Van Ballen en Verhofstadt die in 2014 ‘door God gezonden’ op het Maidan plein in de Oekraïne de boel ophitsten en de basis voor een volgende oorlog legden.

Pelosi moet wel heel grote problemen hebben om boven op een Oekraïense spanningen, een probleem met China te stapelen en zo de aandacht af te leiden. Of is het omdat haar man short is gegaan met zijn aandelen?

Ik vraag maar even door: als Biden niet kan denken en Camela Harris nietszeggend is, is Pelosi dan de aangewezen vrouw om ‘alles’ op te lossen?

 

11 REACTIES

 1. Pelosi, als voorzitter van het parlement, is de 2e vervanger van de president daar. Dus mochten de president en vice president omvallen dan is (in dit geval) Pelosi de president.

  Verder kon dat bezoek aan Taiwan niet anders in dit spelletje bluf-poker. Wegblijven vanwege Chinese dreigtaal zou gezichtsverlies zijn en een morele overwinning voor kameraad Xi. Gezichtsverlies is nogal een dingetje in Oost-Azie.

  Afleiding voor aandelen speculatie? Wie weet. Het US-parlement heeft zichzelf vrijgesteld van strafbaar zijn met handelen in voorkennis. Iets waarvoor anderen jarenlang moeten brommen in ‘Club Fed’.

  Heb ik ooit begrepen, al deze dingen…

 2. China erkent Taiwan niet als onafhankelijke staat omdat het een afvallige provincie zou zijn. Een aantal andere landen doen dit wel, of niet omdat ze China niet tegen zich in het harnas willen jagen.
  Er van uitgaande dat de status quo die van een onafhankelijke staat is, dan bepaalt een andere staat (China) niet wie daar op bezoek komt. Ook Rusland bepaalt niet wie er naar Oekraine gaat.

  Ik ben eigenlijk anarchist en ik krijg steeds meer gelijk. Maar ik stem wel; op de partij die de meeste schade aan de coalitie kan toebrengen en alleen daarom. Zodat de staat steeds minder draagvlak krijgt.

  • idd “China erkent Taiwan niet” of misschien toch wel door in grote getale hun chips af te nemen!

   • Die chips beschouwen zij ook als Chinese productie, hetgeen niet zo is.

 3. ,,Onze delegatie is naar Taiwan gekomen om ondubbelzinnig duidelijk te maken dat we Taiwan niet in de steek zullen laten.” Dat heeft de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi (82) vandaag gezegd tegen de Taiwanese president Tsai Ing-wen. Ze is vandaag weer vetrokken na haar omstreden bezoek aan de eilandstaat.
  https://www.ad.nl/buitenland/pelosi-vertrekt-weer-uit-taiwan-na-omstreden-bezoek-amerikas-solidariteit-met-taiwan-is-cruciaal~a7576109/

 4. Zou het kunnen dat het imperialisme de andere kant zal opgaan? Overheerst China over 10 jaar de voormalige kolonisators? Ze denken daar in termijnen die veel verder in de toekomst liggen dan de volgende verkiezingen.

  Ik denk dat de EU binnen twee winters zonder Russisch gas en grondstoffen bankroet is. En dan is alles te koop voor wat de pindachinees wil bieden aan pinda’s.

 5. Volgens Trump is het Pelosi niet maar een dubbelganger, dus pure provocatie!

 6. Een oorlog zal China heel veel economische schade berokkenen. Hun probleem.
  Je kunt er ook op wachten dat na de oorlog in Oekraine de Russische economie op haar gat ligt. En dat er heel veel Russen in armoede verder moeten. Dus zullen er weer acties gevoerd worden om die “arme” Russen te ondersteunen om met de Russische Staat weer een band op te bouwen, al was het maar voor het aardgas.

  Nou dan hoeven ze op mij niet te rekenen. Dit mag de Russische staat zelf oplossen; zij zijn de oorlog ook zelf begonnen.
  En ik weet al van mijn omgeving dat heel veel mensen daar net zo over denken: geen cent naar Rusland!

Comments are closed.