In de media en met name de reclame is het een grote gezellige interraciale en inclusieve familie. De humorloze wokewind uit de VS is inmiddels ook in Europa aangekomen.  Voor wat betreft het interraciale huwelijksgeluk is het interessant om eens naar harde cijfers te kijken.

Een onderzoek van Jennifer van Hook en Yuanting Zhang keek naar huwelijken van 1990 tot 2001. De belangrijkste conclusie was dat de meeste huwelijken plaatsvinden binnen de raciale groep. Slechts 1 op de 15 trouwde buiten de eigen raciale groep. Aziaten en latino’s trouwden meer met blanken terwijl zwarten dat veel minder deden.

Dan het scheidingsrisico tussen paren. Het onderzoek nam het risico op scheiden op basis van het echtscheidingspercentage van blanke paren als maatstaf. Dus de percentages boven 1 kunnen worden beschouwd als “percentages boven het gemiddelde” en die lager dan 1 zijn “percentages onder het gemiddelde”.

De combinatie “zwarte man-blanke vrouw”-paren hebben 85% meer kans om te scheiden dan een blank paar.

Aziatische man-Aziatische vrouw” hebben (100-14) = 86% minder kans om te scheiden dan een blank stel.

Alle anderen zitten daar tussenin, maar de algemene volgorde van verbroken huwelijken is zwart-latino-blank-aziatisch. Interessant is dat dit het omgekeerde is van de groepsintelligentiescores. Misschien vereist het huwelijk van ware geesten beide partijen om de ultieme intelligentietest op te lossen: zal ik op de lange termijn met deze persoon overweg kunnen?

Zwarte mannen met blanke vrouwen gingen vaak uit elkaar. Hun kans op echtscheiding is 85% hoger dan het referentieniveau van een blanke man en een blanke vrouw.
Zelfs zwarte mannen met zwarte vrouwen gedijen niet, ondanks raciale en culturele overeenkomsten die een succesvolle koppeling zouden voorspellen, in die zin dat ze 69% meer kans hebben om te scheiden dan het blanke referentieniveau. Bovendien, wanneer zwarte vrouwen met blanke mannen trouwen, verbeteren ze hun sombere overlevingskansen van het huwelijk enigszins, maar hebben ze nog steeds 58% meer kans om te scheiden dan blanke paren.

Op basis van deze gegevens zijn zwarte mannen en vrouwen niet de huwende soort. Waarom is dit zo? Enkele mogelijke redenen zijn dat ze minder goed kiezen, te veel verwachten of te weinig bieden. Er zijn bredere hypothesen geopperd, over culturele druk in het algemeen, of over historische effecten van socialezekerheidswetgeving, dit laatste betoogd door Thomas Sowell, die de verlaging van het huwelijkscijfer beschouwt als een gevolg van de perverse prikkels van sociale uitkeringen. Wat de reden ook is, hun huwelijken lopen meer gevaar dan andere rassen.

Latino echtgenoten met blanke vrouwen zijn minder vatbaar voor echtscheidingen, maar hebben nog steeds 33% meer kans om uit elkaar te gaan. Blanke mannen met latino vrouwen zijn een betere gok, maar scoren nog steeds 11% slechter dan blanke stellen. Het huwelijk werkt het beste als er aziaten bij betrokken zijn. Zij zijn degenen die kunnen beweren dat hun huwelijk in de hemel is gesloten.

Wat kunnen we zeggen over al deze cijfers? Waarom niet beginnen met het voor de hand liggende: zwarte mannen en vrouwen hebben 12 keer meer kans om te scheiden dan aziaten. latino mannen en vrouwen hebben 6 keer meer kans om te scheiden dan aziaten. Gezien deze bevindingen zouden we aziaten om huwelijksadvies moeten vragen.

Waarom dan niet kijken naar de volgende voor de hand liggende bevinding: de kans op echtscheiding van een blanke vrouw is 85% hoger bij een zwarte man en 33% hoger bij een latino man in vergelijking met trouwen met een blanke man.

