Aldus New York Nadia:

@newyorknadia_official

#newyorknadia #web3 #fypシ

♬ dance(256762) – TimTaj

3 REACTIES

 1. Off Topic :
  Maar wellicht dat er een artikel aan gewijd kan worden.

  Laatst had ik een discussie met een vriend over het fundament van libertarisme.
  Met sommige opmerkingen van hem worstel ik.

  In den beginne… De eerste die een paal met een plaat wegzette en riep dit is van mij, werd eigenaar van dat stuk grond. Waar is dat recht op gebaseerd?

  Een ander iets is openbare werken. Bijvoorbeeld wegen. Hoe leg je wegen aan als alle grond een eigenaar heeft? Moet elke weg een tolweg worden?

  • 1. Het criterium is dat je een stuk grond moet bewerken, in gebruik nemen. Dat is al heel lang de maatstaf, ook in meer primitieve culturen waar ze geen schrift hebben. Het heet: usufruct.
   2. Ja, alle wegen worden tolwegen. Openbare werken bestaan niet meer als alles geprivatiseerd is. De grondbezitters willen ook wel eens naar de stad of ergens heen. Maw ook zij hebben behoefte aan een weg waar zij overheen kunnen rijden, fietsen, hoovercraften. Ik begrijp niet goed wie je bedoelt met het woordje: je. Uit de zin: “Hoe leg je wegen aan?” Als er mensen zijn die behoefte hebben aan een weg en bereid zijn daarin te investeren, dan moeten ze even met elkaar gaan praten lijkt me.

 2. Ja, crypto, DeFi, the metaverse, Web3 het wordt alleen maar groter en het gaat erg hard. Ik geloof dat je zoiets een seculiere trend noemt. Dat is een langdurige, hardnekkige trend die wel decennia kan duren. Neem bv de dalende rente sinds begin jaren 80 met als gevolg stijgende prijzen van met name onroerend goed en aandelen.

  Het komt ook mooi op tijd nu het reguliere financiële systeem op instorten staat en de buitenlandse tegoeden van Rusland domweg bevroren worden. Bezittingen van Russische oligarchen worden geconfiskeerd. Dat is ordinaire diefstal. Schending van grondrechten, mensenrechten en wat al niet meer, maar het verwaande Westen kan het niks schelen. Andere partijen zien dat ook en zullen concluderen dat hun buitenlandse tegoeden niet langer veilig zijn. Wat kun je doen? Goud en bitcoin kopen. Misschien roebels ook binnenkort.

Comments are closed.