Na al de afschaffing van de licentiekosten afgelopen weekend door de Franse Nationale Vergadering heeft het Rassemblement National (RN) verder nog opgeroepen tot de vóllédige privatisering van de hele publieke omroep. Het feit dat uitzendingen nu worden gefinancierd uit belastingen is “inconsistent”, zei Marine Le Pen, leider van de RN-fractie.

In het weekend stemden 170 parlementsleden al voor de motie om deze licentie (kijk- en luistergeld) te schrappen, slechts 57 Kamerleden verwierpen de motie. De publieke omroep in Frankrijk zal nu eerst rechtstreeks uit de staatskas worden gefinancierd. Voorheen betaalden alle huishoudens nog € 138 per jaar. De tweede kamer van het parlement, de Senaat, moet het besluit nog bevestigen. Goedkeuring wordt echter als vrijwel zeker beschouwd.

Voor de verkiezingen beloofde Le Pen in een interview met Reuters de traditionele links-rechtskloof te overstijgen door de eenzijdige focus op immigratie op te geven. In plaats daarvan beloofde ze zich te concentreren op de stijgende kosten van levensonderhoud en inflatie door maatregelen zoals vrijstellingen van inkomstenbelasting voor jongeren onder de 30 jaar en het drastisch verlagen van de BTW op benzine van 20% naar 5,5%.

“Je kunt me niet in een hokje stoppen. Ik ben links noch rechts. In mijn manifest heb je de nationalisatie van snelwegen en de vollédige privatisering van de Franse publieke omroep, dus een linkse maatregel en een rechtse maatregel”, zei Le Pen.

In Duitsland is de overheidsgreep op de landelijke omroepen echter ontzettend groot. Burgers krijgen daarbij ook nog verdere kostenstijgingen van hun omroepuitgaven. Al in mei gaf de voorzitter van de commissie financiering publieke omroepen, de KEF, aan dat er een verhoging van het kijk- en luistergeld zou komen. De 16 leden van de KEF regelen de hele Duitse publieke omroep, zij worden door de premiers van de Duitse bondsstaten benoemd en zijn zelfs aan de ‘Kanselarij’ van de Bondsstaat Rheinland-Pfalz verbónden. Deze Bondsstaat wordt al bijna 10 jaar geregeerd door Socialisten / Groenen, na de laatste verkiezingen aangevuld met Liberalen, dezélfde SPD minister-president zit er ook al sinds 2013.

bron

7 REACTIES

 1. Wat we inmiddels hebben geleerd is dat het niet zoveel uitmaakt. In de VS, waar alle nieuwszenders privaat zijn, wordt dezelfde propaganda over je uitgestort. Dat is ook niet zo vreemd als ze allemaal aan het infuus hangen van Reuters, ANP en een paar andere nieuwsbronnenverspreiders, die op hun beurt kind aan huis zijn bij alle globalistische meetups. Met dat verschil dat je 100% zeker mag zijn dat ‘het nieuws’ propaganda is als het direct van de staat komt; komt het van een private bron dan bestaat de kans dat iemand oprecht probeert te informeren.

  Tegenwoordig moet je je breed informeren, verschillende alternatieve sites raadplegen en misschien 1 MSM-bron; enkel om te weten wat ze nu weer door je strot proberen te duwen. Maar ook de alternatieve nieuwssites neem ik over het algemeen met een korreltje zout. Dat de vaccins niet kloppen begrijpen we, maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen wordt afgespoten. Uit dat amalgaam probeer je dan een benadering van de werkelijkheid te distilleren.

  • Dan ben je toch heel erg slecht geïnformeerd Youp, de woke-zender bij uitstek: CNN, die de rol van grootste nieuwszender jaren geleden al overgenomen heeft van de grote networks kalft in sneltreinvaart af, Foxnews is al zowat de grootste nieuwszender. Er zijn duizenden TV-broadcasters in het land, vaak ook per staat totaal anders, een commerciële zender die in een Repl.-state uitzend en woke-toestanden uitzend verliest zijn kijkers en daarmee zijn adverteerders en zal leegbloeden, kijkers switchen dan want er is keus genoeg. CNN moet het intussen vooral hebben van kijkers uit het buitenland, o.a. europa waar mensen nog niet ‘awake’ (en niet woke) zijn. Er is daar dus wel degelijk keus, hier zo goed als niet meer, alternatieve geluiden zijn in Europa alleen nog maar in de amateur-marge te vinden.

   • Oh, ik begrijp dat je denkt dat er veel verschil is tussen de gelijkgeschakelde media, tussen CNN en Fox bv. Dat valt vies tegen. Ze zijn allemaal tegen Trump, tegen Poetin en Covid19 is heel erg, je moet je snel laten vaccineren. Verder kan ik zo snel geen cijfers vinden maar volgens mij gaan alle gelijkgeschakelde media hard achteruit, gelijk The New York Times, The Washington Post en alle andere ‘kwaliteitskranten’. Dit itt de one man show die de Joe Rogan Experience genoemd wordt en die, ik geloof, meer kijkers trekt dan de grote netwerken.

 2. Dan weer je tenminste op voorhand waar een medium voor staat.
  Met de publieke media weet je dat niet. In naam onpartijdig, in werkelijkheid gezagsgetrouw en links.

 3. Staan wijzen dat ze geen goede plannen hebben?
  Daarmee geven ze geen fackenews af!
  Anders is t gauw afgelopen!

 4. Staan wijzen dat ze geen goede plannen hebben?
  Daarmee geven ze geen fackenews af!
  Anders is t gauw afgelopen!

Comments are closed.