Een kritisch deel van de bevolking heeft geen vertrouwen meer in de media. Zij kan niet langer gecontroleerd en bedrogen worden. Dit is cruciaal voor onze toekomst.

9 REACTIES

 1. Wat beschreven wordt in deze video is dan in Amerika, een land waar aan de top gemakkelijk corruptie mogelijk is, maar waar de 50 Staten nog een behoorlijke ‘binnenlandse’ autonomie hebben, waar er in 2001 zelfs ongeveer 1500 televisiestations waren verspreid over de Verenigde Staten, er zijn meer dan 10.000 radiozenders, waaronder natuurlijk heel veel lokalen. Wat wij ‘het nieuws’ noemen is daardoor onmógelijk van bovenaf of door mega mediacorporaties te controleren. Dit geeft goed de immense vrijheidsdrang van de doorsnee-amerikaan weer. En zijn klassieke wantrouwen tegenover centrale overheden, waar we hier in Europa vaak lacherig over deden, maar dat na 2 jaar corona-maatregelen toch wel in een totaal ander licht komt te staan, niet?

  En hier bij ons? Wij zijn allemaal aan de gemakkelijk controleerbare ‘kabel’, laten ons nog alleen maar informeren via TV- en radio-zenders volledig gefinancieert door de centrale overheid en van grote Europese commerciële mediageganten en we geloven ze ook nog. Zonder écht onafhankelijke en een grote diversiteit van die media is het einde van een échte democratie in zicht, dát soort media werd altijd de 4e macht genoemd, na de uitvoerende-, wetgevende- en rechterlijke macht, zij controleerDE namelijk die vorige drie.
  Als je een ding kunt concluderen dan is het wel dat die onafhankelijke 4e macht in de hele EU níet meer functioneert.

  Ik verwijs daarvoor nog even naar een uitgebreid artikel daarover eerder dit jaar ook op deze site: https://www.vrijspreker.nl/wp/2022/02/het-echte-fake-news

  • “Als je een ding kunt concluderen dan is het wel dat die onafhankelijke 4e macht in de EU niet meer functioneert”

   De andere 3 ook niet.

 2. Mensen hier hebben nog steeds het oude beeld van de media die ons ooit nog informeerden van álle kanten.
  Het vollédige Nederlandse perslandschap is echter opgekocht. Lees ook onderstaand artikel maar eens:

  “Ik heb ruim 15 jaar in de journalistiek gewerkt. Voor internet, bladen, kranten en televisie. Een aantal jaar geleden ben ik eruit gestapt, omdat het in de Nederlandse journalistiek veel te vaak niet meer gaat om waarheidsvinding, goed onderzoek doen en de burgers zo objectief mogelijk informeren. Journalistiek is politiek geworden….. ”

  https://www.geenstijl.nl/5154019/de-neergang-van-de-nederlandse-media

 3. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.
  Een oeroude waarheid!

 4. Gisteren het 2e deel van de serie over Pim Fortuyn gezien en vooral over de rol van de Volkskrant. Verdraaien en manipuleren van wat Pim gezegd had, was aan de orde van de dag. De Volkskrant onderhield nauwe contacten met de PvdA die de beoogd premier zou leveren in de persoon van Ad Melkert.
  Je mag je afvragen in hoeverre de Volkskrant en PvdA schuldig waren aan opruiing en daardoor medeverantwoordelijk voor de moord op Fortuyn.

  • Ik heb dat toen het gebeurde gevolgd, toen ik nog de illusie had dat ‘verandering’ mogelijk was en inderdaad de demonisering van Fortuyn in media, maar zeker ook van véle politici, nam zulke vormen aan dat als het een ándere politicus was dat precies zó benoemd zou zijn in de media. Fortuyn sprak dat trouwens zélf uit, hij voelde aan dat dat mis zou gaan. Het was niet zómaar een moord, het was een moord op een vooraanstaand politicus, van wat wellicht de grootste partij zou zijn geworden, een duidelijk politieke moord dus.

   Stel je voor dat zoiets nú zou gebeuren met Kaag, Jetten, Klaver, dan zouden media die die zwart maken of b.v. politici als Wilders, Baudet, van Meijeren dat zouden doen dan zouden die wél verantwoordelijk worden gesteld daarvoor. Er zou dan zó’n hetze tegen die gevoerd worden in de media dat ze waarschijnlijk voor de rechter zouden worden gesleept en waarschijnlijk ook veroordeelt zouden worden. Van de politici die daar toen aan meewerkten, vooral van D’66, PvdA, Groenlinks is er geeneen beschuldigt, aangeklaagt, voor de rechter geweest, laat staan veroordeelt. Wat zegt dat over onze ‘democratie’?

   • Onze veel geroemde democratie is een grote farce. Liegen en machtsmisbruik zijn aan de orde van de dag in Den Haag.

   • Ik erger me nog als ik denk aan het optreden van die man met de krullen, toendertijd. Die haalde zelfs een pijnpunt uit de oorlog erbij. Toen al, voelde ik dat hij dat niet mocht zeggen.
    Met Pim lijkt de democratie ook wel een beetje gestorven. Zonde van Nederland zoals het veranderd is. We hadden zo een lief gezellig landje en werden opeens volwassen in een koele wereld. Zo zonde en het gaat maar door en door. Uitgemergeld en vies wordt het gemaakt. Onderhoud wordt slecht, steeds meer herrie, chemtrails, ziekenhuizen veel te groot, afstand tussen de mensen vergroot, veel te druk en vol.
    Die tv is al 20 jaar weg, de krant ook en de radio is er voor de muziek. Ze barsten maar met het vullis dat ze ‘nieuws’ of ‘informatie’ noemen. Ze lijken wel gek geworden. Als straf misschien, even Bijbels gezien?

   • Aanvulling.
    Als we met alle aardbewoners hier gaan wonen hebben we 5,4 m2 pp. Als we Nederland zouden verdelen met 17 miljoen mensen, dan zouden we pp ongeveer 2500 m2 hebben! Om te wonen en om wat landbouw te doen met wat vee. We zouden allen keuterboer kunnen zijn met een zéér ruim gevulde voedselkast, supergezond en we zouden eigenlijk niet meer hoeven te werken, zo rijk zouden we zijn. 25×100 meter is een groot stuk land hoor. Maar als we in gezinnen rekenen, en we stellen een gezin op 4 mensen, dan kunnen die wonen op oppervlaktes van 100×100 meter. Dat is veel hè? Daar kun je zeer goed van eten. (Vooral als men aan ruilhandel doet).
    Maar, we wonen dus wel ruim eigenlijk in Nl. De verdeling twijfel ik aan.
    Ten tweede twijfel ik wel eens aan de dood van Pim. Het zou allemaal anders kunnen zijn, en zelfs positief anders. Je weet het niet hè? Ik zeg dat om niet te negatief te denken, want zeker weten we weinig hè? Dus dan maar ook een positieve insteek overwegen.
    Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, zal ‘maar zeggen.

Comments are closed.