Deze video zal wel niet al te lang op youtube blijven staan, de politie schiet gericht op een wegrijdende boer:

Volgens nu.nl reden de boeren in op de agenten: Een agent heeft dinsdagavond gericht geschoten bij een boerenprotest bij Heerenveen. Volgens de politie probeerden rellende boeren met tractoren in te rijden op agenten en dienstauto’s. Tijdens de dreigende situatie die toen ontstond, is gericht geschoten.

Oordeel zelf

UPDATE: Nu.nl trekt stilletjes zijn keutel in en heeft het bericht van een andere kop voorzien:

UPDATE VAN HET SLACHTOFFER

He hoi! Ik ben Jouke Hospes
(zoals veel mij al kennen)

Ik wil iedereen enorm bedanken voor alle berichtjes en steun en ook zeker voor de acties in en rondom friesland! helaas heb ik er niks van mee gekregen in de cel niks gehoord of gezien.. toen ik vrij gelaten was om 21:15/:21:30 kreeg ik te zien wat er allemaal gebeurd is in nederland. na het incident… echt onbegrijpelijk ik kan er nog steeds niet bij waarom de politie heeft geschoten, op de beelden ook zeer goed te zien dat ik niks fout doe.. maar helaas was ik wel bijna verleden tijd. ik mag van geluk spreken dat ik het overleefd heb. Ik ben er zelf ook ontzettend van geschrokken. Ik ben vrij gelaten voor de poging tot doodslag ik ben nog wel verdachte vanavond weer lekker in eigen bedje! We gaan door strijden met zn allen 1 for all💪🏼

Het hele verhaal even van de toestand wat er gebeurd is

We stonden met zn allen bij een DC in heerenveen op het industrieterrein. toen had de ME gemeld dat ze gingen vegen. toen hebben wij met zn alleen besloten weg te gaan, toen zijn we met zn allen door heerenveen heen gereden. en bij thialf geparkeerd, was een gezellige boel even wat drinken en eten toen zeiden we we moeten nog maar een rondje door Heerenveen, ons even laten horen en dan naar huis. dus de stoet vertrekt ik er achteraan door Heerenveen heen toen ging de koploper de oprit op bij oranjewoud, richting de MAC heerenveen toen de eerste afslag ook gelijk gepakt en daar stonden politie auto’s beneden. toen vloog een groot gedeelte er omheen er stonden nog een paar voor mij, achter mij was bijna alles weg dus ik dacht ik moet ook er omheen. dus ik rustig over het stoepje ik reedt zeer rustig ik ging kijken of er verkeer aankwam en of ik kon oversteken terwijl ik rijdt zie ik naar de andere weg, waar ik er weer op moest. nogsteeds reedt ik rustig ineens PANG in mn rechter oor, ik denk wat krijgen we nou piep in het oor.. ik denk snel weg wezen uit paniek straks komt er een tweede achteraan. ik had geen schade dacht ik dus ik dacht een rubberen kogel, die is terug geschoten maar bij oudehaske stonden we even stil loop, een rondje om de trekker zag ik een gat zitten in het ijzer! toen ging er van alles door me heen het had echt niks gescheeld, dan was het einde verhaal geweest iets harder gereden of iets langzamer had ik dit niet kunnen na vertellen. en toen paar 100meter uit oudehaske stond de politie er al ik werd verdacht van poging tot doodslag handen in de boeien en naar het politiebureau. toen besefte ik het allemaal even niet meer dan gaat er zo’n adrenaline door je heen dan weet je niet meer wat je allemaal overkomt.. het was schrik op schrik maar ik ben gelukkig vandaag 6-7-2022 ben ik vrij gelaten om 21:15 uur.

42 REACTIES

 1. Nu.nl werpt zich weer eens op als hoeder van de waarheid, maar van dat inrijden op agenten is niets te zien. Nou liegt de politie wel vaker, dus wie heeft er nou gelijk?

