Het vertrouwen van het publiek is gedaald. Mensen over de hele wereld hebben het vertrouwen in hun regeringen, media, economie en algemeen in de toekomst verloren. De Edelman Trust Barometer 2022 ondervroeg 36.000 respondenten uit 28 landen in november 2021. Soortgelijke gevoelens worden over de hele wereld gevoeld nu inflatie, burgerlijke onrust en oorlog ons leven blijven verwoesten zonder enig zicht op oplossingen.

Bijna de helft van alle respondenten gaf aan de overheid (48%) en de media (46%) te zien als verdeeldheid zaaiende krachten in de samenleving. “We zien een wereld verstrikt in een vicieuze cirkel van wantrouwen, gevoed door een groeiend gebrek aan vertrouwen in de media en de overheid. Door middel van desinformatie en verdeeldheid voeden deze twee instellingen de cyclus en exploiteren ze deze voor commercieel en politiek gewin’, aldus de peiling. De propaganda die door de media wordt voortgestuwd, is zo flagrant dat het door niemand kan worden genegeerd, ongeacht hun politieke status.

Eerlijke journalisten worden gevangengezet terwijl de anderen onbeschaamd een agenda promoten. Nadat het coronamodel in elkaar klapte, vestigde de media de aandacht op de oorlog in Oekraïne en was hun berichtgeving over COVID (-onthullingen) snel verdwenen. Fauci’s gezicht was jarenlang een onvermijdelijke dagelijkse aanwezigheid in de pers tot de oorlog begon. Waar is hij nu? Hetzelfde gebeurde toen de Black Lives Matter-rellen het nieuws domineerden totdat Joe Biden tot president werd gekozen toen hun missie was volbracht. De regeringen zijn verantwoordelijk voor het veranderen van het verhaal dat aan het publiek wordt verteld door de media die desinformatie-uitventers zijn geworden.

Mensen kijken nu echter naar de particuliere sector om maatschappelijke problemen op te lossen. Mensen over de hele wereld zouden er de voorkeur aan geven als het bedrijfsleven dat zou oppikken. “We zien een nog grotere verwachting van het bedrijfsleven om het voortouw te nemen nu het vertrouwen in de overheid blijft afnemen”, aldus het onderzoek. Ongeveer 49% van de respondenten wil dat bedrijven economische ongelijkheid oplossen, terwijl 46% van mening is dat zij verantwoordelijk zijn voor het bijscholen van de beroepsbevolking. Een verrassende 52% van de respondenten gelooft dat de particuliere sector verantwoordelijk is voor de cyclische klimaatverandering.

De WEF partners (multinationals) gaan in ieder geval deze – al dan niet bestaande – problemen niet oplossen maar dragen enkel bij aan de koers richting techno-dictatuur. Angstmodellen die top-down worden geinitieerd om een ander doel te dienen zijn iets geheel anders dan de dagelijkse uitdagingen. De vrije markt lost echte basisproblemen op in het leven van mensen als inkomen, vraag-en-aanbod, innovatie en zelfstandigheid.

Conclusie: “Falen van leiderschap maakt wantrouwen de standaard.” Ons model geeft aan dat mensen hun toevlucht zullen blijven zoeken in de particuliere sector, waarbij de intensiteit toeneemt tot een niveau dat we in ons leven niet hebben gezien.

Bron: Armstrong Economics

 

20 REACTIES

 1. en de leiders maar niet begrijpen waarom men dan uiteindelijk danspasjes en fakkeloptochten voor hun deuren gaat maken.

  • Dat begrijpen ze heus wel maar daar hangen ze meteen het kaartje bedreiging aan. En dat is het natuurlijk ook; niet voor hun leven maar hun status en positie.
   Het is allemaal zo nep!

