe van hem heb gezien is dat zijn leven draait om zijn maatpakken, poseren en zich profileren in televisieprogramma’s. Toch ben ik ervan overtuigd dat Ernstige Gluiperd geschiedenis gaat schrijven.

 8. Gisteren voelde ik me ook wat grieperig op het werk.
  Vandaag ziek gemeld, en morgen blijf ik ook nog thuis.
  Wel een testje gehaald, en wat denk jij? Positief!
  Mijn baas wil dat ik me morgen laat testen als ik langer ziek blijf, dus overmorgen weer aan het werk,
  want in de mallemolen wil ik niet terecht komen.
  Zelfs controles thuis of je je wel aan de quarantaine houdt zijn mogelijk.
  Ik wil aan die poppenkast niet meedoen.
  Ik voel me OK. Alleen een beetje slap en rillerig.

 9. Rutte doet t voor de NWO en beide varen op de wereldbevolking na er wel bij?

Comments are closed.