Diverse media waaronder de NOS melden over de boerenprotesten:

Bij blokkades en brandstichtingen werden mensen aangehouden voor strafbare feiten zoals openlijke geweldpleging tegen goederen of personen en verstoring van de openbare orde. Ook zijn een paar verdachten gearresteerd voor poging tot doodslag of moord.

Het zou de MSM sieren als ze de poging tot doodslag door de politieagent die op Jouke schoot mee had genomen in deze berichtgeving. Nu lijkt het erop dat deze poging tot doodslag door de boeren is gepleegd. Terwijl de inzet van de politie tegen boeren en corona demonstranten juist vaak niet proportioneel was. Er is veel politiegeweld gepleegd en dat wordt niet altijd voldoende bericht.

NB: gisteren is ook bekend gemaakt dat de agent die een burger met een waterwerper een schedelfractuur bezorgde tijdens corona protesten vervolgd gaat worden, wegens mishandeling en mogelijk wegens poging tot doodslag. De advocaat van het slachtoffer meldt: ,,Als iemand tegen andermans hoofd schopt, is het meteen poging tot doodslag. Dit is hetzelfde”, zegt advocaat Barbara van Straaten. Volgens haar heeft de agent van dichtbij de hardste waterstraal gebruikt die mogelijk is, waardoor het risico op zwaar letsel groot is. ,,Er is hier zwaar disproportioneel geweld gebruikt. Ze mag van geluk spreken dat Denisa het heeft overleefd.”

4 REACTIES

  1. Ach de MSM moet je alleen nog volgen om te weten wat er speelt in achterlijk links Nederland; zodat je daarop kunt anticiperen.

  2. Media hebben maar 1 doel: “Nieuws” verkopen tegen geld.
    Waar of niet waar, overtrokken, gekleurd, het doet er niet toe.
    Er zijn altijd wel mensen die media geloven en er ook voor willen betalen. Het was op TV of het stond in de krant of op internet is een veel gehoord argument dat iets wel waar moet zijn.
    En dan is er voor de twijfelaars de zelf benoemde fact checker NU.nl. Deze site pretendeert dat zij de waarheid achter de berichten in andere media achterhalen; geen verrassing dat ze alles wat niet in hun kraam te pas komt betitelen als nepnieuws of niet waar.
    Mijn moraal is: vertrouw geen enkel medium maar ga op je gezonde verstand af; en neem geen abonnementen op media.

Comments are closed.