Vrijspreker: Het COVID verhaal valt uit elkaar. Gaat dit nog verdere gevolgen hebben voor het traject waar we op zitten?

Opperdienaar: Het lijkt me sterk. Zoals Mattias Desmet al aangaf, als er een voedingsbodem is voor ‘mass formation hypnosis’ en alle 4 factoren aanwezig zijn:

 1. Gebrek aan sociale binding
 2. Mensen ervaren leven als zinloos en doelloos
 3. Er is ongebonden angst en ontevredenheid
 4. Er is veel ongebonden frustratie en agressie

Wat Matias Desmet niet zegt is dat deze situatie ontstaat door een te grote overheid.

1.Sociale binding vervalt als mensen niet voor elkaar werken in allerlei horizontale relaties van klant en opdrachtgever, maar massaal voor een overheid werken gefinancierd door anonieme mensen die ze niet kennen. Sociale binding vervalt ook als de overheid liefdadigheid weg monopoliseert met een gedwongen solidariteit met mensen die dat niet verdienen of uw belastinggeld naar terroristen in Syrie brengt. Vergelijk dat eens met vrijwillige solidariteit en liefdadigheid.

2.Mensen ervaren hun leven ook als zinloos en doelloos als ze goedkeuringen voor dakkapellen geven aan onderdanen of ze lastig vallen met bouwvergunningen of schone grond verklaringen. Wat een zinvol gevoel geeft is een product of dienst leveren aan een dankbare klant en afgerekend worden op je succes. Niet een Universe25 setting waar succes uit de lucht komt vallen zonder relatie tot inspanning. 1/5 van de millenials identificeert zich als LGBTQ, een interessant gegeven als je de uitkomst van Universe-25 kent..

3.Ongebonden angst en ontevredenheid komt ook doordat je productiviteit wordt weg gestolen, maar je de dief niet kent. Als een dief van je steelt, weet je tenminste waar die angst en ontevredenheid vandaan komt: die acties van de dief. Maar de overheid is constant bezig met je te redden van allerlei zelf verzonnen bedreigingen. Hun goede bedoelingen worden je van alle kanten duidelijk gemaakt. Wie zorgt er voor die ongebonden angsten:Degenen die die doorlopende crises de samenleving in pompen, en je van de regen in de drup helpen.

4.Tenslotte ongebonden frustratie en agressie. Een beetje zoals bij punt 3, je bent bijvoorbeeld ondernemer en je holt maar achteruit. Je zaak wordt gesloten, maar het is allemaal voor je eigen bestwil. Waar moet je je agressie kwijt? Niet bij je klanten, je werknemers, je toeleverancier, niet bij het virus, toch weet je dat je genaaid wordt met leugens van de experts, gigantische boetes en zinloze maatregelen.

Vrijspreker: Is er niemand die daar doorheen kan prikken?

Opperdienaar: Natuurlijk knipperen er wel wat mensen met hun ogen bij wat er gebeurt, zoals de linkse Bill Maher, die Trudeau met Hitler vergeleek. Het ging voornamelijk over deze uitspraak

Ze geloven niet in wetenschap/vooruitgang en zijn vaak vrouwenhaters en racisten. Het is een heel klein clubje mensen, maar dat neemt niet weg dat ze ruimte in nemen. Dit leidt ons, als leider en als land, om de keuze te maken: Tolereren we deze mensen?

Canada heeft kennelijk een groot gebrek aan ruimte. Misschien wat lebensraum zoeken? Voor iemand die de wetenschap zo prijst, is het ook apart dat uit opinieonderzoek blijkt dat juist zwarte Canadezen het meest tegen het ‘vaccin’ zijn. Bill Maher kwam langzaam tot zijn ontdekking, zoals te doen gebruikelijk als je eigen team van de rails raakt.

Ik bedoel, Justin Trudeau… ik bedoel, ik dacht dat hij nogal cool was, toen begon ik te lezen wat hij zei

BIll Maher heeft het nog niet helemaal begrepen want nadat hij met kritiek overladen wordt zegt hij:

Laten we dit duidelijk maken, ik ben niet veranderd, het is links, dat opgemaakt is uit een klein gedeelte die knettergek zijn en een groot gedeelte die weigeren ze daar op aan te spreken. 

Maar voor de goede opletter, was het zaadje van de knettergekheid er al vanaf het moment dat ze geweld wilden initiëren tegen anderen. Het moest alleen groeien. Laten we hopen dat we nu in het tweede stuk van de Charles Mackay quote zitten.

Mensen, het is vaak gezegd, denken in kuddes; Je kunt ze knettergek zien worden in kuddes, terwijl ze hun gezond verstand slechts langzaam herwinnen, 1 voor 1.

en het is niet hopen dat Voltaire gelijk had

Mensen zullen altijd gek zijn en degenen die denken dat ze dat kunnen genezen zijn het gekste van allemaal.

Zoals gebruikelijk bij fascisten zijn de helden van gisteren de kop van jut van vandaag.

 

We doen het voor de zorg -> als je die experimentele injectie niet neemt, ben je je baan kwijt. Mijn geliefde germanen zijn van een superieur ras -> oh, als ze de oorlog niet winnen kunnen ze allemaal doodvallen. De truckers zijn helden -> oh nee het zijn terroristen van wie je de bezittingen kunt afnemen zonder enige rechter daar bij te betrekken, gewoon per decreet. Een beetje zoals de joden geplunderd werden van hun bezittingen nadat ze verboden was wapens te bezitten.

