LIFHAS, het liefdadige Libertarisch Fonds voor Hulp Acties, wil graag haar bankrekening voor u openstellen om geld aan het Rode Kruis voor Ukraine te geven.

Daar komt dan nog een verdubbeling bij: omdat de N26-bank de via hen gestorte bedragen aan het Rode Kruis, verdubbelt.

Welke mening je ook hebt over deze oorlog, degenen die er meest onder lijden zijn de gewone mensen en dienstplichtigen, niet de leiders in Moskou, Kiev, Brussel of Washington. Juist voor die gewone mensen willen we trachten wat te doen. Omdat wederom blijkt dat niet gewone mensen, maar hun zogenaamd democratisch gekozen leiders, oorlogen beginnen en verergeren.

Behalve pleiten voor minder macht bij leiders en overheden, willen we de Ukrainse burgers en vluchtelingen helpen. U ook?

Uw gift is zeer welkom op bankrekeningnummer

LIFHAS (Libertarisch Fonds voor Hulpacties),

IBAN is NL95ABNA0497967944

38 REACTIES

 1. Wat heeft het Rode kruis aan resultaten bereikt in Tahiti ?
  12 jaar na die ramp slapen ze daar voor het merendeel nog steeds in tenten.
  Iets met strijkstokken en zo…..

 2. Rode Kruis???
  Is dat niet die criminele instantie die vaak geld achteroverdrukt?

   • De truc van een “goed doel” is dat er wettelijk maar 12% (of zoiets) van wat er binnenkomt aan “het goede doel” besteed hoeft te worden.
    En dit soort grote organisaties zijn allemaal verbonden aan het WEF. Je financiert je eigen ondergang:
    https://www.frontnieuws.com/de-grote-vervanging-globalisten-gebruiken-oekraiense-crisis-om-hun-bevolkingsvervangingsplan-te-bevorderen/

    Er zijn genoeg hulpbehoevenden in NL, doe persoonlijk wat i.p.v. het uit te besteden aan zo’n NGO.

   • Iets van maar 12% hoeven spenderen aan wat er binnenkomt aan het goede doel zelf is niet veel.
    Maar wat denk je dat een nieuwe Mercedes AMG kost voor de directie ieder jaar.
    En die elektrische uitvoering zijn nog flink duurder.
    En dan heb ik het nog niet eens over alle andere kosten zo als gebouwen, hotels voor een vergadering met diners.
    Dat moet ook ergens van betaald worden.
    Daar moeten heel wat collectanten voor langs de deur.

   • Heel lang geleden heeft Theo van Gogh hier ooit een programma over gemaakt. Hij ging dan naar het hoofdkwartier van het Rode kruis of Unicef of zo’n soort organisatie en vroeg dan hoeveel hongerige kinderen er in Afrika gered hadden kunnen worden als ze een gewone trap hadden laten aanleggen in plaats van zo’n chique marmeren.
    Die kantoren zitten ook altijd op de meest luxe locaties. Dat alleen zou al een rode vlag voor de mensen moeten zijn.
    Nog een vraagje als de N26 bank (?) zo graag iets wil geven waarom wachten ze dan tot andere mensen dat eerst doen?

   • Een ander

    Mij boeit het niet eens zo, als zo’n directeur er rijk van word. Ik bedoel, als ze 3 miljoen aan die vluchtelingen daar geven en 1 miljoen aan zo’n directeur, hebben ze toch alsnog 3 miljoen aan die vluchtelingen gegeven. Het is maar net hoe je het bekijkt

    Wat doet de overheid? Wat doet Macdonalds? Wat doet de PVDA?

    Die doen niets

    Beter iets dan niets. Het glas is half leeg, of half vol

 3. Flikker toch op met dat Rode Kruis!!
  Een beetje onderzoek en je weet war voor soort organisatie dit is..
  Beetje als met Amnesty, ook zo’n K*T-club..
  Maar wie ben ik…?!

  Enjoy ur stay..

  • Amnesty is heel bezorgd om mensenrechten als het de ‘juiste’ soort mensen betreft. Rechten van andere mensen boeien ze niet zoveel.

   Interessanter vind ik de prive parkeerplek van Amnesty op de Keizersgracht in Amsterdam. Aan de rechterzijde van de gracht waar deze voetgangers hindert. De laatste keer dat ik er langs liep stond er een Tesla. Of die van de directeur was weet ik niet.

