De afgelopen twee jaren hebben diepe, verwoestende sporen achtergelaten op de algemene psyche in Duitsland. De dagelijkse paniek en angstzaaierij op de politieke en mediakanalen heeft de onpartijdigheid en het zelfvertrouwen van grote delen van de bevolking weggenomen.

Toen ik in Cuba was, zag ik dat meer dan de helft van het bouwland overwoekerd is met onkruid dat alleen met veel moeite kan worden verwijderd. Toen ik mijn Cubaanse reisgenoot vertelde dat het moeilijk zou zijn om deze gebieden weer in gebruik te nemen, antwoordde hij dat het probleem van onkruid in de hoofden van zijn landgenoten veel groter was. Hiermee bedoelde hij het feit dat de dictatuur van Castro de psyche van de Cubanen zo had vervormd dat ze niet gemakkelijk een leven buiten de dictatuur konden leiden.

In Duitsland was twee jaar angstzaaien voldoende om bij een aanzienlijk deel van de bevolking angst op te wekken voor een terugkeer naar de normale gang van zaken.

Toen gisteren de mondmaskerplicht afgeschaft was in winkels in Berlijn, was mijn kleinzoon de enige bij REWE die zonder masker winkelde. Natuurlijk staat het iedereen vrij om een masker te dragen maar het probleem hierachter is dat ongemaskerden niet meer als medemensen worden gezien, maar als gevaar.

Daarom zijn de angstigen zo stil en gaan ze liever door met de zogenaamde beschermende maatregelen dan te genieten van hun herwonnen ‘vrijheid’.

Bovendien is er sinds de opheffing van de maatregelen een stortvloed aan waarschuwingen gepubliceerd door artsen op de intensive care, patiëntenvertegenwoordigers, vakbonden en al diegene die zich verzetten tegen de beëindiging ervan.

Het coronabeleid, zijn aanhangers en profiteurs hebben een nieuwe soort gecreëerd: de gestroomlijnde, geïntimideerde angstvolger die de verantwoordelijke vrijheidslievende burger heeft vervangen. De politiek heeft namelijk geen behoefte aan de laatste soort.

Bron: Vera Lengsfeld

 

21 REACTIES

 1. Mensen angst aanjagen is makkelijk. Maar, mensen zijn niet geschikt om continu onder angst te leven. Angst doodt de geest, en daarmee creativiteit, ontwikkeling en talenten.
  Op de korte termijn heb je rust in de samenleving, iets wat parlementen heel graag zien, maar op de middellange termijn is het schadelijk en dan zelfs gevaarlijk voor het bestaan van een samenleving. Wat machten in de schaduwen kunnen dan proberen hun agenda uit te voeren.

 2. Het is niet langer wenselijk om met de Nederlandse regering samen te werken, omdat critici
  van het regeringsbeleid in Nederland in toenemende mate worden onderdrukt.
  GroenLinks BIJ1 Volt Partij voor de Dieren D66 CDA ChristenUnie PvdA VVD Boerburgerbeweging (BBB) SP PVV SGP JA21 Forum voor Democratie Totaal
  0% 10% 20% Eens
  30% 40%
  Neutraal
  50% 60%
  Oneens
  70% 80%
  90% 100%

 3. Dit verschijnsel viel ook waar te nemen na de val van de muur. De mensen in de DDR waren aanvankelijk blij, maar er waren er ook die weer terug verlangden naar de “goede oude tijd”. Neem een vogel in een kooi. Laat de vogels los in de huiskamer en maak de kooi schoon, terwijl de vogel lekker rond vliegt. Laat na het schoonmaken het deurtje open. De vogel gaat vanzelf weer terug in de kooi. Zeker als je zijn voerbakje weer bijgevuld hebt.

  • Bertuz

   De DDR was voor arbeiders wel te doen. Voor de middenklasse en voor intellectuelen en voor mensen met niet politieke ambities, was het kut

   Ik sprak eens een arbeider uit de sovjet wereld, hij vond het daar geweldig. Het is niet zo gek, dat sommige van de arbeiders er terug naar verlangen. Het systeem gaat alleen ten koste van mensen die individualistischer zijn ingesteld.

