Rusland kwam onlangs met de eis hun olie en gas te betalen met roebels of goud. De G7 verwierp dit en met die weigering kwam de massamedia u lastig vallen. Wat volgde haalde de pers merendeels niet: ‘We zullen er bij de betrokken bedrijven op aandringen om de eis van Poetin niet op te volgen’, aldus de G7.  Het probleem voor de politieke leiders van de G7 is dat de meeste transacties tussen particuliere bedrijven plaatsvinden.

De hoofden van de VS, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Canada en het VK kunnen een positie innemen maar de uiteindelijke beslissing over de transactie ligt in de handen van de particuliere ondernemingen.

Rusland kan de voorwaarden bepalen. De politieke leiders van de G7 spreken over ‘contractbreuk’. Diezelfde leiders zijn zelf schuldig aan contractbreuk door sancties in te stellen en contractbreuk te plegen met eerdere handelsovereenkomsten. Rusland kan de aanvoer stoppen of de verkoopvoorwaarden veranderen.

Het lijkt vreemd dat de G7, die de sancties heeft ingesteld om Rusland financiële schade toe te brengen en SWIFT-valutawissels te blokkeren, Rusland zou willen dwingen om euro’s of dollars te accepteren voor aankoop. Ze wilden immers toch niet dat Rusland euro’s en dollars zou hebben ?

Tenzij die G7-ministers natuurlijk beseffen dat door geen euro’s en dollars te gebruiken voor de handel in energievoorraden, de waarde van die valuta’s noodzakelijkerwijs zal afnemen.

Je zou deze vraag van de G7 kunnen zien als een groter besef van wat er stroomafwaarts gaat gebeuren als ze de petrodollar als controlemechanisme verliezen.

Beginnen ze de onbedoelde gevolgen te beseffen die zij en de NAVO hebben gecreëerd?

India en China hebben zojuist de G7 op hun plaats gezet door: (1) India stemde ermee in om te kopen in roepies/roebels; en (2) Peking zegt dat ze zich niet zullen houden aan de westerse sancties. Verder is Saoedie-Arabie in gesprek met China om olie in te kopen tegen Yuan in plaats van dollars.

De wedstrijd G7 versus BRICS gaat een spannende worden…

Bron: theconservativetreehouse

 

 

17 REACTIES

 1. zie wat er gebeurde met Irak en Libië
  de overeenkomst om olie in dollars te betalen is een cruciaal bestaansrecht voor de USA.
  denk er eens over na waarom de huizenprijzen nu zo stijgen.
  De grondoorzaak ligt nl hierin: koop je edelmetalen dan zit je o.a. met het probleem van opslaan verzekering etc. , koop je een huis dan wel grond dan is de overheid die er overwaakt, de kosten die je dan maakt staat in geen verhouding met die van edelmetalen. Door verhuur van grond/huis zijn er zelfs nog inkomsten!
  nu u dit weet, weet u ook wat in de toekomst nog gaat stijgen.

  • Klopt! De VS zal nooit toestaan, dat de petrodollar op grote schaal wordt vervangen, want de petrodollar maakt het mogelijk, dat de VS controle heeft over 60% van de handel en investeringen in de wereld.

   De VS treedt hard op tegen landen die hun olie in andere valuta dan petrodollars op de markt brengen (denk aan Libië, Iran, Venezuela en Iraq). Na de eerste Golfoorlog had de VS Saddam laten zitten, omdat hij een useful idiot was. Eind 2000 was hij echter het CIA keurslijf zat en kondigde aan, dat hij voortaan zijn olie voor Euro’s zou verkopen ipv dollars. Twee jaar later was hij afgezet.

   Zoals Biden al aangaf zal ook in Rusland een regime change plaatsvinden als Poetin zijn olie-voor-roebels plan doorzet.

   • Ze zullen wel moeten. Rusland is voor haar high tech wapensystemen volledig afhankelijk van Westerse (lees Amerikaanse) electronica en voor haar low tech wapens van Chinese junk. Zelf maken ze niets.

    Ook blijken de gevreesde Russische hackers nog geen deuk in een pakje boter te kunnen slaan. Een digital Pearl Harbor, waarbij je met één druk op de knop de complete Amerikaanse marine uitschakelt, is een illusie gebleken.

    Het beste dat de Russen konden bereiken was het Oekraïnse internet plat leggen. Elon Musk stuurde toen een paar containers met Starlink grondstations en binnen een paar dagen werkte alles weer.

   • Niet erg overtuigend.

    Over de VS:
    IC’s worden voornamelijk ontworpen en gemaakt in Azië.
    Software wordt op grote schaal uitbesteed aan Indiase en ook Chinese bedrijven.
    Chinese junk in high tech is al jaren achterhaald.
    Ontwikkelaars van soft- en hardware komen veelal uit Azië. Zelf kunnen ze niks.
    De maakindustrie in de VS is er praktisch niet meer.

