De slaap van de rechtvaardigen waar we in de EU zo van houden, zal zich tegen ons gaan keren en zoals het er uitziet veel sneller dan we denken.  Als we de deken over ons hoofd blijven trekken, zijn we blijkbaar niets meer dan kleine kinderen die alwéér ‘gered’ moeten worden door een gemixt neo-communistisch / corporate systeem.

Iedereen weet hoe goed slapen onze gezondheid beïnvloedt. Het is dus logisch dat we elkaar “welterusten” wensen. De wenser en ontvanger verhogen daarmee het welzijn voor de uren van de “halfbroer van de dood”, zoals slaap vroeger weleens werd genoemd. Liggend in ons bed, vertrouwen we op de deur van ons huis en dat de hond op tijd zal blaffen en ons wakker maken, zou een dief ’s nachts willen binnendringen. Net zo geloven wij ook nog steeds dat Vadertje Staat ons wel zal beschermen. We vertrouwen erop dat het duur betaalde staats-apparaat de wacht zal houden, of het nu gaat om overstromingen, extreem weer, stroom-onderbrekingen, oplopende inflatie, beschietingen of exploderende voedsel- en brandstof-prijzen. Vadertje staat blijkt tegenwoordig echter te slapen, high van de zichzelf toegediende drugcocktail van diversiteit, klimaat, Woke-achtige toestanden en communistisch totalitair egalitarisme; maar mensen allemaal even dom en arm maken is ook zó veel makkelijker te bereiken dan om ze allemaal even slim en rijk maken.

De goede herders van Vadertje Staat

Wat de afgelopen twee jaar aan covid-maatregelen, verschillende Nederlandse verkiezingen op een rij, de Duitse Bondsdagverkiezingen 2021 en afgelopen zóndag nog bij de Franse presidents-verkiezingen is gebleken: we vechten niet eens terug, we laten het ons overkomen en omármen het zelfs. We wíllen maar niet voor onszelf denken. Ook nu we door de harde feiten van de afgelopen jaren ontwaakt zouden moeten zijn, weigeren we wakker te worden en blijven we onze verleiders toejuichen. Iedereen die ooit een kudde schapen heeft bekeken, zal verbaasd zijn over hoe twee herdershonden de hele kudde in de door de herder gewenste richting drijven. Een goede herder drijft zijn schapen weg van het gevaar, weg van de vulkaan. Tegenwoordig zitten de herdershonden achter teksten op computerschermen die ons alleen nog maar een ‘one-way-street’ injagen en geen tegenspraak meer dulden. Als de mensen opstandig worden, worden commentaarsecties afgesloten of hebben de herders het zelfs over het verbieden ervan. De mond houden is norm geworden, alleen de eenrichtings-weg mag nog ingeslagen worden. De schapen spreken zelfs de herders niet meer tegen als die herders overduidelijk níet het beste met hen voorhebben, al denken ze zelf wellicht van wel.

De vrijheid van denken en meningsuiting in de Westerse beschaving; íedere afwijkende mening kan men in de openbaarheid brengen zonder de vrees voor (indirecte) sancties; was dé énige katalysator voor het bloeien van die beschaving. Júist grote verscheidenheid en afwijkendheid aan culturen, het anders mogen zijn en denken en grote verschillen, hebben geleid tot de vooruitgang en ontwikkeling ván die hele beschaving.

Geen gelijkheid, maar gelijkwaardigheid.

Het sociaal contract is de filosofie dat het gezag van de Staat voortkomt uit een stilzwijgend soort contract. Dit is als het ware gesloten tussen burgers en Staat, waarbij men elkaars vrijheden en plichten erkent. Het sociaal contract was de leidraad voor de Bataafse Republiek in 1795 en Europa van na de 2e wereldoorlog. De héle sociale samenhang in een echt vrije maatschappij hangt hiervan af. Omdat mensen niet gelijk, maar wel gelijkwaardig aan elkaar zijn en binnen een samenleving dezelfde taal, geschiedenis en gewoonten met elkaar delen voelt men zich met elkaar verbonden en niet door een Koningshuis. De Staat garandeert vrijheden van zijn inwoners en dat de lasten en lusten van haar maatregelen over álle burgers verdeeld worden én door állen te dragen zijn. En voor de rest kunnen zij hun leven naar éigen inzicht regelen, zónder onnodige Staatsbetutteling die de vrijheid van een dynamische, open maatschappij te veel knevelt. Overheden in Europa zéggen nu wel dat ze allemaal dat willen, maar doen precies het tegenovergestelde. Júist de progressieve en liberale partijen die ooit opkwamen hiervoor, zijn het nu die dat hebben laten vallen en hun burgers opzadelen met steeds meer lasten en betutteling; ter hercreatie van een totaal maakbare maatschappij én álle mensen daarin, als waren ze onnozele kinderen. Juist de ‘rechtse’ partijen gaan daar nu tegenin en zien burgers als zelfstandige, volwassen mensen die hun éigen keuzes kunnen en mogen maken, ook al zijn die soms minder goed voor hen, dát is wat vrijheid en ‘diversiteit’ écht betekent. Het sociaal contract is afgeschaft én de sociale cohesie, met als gevolg verval en desintegratie, wat samengaat met verlies van culturele eigenheid, sociaal-economische diversiteit en verscheidenheid. Dát zien we in de EU gebeuren en is binnen een aantal jaren in een ongelofelijke stroomversnelling gekomen in de hele EU, op een land na dat eruit is.