  • Snap niet dat dit soort nieuws en vooral de papieren versies van kranten nog gelezen wordt, geldt ook voor de met oortjes uitgeruste tv-praat/klets/info-programma’s.
   Stel daarom als voorwaarde bij deelname öortje’s-uit, doe anders gewoon niet mee!
   Heeft waarschijnlijk z’n tijd nodig voor dat dit soort pulp “vanzelf” uit het straatbeeld verdwijnt.
   De vele podcasts hier op het internet geven een veel betere kijk op het nieuws en alles wat er rondom ons afspeelt.
   Voorbeeltje: dé videoverzamelsite voor de nieuwe media;s https://hetanderenieuws.nl/ hier o.a. met cafe-weltschmerz of https://www.blckbx.tv/ of onder “meer” onze “Pierre”.
   Tenslotte nog “conversation between Dr. Lawrie & Dr. Hill”, ook te vinden op het internet;
   hierin het verhaal hoe Hill zijn rapport over ivermectin laat herschrijven inruil voor een bak met geld ten gunste van zijn universiteit!

  • Nu de verdenking van doodslag niet meer bestaat, lees je op NU.nl helemaal niets meer over deze zaak. Ze hebben er blijkbaar moeite mee om hun ongelijk te bekennen.
   Net als Desilgoz trouwens; van haar mogen we er geen mening over uiten. Dat vindt ze geheid ondermijning maar dat doet ze nogal gauw als iets niet in haar kraam te pas komt.

 2. De filmer mag nog van geluk spreken dat die knul (waarschijnlijk een 16 jarige) niet dodelijk geraakt is.
  Zo’n trekker met zo’n kar erachter denderend dan nog wel ff door, ….

 3. Zijn ze hier er nou nog niet achter dat de site nu.nl 1 van de meest politieke correcte site is van Nederland.
  Niet voor de niks wordt daarom de naam van het artikel veranderd.
  Dit filmpje is op werkelijk elke site van Nederland te vinden.
  En wat zoeken ze hier uit om hun berichten vandaan te halen? nu.nl

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2022/07/06/para-militaire-polizei-neemt-boeren-onder-vuur/

  https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/beelden-friese-politie-schiet-met-scherp-op-wegrijdende-trekker-in-heerenveen-van-meijeren-wil-spoeddebat

  https://www.geenstijl.nl/5165821/hier-wordt-toch-niet-ingereden-op-agenten-hetgeen-gerichte-schoten-rechtvaardigt/

 4. Ach ja En nu gaan de politiek correcte spinners van de rijksrecherge een en ander onderzoeken.
  Dus bij voorbaat de uitslag al bekend, namelijk de agent treft geen blaam.
  Een andere mogelijkheid is dat het rapport er over een jaartje of twee wel is als de meerderheid dit allemaal weer vergeten is.
  Laat me niet lachen.

  • Inderdaad, de agent voelde zich dermate bedreigd en kon het onmogelijk correct inschatten of de boer op ze af kwam rijden of toch een andere uitwijk manoeuvre maakte.
   Kortom, de agent treft dus geen enkel blaam en heeft na inschatten correct gehandeld.
   En gezien de hele dag al zeer dreigend overkwam zag de agent geen andere mogelijkheden meer dan ze wapen te trekken.
   Ze zullen het later nog eens goed evalueren met de dienstdoende agent ter plaatsen en zijn collega’s die daar op dat moment bij betrokken waren.
   Einde verhaal…………….

  • De vraag is hoe de bevolking daarop reageert. Het risico is dat mensen in actie gaan komen. Maar misschien is dat de bedoeling: meer chaos. En dode agenten boeit de machtshebbers niets.

   • Het grootste probleem zijn de schapen. Een schaap blijft een schaap. Als ze nou lekker in de rij gaan staan voor een prik lost het probleem zich misschien een keer op.

 5. Het lijkt erop dat het woord ‘dreigend’ een andere betekenis heeft gekregen. Als er een bejaarde dame voor je deur staat is dat een dreigende situatie. Als je niet meewerkt als de overheid je wil beroven schijnt tegenwoordig ook een dreigende situatie te zijn. Als je in gesprek wilt met de overheid wordt dat ook als een dreigende situatie ervaren. En langs de politie rijden in een tractor is anno 2022 dus ook al een dreigende situatie. Ik ben weer op de hoogte.

  • Dreigend kan je dan vertalen in alles wat als ongewenst wordt beschouwd.
   Uiteraard alles vanuit 1 standpunt bekeken.

