De regering-Biden heeft een Federaal bevel uitgevaardigd, waardoor het voor Staten onmogelijk wordt om immigranten terug te sturen. Daarom huurt de gouverneur van Texas bussen in om opgepakte illegale immigranten rechtstreeks naar Washington te brengen.

Commentaar vertaler:

Texas was voor de annexatie door de Verenigde Staten in 1845 een onafhankelijke republiek. Groot is de liefde voor de Unie nog steeds niet: de Texaanse Gouverneur liet in 2009 al een ballonnetje op over een mogelijke uittreding van Texas uit de Verenigde Staten en ze durven nog steeds een eigenzinnige koers te varen. Misschien een voorbeeld?

Greg Abbott van de Republicans is gouverneur van Texas, de ‘Lone Star State’. Traditioneel en historisch gezien waren en zijn er nog steeds aanzienlijke discrepanties tussen de beslissingen van de centrale overheid in Washington en gevoeligheden in Texas. Soms leiden deze verschillende standpunten tot ongewone acties, zoals nu het geval is. Amerikaanse staten hebben eigenlijk uitgebreide rechten bij illegale immigratie met betrekking tot deportatie en de asielprocedure. De regering-Biden heeft deze verregaande rechten door een dubieuze pandemieverordening echter enorm ingeperkt. Dit werd de afgelopen weken vooral voelbaar in Texas, waar herhaaldelijk golven van illegale immigranten zijn binnengedrongen.

Nu heeft de gouverneur van Texas, Greg Abbott, bijna 1.000 bussen gehuurd waarmee Texas zijn aangehouden illegale immigranten rechtstreeks naar de trap voor het Capitool in Washington gaat brengen. “Om stadsbeambten te helpen, wiens gemeenschappen worden blootgesteld aan binnenvallende hordes illegale immigranten goedgekeurd door de Biden-regering, zal Texas charterbussen leveren om deze illegale immigranten naar Washington DC te sturen,” verklaarde Abbott zijn beslissing. “We sturen ze naar het Capitool om de regering-Biden de mogelijkheid te geven om tegemoet te komen aan de behoeften van de mensen die ze toestaan onze grens over te steken.” De ingehuurde bussen worden in een soort pendeldienst zolang ingezet totdat alle aangehouden illegale immigranten uit Texas naar Washington zijn gebracht of de regering-Biden deze verordening heeft ingetrokken die het ontmondigen van afzonderlijke Staten heeft veroorzaakt.

17 REACTIES

 1. Het migratievraagstuk zorgt binnen de libertarische gemeenschap voor de nodige discussie. Ik ga hier geen betoog houden, zoek op deze site naar migratie en je ziet de verschillende standpunten in tal van artikelen verwoord.

  • Als al het land privé-eigendom is, en de migranten wonen op uitnodiging van de eigenaar op zijn terrein, dan zie ik het probleem niet.
   Vandaag de dag moeten we levensonderhoud en onderdak voor hen betalen via de belasting.
   En terwijl de autochtone Nederlander soms meer dan 10 jaar wacht op een woning, weet de overheid niet wat ze moeten doen om hen zo snel mogelijk van woonruimte te voorzien.
   Zelfs onteigening van woningen is onderwerp van gesprek.
   Waarom zou daar nou discussie over zijn???

 2. Wellicht een idee voor de burgemeester van Ter Apel? Ruimte genoeg in het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer, hoeven de asielzoekers niet in tenten te wonen en kan er een tweede registratie centrum worden ingericht.

  • Ik zou de asielzoekers ook verhuizen naar Wassenaar, Bloemendaal en het Gooi. Daar wonen veel van die “refugees welcome” types die dol zijn op vluchtelingen zolang ze maar niet in de eigen Dorpsstraat rondlopen.

   • En naar Amsterdam niet te vergeten, waar Halsema en haar gemeenteraad ze van harte welkom heten, toch?

   • Is niet helemaal

    In Bloemendaal en Wassenaar stemt men voor 80 procent VVD.

    VVD is niet een refugee welcome partij

    De refugee welcome lieden die ik kende, waren Groen links stemmers. Geen SP stemmers, trouwens

   • Linkse anarchisten die ik kende, zeiden: Alle grenzen, nú open !!!! Alle refugees, nú binnenhalen

    Ik heb zelf niet iets tegen mensen die zich verplaatsen over de aarde.

    Maar ik zeg zo tegen hen, gaat dat niet enorme problemen opleveren? Als ze dan hier zijn, wat dan? Wat is dan de volgende stap? Wie regelt de opvang? Waar gaan ze wonen? Er is al een extreem woningprobleem.

    Die linkse anarchiste zei tegen mij: Ik kom nog een keer met een respons, daarop. Maar, die respons heb ik nooit gekregen.

    Weer zijn het bij hen slechts kreten. Geen onderbouwing, geen plan, geen structuur, geen strategie.

    Als ze nou zeggen: refugees allemaal binnenhalen en vervolgens doen we dit, dat, zus, zo etc, etc. Dan zou het al een ander verhaal zijn. Consistenter. Meer politiek, minder emotioneel.