We slapen met open ogen

Het aantal vulkanen waar we in de EU daardoor op slapen wordt steeds groter en de kwaliteit en onnozelheid van onze herders is nog nooit zo vreselijk slecht en abominabel geweest.

Ons financieel beleid wordt gevoerd door een minister met een opleiding Midden-Oosten studies en werkervaring bij het UN-kinderfonds. Onze minister van buitenlandse zaken is zonder buitenlandse ervaring en is voorzitter van de Raad van Toezicht van het Scheepvaart-museum geweest, een minister van binnenlandse zaken heeft als leidinggevende ervaring het bevel over een detachement pantserhouwitsers gehad, de minister van justitie heeft gewerkt voor omroep PowNed, een minister voor Klimaat en Energie weet daar níets vanaf; behalve zijn klimaat-religie; met als werkervaring regio-manager bij ProRail, de minister van Landbouw weet níets van landbouw af, heeft een Mbo-opleiding, is directeur van een bakkerij geweest, een minister Volkshuisvesting heeft een diploma ‘Knip- en Plakacademie (Pabo)…., een Minister van Defensie weet het verschil tussen korporaal en generaal niet. Het geloof in de goede en bekwame herders van Vadertje Staat zou intussen toch wel allang verdwenen moeten zijn. Maar nee, de slaap van de rechtvaardigen, waar we allemaal toch zó van houden, is dieper dan ooit. De vele mensen die zeggen of denken ‘och het zal mijn tijd wel duren’ zullen merken dat het hún tijd níet zal duren, het zal zich sneller ook tegen hen keren dan zij denken: de totalitaire betutteling tot in de allerkleinste aspecten van hun persoonlijke leven, iets dat de geschiedenis nog nóóit heeft laten zien, simpelweg om dat daar nog nooit de digitale controlemechanismen voor waren. Als we de kop in het zand blijven steken, zijn we inderdaad onnozele kinderen die ‘redding’ nodig zullen gaan hebben, die ‘redding’ die onze net zo onnozele en onbekwame herders ons nu al voorhouden. We zullen dan zélf om die sterke hand gaan vrágen.

Onder de grijze, verstikkende deken van zogenaamde ‘sociale gelijkheid en rechtvaardigheid’ krijgen we dan op dit werelddeel het zoveelste ‘reddende systeem’, de strakke muilkorven en onderdanige ordelijkheid van de laatste Heilstaat. Een derde Finis Europa zal deze beschaving niet overleven, déze keer zal de verstikkende deken zo zwaar zijn als een molensteen om onze nek die ons de diepte in zal sleuren.

Welterusten, slaap zacht.

 

23 REACTIES

 1. Het hele systeem is tegenwoordig gericht op vernietiging en afbraak van de samenleving.
  Anders kun je het overheidsbeleid van de afgelopen jaren, of liever decennia, niet verklaren.
  En het gebeurt op elk gebied.
  Van onderwijs tot zorg, en van landbouw tot huisvesting, het wordt afgebroken.
  Maar sinds het begin van de cojona crisis hebben ze haast.
  Het lijkt wel of ze bang worden, en ze een bepaald doel willen halen voor we iets doorkrijgen.
  Met de euro en dollar gaat het ook niet goed, en ze willen er natuurlijk hun sociaal krediet systeem erdoor hebben voor die klappen.
  Daarna kunnen ze Build Back Better.