 4. Dit verhaal klopt. Een maand geleden of zo was ik er ook weer, toen half europa al de meeste maatregelen en mondkapjes had afgeschaft. Op de grote parkeerplaats bij een grote supermarkt zag ik ook de angsthazerij en volgzaamheid: bijna iedereen hield bij buitenkomen van de winkel zijn mondkapje op, bij het inladen van de boodschappen in de koffer het mondkapje op en pas als men ín de auto zat ging het af. Mijn in jarenlange bezoekjes opgebouwde beeld van Duitsers die toch nog wel een stuk gezond verstand hadden was in een klap verdwenen.

  Maar Duitsers kijken ook alleen maar naar de Duitse TV, of naar die van landen om hen heen die ook Duits spreken, hun buitenlandse takenkennis is abominabel, onder jongeren wat beter. Ook buitenlandse programma’s, documentaires en films worden allemaal nagesynchroniseert, dus in het Duits ‘overgesproken’, wat ze te horen krijgen is dus zeer eenzijdig. Zo gemakkelijk is dus een heel volk in 2 jaar tijd om te vormen tot een volk van angstige, brave schapen. Die nog niet zo denken zijn een zware minderheid blijkbaar.

  • Ja, maar jij en ik hebben toch geen last van het feit dat zijn mondkapjes dragen. Als ze het andere maar niet opleggen. De vraag is maar, of die kapjes werken

   Maar als mensen denken dat ze werken, moeten ze ze dragen

   • Dat is maar het halve verhaal, je moet even in de psyche van die mensen duiken die verplicht een mondkapje moeten dragen bínnen toen nog in Duitsland, maar dat vríjwillig blíjven doen op een gróte parkeerplaats in de buitenlucht, terwijl het aardig waait en waar op dat tijdstip bijna geen mensen waren. Iedere psychiater zou dat voor corona hebben gediagnosticeerd met een angstpsychose en dat bij een massa, men zou het een massa-psychose kunnen noemen. Als dan een enkeling als énige dat niet zouden doen zouden we door het kuddegedrag er op zijn minst op aangekeken worden door die mensen óf erger, want zoiets ontwikkelt zich meestal van kwaad tot erger. Er zijn vele psychologische experimenten geweest hoe dat werkt met kudde-gedrag van niet meer rationeel denkende mensen, het absolute einde daarvan is de brandstapel, die achteraf ook wordt beschreven als massa-psychose of massa-hysterie.

   • Ik snap je punt en bezorgdheid

    Er is alleen schadelijke en niet schadelijk massavorming. Ik bedoel, als de mensen massaal naar een concert van Britney Spears gaan, omdat ‘in de mode is’, dan heb ik daar geen last van

    Als ze allemaal hun ‘kappies’ dragen, heb ik daar nog geen last van

    Als ze allemaal ‘hun prikkie’ nemen, heb ik daar geen last van

    Wel heb ik last van lockdowns en prik dwang etc, etc.

    Maar je hebt gelijk, het is een geleidende schaal. Wanneer wordt de zwerm gevaarlijk?

    Ik zie nu alleen geen gevaar, in hun ‘kappies’ die ‘heel goed werken’

    Het is als met oorlog. Ik heb er niets tegen, als andere massaal naar het slagveld trekken, om te strijden voor ‘het vaderland’ (of een ander spook). Wel wordt het vervelend, als er zoiets is als dienstplicht.

    Massavorming, groepsgedrag zal er altijd zijn. De vraag is, wanneer wordt het gevaarlijk?

 5. Bang voor zwendelvirussen, maar niet bang voor het terminaalvaccin. De wereldbevolking geeft zichzelf zo een grote impuls richting slachthuis.

  En dan opvolgend een wereldoorlog en uithongering in een postmoderne apocalyps.

 6. ….“Het coronabeleid, zijn aanhangers en profiteurs hebben een nieuwe soort gecreëerd: de gestroomlijnde, geïntimideerde angstvolger die de verantwoordelijke vrijheidslievende burger heeft vervangen. De politiek heeft namelijk geen behoefte aan de laatste soort”….

