“Aanpak criminaliteit onmeetbaar”    


De overheid heeft de afgelopen jaren 900 miljoen euro gestoken in projecten tegen ondermijnende criminaliteit, maar het resultaat is niet meetbaar. Dat is de conclusie van onderzoek door onder meer Follow the Money en Investico.

Door geschuif met gelden en projecten die in elkaar overlopen is onduidelijk wat de projecten hebben opgeleverd. “Het geld is volledig verdampt”, zegt de Nederlandse Politiebond. Het Multidisciplinair Interventieteam, in 2019 opgericht na de moord op Derk Wiersum, kostte 160 miljoen en is nooit operationeel geworden. Dat zou onder meer komen door te veel bureaucratie. einde NOS Teletekst.

Prachtig toch: Er is een probleem, meestal door Bureaucratie ontstaan, geef de overheid meer geld en we lossen het NIET op.
Maar omdat het probleem dan groter wordt…… moet er DUS, meer geld bij!

Bestaan er nog mensen over die vinden dat de overheid onze problemen moet oplossen? Laat die dan svp de volgende € 900 miljoen betalen.

Is onderhand niet genoeg bewezen dat de overheid het probleem is en minder overheid, minder problemen geeft?

7 REACTIES

 1. Door de huizencrisis, betalen mensen extreem hoge huren. Door de inflatie, worden boodschappen duur. Met een normale baan, kom je al snel in de knel.

  In die situatie, zal de criminaliteit lonken. Het is dweilen met de kraan open, als ze die bovengenoemde problemen niet oplossen

  Ik las, dat vele studenten in de corona periode drugs zijn gaan vervoeren, om rond te kunnen komen. Dit is typerend, voor de huidige tijd. Boven en onderwereld, geheel met elkaar vervlochten. En nee, de staat kan er niet echt iets aan doen en zij gaat geen ‘war on drugs’ riskeren. Ze laten het maar een beetje door emmeren

  • Ik denk dat mensen op den duur gewoon ophouden met werken, als ze niet meer rond kunnen komen. Waarom zou je werken als je alleen maar nog meer in armoede terecht komt? Dan kun je beter je hand ophouden, net als “immigranten” hier doen; die krijgen alles voor niets.

  • Uhmm, ja

   Dat is een beetje het punt. Veel mensen kiezen voor de bijstand/uitkering.

   Of ze kiezen voor de criminaliteit

   Want werken loont niet. Flex baantjes, inflatie, extreem hoge huren.

   Mensen verzinnen dus gewoon een ‘psychische ziekte’ en krijgen een uitkering. Of ze gaan voor de maffia aan de slag. Maar politici zijn te dom om de onderliggende oorzaken te begrijpen

 2. m.a.w. wef is iets waar we ons te druk over maken?
  raddraaiers zijn er overal en is van alle tijd?

 3. idd de overheid regelt het weer niet
  Moet, gezien de hoge voorschotten t.a.v. de maandelijkse energie, de overheid niet de leveranciers verplichten om hiervoor een rekening derden te openen?
  Het is niet onmogelijk dat straks na het seizoen diverse energie bedrijven alsnog omvallen en u lezer uw voorschot kwijt bent. U stookt immers minder terwijl uw voorschot nog gebaseerd is op uw stookgedrag van het vorige seizoen!.
  Schrijf uw energiebedrijf eens een mailtje en vraag naar hun rekening “gelden derde”.
  Er is niemand en dan ook niemand, geen minister, geen consumenten org., geen consuwijzer, geen slimme-meter voorstanders, geen meningen-checker bij de media, die hierover een balletje opgooit.

Comments are closed.