  • Het lijkt er inderdaad op dat alles gericht is op afbraak. Ik kan het nog steeds haast niet geloven in welk in een razend tempo dat de laatste jaren gaat. Of het zo is weet ik ook niet, maar in het Duits is daar een mooi woord voor ‘Torschlusspanik’, ‘running out of time’ in het Engels, wat betekent dat men bang is dat men niet veel tijd meer heeft en nog snel-snel vanalles meent te moeten doen terwijl het nog kan, voor het te laat is.
   Amerika ziet zijn almacht steeds meer verdampen in de wereld en wil als een kat in het nauw nog een laatste machtsdemonstratie laten zien, die types die e.e.a. zouden aanjagen als b.v. Soros, Schwaab, Gates zijn allemaal oude mannetjes die voor dat ze naar de Hel gaan of zo nog snel vanalles erdoor willen jagen, de EU ziet zijn almacht steeds meer afkalven door landen die wél hun eigen weg gaan: Engeland, Polen, Hongarije, Denemarken en wil dus nóg meer macht. Er zijn de laatste jaren wetenschappers die twijfelen of de opwarming van de Aarde wel door CO2 komt en niet door fluctuaties in de Zon. Wetenschappers uit Rusland en recenter ook uit Zuid-Afrika denken dat daardoor er wellicht een afkoeling gaat ontstaan van de Aarde, zoals de afgelopen 2000 jaar al vaker gebeurd is (o.a. de Kleine Ijstijd van eind middeleeuwen tot begin 19e eeuw). Allerlei zorgvuldig opgebouwde kaartenhuizen dreigen dus om te vallen en de bouwers ervan maken nu rare sprongen.

 2. Je zou het verschil ook nauwelijks merken wanneer ze er 25 bij een sociale werkplaats weg halen om ze 4 jaar een baan te geven als minister, willekeurig op welke plaats.
  De enige voorwaarde is dat ze iets moeten kunnen oplezen van wat ze aangereikt reiken om op te lezen.
  Kennis ergens van hebben wordt al jaren niet meer vereist in deze bananen republiek.

 3. Zijdelings aansluitend op topic; koningshuis pakt het busje richting Maastrichtse kruipend plebs. https://ibb.co/KmhcNy8

  Toch niet met een terminaalgespoten chaufeur aan het stuur die onverwacht overvallen kan worden door een hart- of hersenprop?

  …..gemixt neo-communistisch / corporate systeem.

  Ten tijde van de Russische revolutie hebben de communisten de Romanov’s geliquideerd, kopgeschoten, omdat ze niet in het communistische plaatje pasten. Met het oprukken van het neo-communisme en de huidige commu. WEF revolutie; zal het helpen dat Maxima bij sint Klaus Schwab de hielen likt en voorover buigt om de boel bijelkaar te (s)lijmen? Is er werkelijk nog plek of toekomst voor koningshuizen in het neo-communistische systeem, nadat ze als charme WEF-instrumenten zijn opgebruikt?

  • ….vraag mij btw af wat er überhaupt nog valt te vieren, binnenkort massaal bankroet, in de kou, vreten onbetaalbaar, niks meer te kauwen en met een volgende maffia Pfizer hoaxvirus opgesloten en onder pressie terminaalgespoten, en o ja, bijna vergeten, als de kaarten zo gunstig blijven liggen dan nog even een wereldoorlogje uitzitten.

   Ja, ja, laten de slaven, de achtertlijkheden, de onderdanigheid, als zotten blijven (zege)vieren richting Untergang. Ze mogen, de zotten en dwazen, als in een laatste avondmaal sterven zoals in de WEF en deepstate VS/CCP planning ligt.

  • De prinsessen:

   https://images0.persgroep.net/rcs/TZGL6_l1gZw4mPdtI7jty62zsS0/diocontent/215586949/_fitwidth/763?appId=93a17a8fd81db0de025c8abd1cca1279&quality=0.8

   Die broekpakken vind ik echt niet kunnen maar wat prinses Ariane aan heeft is perfect. Voor Ariane dan. Amalia, die de last van de kroon moet dragen, kan dat niet maken.

   Verder natuurlijk prinses Alexia die in Wales op school zit in de klas bij Prinses Leonor van Spanje. Daar is een hoop gedoe over. Alexia doet waar ze zin in heeft, experimenteert met social media, en meer. Voor veel Spanjaarden is dat veel te vrij, en ze vrezen kwalijke invloeden op de 15-jarige troonopvolgster Leonor.

   Foto, Alexia en Leonor: https://www.ditjesendatjes.nl/app/uploads/2021/09/Vignet_ZorgenLetizia-600×600.jpg

   • Die kostschool in Wales kost ca. € 75.000,– per jaar, ze zit daar twee jaar. Voor mensen met een beetje geld is dat dus op te brengen. Zelf werd ik vroeger overal weggetrapt, dat is nu eenmaal het lot van een arme geit. Dat was pas echt een belevenis, dan leer je mensen pas echt goed kennen.