    We hebben nu een woningnood probleem. Vervolgens kwamen er Syrische vluchtelingen bij, Afrikaanse vluchtelingen en nu nog zeven miljoen Oekraïners. Alsof dat geen problemen oplevert. En hoe gaat de links anarchistische partij van Nederland, met haar 300 leden dat dan oplossen? In banen leiden?

    Maar, die vragen mag je niet stellen, want dan ben je ‘een fascist’. Vragen stellen = fascisme.

   • @nayakosadashi2020

    Zolang ‘refugees’ goedkope arbeidskrachten zijn of bewoners van duur verhuurde pandjes aan het “Centraal Orgaan opvang asielzoekers” vinden VVD en hun stemmers het prima.

    Iemand die het vastgoed wereldje kent, heeft mij eens uitgelegd hoe het verdienmodel werkt met asiel-opvang en het is een goudmijn. Voor de eigenaren van de panden welteverstaan…

  • Ik snap je punt, Niko

   En die vastgoedsector, heeft een enorme vinger in de pap natuurlijk. Hun belang word er wel doorheen gedrukt. Ze kunnen de politiek omkopen

 3. Nederland en EU zijn afgegleden naar een dictatuur dat hebben de laatste 2 jaar nog duidelijker blootgelegd nu de Rechtspraak zich ook achter de dictators hebben geschaard.

  Corona, gif-injecties, oorlog in Oekraïne maken ALLE deel uit van de WEF agenda.
  Deze oorlog moet de Great Reset versnellen.

  DEZE OORLOG MOET ER VOOR ZORGEN DAT WERELDWIJDE VALUTA EN BEURZEN INSTORTEN !
  Dat is ook waarom Rusland als enige land ( voor de schijn ) de met goud gedekte roebel heeft ingevoerd …. allemaal zo gepland door de elite.

  NIETS IS WAT HET LIJKT !!

 4. De migratie tegen houden, begrijp ik wel, maar het heeft geen zin. Het enigste wat mensen hoeven te doen, is de benenwagen te gebruiken.
  Migratie is een gevolg en geen oorzaak. Los de oorzaken op, en de migratie zal grotendeels stoppen. Wat is de oorzaak van migratie?
  – oorlog: grote landen denken dat zij het recht op oorlog hebben. Kijk maar naar het Midden-Oosten, of recent Oekraïne. Wat doen de slachtoffers van die oorlog, die proberen eerst te overleven, en als het niet meer kan, gaan zij naar die gebieden waar geen oorlog is, en dat is het Westen.
  – productdumping en economisch chantage: Europa heeft aan productdumping gedaan, om zwaar gesubsidieerd voedsel te dumpen in Afrika, midden oosten of Oost Europa. Het gevolg is dat in die gebieden werkloosheid ontstaat, en de bedrijven daar gaan failliet. Je kunt hier niet tegen concurreren. De werknemers die vertrekken, naar gebieden waar open grenzen zijn met welvaart, Europa en Amerika.
  – Migratie is gewenst en wordt daarom niet tegengehouden. De politieke partijen willen geen gesloten grenzen of daadwerkelijk de migratie tegen houden. De demografie van Europa is slecht, wij verouderen, terwijl de werkgevers arbeiders nodig hebben, die er niet zijn. Hoe kun je snel aan arbeiders komen, open grenzen. Het zijn eigenlijk onze nieuwe slaven. Goedkope arbeidskrachten. Onze verzorgingsstaat is een piramidaspel. Er moet steeds meer geld bij in de grote pot in Den Haag. Want de kosten van de verzorgingsstaat worden onhoudbaar. Meer arbeidskrachten, betekent ook meer belastingbetalers.
  – Migratie betekent meer macht: hoe groter de bevolking wordt, hoe machtiger je land wordt. Een land met 1 miljoen heeft geen macht, maar een land van 325 miljoen mensen, betekent een grote economie, een groot leger, een grote overheid etc. Ik denk dat het politiek kartel, de PVV en FVD prachtig vinden. Je kunt deze als bliksemafleider gebruiken, om de woede en frustraties te kanaliseren door het kartel.

  • Ben het met Karel2 eens

   Zeiken over migranten, slaat nergens op. Die mensen zijn ook slachtoffer van hele verrotte omstandigheden. Het is niet hun eigen schuld. De woede naar refugees toe, snap ik niet zo. Wat kunnen zij eraan doen? Wat zou jij doen? Doodgeschoten worden?

   Wat zijn die omstandigheden? Hoe komt dit? Dat zijn de juiste vragen. FVD en PVV stellen die vragen nooit. Ze doen alsof refugees uit de lucht komen vallen.

   PVV en FVD prachtig vinden. Je kunt deze als bliksemafleider gebruiken, om de woede en frustraties te kanaliseren door het kartel.

   PVV, FVD en SP bereiken niet zoveel, als oppositiepartijen. Ze mogen voor de vorm iets zeggen, in ‘de kamer’

   Demonstraties, alternatieve media, bitcoin, stakingen etc, dat heeft meer betekenis, dan het geneuzel in ‘de kamer’.

