Klimaatgek Duitsland wordt nu gedwongen meer steenkool te verbranden voor energie nadat Rusland de gasvoorziening van het land drastisch heeft verminderd.

Ondanks de obsessie van het land met de klimaatangsthoax heeft Duitsland aangekondigd dat het voor zijn elektriciteitsvoorziening meer op steenkool zal moeten vertrouwen nadat Rusland de hoeveelheid gas die het aan het land zal leveren, heeft verminderd.

Dit heeft de Centraal-Europese staat in een zeer precaire situatie gebracht met betrekking tot energiezekerheid. Deze hachelijke situatie werd in 2018 door de voormalige Amerikaanse president Donald Trump voorspeld vanwege het feit dat het land te afhankelijk was van de energie-export van Moskou.

Terwijl Trump destijds werd uitgelachen om zijn waarschuwing, lijkt het erop dat het voormalige Amerikaanse staatshoofd nu in het gelijk is gesteld. In een artikel gepubliceerd door Deutsche Welle op zondag waarin wordt gemeld dat de seismische vermindering van de hoeveelheid gas die door Rusland wordt geleverd Duitsland confronteerd met een potentiële energiecrisis

Als gevolg hiervan zal Duitsland nu gedwongen worden om gas te rantsoeneren en tegelijkertijd zijn afhankelijkheid van steenkool – de bete-noire voor milieuactivisten – voor de opwekking van elektriciteit te vergroten.

“Om het gasverbruik te verminderen, moet er minder gas worden gebruikt om elektriciteit op te wekken. In plaats daarvan zullen kolencentrales meer moeten worden gebruikt’, zei de Duitse minister van Groene Partij Robert Habeck bij de aankondiging van de nieuwe maatregelen.

“Dat is bitter, maar in deze situatie is het gewoon noodzakelijk om het gasverbruik te verlagen”, vervolgde hij, verwijzend naar het feit dat zijn land het voortouw had willen nemen in de uitfasering van steenkool om zijn klimaatdoelstellingen beter te bereiken.

Een vorm van energieopwekking die de minister niet noemde, was echter nucleair, ondanks het feit dat de relatief koolstofarme manier van energieopwekking door Duitsland tegen het einde van het jaar volledig zal worden uitgefaseerd.

De door klimaatwaanzin geobsedeerde regering van het land was begin dit jaar begonnen met de uitfasering van kernenergie. Hoewel aanvankelijk werd gedacht dat ten minste enkele van de uitgeschakelde centrales weer online zouden kunnen worden gebracht om de energieonzekerheid te bestrijden, werd een dergelijke stap eerder door Habeck zelf afgewezen.

“We hebben opnieuw heel goed onderzocht of een langere exploitatie van de kerncentrales ons zou helpen in deze situatie van buitenlands beleid”, beweerde de minister eerder. “Het antwoord is negatief – het zou ons niet helpen.” aldus ‘klimaat- en energiedeskundige’ Habeck.

Ondertussen heeft een van de coalitiepartners van de Duitse Groenen, de Freie Demokratische Partei, voorgesteld om het verbod op fracking opnieuw te onderzoeken, schijnbaar in de hoop dat deze technologie de huidige situatie zou kunnen verhelpen.

“Zoals wetenschappelijke studies aantonen, veroorzaakt fracking geen relevante milieuschade volgens moderne veiligheidsnormen”, zei een ambtenaar van de partij. “Er moet daarom serieus worden onderzocht of grotere schaliegasproductie in Duitsland economisch en technisch haalbaar is.”

De Groenen hebben deze oproep echter grotendeels afgewezen en zeiden dat er niet genoeg gas is om toegang te krijgen via de technologie in Duitsland en dat het opzetten van een dergelijk fracking-project te lang zou duren.

Ook in Nederland gaan de drie overgebleven kolencentrales ‘op volle kracht stoken’, aldus ‘onze’ expert in energiezaken Rob Jetten. Opvallend is dat zowel in Duitsland als in Nederland niemand van de klimaatgelovigen oppert om het aantal windparken te verdubbelen…

 

Bron: Breitbart

 

17 REACTIES

 1. Wat is het volgende?
  Allemaal de CV ketel de deur uitdoen en weer een ouderwetse kolenkachel neer zetten.
  Misschien krijg je er nog subsidie ook voor.
  Wel eerst even een kolenhok in mekaar zetten of weer zakjes kolen naar boven sjouwen en weer een oude kolenkit naast de kachel.
  Maar waar haal ik tegenwoordig nog mica plaatjes, voor als er weer 1 gebarsten is.
  En voor warm water dan maar een kleine boiler neerzetten.
  Kan je ook niet zolang onder de douche blijven staan omdat je boiler dan weer leeg is.
  Zijn we helemaal up to date anno 2022 thuis. En je deugt dan ook nog.