 6. Ik zag het ook al op diverse sites en twitter staan en het is gewoon schokkend! Als er nou iemand was die zelf een (schiet)wapen had en daarmee op die politieman richtte dan was het te rechtvaardigen maar anders niet en nooit, zijnde disproportioneel. Het is vandaag al op buitenlandse media te vinden: boerendemonstraties in nederland, politie schiet op demonstranten en dat soort titels. Goed voor het imago van het land….

  Los van dat ‘incident’ zoals dat eufemistisch altijd heet, alsof er ergens een toevallig ongelukje is gebeurd, is nog de verklaring van de politie zelf. Zover ik weet zijn politiemensen nog steeds ambtenaren in functie én ook opsporingsambtenaren, waarvan de verklaringen en getuigenissen een grotere waarde zouden moeten hebben dan gemiddeld. Hier wordt weereens bewezen dat dat niet meer is en dat zal veel vaker wel het geval zijn en zijn geweest: “geen valse getuigenis afleggen” heet het en dat is voor die politieman en evt. collega’s die dit ondersteunt hebben strafbaar. De erosie van de rechtstaat is doorgedrongen tot op de werkvloer. De vis begon te rotten aan de Haagse kop, vervolgens de ambtenaren van ministeries, rivm, justitie, ‘veilgheidsregio’s’ en nu dit.
  Van de oud topman van de Duitse veiligheidsdienst staat een heel artikel daarover op een Duitse nieuwssite, daar is het al precies hetzelfde:

  https://www.freiewelt.net/nachricht/hans-georg-maassen-sorgt-sich-ueber-die-erosion-des-rechtsstaats-10089815

 7. Op het filmpje lijkt een poging tot doodslag te zien op een tractorchauffeur door een politieagent. De tractor stond gewoon stil en vertrok: mijns inziens geen bedreigende situatie. Geen reden om gericht te schieten toch?

 8. Volgens RTL is dit een leugen. Volgens RTL nieuws zijn er alleen waarschuwingsschoten gelost………… Hoezo moeten de msm liegen van het schwabinet.

  • Daarom zit er ook een kogelinslag op het frame van de cabine.
   Die agent kon niet gericht schieten, blijkbaar? Schiet cursus niet gehaald?

   • Het scheelde niet veel of die jongen was dood geweest. Aan de hand van de beelden: poging tot doodslag.

 9. Kom op boeren met jullie voorraden kunstmest (tenminste als het amoniumnitraat betreft) Breng dit naar het binnenhof plaats er een kookwekkertje op van de Action met een paar batterijen en wat bedrading. Zet de kookwekker op 5 minuten en peer em heel snel……… BOOOOOOOOM

 10. God, Guns and Gold

  Ik kwam fotootjes tegen die ik wil delen:

  Meisje probeert haar nieuwe geweer uit: https://www.wallpaperup.com/uploads/wallpapers/2013/07/13/118197/672e7db554926059c8688e16b1295b42-700.jpg

  Zelfde meisje, erg blij met haar nieuwe geweer:

  http://cdn.miscellaneoushi.com/1600×1043/20121022/kids%20weapons%20sniper%20rifles%201600×1043%20wallpaper_www.miscellaneoushi.com_54.jpg

  God heeft de mens de opdracht gegeven om over de Aarde te heersen:

  ‘God zegende hen, en sprak tot hen: Weest vruchtbaar en vermenigvuldigt u; bevolkt de aarde en onderwerpt haar; heerst over de vissen der zee, de vogels in de lucht en over alle levende wezens, die zich op de aarde bewegen’.

  Een meisje met zo’n wapen in haar handen, dat ze goed kan hanteren, is er überhaupt een grotere zegening denkbaar?

  • Maar om even inhoudelijk te reageren op de beelden: de 16-jarige trekker-chauffeur rijdt weg van de agenten. Als hij is gepasseerd wordt het vuur geopend. Dat is volgens Nederlands recht poging tot doodslag, en goed voor een lange celstraf.

   Ben benieuwd hoe dit verder gaat. Mooie puinzooi, maar misschien is dat de bedoeling.

   • Er zijn natuurlijk omstandigheden denkbaar waarin er op een bestuurder geschoten moet worden. Bijvoorbeeld als deze op een mensenmassa in wil rijden, etc.