De kansen van een latino vrouw op een scheiding zijn 22% hoger als ze met een blanke man trouwt dan met een mede-latino man. De kansen van een aziatische vrouw om te scheiden zijn veel, veel groter met een blanke echtgenoot dan met een aziatische man.
Wat is er te doen?

Misschien is het, ondanks alle meningen over huwelijkskeuzes, in wezen een intelligentietest: zal ik goed genoeg met hem of haar kunnen opschieten om voor altijd samen te leven?

Bron: Unz

21 REACTIES

  • Goed dat je dit even vermeld.
   We vroegen het ons al af hoe nou zou zijn met Jennifer en Ben.
   Maar ik ben blij dat ik het nu weet.
   Als Andre Hazes weer een scharrel heeft horen we het graag van je.

   • Moet H6 wel met een latino thuiskomen! 😋

    “Blanke mannen met latino vrouwen zijn een betere gok, maar scoren nog steeds 11% slechter dan blanke stellen.”

   • @Peter: Ik ken weinig Latinodames boven de 75 (de doelgroep van H6) 😉
    @Bert: Bennifer bestaat weer, dat is toch wereldnieuws? Laten we eerlijk zijn: het is momenteel overal kommer en kwel in de media, ook op VS. Hoe fijn is het nieuws dan dat deze twee weer een liefdeskoppel zijn? Let’s get loud, ‘cause Love don’t cost a thing!

 1. Vrouwen die getrouwd zijn met de overheid schijnt aardig duurzaam te zijn.

 2. En als je toevallig reclame op tv ziet voorbij komen dan is zo’n beetje de helft van de blanke vrouwen met een een neger getrouwd of woont daar mee samen.
  Je moet als vrouw er natuurlijk geen probleem mee hebben dat er nog een buitenvrouw bestaat die ook aandacht kost.
  Andersom zie je in de reclame’s veel minder terug.

  • Telecom provider Hollands Nieuwe had laatst een reclame met uitsluitend heel donkere Afrikanen (Congolezen ed).

   Voor de NL markt verwacht je dan ook enkele kaaskoppen, een Chinees, een Molukker, een Surinamer, een Turk, een Marokkaan ed.

   Toen ik daar een opmerking over maakte, waren ze verbijsterd. “Onze reclames zijn heel multicultureel!” 😁

   • Zijn zijn iig eerlijk. In werkelijkheid bestaan er nergens ter wereld culturele smeltkoezen. Ook in de VS is het gewoon een lappendeken van communities met dezelfde achtergrond die niet of nauwelijks versmelten. In NL en Europa is het niet anders.
    __________

    Heaven is: where the chefs are French, the police are British, the mechanics German, the lovers Italian, and its all organised by the Swiss!

    Hell is: where the chefs are British, the police are German, the mechanics French, the lovers Swiss, and its all organised by the Italians!

  • Ik heb alle rassen geprobeerd en daarbij heb ik geen verschillen gevonden qua devotie. Ze waren allemaal best lief. Het klinkt natuurlijk paternalistisch voor een blanke man die momenteel gelukkig is met een blanke vrouw, maar ik heb eigenlijk nooit naar huidskleur gekeken. Nou ja, toen ik een paar jaar vrijgezel was, had ik “alle rassen” wel op mijn bucketlist, maar dat was namens de wetenschap 😉
   Ik vind Indonesische en Braziliaanse vrouwen de mooiste, maar ik heb ook enorme lol gehad met een dame uit Curaçao. Ik zat in een andere levensfase dan haar (ik heb geen kinderwens meer), maar anders had het best wat kunnen worden.

   • Ieder zijn smaak, maar mij heeft een ander soort dan een mooie blanke vrouw nooit aangetrokken. Maar dat is mijn smaak persoonlijk.
    Ik heb alleen niks met blonde vrouwen en dikke plof koppen.
    Krijg er al ruzie mee als ik ze tegenkom. Vervelende karakters denk ik.
    Maar ik ben dan ook zeer kieskeurig waar ik mij tijd of leven mee doorbreng.