    Klasse-indeling:

    Aristocratie – omhooggewerkte en zeer gefortuneerde bourgeoisie
    Bourgeoisie – zakenlieden en zo
    Petit bourgeoisie – kleine ondernemers met eigen productiemiddelen
    Proletariaat – werken in loondienst, geen eigen productiemiddelen
    Lompenproletariaat – zwervers, werklozen, dieven, hoeren, dagloners, enz.

    In principe kan bovenstaand verhaal zonder overheid. Het klassebewustzijn is tegenwoordig laag. Prinsessen kunnen uitstekend bestaan zonder overheid.

   • Als ik moet kiezen tussen koninkrijk of proletarische republiek dan wordt het toch het eerste.

   • @Nico de Geit

    Koniningshuizen zijn history. Over en uit. De (neo) bolsjewieken kennen aan het eind van de rit geen pardon. Romanovs als grote voorbeeld en ze pasten waarschijnlijk gewoon niet in het communistische sprookje, en de goelags zaten al vol genoeg.

    De geschiedenis herhaalt zich; De Russische Revolutie was een van de meest ingrijpende gebeurtenissen van de twintigste eeuw. De bolsjewieken streefden naar een totale herstructurering van maatschappij en economie. Het was hun bedoeling een wereldrevolutie tot stand te brengen.

    Over bourgeoisie gesproken. Het backstabbers soort, wat eerder overliep en vermeende verkrachtingen als tegenzet moest slikken, laat als b-acteur een judas koude loosersrug zien. https://palnws.be/2022/04/franse-acteur-gerard-depardieu-breekt-met-vladimir-poetin-omwille-van-oorlog-in-oekraine/ Persoonlijk, wat een flapdrol.

    Depardieu als de andere acteur speelde nog wel in een alleraardigste film, zeker de moeite van het kijken waard. In andere tijden, maar redelijk actueel. https://www.moviemeter.nl/film/1129327

   • Er kan ook nog een liedje bij, Boney M, Rasputin,

    https://www.youtube.com/watch?v=vIjdhIErp8I

    Bobby, de frontman van Boney M, overleed op 30 december, de sterfdag van Rasputin, op slechts enkele minuten lopen van de sterfplek van Rasputin in Sint Petersburg, terwijl hij ter plaatse verbleef in een hotel na een optreden.

 4. Het is frappant wat er allemaal aan het gebeuren is, maar nog frappanter dat zo ontzettend veel mensen dit ook nog eens wel OK vinden en het zélfs met open armen verwelkomen. Al ben ik niet zo’n deskundige daarin, maar in dat boek Openbaring staat inderdaad ook dat de meesten allemaal meegaan met ‘het teken van het Beest’, wat dat ook moge zijn. Als je het gewoon concreet en in de gewone wereld bekijkt zie je dat wel gebeuren ja, daar hoef je geen zwarte kous voor te zijn. Mensen kiezen als het ware zelf voor hun eigen ondergang. Het is ook goed om nog eens die oude Terminator-films te bekijken, vooral deel 3, en dan niet zozeer naar de ‘helden’ kijken maar naar de grote lijn van de vertelling; waarin je ook ziet dat de mens zélf de technologie creëert die zijn eigen ondergang veroorzaakt, ondanks duidelijke waarschuwingssignalen die hij gewoon negeert. Hollywood heeft weleens vaker voorspellende films gemaakt. Je kunt tegenwoordig blij zijn als je geen kinderen hebt, dan hoef je je over hun toekomst geen zorgen te maken.

 5. @Malpaso

  Je kunt tegenwoordig blij zijn als je geen kinderen hebt, dan hoef je je over hun toekomst geen zorgen te maken.

  Als je het gevoel uitschakeld en doet alsof je van het laagste soort en de meest liefde- en gewetenloze cabal bent, dan zou je je nergens zorgen over maken, hooguit zorgen dat je niet struikelt over de lijken, een misstap maakt, ook al is het je eigen vleesch en bloed.

  • https://nos.nl/artikel/2426722-krijgt-ook-nederland-gasban-van-rusland-poetin-ondergraaft-enige-verdienmodel
   linkte men hierboven, de ‘alles komt goed show’ van de Nederlandse Propaganda Omroep. Op de Indiase nieuwssite Wionnews kon je al paar weken geleden zien dat India olie- en gascontracten nú al heeft afgesloten met Rusland en dat kan betalen níet in de gebruikelijke dollars zoals altijd bij olie, maar in Indiase Roepi’s, India was heel blij want dat was goedkoper dan wat ze eerst hadden… een land van 1,5 miljard mensen, waar níemand electrisch rijdt of op gas of diesel, allemaal op benzine en die minder geld hebben op een scootertje op benzine. De Russen hadden daarvoor al gezegd dat ze zich nu op de Aziatische markt gaan richten. Rusland lijdt hier weinig schade van, de mensen in de EU zijn de énige mensen in de wereld die last hebben van de EU-sancties, we wonen in een continent van debielen intussen. Welterusten Europa heette dit artikel toch?