  • Ik hoef alleen maar de schoorsteenopening weer open te maken. Ouderwetse kolen connectors zijn nog steeds te krijgen; kolen ook. En dan elektrisch koken en een elektrische lamp op de badkamer.
   Helemaal van het gas af toch? Net als toen ik jongens was

 2. “We”mogen niet afhankelijk van Rusland worden??We zijn nu afhankelijk van de US of Lies die alleen maar aan Hun eigen belangen denken(zeggen ze zelf). Nou als het aan mij ligt dan kies ik voor Rusland…Kunnen we weer jaren vooruit met de grondstoffen die zij hebben en wij niet..Maar helaas hebben wij de leiders “gekozen”die liever ons land naar de klote willen helpen uit hebzucht …Aan lantarenpalen met dit soort volksverraders is nog te mild …Maar als het volk straks niets meer te vreten heeft en hun huis uit moeten uit armoe dan is het over en uit voor deze landverraders..De geschiedenis herhaald zich telkens weer maar deze psychopaten aan de macht hebben dat vak op school waarschijnlijk overgeslagen..

 3. Beste Boeren van Nederland.

  Fijn dat u toestemming kreeg om in Stroe op de Veluwe te mogen demonstreren tegen het “stikstofbeleid” van degenen die u die toestemmingen onder strikte voorwaarden hebben gegeven. Want uiteindelijk bent ook u van mening dat de “regering” op het Grondgebied nog iets heeft te zeggen en daardoor gezag heeft en u de spelregels kan dicteren. Niets is minder waar, de bewijzen zijn al geleverd. De stikstofregels worden door een dochteronderneming van de STAAT DER NEDERLANDEN gehandhaafd, zijnde het RIVM. Dit is dezelfde onderneming die ons naar believen gezondheidsregels kan opleggen die in een ver buitenland worden voorgeschreven.
  Het opsluiten van een heel land op basis van een vervalste PCR test is daar een voorbeeld van.
  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2022/06/22/boerenprotest-3/

  • De Staat is alle gezag kwijt. Politie wil wel ingrijpen maar kan niets tegen tractoren. Begin van een landelijke opstand?

 4. Ja die Grünen worden over het algemeen niet gehinderd door enige vorm van kennis, ‘energiedeskundige’ minister Habeck heeft filosofie gestudeerd…. De partij is opgericht door de acties tegen kernenergie, vaak behoorlijk gewelddadige acties voor degenen die zich nog het nieuws van véle jaren geleden kan herinneren.
  Dezelfde partij was ook voor ‘abrusting’, ontwapening, tegen oorlogs-geweld en bewapeningswedloop, nú is de Groene minister van buitenlandse zaken (tevens 1 van de 2 partijleiders) de grootste oorlogshitser in het land…
  De Duitse koers van méér kernenergie, zoals Frankrijk nu 80%, werd daardoor afgebroken en men ging olie, gas en bruinkool (!) gebruiken, dat was pas ‘groen’! Nu moesten ze dus, na kernenergie, ook dát alles stoppen en dat voor na de VS, China en Japan het gróótste industrieland ter wereld, waar de hele Duitse welvaart mee betaald wordt…. Over wereldvreemd gesproken, maar de realiteit lijkt het te winnen van het groen-filosofische wensdenken.

  Er zijn nu al wereldwijd bekénde steenkoolreserves van zo’n 1100 miljard ton, voldoende om bij het huidige hoge productie- en energieverbruiktempo nog 140 jaar vol te houden. Winning en gebruik kan véél schoner dan vroeger, ook de uitstoot kán men verminderen als men maar wíl. Kolen komt over de héle wereld voor, overal waar ooit oerbossen hebben gestaan zit het in de bodem. Het is daardoor erg goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar, men kan er zelfs benzine van maken. Afhankelijkheid van maar een aantal leveranciers of speculatie op ‘de markt’ is er daardoor niet, het is zowat alsof men zou gaan speculeren met zeewater. Als men dat zou gebruiken zou de macht van de Opec, beurshandelaren, de huidige energiecrisis met als gevolg inflatie, aankomende grote recessie, hongersnoden in de 3e wereld, extremisme en opstanden als gevolg daarvan in no time wegsmelten.