 3. Als blanke man met een zwarte latina heb ik dus wijselijk besloten om niet te trouwen. dan loop je 0% risico op een scheiding.

 4. Daar heb je lulletje bert weer, zeiken over Peter de Jong doch zelf dom ouwehoeren over haar voorkeuren. KOTS…….

 5. Het staat mensen vrij om te trouwen met wie zij willen. Maar, trouwen is een instituut. Dit instituut wordt gepromoot door de Staat en Geloof. Trouwen is niet iets wat je zomaar doet, dus het is geen onschuldige bezigheid.
  Het heeft sociale en fiscale gevolgen. Dit geldt ook voor een echtscheiding. Het feit dat het artikel al emoties en reacties oproept, zegt al genoeg.
  Een manager zie ooit tegen mij: hij had liever getrouwde werknemers, omdat deze werknemers allemaal verplichtingen hadden, en kunnen dus eigenlijk geen nee zeggen tegen de werkgever. Singles echter, hebben meestal hun financiën op orde en hebben de vrijheid om nee te zeggen. De manager zei, die kun je niet controleren. Een teamleider voor logistiek zegde precies hetzelfde, hij had liever een getrouwde werknemer met schulden. En die teamleider gaf aan dat hij een sociaal mens was. Die viel door de mand.

  • Het is niet voor niets, dat mensen altijd al zoveel belang hebben gehecht aan het huwelijk. Dat was zowel symbolisch als zakelijk. Naarmate je rijker was werd dat belang groter (kijk naar de adel en royalty).

   Als je nageslacht wil, bijv omdat je een familie wil opbouwen om je ideeën (lees familiewaarden) en je bezittingen ook voor toekomstige generaties met jouw DNA te behouden, ontkom je er niet aan om een langdurige relatie aan te gaan. Kinderen vereisen een 18 en meer jarige commitment. Mislukte huwelijken en dure echtscheidingen zijn dan verspilde tijd en geld.

   Linkse idioten uit wokeland met hun los-vaste en same sex relaties denken het sinds de jaren 60 beter te weten dan de duizenden generaties voor hen en dan moeder natuur zelf. Zij willen opnieuw het wiel uitvinden.

   Dat is dus een zinloze invulling van je leven. Je bouwt zo immers niets op. Je hebt dan alleen voor jezelf geleefd en het plezier gemist je kinderen een goede start te geven in hun leven. Als de grijpgrage overheid je dit toestaat, uiteraard.
   ___________

   “The greatest gifts you can give your children are the roots of responsibility and the wings of independence.” — Denis Waitley

 6. De 79-jarige hippie Mick Jagger heeft de mogelijkheden bij flink wat vrouwen met verschillende culturele achtergrond verkend. Hij heeft inmiddels 8 kinderen bij 5 verschillende vrouwen en 5 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Van een samenhangende familie is echter geen sprake.

  Hij ging wel steeds voor intelligente modellen die iets groter waren dan hijzelf. De meeste vrouwen maken daar standaard bezwaar tegen, want die willen juist een man die groter is dan zijzelf. Dat Jagger erg rijk is, hielp waarschijnlijk om dit bezwaar te overwinnen.

  Als mannen echter de voorkeur geven aan slankere vrouwen dan vinden vrouwen dat oppervlakkig en seksistisch. Maar als je te zwaar bent kan je afvallen. Langer worden gaat niet zo makkelijk.

  Intelligentie, lichaamslengte en kleur van je huid, haar en ogen zijn erfelijk. Tandgrootte en vorm van de kaak komt van vaders kant. Intelligentie komt van moeders kant. Dus Jagger zat wel goed met zijn keuze.

  Mick Jagger: zijn vrouwen, kinderen en (achter)kleinkinderen
  https://muziek-en-film.infonu.nl/artiesten/173283-mick-jagger-zijn-vrouwen-kinderen-en-achterkleinkinderen.html

Comments are closed.