   Als we het over politici hebben. Het boeit hen niet, dat er woningproblemen zijn. Het boeit hen niet, of er wel/niet vele, vele refugees bij komen. Want, zij zitten toch wel goed. Alsof een Hugo de Jonge een mening heeft over wel/geen refugees. Als hij zijn vriend Swybert maar rijk kan maken. Als hij maar status, geld en macht heeft.

   • Het is natuurlijk vaak zo dat mensen voor wie er “nooit teveel” vluchtelingen kunnen zijn, de lasten hiervan graag op de rest van de samenleving afwentelen. Zodat zij ongestoord verder kunnen gaan met hun deugende leventje.

    Prijsdumpen, oorlog en economische oorlogsvoering, daar zouden Europa en Amerika zich niet mee bezig moeten houden. China en Rusland trouwens ook niet.

   • Verder wat @Schimanski hieronder zegt.

    Een kennis van mij die al lang in een jaren ’60 wijk woont en werkt, vertelt veel ‘mooie verhalen’ over hoe de wijk als afvoerputje van de stad wordt gebruikt. Ook over hoe er gefraudeerd wordt door allerlei volk. In de wijk worden veel daklozen en psychiatrisch patienten gedumpt. Ver weg van D66 en ander deugvolk. Bij allerlei fraude kijkt de gemeente of de andere kant op, of weet niet hoe het aan te pakken. Zo gaat het verval steeds verder.
    Daarom denk ik soms: stuur al dit volk voor de verandering naar Wassenaar, Laren, en de gracht. Dan kunnen zij hen zelf liefdevol opvangen.

    Zoiets doet ook de Gouverneur van Texas. Maar het is een dillemma over wie er komen mag in de ‘gedeelde ruimte’ (een stad of land) en wie er verantwoordelijk voor is.

   • Punt is alleen

    Als mensen hun woede op die refugees richten, dan is dat misplaatste woede. Die refugees zijn ook maar een speelbal

    Zij stichtte die oorlogen niet, die maakte dat ze moesten vluchten. Zij besluiten niet dat ze in zo’n volkswijk terecht komen

 5. Goed idee van die Gouverneur, die heeft zowel moed als humor, vooral dat stuk waar hij zegt: “We sturen ze naar het Capitool om de regering-Biden de mogelijkheid te geven om tegemoet te komen aan de behoeften van die mensen…”. Zou ook goed passen hier, waar vooral de grachtengordel, de Haagse Stolp, Groenlinks- en – D’66 types het hebben over ‘de rechten en behoeften van die mensen’, meestal wonend in de écht grote stad, terwijl immigranten altijd verweg daarvan op het platteland worden opgevangen, Ter Apel is het mooiste voorbeeld: afgelegener en verder weg van bovenstaande types kan niet. Als nu de commissarissen van de Koning (die in Limburg trouwens ook Gouverneur heet) als er veel overlast is in hún centra ook bussen inhuren en die naar het Binnenhof, Grachtengordel en dergelijke sturen dan ook “om de regering en kamerleden de mogelijkheid te geven om tegemoet te komen aan de behoeften van die mensen…” Dan kunnen zij ook zélf hun steentje bijdragen, wat ze, gezien hun uitspraken natuurlijk heel graag zouden doen áls ze maar in de gelegenheid waren!

 6. Bij vluchtelingen/immigranten is er een zeer invloedrijke derde groep die achter de schermen de discussie beheerst. Deze groep wordt niet gedreven door solidariteit of menselijkheid, hun beweegredenen bestaan uit economische belangen. De Nederlandse filosoof Hans Achterhuis publiceerde in 1980 zijn ruchtmakende boek: “de markt van welzijn en geluk” over het creëren van steeds nieuwe markten door hulpverleners. De laatste decennia lijkt “de markt van welzijn en geluk” in een volledig nieuw jasje te zijn gekomen. Een omvangrijke nieuwe ‘doelgroep’ is ontdekt: de asielzoeker, met als ‘hulpverlener’ de vluchtelingen-industrie, precies als in die eerdere ‘markt’. Organisaties die grof geld verdienen aan de vluchtelingen-stroom maken tegenstanders van het huidige vluchtelingenbeleid uit voor alles wat lelijk is. Hun doel, het in stand houden van de vluchtelingenstroom en daardoor van hun flinke omzet, is het enige dat voor hen telt. ‘Elsevier’ heeft in 2015 berekend wat de belasting-betaler per persoon per jaar kwijt is aan mensen die zich melden als asielzoeker. De uitkomst is € 26.509,- per jaar. De wereldwijde ‘vluchtelingen-industrie’ wordt geschat op € 16 miljard.
  Het is business, waarbij een beroep wordt gedaan op de ‘gutmenschen’, net als ‘klimaat’ een industrie is geworden met een nog veel grotere omzet dan de vluchtelingen-industrie; van de grote spelers in een neo-liberaal / kapitalisme dat bijna alle potentiële groeimarkten in de wereld al heeft bezet en nu weer nieuwe zelfverzonnen markten heeft verzonnen, met dank aan hun verweving met de grote politiek.

Comments are closed.