    Over Rusland:
    De electronische componenten die ze mogelijkerwijs zelf niet hebben komen echt wel op de bestemming aan; zei het niet via India dan wel op een andere manier. Kost wat meer, maar dat maakt niet uit voor een rijk land als Rusland.
    de 5e en 6e kolom zijn ondertussen onbelangrijk; er worden op dit moment lieden uit de 5e kolom verwijderd uit relevante posities. Die regime change is en natte droom van de neocons/libs etc. in de VS met aan het hoofd de Grote Geriatische Patiënt aka Mumbling Joe die het gemis aan Russische PR capaciteiten ruimschoots teniet doet met zijn verbale spuitpoep. 71% van de Amerikanen staat niet achter hem, 71% van de Russische bevolking staat wél achter Putin (voor wat het waard is).

    Hackers in het algemeen worden overschat. Nog zo’n angstaanjagend fenomeen.
    Naar ik heb gelezen hebben de Russen nogal wat informatie in banken gewist, dat dan weer wel.

    Rusland zal het niet makkelijk gaan krijgen, maar de bevolking is eensgezind, iets dat je niet van de “rules based internationale gemeenschap” (de VS en haar vazalstaten) kunt zeggen die het zwaarder zal gaan opbreken dan Rusland. Maar dat heeft weer niks met de FVD te maken.

   • Je refereert aan consumenten electronica. Dat heeft niets te maken met mil-grade componenten en software. De VS heeft een zeer geavanceerde defense en aerospace sector die vrijwel alles zelf maakt, inclusief de AI targeting software, zoals van de fire-and-forget MANPADS. Die besteden ze niet uit aan India.

    Rusland heeft die productiefaciliteiten niet. Sterker nog, in de modernste Russische militaire drones (Orlan, Eleron, Granat) zit uitsluitend buitenlandse consumentenelektronica, zoals digitale camera’s van Olympus, flight controllers van STM, Amerikaanse telemetry controllers, gps tracker uit China. Maar het is niet alleen de elektronica. Ze gebruiken Japanse Saito aandrijfmotoren, Amerikaanse TI startmotoren, alleen de romp en de parachute zijn Russisch. De veelgebruikte Forpost drone is een Israelisch ontwerp.

   • De VS is niet sleepy Joe. Het is de WEF kliek met een enorme financiële, industriële en militaire macht achter zich en een langere adem dan wie dan ook. Niets ter wereld kan hun agenda tegenhouden, zeker een achtergebleven land als Rusland niet met de zoveelste onbeduidende zetbaas. Poetin en de Russen kunnen inpakken. Wij ook.

   • Nog steeds niet overtuigend.

    En nee, ik heb het niet over consumentenmeuk. Het toeval wil dat ik wat meer weet over mil spec embedded electronica (hardware en software) dan de gemiddelde mens, laat ik het daar maar bij houden. Al meer dan 35 jaar. Je zou mij een expert kunnen noemen.

    Dit overtuigt wel:
    https://www.youtube.com/watch?v=5x-hiR1ejGw
    https://www.youtube.com/watch?v=8Z-iA6FADRc
    De Russen hebben een efficiënte defensie-industrie en een plan dat ze al jaren lang aan het uitvoeren zijn.

    Helaas ontgaat dat de meesten, ondanks dat Putin door de jaren heen in diverse toespraken vrij duidelijk is geweest over de zorgen en hetgeen men wil. Maar niemand heeft geluisterd, het zijn de Russen maar (“een tankstation dat zich voordoet als land” – dode dickhead McCain).

    De VS verbrandt 650 miljard USD (nu nog meer, 850 of iets dergelijks) aan hoofdzakelijk waardeloze troep. Veel van de projecten eindigen in rokende puinhopen nog voordat ze afgeschoten kunnen worden (F-35) en/of zijn hopeloos achterhaald (F-22, Javelin). Het doel van de budgetten voor die zogenaamd geavanceerde aerospace- en defence sector is de sector zelf en niet de defensie producten. Veel projecten hebben een dusdanige vertraging dat de hardware obsolete is voordat het in productie gaat. Het is een lachertje maar zo langzamerhand gaan er een paar ogen open binnen die echokamer. Beter laat dan nooit, zal ik maar zeggen.

    https://sonar21.com/russia-exploits-ukraines-western-flank/

    “What is shocking to U.S. military leaders in EUCOM is that the Russians hit both sites and Ukraine was unable to raise an alarm warning of an impending attack and was unable to shoot down the missiles. This may explain NATO’s renewed hesitancy to sending MIG-29s to Ukraine.”

    Toch lastig, die hypersonische raketten die je niet kunt tegenhouden.

    Nog even wat lezenswaardige achtergrondinfo:
    https://thesaker.is/negotiations-a-primer-for-zone-a-residents/
    https://smoothiex12.blogspot.com/2022/03/why-europe-is-done.html

    De EUSSR kan inderdaad in gaan pakken. Samen met de VS. De Russen zijn pas net begonnen.