    Het verhaal dat de politie naar buiten brengt, dat de jongen op de agenten zou zijn ingereden, correspondeert duidelijk niet met de beelden. Ik denk dat de politie liegt, en ik zal niet de enige zijn. De beelden gaan de hele wereld over, schieten op een 16-jarige die van je weg rijdt en die geen enkele zichtbare bedreiging vormt leidt wereldwijd tot verontwaardiging. Dan ben je in een misdadige dictatuur beland.

    Maar misschien is dat het spel: de bevolking terroriseren door recht in hun gezicht te liegen. Het zal niet de bedoeling zijn dat je een overtreffende trap weet te vinden in dit psycho-spel, want dan vinden ze het niet leuk meer.

   • De beelden zijn hartstikke helder en van meerdere bronnen. En die ministeres van justitie op RTl-nieuws in de camera zeggen dat we niet alleen aan de hand van camerabeelden op internet moeten concluderen dat….. Hoe krom kun je iets wat recht is praten?
    Als iemand iets veel minder ergs gedaan had t.o.v. een kabinetslid of iets dergelijks wordt er meteen gezegd dat dat héél erg was en dat er bewijs van is, er zijn namelijk camerabeelden van een omstander…. Nou déze beelden op internet waren ook van een aantal omstanders. Volgens mij wíllen ze dat mensen massaal geweld gaan gebruiken en alles verruwt of ze zijn écht uit een mental-institution ontsnapt. Ik geloof haast niet wat ik zie en hoor.

   • het OM heeft inmiddels vastgesteld dat er geen sprake was van poging tot doodslag door de gearresteerde boeren. Dus zijn die jongens vrijgelaten.
    Ik adviseer de beschoten jongen om een tegenaangifte te doen tegen de betreffende agent wegens poging tot doodslag.

   • @Winston, die agent schoot op een van hem wegrijdend kind dat geen enkele bedreiging vormde. Dan komt R2P in beeld, Responsibility to Protect. De eerste laag zijn de mede-agenten, die moeten ingrijpen.

    Lang verhaal kort: we zitten in een misdadige dictatuur.

   • Winston, wat heeft het voor zin om aangifte te doen tegen een misdadige dictatuur als rechtbanken daar ook deel van uitmaken?

   • Ik heb even zitten zoeken wat voor een wapen ze precies vasthoudt, merk, model, prijs. Maar het is niet gelukt. Die Leupold richtkijker is in ieder geval niet goedkoop, maar ook niet de duurste. Hoe dan ook, ze kijkt erg blij.

  • De afkeer van wat de politie doet, ‘following orders’, groeit. Bij links was dat al zo, bij rechts zijn ze er ook klaar mee. En dan heb ik het met name over de VS. Het valt niet uit te sluiten dat we grof geweld tegen handhavers gaan zien, maar dat kan het plan wel eens zijn. Misschien organiseert de overheid grof geweld tegen handhavers zelf, dat zou niet voor het eerst zijn.

   • Ze maken nu ook gebruik van zogenaamde romeo’s om escalaties uit te lokken.
    Die kan je ook dan gebruiken om aanvallen te suggereren om zo een rede te hebben om los te gaan op diegene die ermee wilt pakken of klein wilt krijgen.
    Ik zie ze er wel voor aan dat ze zo iets zouden doen.

 11. He hoi! Ik ben Jouke Hospes
  (zoals veel mij al kennen)

  Ik wil iedereen enorm bedanken voor alle berichtjes en steun en ook zeker voor de acties in en rondom friesland! helaas heb ik er niks van mee gekregen in de cel niks gehoord of gezien.. toen ik vrij gelaten was om 21:15/:21:30 kreeg ik te zien wat er allemaal gebeurd is in nederland. na het incident… echt onbegrijpelijk ik kan er nogsteeds niet bij waarom de politie heeft geschoten, op de beelden ook zeer goed te zien dat ik niks fout doe.. maar helaas was ik wel bijna verleden tijd. ik mag van geluk spreken dat ik het overleefd heb. Ik ben er zelf ook ontzettend van geschrokken. Ik ben vrij gelaten voor de poging tot doodslag ik ben nog wel verdachte vanavond weer lekker in eigen bedje! We gaan door strijden met zn allen 1 for all💪🏼