   Volgens de Google Maps is het achteruitgegaan met het wagenpark voor de deur dat behoorlijk foutgeparkeerd staat. Doe maar gauw terug die paaltjes. Overigens zie ik geen bordje over een gereserveerde parkeerplaats. https://goo.gl/maps/KYKA2yJvgbsmC5KN6

   Wel een leuk paleisje voor een ‘liefdadigheidsinstelling’ niet? Wat zou dat aan huur kosten, 20K per maand? Een kantoor bij Sloterdijk is goedkoper en beter bereikbaar. Zo blijft er meer geld over voor het goede doel. Of zou men dat niet willen?

  • Dat lijkt een goede tip voor mensen die wat willen doen. Maar wat gebeurd met die gegevens van die overboeking dan weer als straks Rusland weer de grote vriend zou worden?
   Oekraïne is verder het corruptste land van Europa dus ik heb daar weinig vertrouwen in, het is niet een land met een maffia (zoals zovele), maar een maffia met een land, die ook in de liefdadigheidsorganisaties dáár zit, waar uiteindelijk de gulle donaties terecht zullen komen……….
   Beter is het om de diverse hulpgoederentransporten die overal lokaal en provinciaal georganiseerd worden te ondersteunen, goederen verdwijnen niet snel in een of andere diepe zak.

 4. Russen delen voedsel uit in Kiev: https://odysee.com/@RT:fd/kiev_region_aid:1

  Hulp in Oost-Oekraïne door het Volksleger van Donetsk en Luhansk: https://www.youtube.com/watch?v=DbmaymkBexw

  Er was afgelopen week een inzamelingsactie georganiseerd door het Volksleger, maar ik denk dat als je doneert je rekening geblokkeerd wordt. Want: ‘ze zijn de vijand’. Steun je westerse liefdadigheidsorganisaties dan steun je feitelijk de NAVO.

  Materiële hulp is één ding, maar de emotie kwam pas echt los toen ze voor de camera mochten vertellen dat ze nog leefden en het goed met ze ging: https://www.youtube.com/watch?v=Uem7Ujt5mHE

  De opname is gemaakt voor de door de NAVO gesteunde aanval op de burgers van Donetsk, waarbij zeker 20 burgerslachtoffers vielen. Churchill begon met het bombarderen van burgerdoelen, zoals Dresden, een stad vol vluchtelingen. De Amerikanen volgden met Hiroshima en Nagasaki.

  • Alleen al het idee dat je bankrekening mogelijk wordt geblokkeerd als je aan de verkeerde hulpverlener doneert, laat zien dat het niet om die mensen gaat.

   • Sterker: het Westen legt allerlei sancties op, al acht jaar mag Europees fruit niet naar de Russische Federatie. En Poetin eet dat fruit echt niet allemaal zelf op. Het gaat dus helemaal niet om ‘de lijdende burgerbevolking’. Russische burgers worden geraakt, westerse exporterende bedrijven worden geraakt.

    Momenteel gaan Spaanse sinaasappels naar Marokko, Marokkaanse sinaasappels naar Rusland. Enz. Ik kocht vroeger Israëlische biologische aardappels bij Albert Heijn, maar die aardappels liggen al jaren in de supermarkt in Moskou.

    Die sancties waren vanwege de Krim, het heeft niet echt gewerkt, Rusland pakt gewoon heel Oekraïne terug, en misschien nog meer.

   • Ik heb het gevoel dat ze zich er militair op verkeken hebben. Die Oekraïners zijn taai hé. En heel nationalistisch etc.

 5. Misschien is het beter, dat als de Oekrainse vluchtelingen hier komen, dat we ze dan direct zelf helpen. In plaats van aan een organisatie te doneren

 6. Met die opvang van Oekraïners in huis nemen zal het ook wel snel afgelopen zijn nou bekend is dat ze er geen vergoeding voor krijgen.
  Nederlanders doen niks langdurig gratis. En zeker niet als het maanden gaat duren.
  Want hoelang je iemand in huis neemt is niet bekend.
  Ze zetten die Oekraïners op leefgeld. Dus dan moet je onderhandelen over de kosten.
  Waarbij er vast sommige een poot worden uitgedraaid. Want zo zijn ze ook weer hier.
  Hier gaat alleen de zon gratis op.