   • was het maar zo, dan zou de media wel vragen
    “is het niet zo dat, de door u en de media, deze zogenoemde wappies/gekkies niet die Kaltgestelte wetenschappers vertegenwoordigen”. M.a.w. waarom gaat u de discussie met die Kaltgestelten niet aan, wat is toch uw uw vrees, agenda, verbergt u iets?
    Ik heb het ze dinsdagavond 15 maart 2022 niet horen vragen op tv in uitzending over de gemeenteraadverkiezingen.

  • Ik heb de letters A, B en C van de partnerlijst bekeken en daar staat zo ongeveer het complete internationale bedrijfsleven op.

   Verder schijnt Poetin gezegd te hebben dat Europese overheden 700% op het van hem gekochte gas smijten.
   https://twitter.com/niekvdloo/status/1503355788642947075
   Het zou zomaar kunnen. Ze willen ons van het gas afhebben immers.

   • Dat de coalitie plus GL misbruik maken van de oorlogssituatie staat als een paar boven water.
    In ruil voor wat, zo vraag ik me af? Steun in de 1e Kamer?

   • Ik had al zo iets ergens gelezen.
    Maar ik geloof het direct.
    Als ze ergens dwang op willen legen grijpen ze alles aan om de bevolking mee te pakken.
    Dat hebben we kunnen zien en meemaken met dat corona gelieg.
    We hebben hier dan ook met criminelen te maken en niet met echte leiders die het beste proberen er uit te halen.

 2. Je kunt er bijna niet omheen dat hetgeen de politiek denkt uit te kunnen dragen niet serieus genomen kan worden door het publiek?
  De huidige kabinetspartijen zijn echte doordrammers zonder een luisterend oor naar publiek te richten!
  Kaag staat te juichen of dansen op tafel bij verkiezingssoftwarefraude, en bij wapenleveranties aan ukraine, Ollongren spreekt over desinformatie als ze er zelf niet uit kan komen, Rutte zegt nee als hij ja bedoelt??

   • En vooral als haar eigen macht en positie in het geding komt.
    Zo dien ze in dictaturen ook.

   • Dus zo min mogelijk kritiek in de media maar liever onder 4 ogen. Dan moeten ze je in persoon volgen en zoveel mensen hebben ze niet.

 3. Een leven in vrijheid is voor de meeste niet meer weggelegd, zelf beslissingen nemen en hier ook nog eens verantwoordelijk voor zijn zonder de mogelijkheid om het eigen falen af te wentelen op derden. Nee, dit moeten we niet willen. Dan maar blind zogenaamde leiders volgen, die gaan immers proberen om jouw problemen af te wentelen op de rest. Kost je wel je vrijheid en poen, immers elk probleem op deze wereld kan hiermee worden opgelost, maar dan kun je tenminste als een zombie verder leven.

 4. Wat je nu ziet zijn de gevolgen van een verzorgingsstaat, waarbij mensen van de wieg tot het graf worden ‘begeleid’. De overheid heeft de rol overgenomen van papa en mama. De overheid heeft deze rol dankbaar opgenomen in haar wetgeving, regelgeving en handelen. Maar, deze rol is ook neergelegd door burgers bij de overheid. De burgers vonden het maar makkelijk als de overheid veel zaken, die zij eigenlijk zelf moeten regelen, bij de overheid dumpen. Je betaalt een bedrag (heffing of belasting) en de burger hoeft niets meer te doen. Kinderen vertonen die gedrag ook, maar dat komt omdat ouders verantwoordelijk zijn voor hun kinderen, en via overdracht van kennis en opvoeding, de kinderen zelfstandig maken, zodat zij hun eigen leven kunnen leiden.
  Maar, een overheid kan het zelfstandig maken van burgers niet ondersteunen, want dat tast het bestaansrecht aan van de overheid. Als de burgers en bedrijven zelf het onderwijs, zorg, wegen, uitkeringen gaan regelen, wat gaan al dit ambtenaren en bestuurders doen? Niets, want er is geen werk meer voor hun.
  Het is niet in het belang van de overheid (lees: politieke partijen en ambtenaren) om zelfstandig handelen van burgers en bedrijven toe te laten. Denk maar schaduwscholen, ten tijde van de corona. Ouders gingen alternatieven zoeken om hun kinderen een opleiding te geven, die zij goed vonden, en niet wat de overheid goed vindt. En direct kwam de 2de Kamer met de kreet Schaduwscholen. Een woord wat maar 1 bedoeling heeft, namelijk het verdacht maken van oplossingen van ouders.

