Saoedi-Arabië is momenteel in gesprek met China om een deel van de olieverkopen in Yuan te prijzen in plaats van in dollars. Dit komt door de sancties tegen Rusland na de Oekraïense invasie en het wereldwijde besef dat diversificatie weg van de dollar verstandig zou kunnen zijn. Naarmate er meer en meer kleine evenementen zoals deze plaatsvinden, wordt de wereldwijde trend naar de-dollarisering sterker.

8 REACTIES

  1. Als de USD minder gebruikt wordt als internationaal betaalmiddel daalt de vraag naar USD en daarmee de prijs. En dat net terwijl ze tijdens corona, ik dacht, 40% van alle USD in omloop gedrukt hebben. Als dat maar goed gaat. Ik denk eerlijk gezegd dat we het begin van het einde van de VS als mondiale supermacht meemaken. Het hing al een tijdlang in de lucht maar nu met het Oekraine-akkefietje wordt er vaart achter gezet.

  2. Het is slechts 1 van de symptomen van het einde vd hegemonie vd VS. Laten we hopen dat ze er nu wel van leren en inbinden met hun oorlogen en regimechanges. Kijkende naar de dollar gaan we over op CBDC’s met blockchain en carbon credits en alles wat u niet wil. Hopelijk met een UBI.

  3. De VS zouden natuurlijk kunnen doen wat ze altijd hebben gedaan en dat is met geweld ook in Saoedi-Arabië en China de democratie brengen. Wat houdt ze tegen?

    • “Wat houdt ze tegen?” wat betreft China: zijn kernwapenarsenaal.

  4. Dit zou weleens zoiets kunnen worden van het je eigen ruiten ingooien voor de US. Als dit een zetje is in deze richting, Rusland zich afkeert van het héle westen en ook zijn véle grondstoffen in andere munten laat betalen is dat voor het eerst na de 2e wereldoorlog dat de dollar als dé munteenheid in de wereldhandel van zijn sokkel begint te vallen. Die is 0% gedekt door wat dan ook dus als die gaat kelderen gaat dat immense gevolgen hebben voor de economische macht van de VS, China gaat daar zeker aan meewerken al was het maar om de 1e plaats in de wereldeconomie over te kunnen nemen. Hoe dom allemaal.

Comments are closed.