Paul Krugman van de New York Times vraagt zich af of de democraten zojuist de menselijke beschaving hebben gered met het aannemen van de klimaatwet van Biden (genaamd Inflation Reduction Act). Hij schrijft:

This is a very big deal. The act isn’t, by itself, enough to avert climate disaster. But it is a huge step in the right direction and sets the stage for more action in the years ahead. It will catalyze progress in green technology; its economic benefits will make passing additional legislation easier; it gives the United States the credibility it needs to lead a global effort to limit greenhouse gas emissions.

Trouw was zeer lovend:
Klimaatwet geeft Democraten hoop voor de aarde en de komende verkiezingen

The Guardian concludeerde zelfs:
Climate bill could slash US emissions by 40% after historic Senate vote. Inflation Reduction Act could put US within striking distance of Biden’s goal of halving emissions by 2030, analysis suggests

De voordelen

Laten we de democraten aan het woord over de voordelen:

De propaganda:

Laten we even gaan rekenen. Er wordt door deze wet in de komende tien jaar in totaal 369 miljard uitgegeven aan klimaatverandering. Er zijn 330 miljoen Amerikanen. Dit betekent dat er met deze wet per Amerikaan 1120 dollar wordt uitgegeven aan klimaatverandering. Per jaar is dit 112 dollar. Per Amerikaan! Wie serieus beweert dat hiermee de beschaving gered gaat worden en dat de CO2 emissie met 40 procent wordt verlaagd is een slachtoffer van de collectieve verdwazing die de wereld thans in haar greep houdt.

En de MSM druppelen dit vergif in uw aderen. Dag na dag.

Als een Nederlander een dagje naar Scheveningen gaat geeft hij al bijna net zoveel uit:

Denkt u nu echt dat voor iets meer dan de prijs van een dagje Scheveningen het klimaat gered kan worden?

Dank voor uw aandacht

5 REACTIES

 1. Paul Krugman is toch die koekebakker die alles altijd verkeerd voorspelt?
  Zijn cheerleaders zijn andere bewoners van het linkse gekkenhuis.

  Maar die prijzen op Scheveningen?? Tering wat duur zeg. En dat in een badplaats met de allure van een Sovjet-stad.

 2. Een heel interessante site: https://www.klimaatfeiten.nl/
  Er wordt uitgelegd dat CO2 stijging achter de temperatuurstijging aanloopt en niet omgekeerd. ook veel andere informatie over de climate change.

  Tja, het is mogelijk anders dan onze klimaatdictators ons willen doen geloven. En het is natuurlijk slecht voor de klimaatindustrie die hier omheen is gebouwd. Maar meningen die niet in het gareel passen zijn ongewenst en fake, toch? Ik denk daar anders over.

 3. $1120,- per Amerikaan. Alleen moet er wel even rekening mee worden gehouden dat de onderste 35%-40% GEEN of vrijwel geen inkomstenbelasting betaalt. (De top 10% betaalt ruwweg 80% van alle inkomstenbelasting, de rest wordt betaald door de lagere- en hogere middenklasse).
  Dus de laagste inkomens gaan het niet merken. De hoogste nauwelijks. Het is de middenklasse die de rekening gaat betalen. Ook al omdat er met de ‘inflation reduction act’ nu zo’n 50.000 nieuwe ambtenaren voor de belastingdienst worden ingehuurd (plus een hele sloot om vertekkende agenten te vervangen, met een totaal van iets van 87.000). En waar gaan die zich op richten? Grote bedrijven, of de superrijken met hun eigen legers aan advocaten? Of misschien toch de kleine zaakjes en de middenklasse die op allerlei kleine zaken kan worden gepakt en zich geen leger aan advocaten kunnen veroorloven, of langgerekte processen waarbij tijdens de duur ervan de belastingdienst beslag kan leggen op banktegoeden, of huis totdat er een definitieve uitspraak is?

Comments are closed.