  De politieke psyche heeft een fetische behoefte aan een 1% in stand houden en alles wat daaronder duikt als rijk te zien. De impotente extremistische socialistische-communistische-fascistische heilstaat als alternatief van klaarkomen. Samsom c.s. de vleespet scandeert WEF apegeluiden en ziet het stenentijdperk met stokken en stenen waarschijnlijk als oplossing na een WOIII?

  https://theworldnews.net/nl-news/klimaatpredikant-diederik-samsom-afgelopen-40-jaar-waren-energie-en-voedsel-te-goedkoop

  Asha zijt gij en tot Asha zult gij wederkeren. Stampen als een olifant en kranten doet ze volkakken waarmee je je reet nog niet zou willen afvegen.

  https://mobile.twitter.com/ashatenbroeke/status/1509786717695397906

  Wat een prachtig hoopje WEF’ers met daarbovenop de heilig verklaarde Marxistische vaandeldragers Maria Ben Verwaayen und Martina Klaus Schwab gaan we met z’n allen in het treintje naar la la land.

  Heb zo de indruk dat alle Menschen nochmal Brüder sein werden….in massagraven

  De dood is niet exclusief voorbehouden aan het voetvolk, in de blauwe eugen-etica van de hogergestelden dringt achter de blauwe poppetjes nog niet echt door dat hun globalistische uitroeibeleid ook hun tijdreis op de planeet verkort. De enige reden waarom de door hen gebrachte dood aanvaardbaar is ligt in het feit dat het terminaalvaccin velen van hen ook zal nekken, daarom kijk ik stiekem heel af en toe nog wel eens NPO een met plezier naar de rood doorlopen oogjes hoe mooi het innitje zijn destructieve werk doet.

  Ongeveer het gemiddelde verloop, waarbij vaak onderliggende problemen de kop opsteken, gaat zo….van blij naar een paar weken.

  https://twitter.com/janrot/status/1378310457438703619?s=20&t=0ZpaIWMd9WzKI9k6pGD9uw

  https://www.telegraaf.nl/entertainment/1900718451/jan-rot-ik-heb-nog-maar-een-paar-weken-te-leven

 7. @en zo is het
  Ik las ergens “coronabesmetting vergroot kans op longembolie” (bloedstolsels in de longen). Ik vermoed dat “coronabesmetting” beter “vaccinatiespuit” had moeten heten. Maar dat past niet goed in het verkooppraatje.

  Over Duitsland gesproken: een oude Rotterdamse junk zei ooit “Beter maf dan mof”. Daar ben ik het helemaal mee eens.

  • @Niko

   Als het volgende klopt, dan is wellicht ook verklaarbaar waarom kanker of andere onderliggende problemen na ‘vaccinatie’ de kop opsteken. Feitelijk maakt het ‘vaccin’ de weg vrij voor ziektes.

   https://www.australiannationalreview.com/covid-19/australian-senator-malcolm-roberts-exposes-nanotech-found-in-the-c0vid-vaxxines-and-says-they-are-genocide/

   .…”Een cytotoxische T-cel, ook wel T C, CTL, CD8+ of killer T cell, behoort tot de subgroep van T-lymfocyten (een type witte bloedcel) en is in staat de dood in gang te zetten van geïnfecteerde somatische cellen of tumorcellen. T C zorgt ervoor dat virussen of andere pathogenen worden gedood of onschadelijk worden gemaakt”….

   En hebben mensen zich ooit wel eens voor een seconde afgevraagd, voor de corona zwendel zijn intrede deed en ‘vaccins’ beter onder de loep werden genomen, of vaccins in het algemeen iets te maken hebben met onverklaarbare of plotseling opduikende ziektes? Denk het niet, want denken laat het gebrainwashte en nederige kleuterklootjesvolk over aan anderen, vooral aan degenen die (aan)geleerd en gestu(u)rdeerd hebben, hoog in de salarisroofschaal zichzelf zogenaamde arts, wetenschapper, expert of deskundig mogen noemen en voor anderen denken.

Comments are closed.