ING-bank zegt een klant/dermatoloog zijn bankrekening op omdat hij over de jaren vele duizenden EURO’s contant had opgenomen. Dat die rekening werd gevoed door officiële, legale opbrengsten en aantoonbare facturen deed er niet toe: cash opnames zijn verdacht PUNT!

Was er voorheen verdenking en opsporing van zwarte inkomsten, vervolgens moesten banken controleren of er ergens fout geld vandaan kwam, nu moet een bank ook nog controleren waar uw uitgaven naar toe gaan en of die ‘fout’ uitgegeven worden.

Terwijl ik dacht in mijn naïviteit dat het mijn privacy was en mijn recht om zelf te bepalen of ik mijn geld aan cocaïne, hoeren, politici of zwarte werkster mag uitgeven.

Ja inderdaad die cocaïneboer, prostituee, politicus of interieurverzorgster is verplicht inkomsten op te geven. Maar is dat mijn verantwoordelijkheid (of de bank) als zij dat niet doen?

Nu gaat de ING bank een stapje verder met haar onbezoldigde FIOD poortwachtersfunctie en waar inmiddels 1/6 van al het bankpersoneel mee bezig is: om te voorkomen dat ik anderen in de gelegenheid stel cash te vergeten aan te geven, wordt mijn rekening opgezegd. En was dat voorheen vanwege terrorisme bestrijding, vandaag is het vanwege pedofielen. Ook die panelen schuiven.

Voor mij reden om zoveel mogelijk met cash te blijven betalen en mijn eigen circuitje op te bouwen.

9 REACTIES

 1. Hier zou ik toch echt een zaak van maken.
  Volgens mij gaat ING hiermee ver buiten hun wettelijke bevoegdheden.
  Zeker wanneer je op geen enkele manier met iets illegaals bezig bent of daarvan verdacht bent.
  En het is nog steeds niet strafbaar om contant geld op te nemen, hoe vaak of hoeveel.
  En inderdaad, het gaat ze geen moer aan op welke manier hoe jij je geld wilt uitgeven, of welke manier of waaraan.

  • Wij zijn Kifid
   Consumenten en kleinzakelijke ondernemers met een klacht over een financiële dienstverlener staan wij bij in het vinden van een oplossing.
   Toegankelijk
   Kifid is het deskundige en toegankelijke klachtenloket voor mensen met een klacht over een financieel product of dienst van de bank, verzekeraar of andere financiële dienstverlener. Mensen met een klacht over hun kredietregistratie bij BKR kunnen ook bij Kifid terecht.

   Alternatief voor rechter
   Kifid biedt mensen met een financiële klacht laagdrempelige en deskundige geschilbeslechting als alternatief voor de rechter.

   Gelijk speelveld
   Kifid creëert een gelijk speelveld voor consumenten, ondernemers en financiële dienstverleners en houdt rekening met het kennisverschil tussen consumenten en ondernemers en financiële dienstverleners.
   https://www.kifid.nl/

  • Die dermatoloog is inderdaad naar de rechter gestapt en die gaf hem gelijk,
   echter de ING ging in hoger beroep en daar verloor de dermatoloog.
   Op zich mag in een libertarische maatschappij een bedrijf een klant om wat voor reden weigeren, maar in deze situatie is het door de overheid/regels ingegeven en is er ook geen andere bank die die dermatoloog nog een rekening laat openen. In een Lib maatschappij is er altijd wel een concurrent waar dat wel kan

 2. Uiteindelijk hoef je helemaal niet meer handmatig te betalen. Je loopt ergens naar binnen of logt ergens in. Loopt naar buiten, of laat wat bezorgen en je identiteit is al lang gematched met het product of de service die je gekocht hebt. Bijbehorende bedragen worden automatisch afgeschreven van je CBDC rekening, vooropgesteld dat de aankoop binnen je quota valt.

  • De zaak kwam aan het rollen toen het Openbaar Ministerie bij ING de rekeningoverzichten van De Mari opvroeg. De Mari betaalde onder andere de huur van Willem Holleeder. ING wilde daarna niet verder met De Mari.

   • ” mogelijk werden gebruikt voor het financieren van criminele activiteiten. ”

    Mogelijk is een onbewezen aanname.
    Een vermoeden dus. Geen enkel hard bewijs dus.
    En het is nog steeds niet strafbaar om vriendschappelijk om te gaan met een crimineel zolang je daar zelf niet bij betrokken bent.
    En daar is ook geen enkel bewijs van.
    En dermatoloog zijn levert inderdaad een vrij hoog inkomen op waardoor al de bedragen verklaarbaar zijn.
    En trouwens, wat gaat het de ING aan wat iemand met ze geld doet.

  • En als gedachte politie heb je dan verder ook geen bewijs meer nodig dan alleen er over na te denken dat er wellicht iets niet zou kunnen kloppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in