   • En waarom zou de Kinzhal niet vol zitten met Westerse consumentenelektronica of Chinese meuk? Bij de meeste andere Russische wapens is dit iig wel zo. Het is ook niet alsof Rusland erg innovatief is. Dat zijn ze nooit geweest. Alle high tech kwam altijd uit het buitenland, rechtstreeks of via spionage.

    Hypersonische raketten zijn een technologie uit de vorige eeuw. De VS zijn er al jaren mee bezig en nu pas zijn er systemen in China en Rusland operationeel. Ook is de VS al jaren bezig met countermeasures. Hun laserwapens uit Reagan’s Star Wars programma, de SM-6 antiraket, projecten als Darpa’s Glide Breaker en de geavanceerde satelliet tracking systemen om launch platforms uit te schakelen, voordat die hun hypersonische raketten hebben kunnen lanceren, maken de VS veel minder kwetsbaar. Wat heeft Rusland om Amerikaanse hypersonische raketten te stoppen?

   • De achilleshiel van het Russische leger is momenteel hun digitale communicatiesysteem. Dat heeft nooit goed gewerkt. Wij hebben in NL net zulke ellende met C2000. En direct na de Russische inval heeft Oekraïne het gehacked. Daardoor moesten militairen Oekraïnse mobieltjes stelen om nog te kunnen communiceren.

    Die konden echter worden afgeluisterd, waardoor de Russen veel hoge officieren kwijtraakten. Chinese portofoons losten dat probleem gedeeltelijk op. Maar voor de communicatie met hun gezinnen blijven de Russische militairen afhankelijk van Whatsapp. Dat heeft Poetin binnenlands dus nog niet kunnen verbieden.

   • Daarnaast vermijden de Oekraïners de directe confrontatie zoveel mogelijk. Ze snijden aanvoerlijnen af en gebruiken veel sluipschutters om de achterhoede van de Russen uit te dunnen. Na een maand vechten zijn de Russen al de helft van hun tanks kwijt en 10% van hun manschappen. Door gebrek aan eten, water en brandstof is het moreel slecht.

    Het behouden van de Krim en de Donbas lijkt een realistischer doelstelling. Daar heeft het Oekraïnse leger al sinds 2014 weinig succes.

   • Het is echter de vraag of de Oekraïners zich daarbij neer zullen leggen. Zij zullen nu ook doelen binnen Rusland en Belarus gaan aanvallen. Als het Westen ze van voldoende wapens en voorraden blijft voorzien, kan deze oorlog zo nog jaren voortslepen en ook Rusland zelf grote schade opleveren. Poetin heeft blijkbaar een oude stelregel veronachtzaamd: ga nooit een gevecht aan dat je kan verliezen..
    ____________

    “To secure ourselves against defeat lies in our own hands, but the opportunity of defeating the enemy is provided by the enemy himself.”
    ~ Sun Tzu
    https://parade.com/1074916/kelseypelzer/sun-tzu-quotes/

 2. De ontwikkelingen gaan redelijk zoals de Cabal, WEF, en al die anderen achter de schermen willen.
  De NWO komt na de chaos, zoals ze gezegd hebben.
  Zodra de energie en voedseltekorten gaan toenemen in heftigheid, krijgt men binnenlandse onlusten en opstanden waarbij de boosheid zich gaat richten op ‘onze leiders’.
  Voor de machten achter de schermen zijn zij dan niet meer nodig en zullen de katvangers zijn.
  Nadat ieder land uiteindelijk moe en uitgeput is van honger, kou en oorlog komt men met de “een wereld regering” om zogenaamd orde op zaken te stellen.
  Zolang de octopus met al zijn tentakels blijft zitten zal de grootste ellende nog komen.
  Voor mij is de piramidestructuur inmiddels goed duidelijk.
  De meeste regeringsleiders zijn allemaal uitvoerders van de machten achter de schermen a.g.v.. chantage, omkoping, financieel gewin, machtsuitbreiding.
  De uitvoerders die daaronder zitten zoals ambtenaren, zorgverleners, etc. volgen de bevelen op om hun baantje te mogen houden, of eventuele promotie in het verschiet bij goed ‘woke gedrag’
  Ik kan mij voorstellen dat het voor die uitvoerders moeilijk, of nagenoeg onmogelijk kan zijn om hun moraal te handhaven, ( kids laten studeren, hypotheek te betalen en overige vaste lasten.
  Sommigen hebben een vernietigend oordeel over deze mensen echter, staan er vaak niet bij stil omdat ze in een andere positie zitten.
  Nogmaals, als de octopus verdwenen is, valt de hele machtsstructuur in elkaar omdat de geldstroom opdroogt.

 3. Europa gaat op haar knieën smeken voor hulp! Erdogan komt uiteindelijk te hulp, maar gaat nooit meer weg.

Comments are closed.