   • Ik kom weer koppen in de media tegen dat de EU miljoenen nieuwe immigranten uit Noord Afrika wil halen. Dat zijn ongetwijfeld weer allemaal ingenieurs, tandartsen, wiskundigen en trans-chirurgen. De omvolking krijgt een nieuwe impuls. Misschien doen deze toppers het beter dan de oude debielen. Hoewel, met het gemiddeld lage IQ bij dat soort volk…

    De arrogantie van de EU ambtenaren is ook opvallend en erger dan ik dacht. Maar deze hoogmoed draagt bij aan hun val. Vooral de debiel uit Duitsland (de vriendin van Merkel) blinkt er in uit. Ze hebben niets geleerd van vroeger. Met Timmerfrans als ‘runner up’.

   • Die immigratie is afgesproken in de accoorden van Lissabon, door de EU en Afrikaanse landen, allemaal democratisch natuurlijk, dus daar is niets van te zeggen! De mensen die het daar relatief goed hebben; ingenieurs, tandartsen, wiskundigen e.d., zijn nooit degenen die vertrekken, of er moet inderdaad een grote oorlog in hun woonplaats zijn.
    Die ‘vriendin van Merkel’ is nog minister van Defensie geweest in de Heimat en heeft eraan bijgedragen dat het Duitse leger zo’n totale puinhoop is en zelfs het leger van buurlandje Zwitserland twéé keer zo groot is….

  • @Nico de Geit

   “Het Chinese woord voor crisis bestaat uit 2 tekens waarvan het ene ‘gevaar’ betekent (en dat is de enige definitie die wij eraan geven in het Westen) en het andere teken betekent ‘kans’.
   Je kan deze crisis dus ook als opportuniteit bekijken, en van de nood een deugd maken.”

   De vijand kijkt mee, dus ook deze wijsheid zal achterhaald zijn, dus, inderdaad, red jezelf, in breedste zin, want we betreden nieuw en onbekend gebied.

 6. Ik ken iemand die precies dat heeft gedaan, hij heeft een kolenkachel gekocht en besteld online kolen daarvoor. Kolen geeft per hoeveelheid het beste rendement bij verbranding, véél meer dan hout e.d. wat je in een allesbrander kunt stoken. Goede kolen is ook gezuiverd en geeft geen mogelijk gifteige gassen dat je bij bruinkool en zo wel kunt hebben.
  Je moet dan wel in een vrij huis wonen met een goed werkende schoorsteen. Dan ben je toch ook “van het gas af”, haha, je kunt een flinke voorraad opslaan als je achterin je garage een laag muurtje metselt, ze kunnen niet nagaan waar je dan je huis mee verwarmt. Dat is niet práten over voor je zelf en je gezin zorgen maar iets doen en het spaart véél geld. Kijk maar eens hieronder hoe gemakkelijk je dat overal kunt kopen:

  https://duckduckgo.com/?t=ffab&q=kolen+kopen&ia=web

 7. Mensen zijn liever bezig met theoretische bespiegelingen en ‘hoe het zou moeten zijn’, een soort utopische dromerijen, wat 97% van de bevolking toch niet snapt en ook beslist niet wil.

  En ieder meningkje dat daarvan afwijkt is dat toch niet helemaal goed, want….: niet echt democratische, of niet echt socialistisch, niet echt communistische, niet echt liberaal, niet echt conservatief en ook hier op deze site vaak genoeg….. niet echt libertair…. Zo de oude trucendoos van Machiavelli “Il Principe” voorbeeldig volgend: ‘verdeel en heers’.

  De heerser(s) bepalen en regelen, alles onder is hopeloos verdeelt en verstart in het denken over het eigen gelijken zo wordt wat éigenlijk een grote vuist van die 95% mensen die niet veel te zeggen hebben tegen de baasjes zou moeten zijn opgeknipt in deelideetjes van deelideetjes…. een tandeloze tijger. In plaats van de gemeenschappelijke noemer vinden en samen optrekken en één tegengeluid geven verdeelt men zichzélf.
  En de machtstructuren gaan vrolijk en geruisloos verder met hun concentratie van nóg meer macht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in