  Het hele verhaal even van de toestand wat er gebeurd is

  We stonden met zn allen bij een DC in heerenveen op het industrieterrein. toen had de ME gemeld dat ze gingen vegen. toen hebben wij met zn alleen besloten weg te gaan, toen zijn we met zn allen door heerenveen heen gereden. en bij thialf geparkeerd, was een gezellige boel even wat drinken en eten toen zeiden we we moeten nog maar een rondje door Heerenveen, ons even laten horen en dan naar huis. dus de stoet vertrekt ik er achteraan door Heerenveen heen toen ging de koploper de oprit op bij oranjewoud, richting de MAC heerenveen toen de eerste afslag ook gelijk gepakt en daar stonden politie auto’s beneden. toen vloog een groot gedeelte er omheen er stonden nog een paar voor mij, achter mij was bijna alles weg dus ik dacht ik moet ook er omheen. dus ik rustig over het stoepje ik reedt zeer rustig ik ging kijken of er verkeer aankwam en of ik kon oversteken terwijl ik rijdt zie ik naar de andere weg, waar ik er weer op moest. nogsteeds reedt ik rustig ineens PANG in mn rechter oor, ik denk wat krijgen we nou piep in het oor.. ik denk snel weg wezen uit paniek straks komt er een tweede achteraan. ik had geen schade dacht ik dus ik dacht een rubberen kogel, die is terug geschoten maar bij oudehaske stonden we even stil loop, een rondje om de trekker zag ik een gat zitten in het ijzer! toen ging er van alles door me heen het had echt niks gescheeld, dan was het einde verhaal geweest iets harder gereden of iets langzamer had ik dit niet kunnen na vertellen. en toen paar 100meter uit oudehaske stond de politie er al ik werd verdacht van poging tot doodslag handen in de boeien en naar het politiebureau. toen besefte ik het allemaal even niet meer dan gaat er zo’n adrenaline door je heen dan weet je niet meer wat je allemaal overkomt.. het was schrik op schrik maar ik ben gelukkig vandaag 6-7-2022 ben ik vrij gelaten om 21:15 uur.

 12. Iedereen die ooit in het leger of gewoon in dienst heeft gezeten weet het: voor íedere kogel die je afvuurt moet je verantwoording afleggen aan je meerdere en íedere niet verantwoorde kogel die ook maar ontbréékt in je magazijn (zelfs al is hij niet afgevuurd, dat kun je zien aan de kruitsporen in je wapen) wordt je flink gestaft. In ‘het veld’ heb je áltijd een schiet-/geweldsinstructie, als je daar buiten gaat zijn ook de rapen flink gaar voor je. Nou vraag ik me af: welke gewelds-instructie hadden deze politieagenten bij deze actie…., van hun meerdere / korpsleiding dus. Als schieten daar niet bij hoorde was dat meteen naar buiten gekomen, was de betrokken agent dírect geschorst en had zijn wapen moeten inleveren, hangende het onderzoek en de bewijzen: in dit geval de flimpjes. Daar zouden ze het ook eens over moeten hebben, de korpsleiding is hier ook bij betrokken. Als ik bij dit korps agent zou zijn zou ik op staande voet ontslag nemen en gaan werken bij een commercieel beveiligingsbedrijf of zo.

  • Ze hebben kort geleden de regels voor agenten aangepast.

   Nieuwe geweldsinstructie
   ‘Naast deze wetswijzing is ook de geweldsinstructie geactualiseerd’, licht Van Essen toe. ‘De gewijzigde geweldsinstructie geeft politieagenten duidelijker aan wanneer ze welk geweldsmiddel mogen inzetten, waarbij het uitgangspunt altijd is; het minst zware middel gebruiken voor het doel dat ze voor ogen hebben. Ze kunnen zo een meer zorgvuldige afweging maken of bijvoorbeeld extra pepperspray spuiten een betere keuze is in plaats van een klap met de wapenstok. De verbeterde geweldsinstructie vergroot het vakmanschap en de professionaliteit van de politie.’