 5. Grotendeels kletskoek.
  Ja Duitsland was, net als vrijwel heel Europa trouwens, afhankelijk van Russische energie. Daar is niets mis mee, behalve dat er een stel debiele politici al 8 jaar wegkeken van het vermoirden van Russische burgers in Ukraine en toen begonnen te gillen ondat Rusland na 8 jaar pleiten en vragen aan de EU om dat te stoppen, zoals was overeengekomen in de Minsk-akkoorden, eindelijk zelf ingreep.
  Na het gillen begonnen ze nog debielere, ondoordachte sancties tegen Rusland in te voeren zonder zelfs maar een seconde na te denken over de gevolgen.
  Europa heeft dit volledig aan zichzelf te danken.
  Wat betreft Trump, ja die waarschuwde ervoor, maar men moet in gedachten houden dat zijn politiek gericht was op ‘America first’. Niks mis mee, maar hij wilde gewoon een deel van de Europese energiemarkt veroveren voor de VS. Dat die energie vele malen duurder is voor Europa liet hij buiten beschouwing, evenals hetvfeit dat de samenstelling niet hetzelfde is waardoor er een belachelijk grote investerin aan Europese kant nodig is om het raffinageproces aan te passen.
  Rusland is al decennialang een zeer betrouwbare, eerlijke en goedkope leverancier geweest voor Europa. Dat ze zich nu terugtrekken ligt niet aan hen maar aan de volgens internationaal recht onrechtmatige sancties, contractbreuken en zelfs inbeslagname van tegoeden door zowel Europa als de VS.

 6. Ik heb ongeveer 30 blauwe Campingaz tanks, die ik zelf vol kan maken vanuit een grote gasfles.
  Verder heb ik nog 9 11 kilo gasflessen staan.
  Ik heb dit spul al 20 jaar staan.
  Ze lachten me allemaal uit, maar ik dacht “Wacht maar af.”

  • Ik woon in de VS en in dit gebied wordt nog veel kool gestookt. Doe ikzelf ook; vorig jaar betaalde ik ongeveer $700,-voor kool, voldoende om het hele jaar (of beter gezegd van halverwege de herfst tot halverwege lente) de verwarming aan te hebben. Een stuk goedkoper dan andere vormen.
   Ik heb diverse jerrycans met benzine voor de noodgenerator en een paar grote gasflessen en een paar dozijn kleine voor kampeerbranders voor noodsituaties. Klein zonne energie systeem in een zelfgemaakte faraday kooi in de kelder, ook al voor noodgevallen om de echt essentiele zaken te kunnen laten draaien

 7. geen stroom is geen lift, geen hydrofoor, erg, nee hoor weer met z’n allen naar het badhuis, ohjé nee wegens covid gesloten, in de aap gelogeerd zijn heet zo iets

 8. Vanavond was o.a. de Duitse minister van Financiën Christian Lindner (ook voorman van de Liberale FDP) op een Duitse talkshow. Het ging over de plotselinge stop van de Russische gasleveringen aan Duitsland dat 40% van ’s lands energie uitmaakt blijkbaar. Na een hoop onnozel gezwets van andere deelnemers drukte hij ze nog even met de neus op de ernst van de feiten: hij maakte zich gróte zorgen en zei dat hij er ’s nachts wakker van lag…
  Als een politicus zoíets zegt dan weet je het wel. De FDP was decennia geleden dé drijvende kracht achter de normalisering van de betrekkingen met de Sovjet-Unie, vooral ook economisch. Hij was vooral bang voor de Duitse industrie die op gas draait. In crisis gingen huishoudens voor en industrie werd het eerst gekort. Een domme econoom onderbrak hem met de opmerking dat mensen moesten besparen en maar één verdieping met de lift moesten gaan en dan een verdieping met de trap…. Lindner ging toen verder en zei dat als dit leverprobleem bleef de prijzen met € 2000 pér gezin zouden stijgen (wéér) en dat er structuurcrisis zou ontstaan voor de hele Duitse industrie Hij zei er niet bij dat als de machines op halve kracht draaien of helemaal stilstaan ook de werknemers thuiszitten en werkloos zijn. Dat zei hij open en bloot, ik denk dat de Grünen er niet lang meer in de regering zitten.

Comments are closed.