  • Ik volg Olga uit Kiev een beetje, wat ze aan het doen is, ze zit momenteel in Denemarken: https://www.youtube.com/c/OlgaReznikovaukraine/videos

   Maar ja, Olga rijdt een Rav4 met haar familie. Er staat een nieuwe Toyota in bestelling, maar daar moet ze nog even op wachten. Olga is een bepaalde levensstandaard gewend, met ruimte, comfort en privacy. Heel veel Nederlanders worden dan razend: ‘Je moet blij zijn met wat je krijgt’. Ze mag geen dikkere auto hebben en meer te besteden hebben dan dat ze zelf hebben.

   • Ik las ook ergens dat ze een verbod willen maken op het exporteren van luxe auto’s naar Rusland.
    Maar biden en clinton komen Rusland nooit meer in, dat is wel een feit.
    Stelletje oorlog ophitsers zijn het.

    En wat is een Rav4 ?
    Is dat een auto?

   • Ik ben nooit jaloers op iemands bezit of inkomen.
    Maar als je met een Rolls hier onderdak komt zoeken als vluchteling bij een gezin, dan kan je ook wel een hotel betalen.
    Dan ben je niet zielig alleen omdat je uit de Oekraïne komt.

   • Een Rav4 is een Toyota van 40, 50.000 euro. En er staat een nieuwe voor haar in bestelling. Mogelijk betaalt haar Amerikaanse ex dat. Dat eerste kind is van die Amerikaanse ex.

   • Ik ben ook niet helemaal niet met auto’s bezig.
    Ik heb geen auto rijbewijs.
    Ik ken wel enkele modellen maar niet veel.
    Ik haal eind volgende maand een nieuwe scooter op na 17 jaar op de mijne gereden te hebben.
    Maar voor die prijs heb je nog niet een beetje E-bike.

 7. Knap hoe die Olga dat dan allemaal kan betalen: een RAV4 en een nieuwe Toyota in bestelling…
  De laagste gemiddelde salarissen in Europa zijn te vinden in Oekraïne, € 230 bruto, € 185 netto.

  De arme doorsnee Oekraiense, er zijn genoeg nederlanders die dat niet kunnen betalen, ook mensen die fulltime werken.

  • Moet je de filmpjes van de appartementen eens bekijken. Ze heeft zelf twee appartement en een datcha. Dat spreekt niet tot de verbeelding, een bedelaar moet arm zijn. Maar Olga is geen bedelaar. Maar dat verwachten veel Nederlanders wel, hebben ze op tv gezien of zo.

  • Er schijnen al iets van 8000 Oekraïners hier aanwezig te zijn.
   Met zulke salarissen daar gaan ze hier nooit meer weg als ze door hebben wat je hier gratis krijgt.

  • ‘De laagste gemiddelde salarissen in Europa zijn te vinden in Oekraïne, € 230 bruto, € 185 netto.’

   Mensen met 185 euro netto per maand gaan niet naar Denemarken, en ook niet naar Polen. Die zitten in de schuilkelder, ze zitten binnen of ze zien het allemaal wel, en scharrelen gewoon buiten.

   En bedenk: ik heb helemaal geen schuilkelder. In oude Sovjet-wijken waren atoomschuilkelders verplicht, en die zitten er nu uiteraard nog. Niet zo raar na wat de Amerikanen hadden gedaan in Hiroshima en Nagasaki – burgers bombarderen met atoombommen.

   • De Japanners zaten daar niet zo mee. Die offerden wel vaker soldaten en eigen burgers op om hun strategische doelen te bereiken.

    Japan wilde blijkbaar een snel einde aan de oorlog, omdat de Sovjet-Unie ze op 9 augustus 1945 de oorlog had verklaard en bezig was een invasie van Japan voor te bereiden.

    De Amerikanen wisten, dat de Japanners zich toch wel zouden overgeven. Daar hadden ze die atoombommen niet voor nodig. Echter wel om de Sovjet-Unie op afstand te houden. De Japanners hadden gewoon pech.

 8. Maybe it is one of the best websites I have ever visited.

  [url=https://neverbroke.club/read-blog/92406]נערות ליווי בתל אביב[/url]

 9. Giften aan Oekraïne-vluchtelingen. Lijkt nobel, ik vraag me echter af of Lifhas dit ook zo actief doet voor de mensen in Jemen die al járen de Saoedi’s hebben die daar oorlog voeren, of voor mensen die Hongkong willen ontvluchten door de steeds erger worden Chinese dictatuur daar; maar dit niet kunnen betalen, voor de Rohani’s die door IS in Syrië werden onthoofd en vervolgd omdat ze niet Islamitisch waren… Was / is daar ook zoveel aandacht voor, of is het weer de ver van mijn bed-show van de ‘gutmechen’ ?

Comments are closed.