   Het toepassen van geweld is heftig en roept altijd emoties op. Daarom is het een uiterst middel dat de politie alleen gebruikt als het niet anders kan, binnen de regels die daarvoor gelden. De nieuwe geweldsinstructie is gericht op een juiste toepassing van geweld. Het afgelopen half jaar zijn alle politiemensen die geweldsmiddelen bij zich dragen extra bijgeschoold over deze nieuwe regels. Eerder al werd het proces van melden en beoordelen aangepast. Daarmee is het transparant verantwoording afleggen over hoe en wanneer de politie geweld toepast verbeterd. Bovendien kan de politie daardoor beter leren van geweldsaanwendingen. Met al deze wijzigingen is het stelsel rondom geweldsaanwendingen verbeterd met oog voor zowel de burger als de politieambtenaar.
   https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/1/00-stelselherziening-1-juli-2022.html

  • Dat viel mij ook op. Het echte slachtoffer van de situatie is het lieve schatje dat de kogel afvuurde. Wat heeft het schatje het toch zwaar…

   Ik vroeg mij al af wanneer deze wending aan het verhaal zou komen. Je kon er op wachten bij de witwasmedia. Hoe zouden de media lopen de krijsen als de situatie (noodweer) omgekeerd was geweest? Zou de boerenzoon dan voor “terrorist” zijn uitgemaakt?

   En wat als de bestuurder van de trekker 66 was geweest in plaats van 16? De leeftijd lijkt een belangrijke factor te zijn. Raar.

   • Het is ook wel te verwachten dat OM en rechters het schietagentje zullen vrijspreken of helemaal niet vervolgen vanwege “de media-aandacht” of iets dergelijks.

    Dat ze het slachtoffer voor een moordpoging probeerden te naaien is ook veelzeggend. Het valt nog mee dat ze het niet doorgezet hebben.

   • @ Kobus, niet helemaal.
    Ze zijn er nog niet helemaal klaar mee.
    De jongen is niet overal van vrij gesproken.
    ___________________________________________________
    Geen verdachte van poging tot doodslag
    Nou, blijkbaar is de politie zelf ook tot die conclusie gekomen. Jouke en zijn twee vrienden zijn namelijk vrijgelaten en niet langer verdachte van poging tot doodslag.

    Wel zijn ze nog wel ‘verdachte’ – maar dan mogelijk van ‘iets anders.’
    Wat anders precies? Daar wil de politie nog even over nadenken.
    Met andere woorden, de politie en aanklager zijn nu naarstig op zoek naar redenen om deze mensen het leven zuur te maken. Maar zelfs zij weten dat ze ‘poging tot doodslag’ niet kunnen hardmaken.
    https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/door-politie-beschoten-16-jarige-jouke-vrijgelaten-en-niet-meer-verdacht-van-poging-tot-doodslag

 13. Ik speculeer even dat een schietincident voor de regering heel erg fijn zou zijn, wanneer het niet gefilmd zou zijn geworden en het tegendeel van het geframede verhaal niet bewijsbaar zou zijn geweest. Het verhaal dat boeren op politie inreden had meteen de publieke opinie tegen de boerenopstanden gekeerd.
  In zoverre is het natuurlijk vreemd dat de framing-headline blijkbaar al klaarlag bij de overheidszender en een enorm geluk dat dit incident vanuit een onverwachte hoek gefilmd werd en de werkelijke boosdoener bekend. Nu wordt het incident echter geframed als veroorzaakt door één doorgedraaide agent. De vraag is: wie is die agent? Welke opleiding heeft die gehad? Voor welke eenheid werkte die? Wie zijn de opdrachtgevers?
  Ook tegen de achtergrond van dat nieuwe politiewetje, sinds 1 juli nota bene, dat excessief geweld door politieagenten niet meer strafbaar stelt is dit incident heel vreemd. Ik geloof dat er een deep state in Nederland actief is geworden, samenzweerders, complotmakers. Deze mensen zijn dogmatisch gekant tegen mensen die de opstand preken en ze schuwen de criminaliteit niet. Met andere woorden: laten we deze vijand niet onderschatten. Enkele namen zijn al bekend, zoals Marc Roscam Abbing. Ze zijn de willige helpers van WEF-dogmatici als Rutte en Kaag en haten hun tegenstrevers die ze denigrerend “populisten”, “wappies” etc. noemen. Het zal hun geen zorg zijn hoeveel slachtoffers er vallen, die mentaliteit hebben ze tijdens de Corona”crisis” al bewezen. Dit zijn mensen van de gevaarlijkste soort en de vergelijking met Nazi’s en de periode 1933-1940 vind ik zeker terecht. Laten we op onze hoede zijn en hun beweging proberen te stoppen, want negeren wordt steeds moeilijker.

Comments are closed.