Vrijspreker: Maar geen veranderingen?

Opperdienaar: 

 

14 REACTIES

  • Er zullen een hele boel mensen zijn, die vinden dat Rutte gelijk heeft. Links, midden of Rechts, het zijn allemaal systeemmensen, die vinden dat er een autoriteit moet zijn. En soms vinden zij, dat hun leider slecht is, maar, geen leider dat willen zij niet. Dan maar een ander, zolang er maar een leider is.
   Tenslotte als kiezer moet je toch iemand voor je eigen falen de schuld geven.

  • Mijn moeder zei altijd…weg is weg en op is op…ik heb lang gedacht dat het de inhoud van de koektrommel betrof.

   • Wat je niet gehad hebt kan je ook niet missen.
    Maar wij kregen dan ook nooit koekjes.

   • De zon? En Bert, zonder moederkoek ter wereld gekomen… een wondertje!

  • Altijd spijt na de zonde?
   Een ding is zeker, hij heeft met alle weflanden het akkoord gesloten zo de boel, economie te laten crashen!

   • Ik denk niet dat het woord spijt ooit bij ‘m opkomt.
    De man is zo overtuigd van ze eigen gelijk en vakmanschap dat hij zal denken dat er geen betere te vinden is om hier de baas te spelen of om de boel te regelen.
    Als narcistische psychopaat kan je nooit spijt krijgen van je acties en wat je andere aandoet.

 1. Maar hoe herstel je het vertrouwen bij mensen die je hebt misbruikt door te zeggen
  geen prik dag baan en nog erger dan ook nog te vragen of ze, wegens gebrek aan personeel, extra uren willen draaien, of nog erger daardoor wegens burnout of longcovid in de problemen komen.
  Wat misbruikt, je deed het uit naaste liefde.
  De geprikten zeggen: het is maar een kleine minderheid jammer dan.
  De niet geprikten zeggen: waar heb je het over

  • de geprikten en de niet geprikten gehoord de ……..
   3x bla-bla
   en gaat over tot de orde van de dag

  • Een waanzinnig gaaf land waren we. Gaaf land waarin misdaadverslaggevers op klaarlichte dag overhoop worden geschoten, waarin toeslagenouders paardenkoppen vinden in blauwe enveloppen, waarin mensen worden overvallen door jongeren met machetes en zwaarden, waarin huizen niet meer te betalen zijn, waarin een hele hoop mensen mentaal in de knel zitten, waarin de drugsmaffia het geweldsmonopolie op straat hebben overgenomen, waarin je broer zich uit de familie-app heeft verwijderd door het coronagezeik, waarin we zwichten onder het vierde rondje Rutte Doctrine, waarin je bedrijf is omgedonderd, waarin je helemaal krom staat door al het belastinggezeik, waarin een krankjorum complotmarmot de Tweede Kamer onderkotst met z’n doorgedraaide ellende en waarin asielcriminelen complete dorpen opvreten en terroriseren. Zeventig procent van de Nederlanders vindt Nederland EEN KUTLAND.
   https://www.geenstijl.nl/5163684/lief/

   • Als je als inwoner zo gepakt en genaaid wordt door de overheid, dan kan je ook niet veel meer doen dan er een beetje stom om lachen.
    Of de moed opgeven en depri voor je uit staren.
    Er wordt nergens zoveel gemopperd als in Nederland.
    Alleen blijft het meestal tussen 4 muren thuis hangen in besloten kring.
    En zo lijkt het net of we overal blij mee zijn.
    Laat andere nooit horen wat je ergens eigenlijk van vind, je zou wel eens kunnen afwijken van de rest.
    Maar eigenlijk is het om te janken wat ze hier al die mensen aandoen.

 2. Goede analyse!

  Dit stukje: “Maar de overheid is constant bezig met je te redden van allerlei zelf verzonnen bedreigingen.” is wel héél érg juist! En dat was al lang voordat ‘corona’ er was, alleen heeft dat nogeens heel erg duidelijk laten zien hoe ver de overheid daarin gaat. ‘We’ worden allemaal ‘bedreigd’ en ook nog eens vaak door ons eigen gedrag! We bleven roken, vet eten, suiker eten, vlees eten, gas stoken, autorijden, alleen met vrouwen/mannen trouwen, alleen maar twéé geslachten hebben, ‘het klimaat’ veranderen…. en moeten daar nu allemaal van ‘gered’ worden door de overheid.

  De mensen die dat allemaal doen zijn allemaal zó dom, maar de overheid is zo slim, goed en geweldig dat de ‘geweldigen’ ons allemaal komen ‘redden’. De mensen die dat tegen beter weten niet willen zijn achterlijk, nog niet bij de tijd, of extreem-rechts of zo en móeten alleen nóg meer overtuigd worden. Hóevaak hoorden we al vóor corona dat ‘we moeten het nog eens uitleggen’. Logisch ook want kleine kinderen snappen het niet altijd meteen. Gewéldig dat ze daarom ons domme kinderen allemaal, desnoods met harde hand en straffen op het goede pad brengen, voor ons eigen bestwil. Kinderen moeten toch opgevoed worden? En vooral niet steeds zo jengelen en zeuren, wij, de ‘geweldigen’ hebben het alleen maar goed met ONS voor.

  • The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.

   H. L. Mencken

Comments are closed.