Vanochtend hebben twee ambtenaren zich ziek gemeld. Daarom heeft Rijkswaterstaat de  Ketheltunnel afgesloten omdat deze niet gemonitored kon worden door de zieke tunneloperator. Het effect daarvan ziet u in onderstaande tweet:

Ik weet eigenlijk niet wat ik hier verder op moet zeggen. Heb het maar onder humor geclassificeerd maar dit is diep triest. Gaat Rijkswaterstaat ook zo amateuristisch om met onze dijken?

18 REACTIES

 1. Zo proberen ze aan te tonen hoe belangrijk ze zijn. Zonder ons staat alles stil!

  Meestal is het bij de overheid zo dat hoe harder je faalt, hoe meer geld je krijgt.

  • @Hijseenberg. Het kan een bewuste actie zijn. Ik snap niet dat na een rustige nachtdienst de operators gewoon naar huis gegaan zijn en de Ketheltunnel hebben afgesloten. Als ze 1 of 2 uurtjes langer hadden gewerkt tot de vervanger kwam en zo dit incident hadden voorkomen dan was de burger heel veel frustratie bespaard. Wat een klootzak ben je dan als je dat niet doet. Geen van de nachtdienstmedewerkers had voldoende compassie om Rotterdam een verkeersinfarct te besparen door een uurtje extra te werken….

   Het kan ook zo zijn dat dit al langer speelt en ze een manager proberen te dumpen of er gewoon structurele onderbezetting is. En dat de enige manier om aandacht te krijgen voor problematiek op de werkvloer deze actie is.

 2. Tsja hoe moeilijk is het om het videosignaal uit de tunnel elders te laten analyseren? Met bruggen beheer lukt dat Rijkswaterstaat ook.
  Maar bovenal, deze 2 zieken hebben nu in gang gezet dat er een verschrikkelijk ‘moeilijk’ algoritme komt dat meet wanneer er stilstand in de tunnel is, waarna er een alarm afgaat. Dat algoritme verdient zich binnen een maand terug, maar ja overheid he.

  • PasOp het “Oosten” leest mee; om onze zwakke plekken te leren kennen en daaruit te leren?
   was ooit ons verdedigingsmiddel nu een groot probleem, het zijn te velen die er nu achter wonen.

 3. ff het overleg tussen Hugo & Swiebert afwachten, komt goed vast goed.
  Of het is gewoon de knuppel in het hoenderhok principe en kijken wat er gebeurt.
  m.a.w. een opmaat tot paniek & regelgeving.

 4. Als ze automatisch kentekens kunnen controleren van fout geparkeerde auto’s, dan kunnen ze zeker automatisch detecteren dat er ergens teveel auto’s zijn. Daar heb je dus helemaal geen ambtenaren voor nodig.

 5. Heel het arbeidsethos hebben ze naar de filistijnen geholpen, vooral met die corona, als ze denken hebben ze het al?

 6. Kun je nagaan hoe zoek omze overheid is. Ze kunnen helemaal niets behalve als het voor zichzelf is.

 7. Dat is opmerkelijk, maar geeft meteen de mentaliteit van ‘ambtenaarachtigen’ zoals ik ze altijd noem aan: rustig aan dan breekt het lijntje niet, geen enkele eigen verantwoordelijkheid nemen, afschuiven van problemen, traagheid, stroperigheid, de nine to five mentaliteit en als het mooi weer is metéén gebruik maken van hun ‘flexibele werktijden’ en royale ADV-uren die ze meestal pér uur op kunnen nemen, het altijd zoeken naar de weg met de minste weerstand (voor zichzelf). Ontslagen worden kunnen ze haast niet want dan vallen ze onder ‘wachtgeld’, wat in tegenstelling tot WW geen verzekering is maar een loon-doorbetalingsregeling van de betrokken overheidsinstantie, die moet dan iemand anders voor hen aanstellen en zit op dubbele loonkosten, dus ze ontslaan liever niet…. Als het personeel bij bedrijven zo zou werken waren ze zo goed als állemaal al failliet.
  En dan nog de managers- en spreadsheet-disease die bij de overheid heerst, dát is pas een virus!

 8. Er zijn wel een aantal ambtenaren, die daadwerkelijk belangrijk werk doen natuurlijk.

  Maar de meeste zit gewoon niets te doen en zijn parasitair. Dit mag je niet denken/zeggen, maar iedereen weet dat dit waar is.

  Ze creëren bullshit jobs voor elkaar. Ze praten in wollig jargon, om hun incompetentie te maskeren. Als ze falen, is niemand daar voor verantwoordelijk. Als ze mensenlevens verwoesten, is niemand verantwoordelijk.

 9. Laatst ging een ambtenaar heel arrogant en belerend tegen mij doen

  Ik betaal hem en hij doet niets voor dat geld (want wat hij doet, is compleet vaag en zinloos en abstract)

  En hij weet dat ik dat weet en dat iedereen dat weet.

 10. Even off topic, ik bemerk dat sommige sites niet meer bereikbaar zijn. Voorbeeld: martin vrijland.
  Heeft iemand ook last dat sommige sites niet meer bereikbaar zijn?
  Sorry, moderator.

Comments are closed.