  • Ik denk alleen maar bij elke brief die ik van de overheid krijg, wat moeten die gasten nou weer.
   Laat mij gewoon lekker met rust.
   En dan ben ik nog niet eens bezig met belasting gezeik want ik vul helemaal niks in.
   Ze hebben zichzelf opgedrongen aan ons door zichzelf onmisbaar te maken.
   Ik zou het liever ook anders zien.

 5. De corona pandemie, de Oekraïne oorlog, de klimaat- en racisme hype zijn slechts false flag operations voor the Great Reset agenda. Dat is een decennialang, James Bond-achtig scenario om de elite absolute wereldmacht te geven.

  Het is de ultieme uitwerking van het corporatisme. De elite controleert en manipuleert de overheden en de overheid controleert en manipuleert de burgers.

  Norman Jewison liet zo’n wereld al zien in 1975. Vrede en materiële overvloed voor iedereen, terwijl een paar grote bedrijven de wereld regeren. Ze houden het volk onder de duim door ze ‘brood en spelen’ te geven en de informatiestroom te manipuleren:
  https://youtu.be/D4dS2DlU0ro

 6. “Bijna de helft van alle respondenten gaf aan de overheid (48%) en de media (46%) te zien als verdeeldheid zaaiende krachten in de samenleving.” Dat is in ieder geval goed nieuws dat zóveel mensen dat toch blijkbaar al in de gaten hebben.

  Je kunt ook zelf op micro-schaal een experimentje doen.

  Kijk en luister gewoon eens een of twee weken helemaal niet naar nieuws, praatprogramma’s, actualiteiten-programma’s e.d., lees die tijd ook geen krant en als je de radio aanhebt zet die dan uit, of het geluid uit bij het nieuws. Kijk op tv alleen naar films of programma’s die níet over de actualiteit gaan.

  Dan zul je al na een paar dagen zien dat je een stuk rustiger wordt, je móet ook niet meer persé een mening hebben over van alles en nog wat dat meestal niet veel met jouw persoonlijke leven te maken heeft. Als iemand het met je daar toch over wil hebben zeg je gewoon dat je nu even geen nieuws meer volgt en begin je over het weer.

  Je wordt door politici en pratende hoofden op tv en radio niet meer opgezet tegen die groep of die groep, die mening of die mening, je raakt niet meer verstrikt in zinloze discussies en het meest verbazingwekkende………

  de wereld blijkt gewoon door te draaien, net als je eigen leven !!!

  • Je kan het ook een beetje oppervlakkig allemaal volgen zonder je te laten opzetten tegen andere.
   En ik kijk al jaren niet anders dan alleen naar films of programma’s die niet over de actualiteit gaan.
   Je krijgt altijd wel onbewust iets mee van de actualiteiten.
   Anders moet je ook je internet stekker er uit trekken.

   • Dat doe ik ook al een jaar maar je ontsnapt er toch niet aan, áltijd zijn er mensen die er weer over beginnen, ze zijn nieuwsverslaafd. Maar er zijn altijd opties om gewoon helemaal te vertrekken uit dit werelddeel. In veel delen van de wereld buiten Europa is € 200-300 een gemiddeld maandinkomen en dan heb ik het nog niet eens over écht arme landen.

 7. Volgens DNB loot de inflatie in ons land dit jaar op naar 7%. Maar de spaarrente mag van de ECB niet omhoog omdat anders Griekenland en Z-EU falliet gaan.
  Laten we hopen dat de EU dit jaar uit elkaar valt, zoals Nostradus voorspelt.

Comments are closed.