Goed verwoord in Briefje van Jan zeer de moeite waard om dit verder te volgen.

De verkorte tekst is: aan Rutte van vandaag:

Die oorlog daar is de onze”, zei u gisteren tijdens uw wekelijkse persconferentie.

En: “Laten we het daar nou even wel met elkaar over eens worden.”

Ten eerste: die oorlog daar is helemaal niet de onze.

Een oorlog is ‘de onze’ als Nederland of een ander NAVO-land wordt aangevallen.

Maar één ding doen we niet: zélf oorlog voeren met Rusland.

Als u nu zegt dat “die oorlog daar de onze is”, gaat u weer een stap verder.

Feitelijk verklaart u Rusland de oorlog.

Zónder overleg met uw baas, de Nederlandse Tweede en Eerste Kamer.

Natuurlijk kunt u voor de zoveelste keer sinds uw aantreden als premier op 14 oktober 2010 met verbale gymnastiek uitleggen dat “die oorlog daar is de onze” niet betekent dat “die oorlog daar de onze is”.

Of beweren dat u geen herinnering heeft aan de uitspraak “die oorlog daar is de onze”.

De vraag is alleen of Vladimir Putin een boodschap aan die Ruttiaanse nuanceringen en leugens heeft.

En de vraag stellen, is ‘m beantwoorden.

U rommelt ons steeds een stukje verder “die oorlog daar” in.

Hun oorlog.

Niet mijn oorlog.

Groet,

JanD

12 REACTIES

 1. Mark Rutte (minister van Oorlog en Coronasprookjes) lijkt compleet de weg kwijt te zijn. Geen binding meer met het Nederlandse volk of überhaupt met de realiteit. Misschien komt het omdat hij van zijn baasjes continue corona en stikstofsprookjes moet vertellen. Daardoor is hij het gevoel met de realiteit en de Nederlandse bevolking kwijt. Hij weet gewoon niet meer wat er leeft onder de Nederlandse bevolking.

  Op basis van de verslagen die ik heb gelezen en aangehoord van journalisten die persoonlijk in Oekraïne zijn geweest, kan ik niet anders dan concluderen dat de oorlog in Oekraïne een slachtpartij is van een Oekraïens naziregime onder haar eigen bevolking. Dat Mark Rutte dat steunt zegt alles over Mark Rutte maar deze Nederlander is het daar totaal niet mee eens. Dus Mark Rutte spreek niet voor mij.

 2. Hierbij een link die de grote geografische
  organisatieverbanden aangeeft : London, Washington en Vaticaan:

  https://www.odvn.nl/3-bedrijven-runnen-de-wereld-city-of-london-washington-dc-en-vaticaanstad/

  Met name interessant voor Schimanski die van mening is dat ik er een simpele hokjesredenering op na houd (had toen geen geen tijd om mijn bewering verder te onderbouwen dan dat het niet toevallig is dat alle ingrijpende besluiten over de hele wereld tegelijkertijd worden genomen en met veelal dezelfde bewoording).

  Ook leuk voor de libertariërs om de organisatieopzet van de vijand te doorgronden.

 3. Heerlijk dit soort redeneringen.
  De komende, naar ik hoop, gaan we een extra strenge winter tegemoet, heerlijk zo allemaal zonder stroom en gas, toch?
  I love it, lekker dicht op elkaar, met de reten en kieren dicht gekit, ramen en deuren toe, zoveel als mogelijk alle te samen de bank op. Volgens de faktsjekkers geen probleem, immers is het aeresolen-probleem niet van toepassing en heeft luchten geen aanwijsbaar voordeel.
  I love-it, het doel was toch reductie van de wereld bevolking? prikje heeft dit voorkomen? Zal het dan nu lukken denkt U?

  • As we speak is er al een gigantische oversterfte,
   dus de bevolking wordt al gereduceerd, dankzij de prikjes.
   Verder krijgen Nederlanders, in tegenstelling tot “migranten”, minder kinderen.
   Het lijkt er op dat ze alleen minder b̶l̶a̶n̶k̶e̶, sorry witte mensen willen.

   • Liebe John, naar ik hier op internet verneem;
    Binnenkort Macron aan Frau “von” der Leyen ich kratuliere Ihnen met een neues gross Duitsland.
    Auf meine mitarbeitung kunt U rechnen! Endlich! Du und ich wir klaren dass, i am sure et je pense tu Aussie?

 4. Rutte is een eersteklas politieke hoer die met elke wind meewaait. Hij zal nooit dit soort dingen zeggen zonder dat het zijn eigenbelangen dient. Dus de vraag is: wat krijgt Rutte er voor terug om dit te zeggen? Wie profiteert er van dist soort uitspraken? Ik lees er ook een oorlogsverklaring in.

  “Et tu Putin?”
  1 aftandse Russische kanonneerboot uit 1918, met een wodkazuiper aan het roer, krijgt meer gedaan dan de hele Nederlandse marine bij elkaar. Hoe hard kan Markie rennen als de Rus voor Scheveningen ligt?

 5. Es ist zum kotzen mit rutte, schijnbaar speelt t bij hem niet, de landverrader, zomaar met t nederlandse volk russisch roulette te spelen?

  • Rusland (CSSR) heeft immer een centrale rol gespeeld in het plan van de VS naar globale dominantie in de verschillende tijdfases:

   1. De Heartland Theorie rond 1912 gaf mogelijke economische dominantie aan van een Duitsland/Rusland alliantie op basis van de ontwikkeling van de infrastructuur (treinen). Deze gezamenlijke economische, militaire en grondstoffen macht moest voorkomen worden.

   2. De Eurazië alliantie was dermate bedreigend dat de VS even kwamen oorlogvoeren in Europa tijdens de 2e WO. De Russen trokken indertijd dermate snel op dat het ernaar uitzag dat ze Berlijn zouden innemen voordat de VS zouden aankomen. Het resultaat is bekend: Berlijn verdeeld en Duitsland is bezet onder Shaef-law.

   3. De huidige en potentiele Azië-macht, waarin Rusland met India en China een vooraanstaande rol speelt, is bedreigend vanwege energie, grondstoffen voor met name halfgeleiders en militaire macht. Daar komt nog bij dat het continent Afrika (grondstoffen) wordt ontwikkeld door de Aziëspelers.

   Kortom, Rusland is de pivotspeler in alle scenario’s die vanuit Amerikaans perspectief beheerst dient te worden. En dient daarom aangepakt te worden.

   In theoretische zin heeft de VS/VK de economische strijd om wereldhegonomie reeds verloren. De praktische uitwerking is zich nu aan het voltrekken; West/Oost Europa is vooralsnog het slagveld. Het is de vraag welke zijde de EU gaat kiezen: VS/VK of Azië (de voor de hand liggende keuze vanwege het thuiscontinent).

  • Logisch. Denk echter dat China eerst haar kaarten op tafel zal leggen inzake alliantie met Rusland, voordat de Baltische Staten en wellicht Polen zullen worden geanexeerd door Rusland. De gecombineerde Chinese/Russische dreiging (met India op de achtergrond) kan wellicht een 3e WO voorkomen.

   Het is een gecompliceerd slagveld, omdat het conflict in de Zuidchineese zee ook meespeelt.

   Mocht dit alles onverhoopt escaleren dan zullen de VS niet gevrijwaard blijven van militaire actie. En dan hebben we inderdaad een wereldoorlog op drie fronten.

   Pffff, 7000 jaar beschaving stelt niet veel voor.

   Indien de EU de logische keuze maakt voor positionering op het Eurazië continent dan is een 3e WO m.i. ver weg, zo niet uitgesloten.

Comments are closed.